مافیای بازار دارو قوی تر از تشر وزارت بهداشت/ فروش دگزامتازون به جای داروی ضدکرونای "رمدسیویر"

گروه اجتماعی الف،   3990431051 ۲۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۷ تکراری یا غیرقابل انتشار

وقتی عزیزی در تخت بستری باشد که لحظه لحظه جان دادنش را با چشم خودت نگاه کنی، آن وقت شاید حاضر باشی که دار و ندارت را بدهی تا دوباره چشم هایش را باز کند و زنده بماند. اینها روایت روزانه بسیاری از خانواده های مبتلا به کروناست که عزیزانشان در تخت بستری گرفتار شده اند و خیلی از آنها حاضرند فرش زیرپایشان را هم بفروشند تا بیمارشان دوباره به زندگی برگردد.

مافیای بازار دارو قوی تر از تشر وزارت بهداشت/ فروش دگزامتازون به جای داروی ضدکرونای "رمدسیویر"

 همین احساس پاک، حالا دستمایه سودجویی برخی داروفروشان بازار سیاه شده است که داروی «رمدسیویر» را به عنوان داروی ضد کرونا با قیمت های گزاف به فروش می رسانند.

به گزارش الف، گزارش های متعدد و مشاهدات میدانی نشان می دهد که این روزها بازار سیاه از فروش داروهای ضد کرونا به سود سرشاری رسیده است. هر ویال از داروی «رمدسیویر» حدود 50 میلیون تومان در بازار آزاد به فروش می رسد. همچنین داروی رسیژن، یکی دیگر از داروهای ضد کرونا با قیمتی حدود 10 میلیون تومان در بازار سیاه، معامله می شود و داروی ضد التهاب «اکتمرا» که در درمان کرونا استفاده می شود نیز با قیمتی حدود 20 تا 50 میلیون به فروش می رسد. این داروی آخری معمولا به شکل قاچاق از ترکیه وارد می شود. 

این آمار و ارقام از فروش نجومی داروهای ضدکرونا در بازار سیاه، تخیلی نیست و خود مسئولان وزارت بهداشت هم از این بازار سیاه و حتی رقم پول های رد و بدل شده، آگاهی دارند. به طور مثال، عباس علیمرادیان، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اراک هشدار داده است: «در روزهای اخیر شاهد سودجویی دارویی بودیم. مثلا در خصوص داروی رمدسیویر که هنوز چندان وارد بازار دارویی نشده است و به سختی تامین می شود، برخی افراد سودجو آمپول دگزامتازون را برچسب آمریکایی زدند و به عنوان داروی ضدکرونای "رمدسیویر" با قیمت ۶۰ میلیون تومان فروختند.»

میانگین قیمت داروی رمدسیویر در بازار سیاه، رقمی حدود 50 تا 60 میلیون تومان است. البته اگر فروشنده ای احساس کند که مشتری اش حاضر است به هر قیمتی این دارو را بخرد، ممکن است قیمت ها را چند برابر هم افزایش دهد.

اگرچه وزارت بهداشت اعلام کرده است که با شبکه توزیع این داروهای قاچاق برخورد قانونی می شود، اما همچنان شاهد گزارش های مردمی از فروش این دارو در بازار سیاه هستیم.

داروی «رمدسیویر» دقیقا چه کار می‌کند؟

داروی رمدسیویر ، یک داروی ضد ویروسی جدید است که شرکت دارویی آمریکایی به نام «گیلیاد» جهت درمان بیماری ویروسی ابولا و عفونت‌های ویروس «ماربورگ» تولید کرده است. بعدها مشخص شد که این دارو از خاصیت ضد ویروسی علیه برخی ویروس‌ها مثل کووید 19 هم برخوردار است.

طبق اظهارنظرهای علمی متخصصان، این دارو در درمان برخی از بیماران حاد مبتلا به کرونا که در بخش مراقبت های ویژه هستند و با دستگاه تنفس مصنوعی زنده مانده اند، موثر است.

مکانیسم عمل این دارو بسیار پیچیده است، اما به زبان ساده، فرآیند تولید و تکثیر ویروس کویید 19 با مصرف این دارو کمتر می شود. یعنی ویروس با سرعت کمتری در بدن بیمار، انتشار پیدا می کند تا رفته رفته رفته میزان تکثیر ویروس به صفر برسد. البته این دارو روی همه بیماران جواب نمی دهد.

