فقط یک معجزه می‌توانست «پایتخت» را جمع کند!

گروه فرهنگی الف،   3990118016 ۲۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۴ تکراری یا غیرقابل انتشار

 یک فیلمنامه‌نویس بخش اعظم انتقادها به سریال «پایتخت ۶» را متوجه متن دانست و گفت: در این سریال ۵۰ قصه مختلف و متضاد کنار هم باز شده‌ بود و فقط یک معجزه می‌توانست کنار هم جمع و جورشان کند.

به گزارش ایسنا، علی خودسیانی ـ فیلم‌نامه‌نویس و کارگردان ـ در ادامه صحبت‌های بالا افزود: اگر بخواهند سریال را سَمبَل کنند، در یک سکانس هم می‌شود جمعش کرد، اما اگر بخواهند منطقی درستش کنند، قطعا با یکی و دو قسمت کامل نمی‌شود.
من تصورم این بود که می‌خواهند ماه رمضان را هم برای این داستان بگیرند و ادامه‌اش بدهند. اگر در یک یا دو قسمت قرار است تمام شود، قطعا سمبل کردن است.

او جای خالی خشایار الوند ـ نویسنده پنجگانه پایتخت ـ را در روند داستان بسیار تاثیرگذار عنوان کرد و گفت: با «پایتخت ۶» ما متوجه شدیم که نقش نویسنده‌ای به اسم الوند چقدر در درست بودن این کار تاثیر داشت. در فصل ششم کمبود خشایار الوند به شدت حس می‌شد؛ الوند اصول اولیه برای فیلمنامه‌نویسی سریال تلویزیونی را کاملا رعایت می‌کرد و آن وحدت داستان و موضوع است که اساس هنر دراماتیک است. در «پایتخت ۶» این اصول رعایت نشده بود. هر موضوعی از اعتیاد گرفته تا مثلث عشقی و مهاجرت را آورده بودند تا آیتم‌های جذابی ایجاد کنند و این به خاطر نداشتن قصه‌ی واحد بود.

این نویسنده افزود: اگر چه من با دیدگاه خشایار الوند در قصه قبلی موافق نبودم و ربط دادن داعش به مجموعه «پایتخت» را درست نمی‌دانستم اما برای همان موضوع هم از لحاظ داستانی توانسته بود دلایل منطقی بیاورد و روابط علت و معلولی را درست کند و در جزئیات موضوع خوب عمل کند. اما این‌بار از اساس داستان ویرانه شده بود.

وقتی داستان نباشد به هر چیزی چنگ می‌زنند

خودسیانی درباره‌ی تغییرات شخصیت‌های «پایتخت» و ناهنجاری‌های اخلاقی جدیدشان در سری جدید، گفت: این هم به نویسنده برمی‌گردد؛ زمانی که نویسنده متکی بر داستان باشد، جذابیت داستان کفایت می‌کند برای اینکه مخاطب را جذب کند اما وقتی داستان نباشد متکی می‌شوند به لوده‌بازی شخصیت‌ها.
معمولا شخصیت‌های مثبت و ساده جذابیت ندارند و مجبور می‌شوند تا شخصیت‌ها را تغییر دهند. همه شخصیت‌ها در پایتخت‌های قبلی به شکلی مثبت بودند و اگر خطا و اشتباهی هم داشتند جزئی بود و ایراد به شخصیت نبود بلکه به موقعیت بود اما وقتی قصه درست نباشد شخصیت‌ها اینطور می‌شوند. در «پایتخت ۶» ما یک شخصیت درست نمی‌دیدیم و شخصیت و خانواده‌ای که تراز تلویزیون است و نویسنده‌ها و تهیه‌کننده‌ها مجبور به متعهد بودن به آن هستند، در سریال وجود نداشت؛ در صورتی که شخصیت‌های قسمت های قبل همگی قابل احترام بودند. وقتی داستان نباشد به هر چیزی چنگ‌ می‌زنند تا تماشاگر را حفظ کنند.

شخصیت بهتاش بی‌گناه‌ترین است

او درباره نقدهایی که به بدآموزی‌های «پایتخت» وارد شده است، گفت: به نظر من بهتاش در این قصه از همه مثبت‌تر و بیگناه‌تر است. وقتی دایی‌اش رد مهر به پیشانی‌اش می‌کوبد و پسرخاله مادرش برای بدهکاری خودش کل خانواده را قربانی می‌کند چه توقعی از یک جوان می‌توان داشت؟ بیشترین ایراد اخلاقی را می‌توان به قهرمان‌های قصه و شخصیت‌های اصلی گرفت.

