محسن هاشمی: تهران باید ۲ هفته تعطیل شود/ سهم دولت در اوج گیری دوباره کرونا ۷۰ درصد است

گروه اجتماعی الف،   3990421053 ۱۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

رئیس شورای شهر تهران می‌گوید اگر قدرت تصمیم‌گیری در مقابله با کرونا را داشت، فعالیت‌ها در پایتخت را تا دو هفته تعطیل می‌کرد و محدودیت‌ها را آنقدر ادامه می‌داد تا آمارها رو به افول برود.

محسن هاشمی: تهران باید ۲ هفته تعطیل شود/ سهم دولت در اوج گیری دوباره کرونا ۷۰ درصد است

روزنامه جام‌جم نوشت: با این که رئیس شورای شهر تهران، مرد آبدیده میدان سیاست،‌ هروقت هرچه دلش بخواهد، می‌گوید و برای این که زهر ماجرا را بگیرد کمی طنز و شوخی چاشنی می‌کند ولی او به هیچ وجه زیر بار جمله منتسب به خودش که «تهران باید دوهفته قرنطینه شود» نرفت. دیروز او در گفت‌وگویش با ما نپذیرفت که واژه قرنطینه از زبان او جاری شده ولی بارها و بارها تاکید کرد که محدودیت‌ها باید به تهران برگردد.

محسن هاشمی که در جلسه هفته قبل شورای پایتخت نخستین کسی بود که برای اولین بار آمار مرگ‌های روزانه در تهران را فاش کرد و به عدد هولناک70 نفر اشاره کرد،‌ به وضع موجود حسابی معترض است. او می‌گوید همه چیز عجله‌ای انجام شد و بازگشایی‌ها زود اتفاق افتاد. حتی می‌گوید در خرداد که آمارها نزولی شده بود مسؤولان غره شدند و پشت هم محدودیت‌ها را برداشتند که نتیجه‌اش این شد که می‌بینیم. کاری نداریم که او در ادای این جمله که «دولت به ویروس کرونا رانت داده» چقدر جدی است ولی او کسی است که بازگشت کرونا به کشور و تاخت و تاز دوباره‌اش را تا 70 درصد محصول عملکرد دولت می‌داند، دولتی که البته نمی‌دانیم به شوخی یا جدی؛ ولی گفت در این ماه‌های آخر بهتر است اذیتش نکنیم.
 
به‌تازگی اعلام کرده‌اید تهران باید دوهفته قرنطینه شود،‌ یعنی اوضاع تا این حد خراب است؟

ما در ابتدای شناسایی کرونا در کشور و بعد از اوج‌گیری بیماری در ماه اسفند، با ایجاد محدودیت‌هایی که در فروردین اعمال کردیم و با تبلیغاتی که انجام شد و البته تعطیلات عید نوروز که به کمک آمد، توانستیم آمار ابتلا و مرگ ناشی از این بیماری را کم کنیم. در واقع تا پایان فروردین و اوایل اردیبهشت تجربه خوبی به دست آوردیم و عملکرد موفقی داشتیم، ولی به دلیل مسائل اقتصادی و تصمیم دولت به بازگشایی کسب و کارها این دستاوردها ضعیف شد. یادتان هست که رئیس جمهور در هر جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا بازگشایی بخشی از فعالیت‌های اقتصادی را مجاز اعلام می‌کرد تا کم‌کم کار به بازگشایی مساجد و صحن‌ها و در نهایت حذف همه محدودیت‌ها رسید. این باعث شد با یک فاصله از بازگشایی‌ها، در ماه خرداد بیماری دوباره رو به افزایش برود و کار به وضعیت امروز بکشد. به نظر من باید همان راهی را که از ابتدا آغاز کردیم ادامه می‌دادیم تا آمار فوتی‌ها به صفر برسد. در دو ماه اول شروع بیماری فوتی‌های کرونایی در تهران حدود صد نفر بود که به 120 نفر هم رسید، ولی اواخر اردیبهشت به 20 نفر و حتی یک روز به 9 فوتی رسیدیم. این همزمان بود با شروع بازگشایی‌ها و افزایش مجدد آمارها.

شما تاکید به اعمال قرنطینه دارید. وقتی آن زمان دولت زیر بار قرنطینه نرفت حالا چطور می‌رود؟

من تاکیدی به قرنطینه ندارم.

ولی در خبرهایی که از شما نقل شده از واژه قرنطینه استفاده شده و حتی بازتاب بین‌المللی هم داشته.

من نمی‌گویم قرنطینه، چون قرنطینه معنای ویژه‌ای دارد. من می‌گویم بازگشت محدودیت‌ها مثل آنچه در فروردین و اردیبهشت بود. در واقع محدودیت‌هایی در حد عید نوروز.

