فارن پالیسی: لحظه شرمساری ملی و بیم و امید آیا گوش شنوایی در کاخ سفید هست؟

جان آلن (John Allen)، فارن پالیسی، ۳ ژوئن ۲۰۲۰،   3990316006 ۱۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۵ تکراری یا غیرقابل انتشار

شاید شاهد آغاز پایان دموکراسی آمریکا باشیم، اما هنوز راهی برای متوقف کردن این سیر نزولی هست.

آیا گوش شنوایی در کاخ سفید هست؟

1. لغزش ایالات متحده به یک نظام غیرلیبرالیسم چه بسا در یکم ژوئن شروع شده باشد، روزی که ترامپ از فرمانداران و شهرداران آمریکا به خاطر عد‌م‌توانایی در کنترل ناآرامی‌ها، انتقاد و شهروندان آمریکا را به استفاده از ارتش علیه آنها تهدید کرد. این تاریخ می‌تواند شروع پایان آزمون آمریکایی هم باشد و به سه دلیل اهمیت دارد. 

2. نخست، ترامپ در سخنانش فقط مرگ جورج فلوید را تسلیت گفت بدون این که به دلایل مهم و بنیادین ناآرامی‌های اشاره‌ای کند: نژادپرستی و نابرابری سیستمیک، یک نبود تاریخی احترام، همچنین انکار عدالت. تمام این عوامل پیشینه‌ای چندقرنی دارند و عمیقا با جامعه آمریکایی پیوند خورده‌اند، جامعه‌ای که به شکل نظام‌مند، برتری سفیدپوستان را به بهای زندگی رنگین پوستان حفظ می‌کند. 

3. ترامپ به مرگ فلوید اشاره کرد اما از مشکلات اجتماعی دیرپا سخنی نگفت. او این بحران را به عنوان یکی از مسائل سیاه‌پوستان می‌بیند- نه به عنوان مشکلی که باید با ایجاد زمینه و انگیزه برای حرکت به سوی عدالت اجتماعی به آن پرداخت، بلکه به عنوان فرصتی تا با استفاده از زور بتواند تصویری از یک رئیس جمهور "نظم و قانون" را از خودش ارائه بدهد. ترامپ توانایی درک واقعیت مسائل و مشکلات را ندارد.

4. ترامپ به روشنی اعلام کرد که افراد مشارکت کننده در ناآرامی ها و اقدامات جنایتکارانه در این ناآرامی‌ها را تروریست و دشمن می‌بیند. او این ادعا را برای توجیه استفاده از ارتش و نیروهای ویژه علیه آشوب‌ها به زبان آورد. گرچه ب از سوی هر دو طرف آشوب‌ها رخی اقدامات مجرمانه انجام شده، اما در واقع شمار این جنایات بسیار اندک است. اکثر مردم معترض در خیابان‌ها از قتل جورج فلوید به خشم آمده‌اند، اما آنها بیشتر از بی‌عدالتی فراگیر، حبس‌های گروهی، بازداشت‌های اشتباه مکرر و بی‌ارزش بودن نهادینه‌ی جان و مال سیاهان خشمگین هستند. برخی جرائم هم در این میان اتفاق افتاده است، اما آنگونه که ترامپ می‌گوید یا آرزو دارد، معترضان تروریست نیستند.

5. رئیس جمهور آمریکا و اعضای دولتش می‌خواهند جنبش ضدفاشیست را دلیل اصلی خشونت‌ها معرفی کنند و به همین دلیل پیروان این جنبش را تروریست می‌نامند. تروریسم داخلی در آمریکا وجود دارد اما اولین و مهم‌‌ترین تروریست‌های آن، افراد و گروه‌های سفید خودبرتربین و خشونت‌طلبی هستند که از نخستین روزهای پیدایش ایده‌ی آمریکا، آمریکایی‌های سیاه پوست را کشته، بدون محاکمه مجازات کرده، شکنجه داده، ترور کرده، سرکوب کرده و هدف تبعیض نژادی قرار داده‌اند. آنها هزاران آمریکایی سیاه‌پوست را به هولناک‌ترین شیوه‌ها کشته‌اند. بیشترین آسیب از سوی این تروریست‌ها- فاشیست‌ها، کلانسمن‌ها و نئونازی‌ها که همگی به تازگی خود را صاحب اختیار و قدرت می‌بینند- به ایالات متحده وارد شده است.