بسیاری از متخصصان تاکید دارند که این دارو نمی تواند به عنوان درمان قطعی کرونا عمل کند و روی برخی بیماران نیز اصلا اثرگذار نیست. داروی رمدسیویر اگرچه در درمان برخی بیماران مبتلا به کرونا موثر است، اما قبلا این دارو برای بیماری های دیگری تولید شده و به همین دلیل است که نمی توان آن را داروی ویژه کرونا و درمان قطعی این بیماری دانست. اثربخشی متفاوت این دارو روی بیماران مختلف هم این مساله را تایید می کند.

دکتر مینو محرز، عضو کمیته کشوری بیماری‌های عفونی هم تاکید می کند: «پزشکان معمولا براساس میزان اعضای درگیر با بیماری، دارو تجویز می‌کنند. این داروها نیز باید با کنترل تجویز شوند. بنابراین این داروها در درمان‌های سرپایی توصیه نمی‌شوند. داروی رمدسیویر نیز مورد تائید قطعی نیست و تا این لحظه هیچ دارویی مشخصا برای درمان کووید 19 وجود ندارد.»

آژانس دارویی اروپا (European Medicines Agency) این دارو را برای افراد بالای ۱۲ سال توصیه می‌کند که دچار بیماری ریوی هستند و به دستگاه تنفس نیاز دارند.
مدسیویر به بیمار تزریق می‌شود و آنزیمی را مهار می‌کند که ویروس برای تکثیر خود لازم دارد. این دارو قبلا به امید درمان ابولا به کار گرفته شد اما تاثیر زیادی نداشت. پزشکان این دارو را برای درمان کرونا نیز به عنوان راه نجات قطعی نمی‌دانند، بلکه دارویی به شمار می‌آورند که احتمال بهبود و زنده ماندن بیماران مبتلا به کووید ۱۹ را افزایش می‌دهد.

دکتر روزبه پورضیایی با بیان این که مطالعات مختلف در ایران و سایر کشورها در خصوص تاثیرات این دارو بر کنترل ویروس کووید-۱۹ در بیماران صورت گرفته است، اظهارداشت: بر اساس تحقیقات انجام شده، مصرف داروی رمدسیویر میزان مرگ و میر بیماران را به ویژه در موارد حاد، کاهش می دهد. همچنین تعدادی از این دارو از سوی سازمان بهداشت جهانی به ایران ارسال شده و مطالعاتی در کشور ما در بیمارستان های سینا و مسیح دانشوری روی این دارو در حال انجام است.

رئیس کمیته ملی ستاد مقابله با کرونا  بر خلاف برخی متخصصان که این دارو را در مراحل حاد بیماری موثر میدانند میگوید :رمدسیویر در مرحله اول اولیه کرونا موثر است.

مصطفی قانعی  که در استودیو گفت و گوی ویژه خبری شبکه دو سیما سخن می‌گفت افزود: نتایج آزمایشات هفته اخیر داروی رمدسیویر، بر روی بیماران با علائم شدید کرونا نشان داد که تفاوتی با دارو نما ندارد، ولی در مرحله اولیه بیماری کرونا موثر بوده است، اما با این حال در کمیته تحقیقاتی کرونا، این دارو به عنوان درمان قطعی معرفی نمی‌شود.

تولید ایرانی داروی «رمدسیویر» در دستور کار 

آنطور که وزارت بهداشت اعلام کرده است، تولید بومی داروی «رمدسیویر» در دستور کار قرار گرفته است. چند روز قبل، سعید نمکی، وزیر بهداشت اعلام کرد: «تاکنون داروی موثر و قابل اعتمادی برای درمان ویروس کرونا در دنیا وجود ندارد، اما داروی رمدسیویر در اروپا و آمریکا برای مبتلایان به این ویروس تجویز می شود. این دارو به اندازه کافی در کشور موجود است و تولید ملی آن نیز آغاز می شود. البته داروی رمدسیویر توسط برخی شیادان در شبکه قاچاق و نوع جعلی آن عرضه می شد که با اقدام هوشمندانه، این دارو را به اندازه کافی در شبکه بهداشت و درمان توزیع کردیم.»