چرا مسؤولان ما با واژه قرنطینه مشکل دارند؟

قرنطینه معنا و مفهوم ویژه و رده‌های مختلفی دارد . پس باید اول قرنطینه را تعریف کنند و سپس بگویند با کدام بخش آن مشکل دارند.

انگار قرنطینه در ذهن مسؤولان ما یک بار سیاسی دارد، برای همین سعی می‌کنند زیر بار آن نروند.

بله، چون قرنطینه فعالیت‌های اقتصادی را کاملا مختل می‌کند، بیکاری را بالا می‌برد و مردم مشکل پیدا می‌کنند. پس دولت تلاش می‌کند بین اقتصاد و مبارزه با  ویروس، وسط را بگیرد و گاهی به این سمت و گاهی به آن سمت بیفتد  تا دو طرف ماجرا لطمه نخورند. ولی به نظرم باید ابتدا تعداد مبتلایان و فوتی‌ها را کم کرد و سپس دنبال آغاز فعالیت‌های اقتصادی بود.

با این توضیح، پرهیز از قرنطینه را می‌شود درک کرد، اما اصرار به برقراری طرح ترافیک درتهران را نه. شما یک بار به اعتراض  گفته بودید اگر مسافران مترو از یک میلیون نفر گذشت دیگر سلامت مردم مهم است، نه طرح ترافیک. شما این را گفتید ولی هیچ اتفاقی نیفتاد!
موضوع طرح ترافیک البته پیچیدگی‌های زیادی دارد. اولا باید بررسی کرد وقتی طرح ترافیک نیست آیا مردم بیش از حد در شهر تردد نمی‌کنند یا باعث افزایش حجم تردد خودروها و افزایش ترافیک نمی‌شود؟ یا این که وقتی طرح نیست وضعیت آلودگی هوا چطوراست؟ اینها موضوعاتی است که باید درباره آن در ستاد مقابله با کرونا بحث شود و ستاد درباره‌اش چند جلسه جدی برگزار کرده و هر تصمیمی گرفت به ما ابلاغ کند چون اگر قرار باشد ما در شورای شهر تصمیم بگیریم در استانداری یا ستاد ملی مقابله با کرونا وتو می‌شود  و طبیعتا وقتی جلوی تصمیم‌مان گرفته می‌شود ما ضایع  می‌شویم.

شما تا به حال چند بار ضایع شده‌اید؟

خیلی. چون ما در شورا اختیارات‌مان کم است زیاد ضایع می‌شویم.

فکر نمی‌کنید تصمیمات کرونایی در تهران یکدست نیست و چندصدایی وجود دارد؟

نه اتفاقا . وقتی رئیس جمهور، ستاد ملی را تشکیل دهد و تصمیمی بگیرد همه تابع هستند. من فکر نمی‌کنم چندصدایی وجود داشته باشد. با وضعیتی هم که پیش آمده و تعداد فوتی‌ها که افزایش یافته به نظرم همه تابع تصمیمات وزیر بهداشت خواهند بود که امیدوارم ایشان جدی وارد گود شوند و همه آن چیزهایی را که لازم است به آقای رئیس جمهور بگویند و ستاد تصمیم‌گیری کند.

شما الان چند بار از کلمه«جدی» استفاده کردید. یعنی معتقدید ستاد، وزیر یا جلسات جدی نیست؟

یک زمانی است که احساس می‌کنند با ویروس مبارزه شده و بیماری دارد کم‌کم از بین می‌رود، آن وقت است که مبارزه شل می‌شود. این حس در خرداد به همه مسؤولان دست داد که ایران کار ارزنده‌ای انجام داد، مبارزه کرد و نتیجه گرفت درحالی که کشورهایی هستند که هنوز در بدبختی هستند . ولی در خرداد معلوم شد که ما زود غره شدیم و این غرور به ما صدمه زد، پس باید سریع از این غرور برگردیم و اشتباه‌مان را جبران کنیم . مسؤولان بهداشتی کشور باید اینها را بگوید و ستاد ملی هم باید اینها را بشنود و تصمیم بگیرد.

ما حس می‌کنیم در باب گسترش مجدد کرونا در کشور، دولت و ستاد ملی قصد دارند همه تقصیرها را گردن مردم بیندازند. نظر شما چیست؟

دولت نزدیک به آخر کار است و نباید با این حرف‌ها اذیتش کرد. باید بگذاریم این مدت باقیمانده هم طی شود و ببینیم مردان دیگری که می‌آیند چه کار می‌کنند.