او نقد اوضاع سیاسی و اجتماعی در پایتخت را هم اینگونه توصیف کرد: نقد شرایط اجتماعی و سیاسی در پایتخت به این صورت است که مدام تکرار می‌کنند کاش برگردیم به چند سال قبل که مثلا دوران احمدی‌نژاد است. قطعا الان مردم از اوضاع اقتصادی شاکی هستند اما تکرار اینکه چند سال قبل بهتر بود ناخودآگاه مردم را به این موضوع تحریک می‌کند.

صرف نظر از سخت‌گیری‌ها؟!

خودسیانی در پایان صحبت‌هایش به نسبت خانوادگی کارگردان و تهیه‌کننده «پایتخت» اشاره کرد و گفت: در تلویزیون قاعده‌ای است که به نظرم درست هم هست. اینکه کارگردان و تهیه‌کننده نباید یک نفر باشد چون ممکن است تداخل منافع به وجود بیاید و کارگردان از بخش‌هایی به خاطر منافع مالی‌اش صرف نظر کند.

بنابراین اینکه همسر کارگردان،تهیه‌کننده باشد، به نظرم یک راه فرار قانونی است و مدیران ما با اینکه می‌دانند، اهمیتی نمی‌دهند. شاید این تجمیع منافع باعث می‌شود کارگردان از برخی سختگیری‌ها صرف نظر کند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۴۰۲۹۶۳۰۸:۳۳:۳۳ ۱۳۹۹/۱/۱۸
دوران طلایی احمدی نژاد 700 میلیارد دلار و .... حالا دوران طلایی قالیباف مونده ..............
ناشناس۱۴۰۳۷۸۱۱۷:۳۲:۴۳ ۱۳۹۹/۱/۱۸
برو عامو..بدی که حسن زده، مردم میگن خدا پدر محمود رو بیامرزه مسکن مهر، کارت سوخت، یارانه، سهام عدالت..
ناشناس۱۴۰۴۰۰۷۲۰:۰۹:۵۱ ۱۳۹۹/۱/۱۸
هنوز دوره طلایی روحانی تموم نشده تا1400 باروحانی این شعارها که یادتون هست
ناشناس۱۴۰۲۹۷۳۰۸:۵۰:۴۸ ۱۳۹۹/۱/۱۸
صداوسیما در ابتذال فکری در سریالها نظیر نداره. جنایت میکنند نسبت به فرهنگ و اخلاق مردم
ناشناس۱۴۰۳۶۹۱۱۶:۴۷:۰۷ ۱۳۹۹/۱/۱۸
بهتر است بگویی ابتذال اول در سینما شروع می شود و بعد در تلویزیون جا خوش می کند
سید۱۴۰۳۷۵۷۱۷:۲۱:۲۲ ۱۳۹۹/۱/۱۸
اینکه طرف زن یک نفر دیگر را گرفته و هیچکدام خبر ندارند، یکی از زشت ترین روش های سرگرم کردن مخاطب است. باید فیلم تقبیح بشه
یه الفی۱۴۰۲۹۹۶۰۹:۱۳:۳۱ ۱۳۹۹/۱/۱۸
ایشان گفته اند با نبود مرحوم الوند، خلاء نویسنده پنج قسمت قبل محسوس بود نخیر باید گفت که با عدم وجود ایشان باید گفت که "پایتخت" به لحاظ فرهنگی هنری اجتماعی ارزشی سقوط کرد یادمان نمی رود که پایتخت با حاشیه های بسیاری آغاز و به پایان رسید
ناشناس۱۴۰۳۰۹۱۱۰:۳۳:۰۰ ۱۳۹۹/۱/۱۸
خیلی فصل های گذشته خوب بود!!!! نه خیر قربان فصل های گذشته اش هم همین جوری بود ولی یکم ارام تر
ناشناس۱۴۰۳۱۴۹۱۱:۲۳:۲۶ ۱۳۹۹/۱/۱۸
تنها یه معجزه می تونه تو این بحران کرنا پایتخت و‌نجات بده
ناشناس۱۴۰۳۴۶۲۱۵:۰۵:۲۱ ۱۳۹۹/۱/۱۸
تا وقتی به امید معجزه بمانیم هیچ اتفاقی نمی افتد.
علی طاهری۱۴۰۳۲۷۰۱۳:۰۲:۵۹ ۱۳۹۹/۱/۱۸
در سلسه مقصران افتضاح پایتخت 6 نقش تایید کننده سناریو را نباید فراموش کرد.
ناشناس۱۴۰۳۲۷۲۱۳:۰۵:۲۶ ۱۳۹۹/۱/۱۸
آره بهتاش واقعا بیگناه بود!!!!! دختر بازی میکرد، دزدی می کرد، دروغ پشت دروغ می گفت، به بزرگترش لگد میزد، در کل سریال یک دیالوگ سالم با مادر یا داییش نداشت، از سخیفترین خواننده ها و ..ترین موضوعات استفاده می کرد، به مواد مخدر و سیگار کشیدنش افتخار میکرد و .. خلاصه واقعا بیگناه بود!
ناشناس۱۴۰۳۳۳۳۱۳:۵۱:۱۸ ۱۳۹۹/۱/۱۸
زندگی چارتا آدم معمولی که دیدن نداره حتما باید به اتفاق عجیبی بیفته که بیننده داشته باشه همه سبکهای فیلم سازی هم شکل هم نیست
ناشناس۱۴۰۳۳۵۵۱۴:۰۶:۱۵ ۱۳۹۹/۱/۱۸
به نظر میرسد عده ای سریال پایتخت را عمدا سوژه کرده اند تا برای مردم سرگرمی درست کنند ، وگر نه هر سریال تلویزیونی که ساخته میشود دارای نقاط قوت و ضعف است و این همه حاشیه ندارد .توی کشور خیلی از مشکلات روی زمین مانده اونوقت روزی چند دفعه این سریال را در فضای مجازی عمدا تیتر میکنند .چرا ؟