محمدرضا شانه ساز، رئیس سازمان غذا و دارو هم بازار سیاه این داروی ضد کرونا را انکار نکرده و هشدار داده است: «در حال حاضر داروی رمدسیویر با برچسب تقلبی به قیمت های نجومی در بازار آزاد به فروش می‌رسد. این اقدام که توسط برخی افراد سودجو صورت گرفته است، توسط مراجع قضایی و انتظامی پیگیری و متخلفان تحت پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت.» 

این مقام مسئول یادآور شده است: «در حال حاضر داروی رمدسیویر که توسط برخی از مراجع دارویی برای درمان برخی بیماران مبتلا به کرونا مورد توجه قرار گرفته است، با پیگیری سازمان غذا و دارو وارد کشور شده و برای انجام کارآزمایی بالینی همچون سایر داروهای قبلی در اختیار معاونت تحقیقات وزارت بهداشت قرار گرفته است. بنابراین هیچ نمونه مورد تائیدی از این دارو در بازار وجود ندارد و تمام نمونه های موجود آن در بازار غیر رسمی، غیرمجاز و تقلبی محسوب می شود.»

 او هم از آغاز فرآیند تولید بومی این دارو در کشورمان سخن گفته و عنوان کرده است: «شرکت های تولید داخل، فناوری تولید این دارو را در اختیار دارند. به محض تائید آن توسط کمیته علمی مبارزه با کرونا وارد مدار تولید خواهد شد و هیچ نگرانی از لحاظ تامین این دارو وجود نخواهد داشت. البته داروی رمدسیویر هنوز در پروتکل درمانی بیماری کرونا وجود ندارد و از پزشکان می خواهیم از تجویز این دارو و سرگردانی خانواده بیماران جدا خودداری کنند.»

این مقام مسئول از مردم هم خواسته است که در صورت دیدن موارد مشکوک از فروش داروهای دیگری با قیمت های گزاف به نام داروی درمان کرونا، بلافاصله با معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی محل سکونت خودشان تماس بگیرند و اطلاع رسانی کنند.

آیا قاچاق داروهای ضد کرونا متوقف می‌شود؟

گفته می شود قاچاق اسلحه، مواد مخدر و دارو، سه ضلع از پرسودترین تجارت های غیرقانونی به حساب می آیند که در همه جای جهان، بیشترین سود را نصیب افراد خلافکار می کند. 

در کشور ما قاچاق دارو و لوازم آرایشی و بهداشتی، جای پای محکمی دارد. به گفته عبدالعظیم بهفر، مدیرکل نظارت بر فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو «سالانه حدود ۱.۶ میلیارد دلار لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق و تقلبی از مبادی غیررسمی وارد کشور می شود.» 

پیشتر نیز سازمان تعزیرات حکومتی، گردش مالی قاچاق دارو در ایران را حدود یک و نیم میلیارد دلار برآورده کرده بود. 

این آمار و ارقام  نشان می دهد که مافیای بازار دارو، بسیار قوی تر از آن است که با یک تشر وزارت بهداشت بخواهد بی خیال سود بالای فروش داروهای درمان کرونا شود.

اگرچه وزارت بهداشت اعلام کرده است که با کمک مراجع قضایی و انتظامی، جلوی شبکه توزیع داروهای ضدکرونایی در بازار سیاه را می گیرد، اما واقعیت این است که این شبکه توزیع از قدرت و نفوذ بالایی برخوردار است. بر اساس گزارش اخیر کمیسیون اقتصادی مجلس، گردش مالی قاچاق در ایران، سالانه رقمی حدود 21 تا 25 میلیارد دلار برآورد می شود. البته دولت می گوید گردش مالی قاچاق را به حدود 12 میلیارد دلار رسانده است. در این بین، چه آمارهای دولت را مبنا قرار دهیم و چه با آمارهای مجلس جلو برویم، واقعیت این است که قاچاق دارو، تجهیزات پزشکی و لوازم آرایشی و بهداشتی، سهم بسیار بالایی از این واردات غیرقانونی را دارد.