من به عنوان یک شهروند می‌بینم که دولت مردم را مقصر می‌داند؛ ‌به خاطر ماسک‌نزدن، به خاطر  گشت و گذار در پاساژها و مراکز تفریحی، به خاطر سفرهای غیرضروری و شرکت در عزا و عروسی و هزار چیز دیگر، اما هرگز نمی‌گوید خودش به عنوان ستاد ملی، مرجعی است که به همه این فعالیت‌ها مجوز داده. نظر شما چیست، شما تقصیرها را چطور بین دولت و ملت تقسیم می‌کنید؟

معتقدم سهم دولت بیشتر است، چون دولت باید حالتی را ایجاد کند تا مردم بترسند و رعایت کنند. به نظرم در اوج‌گیری دوباره کرونا تقصیر مردم 30 درصد است و سهم دولت 70 درصد، چون یکدفعه تصمیماتش را به نفع کرونا شل کرد و به ویروس رانت داد. حالا آقای رئیسی باید به میدان بیایند و این رانت را از کرونا بگیرند.

شما با همه چیز شوخی می‌کنید، حتی با کرونا! راستی آقای هاشمی تعداد مرگ های امروز (جمعه) 142 نفر است.

چقدر کم شد، ‌شاید کرونا جمعه‌ها تعطیل است! به نظرم اگر این آمارها را نگویند بهتر است، چون دوباره تصور می‌شود ویروس زمین خورده است.

آخر نمی شود که آمار نداد!

شوخی کردم.

از شوخی گذشته، تکلیف طرح ترافیک در تهران بالاخره چه می شود؟

طرح ترافیک در اختیار شورای عالی ترافیک است، نه ما. شورای عالی ترافیک تهران به ریاست شهردار برگزار می‌شود که عضو ستاد ملی کرونا است. پس این مسؤولان باید بررسی کنند میان آلودگی هوا، ترافیک و لغو طرح ترافیک چه رابطه‌ای وجود دارد و باید بررسی کنند با وجود طرح ترافیک مردم به چه اندازه به سمت حمل و نقل عمومی می‌آیند.  الان عدد استفاده روزانه از مترو در تهران به یک میلیون نفر رسیده . این عدد قبل از کرونا حدود دو میلیون نفر بود. ولی اواخر فروردین تعداد سفرها به 200 هزار مورد رسید که عالی بود. پس باید بررسی کنند وقتی بازگشایی‌ها هست ولی طرح نیست آیا مترو خلوت‌تر می‌شود یا نه. اگر حمل و نقل عمومی بعد از لغو طرح ترافیک خلوت‌تر شود و مثلا تعداد مسافران به 300 هزار نفر برسد  پیامش این است که طرح باید لغو شود .

شما مرتب می‌گویید این کار و آن کار باید انجام شود. دیگر کی؟ زمان از دست رفت.

این کارها را باید ستاد مقابله با کرونا انجام دهد. باید کارشناسان را سریع فعال کند، بررسی‌ها را انجام دهد و تصمیم بگیرد.

آیا شورای شهر تهران را در تصمیمات کرونایی بازی می‌دهند یا شما و شورایی‌ها برای دل خودتان اظهار نظر می‌کنید؟اصلا چرا بررسی‌های طرح ترافیکی را به شما محول نمی‌کنند؟

دولت و ستاد ملی کرونا در هر استان اختیار تصمیم‌گیری را به استانداری داده. در تهران لااقل علتش این است که بیش از 43 شهر وجود دارد و تصمیم‌گیری‌ها باید متمرکز باشد. البته در تهران می‌توانستند اختیار طرح  ترافیک را به شهرداری و شورای شهر بدهند که اگر می‌دادند، ما توانش را داشتیم و تصمیم‌گیری می‌کردیم.

فرض کنید در مقابله با کرونا به شخص شما اختیار می‌دادند. چه تصمیمی برای تهران می‌گرفتید؟

من فعالیت‌ها را تا دو هفته تعطیل می‌کردم و محدودیت‌ها را آنقدر ادامه می‌دادم تا آمارها رو به افول برود. آن وقت وقتی شمار فوتی‌ها به صفر رسید فعالیت‌ها را بازگشایی می‌کردم.‌