6. سوم، برغم ادعای ترامپ مبنی بر همدردی با "تظاهرات صلح‌آمیز معترضان"، در همان لحظه و تنها چندقدم دورتر از کاخ سفید، پلیس و نیروهای ضدشورش تا دندان مسلح با خشونت تمام به معترضان یورش برده و آنها را مورد ضرب و شتم فیزیکی قرار داده و یا با گلوله پلاستیکی، اسپری فلفل و گاز اشک آور به آنها حمله کردند. این معترضان هیچ اقدام تحریک‌آمیزی مرتکب نشده بودند که شایسته چنین پاسخی باشد. این خشونت فقط برای این انجام شد که رئیس‌جمهور "هم‌پیمان با معترضان صلح‌آمیز" قصد گرفتن عکس تبلیغاتی در بیرون کلیسای سنت جان را داشت.

7. ترامپ نتوانست احساس همدری، همدلی، شفقت و تفاهم نشان بدهد- ویژگی‌هایی که مردم در چنین لحظه بحرانی از بالاترین مقام مسئول انتظار دارند. چه‌بسا ترامپ می‌اندیشید که می‌تواند از این لحظه برای جبران شکست‌هایش در مدیریت همه‌گیری کروناویروس به عنوان یک پیروزی آسان استفاده کند، اما این بار هم با شکست سخت‌تری روبرو شد و سوءاستفاده رئیس جمهور از کلیسا و کتاب مقدس برای توجیه خشونت‌ها و بدرفتاری‌ها شرایط را وخیم‌تر و انتقادها را گسترده‌تر کرد.

8. اکنون چه باید کرد؟ ترنس فلوید، برادر جورج فلوید، با حضور در صحنه قتل برادرش و انتقاد از خشونت و غارت صورت گرفته در روزهای اخیر، پاسخ این پرسش را این‌گونه داد: "رای بدهید. درس بخوانید. تعداد ما بسیار زیاد است." بنابراین گرچه یکم ژوئن به سادگی می‌تواند روز شرم و بیم ملی باشد اگر که ما به ترامپ گوش فرا دهیم، اما این روز می‌تواند یک روز پرامید هم باشد اگر به جای آن، سخنان ترنس فلوید را بشنویم. یکم ژوئن می‌تواند شروع دگرش دموکراسی آمریکایی نه به غیرلیبرالیسم بلکه به روشنفکری باشد. اما این روند باید از پایین به بالا صورت بگیرد، چون در کاخ سفید کسی گوش شنوا ندارد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۴۷۱۶۴۶۱۱:۴۲:۱۰ ۱۳۹۹/۳/۱۶
با اینکه خرید و فروش اسلحه در آمریکا آزاده ، یک نفر هم کشته نشد
ناشناس۱۴۷۱۹۶۱۱۵:۱۱:۱۷ ۱۳۹۹/۳/۱۶
مردم آمریکا سلاح نمیارن توی تظاهرات چون به خشونت کشیده شدن تظاهرات باعث کاهش جمعیت میشه. همانطور که در ایران توی تظاهراتها مثلا چاقو نمیارن.
ناشناس۱۴۷۱۹۸۸۱۵:۳۰:۴۷ ۱۳۹۹/۳/۱۶
خودت این حرفی که زدی رو قبول داری!؟
ناشناس۱۴۷۱۶۶۴۱۱:۵۸:۴۵ ۱۳۹۹/۳/۱۶
گوش اگر شنوا نباشد دست به اسلحه میبرد
ناشناس۱۴۷۱۷۳۲۱۲:۴۶:۴۹ ۱۳۹۹/۳/۱۶
یک سری از براندازها دارن میگن چون توی آمریکا دمکراسیه کسی حق نداره خارج از چهارچوبی که قانون اجازه داده تظاهرات انجام بده و مثلا مقرارت منع رفت و آمد رو نقض کنه! یعنی اگر اینها به قدرت برسن و ظاهر حکومتشون دمکراتیک باشه، حق دارن حکومت نظامی درست کنن و جلوی تظاهرات مخالفانشون رو بگیرن!
ناشناس۱۴۷۱۷۵۲۱۲:۵۵:۰۲ ۱۳۹۹/۳/۱۶
آمریکا با وجود نقاط قوت بسیار دو نقطه ضعف بسیار مهم داره: نژادپرستی و اختلاف طبقاتی! ترامپ داره به هردو دامن میزنه و از این نظر به ضرر آمریکاست. اما از اونطرف برای ایران هم ممکنه در دور دوم خطرناک باشه و احتمال حمله محدود به ایران باشه هرچند بایدن هم میتونه بطور غیرمستقیم خطرناکتر باشه مثل اوباما که داعش رو به جون ایران انداخت.
ناشناس۱۴۷۱۹۱۵۱۴:۳۱:۴۹ ۱۳۹۹/۳/۱۶
یه سوزن هم به خودتون بزنید
ناشناس۱۴۷۱۹۶۹۱۵:۱۷:۰۲ ۱۳۹۹/۳/۱۶
خوبی این جریانات این بود که چهره ترامپیستها رو آشکار کرد! کم مونده ترامپیستهای ایرانی برن کفن بپوشن و اسلحه ببندن به خودشون برن دور کاخ سفید و از ترامپ حمایت کنن!
ناشناس۱۴۷۲۰۰۲۱۵:۳۸:۴۹ ۱۳۹۹/۳/۱۶
آمریکا مهد دموکراسیه! نظرات تک تک مردم شنیده میشه و قابل احترامه! هیچگونه نژادپرستی و بی عدالتی وجود نداره! ترامپ بهترین رئیس جمهور آمریکاست! با این همه اعتراض یک نفر کشته نشده! اینترنت قطع نشده! ترامپ در جمع مردم حضور داره! بقیه حرفها فقط ساخته و پرداخته CNN و رفقاست! گزیده ای از بیانات دلباختگان ترامپ و آمریکا!
ناشناس۱۴۷۲۰۷۰۱۶:۳۳:۰۵ ۱۳۹۹/۳/۱۶
آیا گوش شنوایی هست؟ چه سوال اشنایی
ناشناس۱۴۷۲۰۷۶۱۶:۳۷:۲۸ ۱۳۹۹/۳/۱۶
کاخ؟ گوش شنوا؟
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