اگر تعارف را کنار بگذاریم، این حجم بالا از واردات غیرقانونی دارو، بدون وصل شدن به شبکه توزیع رسمی و بدون زد و بندهای درون سازمانی، امکان پذیر نیست. فساد سازمانی، عامل اصلی قاچاق گسترده در کشور است. اگر می خواهیم شبکه توزیع داروهای قاچاق مثل شبکه فروش غیرقانونی داروهای ضدکرونایی متلاشی شود، در وهله اول باید با فساد سازمان های مرتبط در حوزه واردات به شکل قاطعی برخورد شود.

 

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۵۳۰۶۷۶۱۰:۳۰:۲۷ ۱۳۹۹/۴/۳۱
واکسن های آمریکایی و انگلیسی ضد کرونا کی میاد توی ایران ؟
ناشناس۱۵۳۰۹۱۶۱۲:۵۶:۵۳ ۱۳۹۹/۴/۳۱
خدا نكنه واكسن چيني بياد ، و گرنه الفاااااااااتحححححححه !!
ناشناس۱۵۳۲۶۰۱۱۳:۵۶:۵۹ ۱۳۹۹/۵/۱
فعلا که آمریکایی ها و انگلیسی های بیچاره بسیار بدبخت تر از چینی ها تو مرگ و میر کرونا هستن
ناشناس۱۵۳۰۹۳۰۱۳:۰۳:۴۶ ۱۳۹۹/۴/۳۱
خخخ داروی معمولی را نمی گذارند بیاد، این دارو که نساختند، بیاد!
ناشناس۱۵۳۰۶۸۳۱۰:۳۴:۱۶ ۱۳۹۹/۴/۳۱
من داروی ایرانی نمیخوام
ناشناس۱۵۳۰۷۸۲۱۱:۳۳:۴۵ ۱۳۹۹/۴/۳۱
مجبوری بخوای!داروی وارداتی بیماران خاص رو هم 3 ساله از شمول بیمه خارج کردن
ناشناس۱۵۳۰۸۴۲۱۲:۰۳:۲۸ ۱۳۹۹/۴/۳۱
باید بخوای. پراید سوار میشی مثل بچه آدم میری واکسن ایرانی میزنی
ناشناس۱۵۳۰۶۹۳۱۰:۴۰:۴۴ ۱۳۹۹/۴/۳۱
قرار بود به رفاه و مادیات قانع نباشیم و معنویاتمان هم ارتقاپیدا کند . چه شده که ملت بخاطر پول اینگونه جنایت میکنند ؟ ..
محمد۱۵۳۰۷۱۶۱۰:۵۰:۴۰ ۱۳۹۹/۴/۳۱
چرا وقتي اثرات مثبت اين دارو در مجامع علمي بين المللي اثبات شده نبايد پزشكان انرا تجويز كنند؟! وچرا وزارت بهداشت تلاشي در واردات ان ننموده است؟!
ناشناس۱۵۳۱۲۷۴۱۷:۰۰:۰۲ ۱۳۹۹/۴/۳۱
چون امکان واردات در سطح گسترده وجود ندارد.
ناشناس۱۵۳۲۸۰۵۱۵:۴۸:۰۷ ۱۳۹۹/۵/۱
طول درمان اين دارو ٣٠٠٠ دلار هست، ملتى كه درصد زياديش توى نون شبشون موندند ٣٠٠٠ دلار ندارند براى همچين دارويى بدند، فقط به ايرانم نيستا، خيلى از كشورها همينند، اين داروها هم بدرد امثال امريكا و سوييس و اينا ميخورند
ناشناس۱۵۳۰۷۳۱۱۰:۵۷:۴۸ ۱۳۹۹/۴/۳۱
پس اطلاعات و قوه. قضائیه چرا ضربتی کار نمیکنه
ناشناس۱۵۳۰۸۳۲۱۱:۵۳:۵۳ ۱۳۹۹/۴/۳۱
متاسفم که همچین جمله هایی رو به زبون میارم. ولی کار ضربتی هیچ دردی رو دوا نمی کنه. ساختار طی سالهای متمادی به شدت مریض شده است و این مریضی در فرهنگ مردم رسوخ پیدا کرده و یک شبه و با کارهای ضربتی درمان نمیشه و هر جایی رو که بخواهی درست درمان کنی ، زمان زیاد می خواهد. کرونا داره کارنامه چندین ساله مون رو جلو چشم هامون میزاره. کارنامه ای که حتی با تحریم ، به این واضحی دیده نشده بود.
ناشناس۱۵۳۰۷۷۰۱۱:۲۶:۲۳ ۱۳۹۹/۴/۳۱