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۵۱۷۴۴۴۱۱:۴۶:۴۴ ۱۳۹۹/۴/۲۱
شما فعلا طرح ترافیک را لغو کن تا فشار از مترو و اتوبوس برداشته شود بقیه فعلا پیشکشتان
ناشناس۱۵۱۷۴۵۸۱۱:۵۵:۴۳ ۱۳۹۹/۴/۲۱
.. دمت گرم ولی به نظر من سهم دولت ۹۰ درصده
ناشناس۱۵۱۷۴۶۳۱۱:۵۹:۱۰ ۱۳۹۹/۴/۲۱
سهم روحانی .. درصد است در اوج گیری مجدد کرونا در مملکت
ناشناس۱۵۱۷۴۷۱۱۲:۰۳:۰۸ ۱۳۹۹/۴/۲۱
مگه با دوروز و دوهفته و دوماه قرار مُسَكن موقتی بزنند فقط حرف و حرف و حرف دريغ از كار و بررسى اصولى خب بعد دوهفته دوباره آزاد كنند و دوبار روز ازنو فقط يكم كار كارشناسى و اصولى و آينده نگرى به جايى بر نمى خوره بخدا!
ناشناس۱۵۱۷۴۸۵۱۲:۱۰:۳۵ ۱۳۹۹/۴/۲۱
شما بخاطر ..پول طرح ترافیک به زور اجرا نکن،نمیخواد تهران تعطیل کنی
داوطلب کنکور دکتری۱۵۱۷۴۹۶۱۲:۱۷:۴۷ ۱۳۹۹/۴/۲۱
یکی می‌گه تهران باید دو هفته تعطیل بشه، اون یکی می‌گه تحت هر شرایطی کنکور دکتری این هفته برگزار می‌شه. لطف کنید با هم هماهنگ بشین بعد اظهار نظر کنید.
ناشناس۱۵۱۷۵۰۳۱۲:۲۰:۳۰ ۱۳۹۹/۴/۲۱
در متن فرموده اید ««مرد آبدیده میدان سیاست »» ، لطفا این اصطلاحات را .. .. .. استفاده نکنید .
ناشناس۱۵۱۷۵۲۲۱۲:۳۲:۴۲ ۱۳۹۹/۴/۲۱
متاسفانه وقتی تهران تعطیل میشه، همه به سفر می روند، حتی قاچاقی .. متاسفانه فرهنگ بعضی مردم ایران خیلی تنزل کرده وقتی الگوی برخی مردم سالومه و من و تو باشه دیگه فاتحه فرهنگ رو باید خوند
ناشناس۱۵۱۷۵۳۷۱۲:۳۷:۰۴ ۱۳۹۹/۴/۲۱
چه عجب یکی از مردم دفاع کرد. دولت که کلا توپ رو انداخته توی زمین مردم. نه تعطیل می کنه نه محدودیت میگذاره که خدای نکرده مجبور نشه به کسی کمک هزینه زندگی بده.
ناشناس۱۵۱۷۵۷۳۱۲:۵۶:۵۸ ۱۳۹۹/۴/۲۱
به شرطی که در این دو هفته تعطیلی مجاری ورودی و‌ خروجی تهران هم بسته بشه.
ناشناس۱۵۱۷۵۸۱۱۳:۰۱:۳۴ ۱۳۹۹/۴/۲۱
در اینصورت دولت موظف خواهد بود به مردم حقوق تعطیلی بپردازد
ناشناس۱۵۱۷۶۳۶۱۳:۳۴:۱۹ ۱۳۹۹/۴/۲۱
پیشنهاد خیلی خوبیه
ناشناس۱۵۱۷۶۶۱۱۳:۵۶:۰۷ ۱۳۹۹/۴/۲۱
یکم زود تصمیم نگرفتین؟
ناشناس۱۵۱۷۶۹۸۱۴:۲۲:۲۵ ۱۳۹۹/۴/۲۱
شما اگه راست میگید طرح ترافیک را اجرا نمیکردید
ناشناس۱۵۱۷۷۰۰۱۴:۲۴:۳۶ ۱۳۹۹/۴/۲۱
میگه همه چیز متمرکزه ولی هر چی می پرسه جواب میده فلان ستاد یا فلان مرکز باید انجام بده.
ناشناس۱۵۱۷۷۰۶۱۴:۲۸:۳۸ ۱۳۹۹/۴/۲۱
مقصر شخص ر. جمهوری ..است
الياس۱۵۱۷۷۰۹۱۴:۲۹:۱۷ ۱۳۹۹/۴/۲۱
خدا مادربزرگ همه رو حفظ كنه، مادر بزرگ من هم فرمودن بايد در دکانها رو ببندن.
ناشناس۱۵۱۷۸۶۵۱۶:۴۱:۳۳ ۱۳۹۹/۴/۲۱
طرف تا حالا اصرار .. .. .. که طرح ترافیک تهران عملیاتی و راه اندازی مجدد بشه به خاطر کسب درآمد ..ورود به محدوده های طرح. حالا میگه تهران ۲ هفته تعطیل بشه.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  5. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  6. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  7. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  8. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  9. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  10. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  11. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  12. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  13. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  14. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  15. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  16. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  17. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  18. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  19. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  20. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  21. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  22. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  23. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  24. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  25. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

آخرین عناوین