  2. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

  3. اعتماد کنید و مطمئن باشید

  4. نظرات برگزیده مخاطبان الف: وضعیت حجاب، حاصل کم‌کاری چهل‌ساله است/ باید برای مبارزه با سگ‌های ولگرد فکری کرد

  5. نماز جمعه این هفته تهران به امامت حجت الاسلام صدیقی اقامه می‌شود

  6. این صدای اقتدار ایران است ...

  7. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

  8. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

  9. ارژنگ امیرفضلی و زندگی در شرایط سختِ تورنتو

  10. یک نکته قابل‌تامل در مورد توسعه قدرت نظامی ایران

  11. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

  12. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

  13. پشت‌پرده عقب‌نشینی صهیونیست ها از غزه

  14. آیت الله صدیقی: عذرخواهی می‌کنم که با غفلت و کم توجهی باعث هجمه به ملت ایران شدم

  15. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

  16. درگیری لفظی علی دبیر و پیمان یوسفی روی آنتن زنده: شما تنت میخاره!

  17. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

  18. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

  19. استخوانی در گلوی اسرائیل!

  20. تصاویری از نمازجمعه تهران به امامت حجت‌الاسلام کاظم صدیقی | کدام چهره‌های سیاسی و نظامی به نمازجمعه رفتند؟

  21. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

  22. رئیسی: فعالان اقتصادی از عددسازی‌ها در بازار نگران نباشند  

  23. علم‌الهدی: نباید بیکار نشست تا تنها دولت بیاید تلخی معیشت را از سفره مردم بردارد

  24. بهادری جهرمی: احیای دریاچه ارومیه با برنامه‌ریزی دولت رخ داد

  25. انتقاد دوباره شریعتمداری از مسئولین درباره وضعیت حجاب/ اوج و فرود قیمت دلار

آخرین عناوین