جان عزیزان مردم مهم است نباید دستخوش تصمیمات افرادی شود که اصلا تخصصی در این زمینه ندارند و حتی سبب شود عزیزان بیمار تمام دارایی خود را جهت تهیه دارویی تقلبی به حراج بگذارند، وظیفه وزارت بهداشت تامین این دارو در رنج وسیع در بیمارستان می باشد که بیمار کرونایی در ICU بستری شده است و نباید پزشک نسخه به همراه بیمار دهد و همراه بیمار نیز خود در مسیر تهیه دارو هم پول خود و هم جان عزیز خود و هم در معرض کرونا قرار گیرد. واقعا باعث تاسف وزارت بهداشت با این وضعیتی که بیمار کرونا در کشور پیدا کرده هرجایی دیگری بود تا بحال وزیر بهداشت عوض میشد الان آمریکا با روزی 60 هزار مبتلا 400 کشته داره اما ایران باروزی 2500 مبتلا 200 کشته
ناشناس۱۵۳۰۷۸۳۱۱:۳۴:۲۵ ۱۳۹۹/۴/۳۱
از جمله نكاتي كه مرحوم ابوي ما مي گفت يكي هم اين بود كه : " آدمي آه است و دمي " يعني آدمي به يك نفس ناقابل كه فرو مي رود و بر مي آيد بند است !! ... البته شيخ اجل نگاهي بسيار خوشبيانه و شاعرانه به اين نكته داشته كه فرموده : " هر نفسي كه فرو مي رود ممد حيات است و چون بر مي آيد مفرح ذات " !! ... ابوي هميشه مي گفت : آدمي هيچي نيست ، ممكنه حالا باشه ، ده دقيقه ديگه نباشه !!! ... بعد اشاره ميكرد به درخت انار تو حياط و مي گفت : بود و وفاي اين درختو از بود و وفاي آدمي بيشتره !!... آن مرحوم مغفور راست هم مي گفت ، الان ابوي چند ساله رخت به جهان باقي كشيد ه ،همينطور والده ، و همين طور بي بي جان ، اما درخت انار همچنان هست !! وقتي هم كه ميرزا عباس همسايه ، يكباره سكته كرد و جان به جان آفرين تسليم كرد ، ابوي گفت : " بعضي آدم ها تن درست ، ميميرند ، صحيح و سالم ميميرند " !! و بعد ميرزا عباس مرحوم مثال زد !! ... و حتي خودم شاهد بودم كه بارها و بارها آه مي كشيد و مي گفت : اي روزگار غدار ... اي روز گار بي وفا !! .... حالا منظور از اين ها چيه ؟... منظور اين است كه شايد مقامات مسئول در بهداشت درمان كه خونسردانه مي بينند بازار دارو به دست افرادي سود جو و خدا نشناس افتاده كه براي منفعت شخصي شان ، با جان مردم بازي مي كنند ، داروي تقلبي به خلق خدا به قيمت گزاف مي فروشند ،و داروهاي حياتي كه در هيچ داروخانه اي پيدا نمي شود ، در بساط آنها به وفور پيدا مي شود ، به قيمت خون مردم به فروش مي رسانند و آن مقامات مسئول ممكن است كك شان هم نگزد ، شايد آن مقامات مسئول مثل ابوي ما -- رحمة الله عليه --- فكر مي كنند آدمي آه است و دمي ... صبح هست ، بعد از ظهر پرکشیده .... آدمي به يك نفس بند است ، ... عمر آدمي دست خداست ... پيمانه كه پرشد بايد رفت ! و شايد هم مثل شيخ اجل فكر مي كنند كه : " گر ممالك روي زمين به دست آري بهاي مهلت يك روز زندگاني نيست " !!؟ و ووو .... بله ؟!!!
ناشناس۱۵۳۰۸۶۵۱۲:۱۹:۰۶ ۱۳۹۹/۴/۳۱
