ترافیک تصمیم‌گیری برای اجرای یک طرح !

محمدعلی حبیبی،   3990229095 ۱۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار
ترافیک تصمیم‌گیری برای اجرای یک طرح !

ماجرای طرح ترافیک تهران و کرونا به موضوعی جالب برای بررسی تبدیل شده است. در اسفندماه و با ورود کرونا به کشور، با هدف کم‌شدن تجمع افراد در وسایل حمل و نقل عمومی، ابتدا ساعات طرح ترافیک تهران کاهش پیدا کرد و اندکی بعد اساسا لغو شد.

بعد از تعطیلات نوروز و با بازگشایی کسب‌وکارها ابتدا از سوی شورای عالی ترافیک تهران اعلام شد طرح ترافیک از ۲۳ فروردین اجرایی می‌شود. در همان زمان اعلام این خبر، برخی مسئولین وزارت بهداشت با اجرای طرح ترافیک مخالفت کردند اما علی‌رغم مخالفت ایشان، در روز ۲۳ فروردین طرح ترافیک اجرایی شد که باعث بروز مشکلاتی برای مردم شد. عصر همان روز وزیر بهداشت در نشستی خبری اعلام کرد اجرای طرح ترافیک در تهران تا اطلاع ثانوی لغو شده است.

این موضوع در چند روز اخیر دوباره در رسانه‌ها مطرح شده است. اما متاسفانه ظاهرا مرجع تصمیم‌گیر درباره این موضوع مشخص نیست؛ چراکه در هر روز اظهارات مختلف و متناقضی از مسئولان مختلف در این زمینه شنیده می‌شود.

اوج این ماجرا در روز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت مشاهده شد. در چند روز پیش از یکشنبه مسئولین شهرداری تهران بر اجرای طرح ترافیک از ۲۹ اردیبهشت تاکید می‌کردند اما در روز یکشنبه محسنی بندپی استاندار تهران در گفت‌وگویی تلویزیونی اعلام کرد طرح ترافیک اجرا نمی‌شود و بسته پیشنهادی شهرداری نیاز به کارشناسی بیشتر دارد.

ساعتی پس از سخنان استاندار تهران، معاونت حمل ونقل و ترافیک شهرداری تهران اعلام کرد از ۲۹ اردیبهشت ماه مصوبه شورای ترافیک تهران مبنی بر اجرای محدودیت های ترافیکی در پایتخت (طرح ترافیک و طرح کاهش آلودگی هوا) اجرا می‌شود.

پس از این اطلاعیه، استاندار تهران مجددا بر لغو طرح ترافیک تهران تاکید کرد و اعلام کرد خبر منتشر شده از سوی معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران مبنی بر اجرای طرح ترافیک از ۲۹ اردیبهشت اشتباه است.

یکی-دو ساعت بعد احمد جنیدی رئیس مرکز سلامت محیط کار وزارت بهداشت گفت: «مقرر شد که شهرداری مجوز اجرایی شدن طرح ترافیک را به شرط پاسخگو بودن سیستم حمل و نقل عمومی اجرایی کند. ما معتقدیم که شرایط مهیا نیست، لذا با اجرایی شدن طرح ترافیک در وضعیت کنونی مخالفیم.»

در ساعات پایانی شب بود که غلامحسین محمدی مدیر روابط عمومی شهرداری تهران در صفحه توئیتر خود از یک تصمیم جدید خبر داد. محمدی نوشت: ‏«طبق توافق انجام شده با مراجع ذیصلاح، بدستور ‎شهردار تهران و به جهت رعایت بهداشت عمومی در مبارزه با شیوع بیماری کرونا، ‎طرح ترافیک از اولین روز کاری پس از تعطیلات عید سعید فطر اجرا میگردد.»

در یک روز و در فاصله چند ساعت چهار اظهارنظر متفاوت از جانب سه مرجع تصمیم‌گیر اعلام شده است. استانداری تهران، وزارت بهداشت و شهرداری تهران در این زمینه اظهار نظر کرده‌اند که نظر استانداری و وزارت بهداشت تقریبا یکی است اما نظر این دو دستگاه با شهرداری تهران متفاوت است. عجیب‌ترین قسمت ماجرا این است که اظهارنظر دو مسئول مختلف از شهرداری با هم متفاوت است. یکی می‌گوید از ۲۹ اردیبهشت و دیگری می‌گوید بعد از عید فطر طرح ترافیک اجرایی می‌شود.

در آخرین پرده از این نمایش صبح دوشنبه معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در گفت‌وگو با تلویزیون اعلام کرده است طرح ترافیک پس از عید فطر اجرایی می‌شود. هرچند احتمالا این پایان ماجرا نیست و این قصه ادامه خواهد داشت.