ناشناس۱۴۰۳۳۷۰۱۴:۱۵:۳۷ ۱۳۹۹/۱/۱۸
لطفا ،عوام فریبی را تمام کنید .مشکلات اساسی مردم را به بحث عمومی بگذارید همش سریال پایتخت ، اوضاع اقتصادی پایتخت کشور را دریابید و ایضا سایر شهرهای کشور را
ناشناس۱۴۰۳۳۹۵۱۴:۳۵:۴۵ ۱۳۹۹/۱/۱۸
بهرحال در اين روزهاي سخت مردم را سرگرم كرد و داخل آن هم موضوعات بدرد بخوري را نشان داد موضوع ريا كاري كه جامعه ما با آن درگير است.بيشتر اختلاص گيران در كشورمان ..موضوع سوء استفاده ... موضوع نماينده خوب مردم موضوع مديران هزينه ساز .موضوع چشم و هم چشميهاي اجتماعي .... موضوع سرنوشت يك زنداني موضوع نسل جديد و نسل قديم وووو سريال خوبي بود در اين دوران كرونا
ناشناس۱۴۰۳۵۶۷۱۵:۴۵:۱۸ ۱۳۹۹/۱/۱۸
در تمام طول سال یک سریال میسازن یکسال هم راجع به نظرات دیگران خبر میسازن.خوب بد هرچی بود تموم شد.ول کنین این سریال به غایت فاخرو.
ناشناس۱۴۰۳۵۹۵۱۵:۵۶:۱۲ ۱۳۹۹/۱/۱۸
بهترین سریالی بود که واقعیت های جامعه را نشان داد.
ناشناس۱۴۰۳۶۶۳۱۶:۲۶:۱۰ ۱۳۹۹/۱/۱۸
۵ سال پیش که احمدی نژاد نبود همین دولت بود
ناشناس۱۴۰۳۷۱۹۱۷:۰۱:۴۸ ۱۳۹۹/۱/۱۸
قبول کنید که شما ۱۰ درصد با بقیه مردم فرق دارید وگرنه خیلی هم واقعی و خوب بود پایتخت.
ناشناس۱۴۰۳۷۲۳۱۷:۰۶:۴۴ ۱۳۹۹/۱/۱۸
پایتخت شده مشابه برنامه نود که حذفش کنن چون این برنامه ها تیغی در چشم مسوولانی است که ذات ..شون توی این برنامه ها رو میشه
ناشناس۱۴۰۳۷۶۵۱۷:۲۵:۱۸ ۱۳۹۹/۱/۱۸
خود گوید و خود خندد به به چه هنرمندی
شهروند مطیع قانون۱۴۰۳۸۲۱۱۷:۵۵:۲۴ ۱۳۹۹/۱/۱۸
پایتخت یک داستان خانوادگی کمدی بود که رفته رفته به بیراهه رفت و تیر خلاص در فصل 6 زده شد. یکی از مشکلات سریالهای ما قهر یا حذف و آشتی (مرگ و زندگی کاراکترهای) بازیگران است که به سیر و پیام داستان ضربه می زند. دوم وقتی از موفقیت نسبی یک سریال در خلا سریال سازی بخواهیم پیامهای سیاسی و بهره برداری های خاص انجام دهیم همین می شود که پای ستون پنجم و ششم و غیره باز می شود.کاش برای هر سریال بخصوص آنهایی که خیلی پرسروصدا هستند میزهای نقد فیلم با حضور جامعه شناسان و ..برگزار شود
ناشناس۱۴۰۳۸۹۶۱۸:۴۸:۴۴ ۱۳۹۹/۱/۱۸
حالا مسئله کشور این سریال شده؟ یک کم باید بفکر بود که چرا فکری برای قرنطینه نکردند و الان اینهمه باید ملت زجر بکشند؟؟؟؟
ناشناس۱۴۰۳۹۳۰۱۹:۱۴:۰۶ ۱۳۹۹/۱/۱۸
چون قافیه تنگ آید ..
ناشناس۱۴۰۳۹۷۰۱۹:۴۰:۰۴ ۱۳۹۹/۱/۱۸
این سریال بنظرم یه سریال دست پایینه فقط با یک سری مسخره بازی و کارهای بی کلاس قصد خندوندن مردمو داره. نمیدونم صدا سیما چه اصراری به ادامه اون داره. یکی هم خندوونه بود که واقعا آخرش هیچی برای خندوندن مردم نداشت.
حمید۱۴۰۴۱۱۷۲۱:۴۶:۳۷ ۱۳۹۹/۱/۱۸
بنظر من یکی از شخصیت هایی که تو این فیلم خیلی خوب بهش پرداخته شده ارسطو . دقیقا همینطوره که کسی که قبل زندان داشته معمولی زندگیشو می کرده بعد زندان می تونه دیگه اون آدم سابق نباشه و در زندان با یکسری آدم جدید خلافکار آشنا می شه که اونا هم یکسری خلافکار و بیرون می شناسن . حالا وقتی این فرد تازه آزاد شده دنبال کار می ره کسی به یه فرد با سابقه کار نمی ده و بعد از یک مدت بی کاری مجبور می شه بره سراغ خلاف و همون دوستایی که توی زندان پیدا کرده .
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. نظرات برگزیده مخاطبان الف: باید نگران دوقطبی حجاب در جامعه باشیم/ امربه معروف و نهی از منکر شرایط و مراتب دارد/ در ایران با یک جامعه یکدست و یکرنگ مواجه نیستیم