٣٠ ساله ميگوييد مافياي دارو مافياي دارو اين از بيعرضگي كدام دستگاه است كه كشورمان مافيا دارو دارد كه زور كسي هم نميرسد دو صورت دارد يا دستگاه ها و عده اي .. .. با اين مافيا شريك هستند يا دستگاه هاي زيربط و وزارتخانه هاي مربوطه .. .. .. نظارتیها بيعرضه هستند ..مردم بميرند تا اقتصاد عده اي زالو صفت خراب نشود . خدا نيامرزد شريك دزدان و دزدان بيت المال و بيعرضه هاي حفاظت از بيت المال ملت ايران را
ناشناس۱۵۳۰۹۳۱۱۳:۰۴:۲۵ ۱۳۹۹/۴/۳۱
بر اساس گزارش اخیر کمیسیون اقتصادی مجلس، گردش مالی قاچاق در ایران، سالانه رقمی حدود 21 تا 25 میلیارد دلار برآورد می شود. البته دولت می گوید گردش مالی قاچاق را به حدود 12 میلیارد دلار رسانده است. دولت بیجا کرد گفت.. کشور پر از قاچاق شده، دولت تنبلی ش رو با آمار جبران می کنه
ناشناس۱۵۳۱۰۶۷۱۴:۳۰:۲۶ ۱۳۹۹/۴/۳۱
کار این محتکرین دارو کمتر از جنایت علیه بشریت نیست چرا دو تا از اونا رو دستگیر وباز داشت نمی کنن ؟
ناشناس۱۵۳۱۱۰۱۱۴:۴۵:۱۸ ۱۳۹۹/۴/۳۱
اعدام و حبس و بند مال این جماعت از خدا بیخبره نه کسانی دیگه با اتهامات کلی و بی مفهوم و تکراری ؛ این جماعت دلال مرگ کمترین مجازاتشان اعدامه ،بدون هیچ ترحمی که به هیچ وجه لایقش نیستن ..
ناشناس۱۵۳۱۳۳۶۱۷:۴۳:۵۳ ۱۳۹۹/۴/۳۱
تو جنگ خبری از ما فیای دارو و خیابان ناصر خسرو نبود.
ناشناس۱۵۳۱۳۵۶۱۸:۰۱:۴۰ ۱۳۹۹/۴/۳۱
مافیا وقتی وصلن به بالا دیگه...
ناشناس۱۵۳۱۴۴۱۱۹:۲۰:۲۱ ۱۳۹۹/۴/۳۱
نتوانند جلوی این مافیاها را بگیرند برای لای دیوار خوبند
ناشناس۱۵۳۱۶۲۲۲۲:۵۴:۳۵ ۱۳۹۹/۴/۳۱
وزارت بهداشت چرا در را روی سازمانهای نظارتی دیگر به حوزه دارو باز نمیکند که زورش به مافیا برسد؟
ناشناس۱۵۳۱۹۲۰۰۸:۳۴:۱۴ ۱۳۹۹/۵/۱
در کشور ما قاچاق دارو و لوازم آرایشی و بهداشتی، جای پای محکمی دارد.. چرا ؟؟!! مگر این مملکت سازمان های نظارتی ندارد ؟! آیا این گونه مسائل را در کشور های پیشرفته چون ژاپن و اروپا میتوان دید ؟ چرا دولت پاسخگو نیست ؟!
ناشناس۱۵۳۲۰۲۱۱۰:۰۶:۰۸ ۱۳۹۹/۵/۱
چرا بیمار باید همراه داشته باشد و همراه بیمار برود از بازار سیاه دارو بخرد؟یکبار این مساله استفاده از همراه بعنوان مستخدم، نظافتچی، پادویی برای خرید دارو یا لوازم پزشکی حل شود. بیمارستانی که نمیتواند اقلام دارویی و بهداشتی بیمارش را تامین کند درش را ببندند
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  16. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  17. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  18. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  21. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  22. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  23. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  24. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  25. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

آخرین عناوین