این ماجرا نمونه بسیار جالبی برای ضعف در سیاست‌گذاری و اجرا در کشور ماست. نخستین مشکل این است که مرجع تصمیم‌گیری و سیاستگذاری مشخص نیست. هر نهادی خود را در این زمینه صاحب نظر نهایی می‌داند و ساز خود را می‌زند. بدتر اینکه در این ماجرا در یک سازمان -یعنی شهرداری تهران- به فاصله چند ساعت دو تصمیم متفاوت، اتخاذ شده است.

فقدان مرجع تصمیم‌گیری، خود را در اطلاع‌رسانی هم نشان می‌دهد. با تشتت در اطلاع‌رسانی، مردم گیج و سردرگم می‌شوند. چه‌اینکه اگر اکنون از افراد مختلفی که پیگیر ماجرا بودند درباره طرح ترافیک تهران بپرسید حتما ایشان خواهند گفت آخرسر نفهمیدند که اجرا می‌شود یا نمی‌شود.

در نهایت باید گفت در این مورد خاص به نظر می‌رسد متناسب با سلسله‌مراتب تصمیم‌گیری امور مرتبط با کرونا، ستاد ملی مقابله کرونا باید تکلیف را مشخص کند و اگر تصمیم‌گیری در این زمینه را تفویض کرده است باید در این زمینه اطلاع‌رسانی کند تا همگان را از سردرگمی نجات دهد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۴۵۲۶۸۶۰۷:۳۸:۴۱ ۱۳۹۹/۲/۳۰
مردم بابت ماشین خود سالانه برای بیمه شخص ثالث، عوارض شهرداری و.... پرداخت می کنند که از ماشین خود استفاده کنند. نه اینکه ماشین خود را با اجبار در خانه بخوابانند یا اینکه عوارض های گران اضافه علاوه بر هزینه های یاد شده در بالا بابت طرح ترافیک، زوج و فرد، آلودگی هم پرداخت کنند.
ناشناس۱۴۵۲۶۸۸۰۷:۴۱:۰۶ ۱۳۹۹/۲/۳۰
تا موقعیکه سیستم حمل و نقل عمومی مناسب شامل مترو، اتوبوس، مینی بوس و تاکسی برقرار نشود، نباید طرح ترافیک اجرا شود. چرا این قدر به مردم فشار وارد می کنند؟؟؟
ناشناس۱۴۵۲۶۹۵۰۷:۴۸:۴۹ ۱۳۹۹/۲/۳۰
کاری می کنند که اصلا مردم از خانه خارج نشوند. برای چندر غاز حقوق و درآمد، افراد باید گرانی کرایه تاکسی و اتوبوس و مترو، پرداخت عوارضهای گوناگون برای خودرو، بنزین لیتری 3000 تومانی، اصطحلاک ماشین و لباس، اتلاف وقت و عمر و جو سنگین و پرتنش محیط کاری را تحمل کنند. آیا کار کردن با این شرایط شکنجه نیست؟
ناشناس۱۴۵۲۹۶۴۱۲:۰۴:۱۲ ۱۳۹۹/۲/۳۰
کاش من هم یک دبیر آموزش و پرورش بودم بر سر کار حاضر نمیشدم و 4/000/000 تومان در ماه به کارت بانکی ام واریز میشد بدون جنگ و جدل
ناشناس۱۴۵۳۰۲۴۱۲:۳۵:۵۹ ۱۳۹۹/۲/۳۰
هزار تا لایک
ناشناس۱۴۵۳۱۰۲۱۳:۱۰:۵۲ ۱۳۹۹/۲/۳۰
»استهلاک»
ناشناس۱۴۵۲۷۱۹۰۸:۳۸:۵۹ ۱۳۹۹/۲/۳۰
طرح ترافیک برای،سلامتی مردم بود آلان سلامتی مردم در عدم اجرای آن میباشد متاسفانه شهرداری در اجرای طرح ترافیک از سلامتی مردم کاسبی میکنه
ناشناس۱۴۵۲۷۸۵۰۹:۴۰:۱۹ ۱۳۹۹/۲/۳۰
فقط برای پووووووول
ناشناس۱۴۵۳۰۵۲۱۲:۴۹:۰۰ ۱۳۹۹/۲/۳۰
شهرداری فقط و فقط دنبال پوله
مجنون۱۴۵۳۱۶۴۱۳:۵۸:۳۹ ۱۳۹۹/۲/۳۰
کاسبی اصلیشون بعد تراکم فروشی همین طرح بود،عزیزان پول مهمه مهههههم جون مردم پشیزی ارزش نداره برای اینها
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  25. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

آخرین عناوین