  2. فایل صوتی لو رفته از «عبدالله مهتدی» درباره آرزوی تجزیه ایران

  3. سکوت عقل و فریاد هشتگ ها!

  4. تنها راه پیش پای اقتصاد ایران

  5. بیانیه حوزه علمیه امام خمینی (ره) درباره حواشی انتقال مالکیت یک باغ به آیت‌الله صدیقی

  6. فقر، بزرگی ما را می‌بلعد!

  7. پیشنهاد عجیب افزایش ۲۲درصدی دستمزد کارگران برای ۱۴۰۳ از سوی وزیر کار

  8. پاسخ روابط عمومی مجلس به علم‌الهدی درباره لایحه حجاب/ آیا نیکزاد با قالیباف رقابت می‌کند؟/ روایت کیهان از فایل صوتی جدید ظریف

  9. درخواست صدیقی از دادستانی درباره زمین‌خواری در ازگل/ واکنش دولت به شایعه برکناری مخبر

  10. دیر اما قابل‌توجه ...

  11. هدف قراردادن کشتی اسرائیلی و ناوشکن آمریکایی توسط ارتش یمن

  12. به زودی در این زمین مسکن ملی احداث می شود !

  13. تمجید «عبدالحمید» از حکومت طالبان!

  14. دستگیری عاملان انتشار فیلم درمانگاه قم | نخستین اعترافات متهمان

  15. انتقاد روزنامه دولت از زیباکلام/ پیش‌بینی علی مطهری از فراکسیون‌های مجلس آینده

  16. آزمونی بزرگ برای دولت رئیسی

  17. قبور لاکچری

  18. المیرای ۷ ساله کجاست؟!

  19. تورم نقطه به نقطه نسبت به اول سال ۲۲ درصد کم شد/ رشد اقتصادی به ۴.۵ درصد رسید

  20. پشت پرده ادعای جدید گروه «هفت» علیه ایران چیست؟

  21. حکایت چرخی که هزاران بار اختراع می شود!..

  22. آخرین وضعیت مذاکره نمایندگان کارگری و کارفرمایی

  23. افشاگری، تایید و واکنش‌ها

  24. یمنی ها فراتر از تصور !

  25. واکنش صدیقی به موضوع زمین‌خواری در حوزه‌علمیه ازگل: امضا‌یم جعل شده؛ دادستان ورود کند

آخرین عناوین