آیا مجلس یازدهم پیش از شروع به کار خاتمه می‌یابد؟

حسن کریمی‌فرد،   3990216053 ۲۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۷ تکراری یا غیرقابل انتشار

در حالی که حدود دو هفته دیگر مجلس یازدهم برای چهار سال شروع به کار می کند رایزنی ها برای تعیین هیئت رئیسه که امری معمول و همیشگی این ایام است افزایش یافته. اما با نزدیک شدن به افتتاح مجلس، اخباری که منتشر می شود حاکی از این است که احزاب و گروه ها سیاسی مختلف دچار تشتت و پراکندگی زیادی شدند. به گونه ای که از تلاش نواصولگرایان، پایداری ها، مدیران دولت نهم و دهم، اصولگرایان سنتی و ... برای تصاحب کرسی های مجلس یازدهم سخن گفته می شود.

همزمان به تکاپوی فراکسیون آذری زبان ها، زاگرس نشینان و ... نیز اشاره می شود. به این ها باید مصاحبه های هر روزه برخی منتخبان درباره مجلس آینده را نیز اضافه کرد.

کنار هم دیدن تمام این موارد می تواند ترسیم کننده نمایی کلی از آرایش درونی مجلس آینده(البته احتمالی) باشد. اگر چه در این تصویری که گفته شد نمایندگان جناح اقلیت مجلس آینده نیز فعال شده اند اما عمده تلاش ها توسط اکثریت مجلس صورت می گیرد که از قدرت تعیین کنندگی برخوردارند.

شاید به همین دلیل باشد که برخی رسانه ها از کابوس انشقاق پیش از شروع به کار مجلس سخن گفته و تاکید دارند رقابت این روزها بعيد نيست ابدي باشد و تا پايان عمر پارلمان يازدهم ادامه يابد.

اگر چنین اتفاقاتی رخ دهد از همین لحظه می توان بدون اینکه منتظر آغاز به کار مجلس باشیم پایان آن را اعلام کنیم. شاید لازم باشد در این جا صراحت بیشتری داشت و عنوان کرد در صورت گسستگی و ادامه تنش ها نه تنها مجلس آینده اثرگذاری لازم را نخواهد داشت بلکه بر جریان اصولگرا شکاف، اختلاف و کدورت های بیشتری را تحمیل خواهد کرد.

به همین دلایل بود که احمد توکلی چند روز قبل در این باره هشدار داده و گفته بود نباید تجربیات تلخ گذشته تکرار شود و خواستار مفاهمه و گفت و گو شده بود و ابراز امیدواری کرده بود« اگر اختلافی هم هست با روش عقلانی و اخلاقی حل شود».

در شرایط فعلی مسئله این است آیا احزاب، گروه ها و دسته های سیاسی جریانات اصولگرا واقعا این تمایل را دارند که مجلس در راس امور باشد یا خیر. آیا آنها تمایل دارند مجلس کارآمدی شکل بگیرد و باری از روی دوش مردم بردارد یا خیر و ... اگر واقعاً چنین تمایل و خواسته ایی دارند رویه و روشی که این روزها در پیش گرفته‌اند چنین مسئله ای را به ذهن متبادر نمی سازد. باید پذیرفت اگر در همین ابتدا سنگ بنا کج گذاشته شود یا نزاع و مجادله ایجاد شود بعید نیست نقش آفرینی مجلس یازدهم در چهار سال آینده هم از کیفیت لازم برخوردار نباشد.

از این بابت، تحلیلی که رسانه ها از کابوس انشقاق گفته اند در عرصه واقعیت به میزان زیادی به اصولگرایان و مجلس آینده نزدیک شده است.

تصمیمات منتخبان اصولگرای مجلس آینده در دو – سه هفته آینده که نتیجه آن در صحن علنی مشخص خواهد شد و به رای تمام نمایندگان گذاشته خواهد شد تا مشروعیت قانونی پیدا کند به میزان زیادی در جهت گیری کلی و کارآمدی مجلس آینده تاثیرگذار خواهد بود. 

آیا قرار است اختلافات به روش عقلانی و اخلاقی حل شود یا این که اختلاف‌نظر به جنگ قدرتی آشکار و عریان تبدیل شود که مردم را از مجلس یازدهم ناامید سازد. تصمیم با خود اصولگرایان است.