بهترین محافظ در برابر کرونا

علی امیری فراهانی، گروه تعاملی الف،   3990116040 ۱۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۶ تکراری یا غیرقابل انتشار
بهترین محافظ در برابر کرونا

بالاخره بعد از هفته ها تاخیر و حتی راهنمایی غلط به مردم دنیا توسط سازمان بهداشت جهانی و دولتها حالا می بینیم که در 48 ساعت گذشته همان کارشناسان سازمان بهداشت جهانی و دولتها پشت سر هم از لزوم استفاده همه افراد از ماسک بیانیه و دستور و توصیه اجرایی می دهند.   به عنوان کسی که مدتها قبل یعنی در 7 اسفند در مقاله ای تحت عنوان " داروی پارسی برای کرونا"  به طور نسبتا مشروح و با اوردن شواهد لزوم استفاده فوری و گسترده و اجباری ماسک برای همه مردم را برای جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا توصیه نمودیم و باز در 8 فروردین باز بر استفاده فوری و اجباری شدن ان تاکید نمودیم و حالا در 24 ساعت گذشته که صحت ان توصیه ها به تایید سازمان بهداشت جهانی و دولتها رسیده در اینجا فقط به چند نکته خیلی مهم و توصیه اکید خدمت مردم و البته مسئولان محترم می پردازیم:

1- همانطور که گفته شد اجباری کردن پوشیدن ماسک یک باید و قطعی است و همه مردم باید بدانند اگر دو کار ساده پوشیدن ماسک و دست نزدن به صورت قبل از شستن دست را در کنار بیشتر خانه ماندن و حفظ فاصله انجام دهند تا 99 درصد در برابر ویروس از خود و جامعه محافظت خواهند کرد و باری از کادر درمانی کشور و دولت هم بر خواهند داشت.

2- البته ماسک پزشکی و استاندارد مانند همه دنیا کمیاب است ولی راه حل ساده ای دارد.  ماسک پارچه ای.  همه خانواده ها حتی نیازی ندارند بدنبال جستجوی ماسک به بیرون خانه بروند. تا زمانی تهیه گسترده ماسک های استاندارد می توان از ماسک پارچه ای استفاده کرد. به غیر از روسری یا شال که می توان فوری از انها به عنوان ماسک استفاده کرد کافیست فقط در خانه کمی خلاقیت نشان دهیم و از ان پیراهن یا چادر یا ملحفه ای که استفاده نمی شود چندین ماسک برای خود و خانواده تهیه کنیم.  تولیدی های پوشاک هم می توانند هر چه بیشتر شروع به تولید کنند.( برخی دوستان هم نخواهند گفت ما سهامدار تولید ماسک هستیم یا کارخانه تولید ماسک را از اجدادمان در فراهان به ارث برده ایم!)

3- ولی لازمه استفاده گسترده از ماسک اجبار ی شدن ان توسط دولت هست. البته دولت ما هم مانند همه دولتهای دنیا نگران کمبود ماسکهای پزشکی برای کادر درمانی و بیمارستانهاست.   راه حل ساده است.   دولت می تواند خرید و فروش و استفاده ماسکهای پزشکی را در خارج از بیمارستانها و کادرهای درمانی ممنوع کند.   ولی در عوض با تعیین فرجه ده یا 15 روزه ای پوشیدن ماسک پارچه ای را برای همه شهروندان و نیروی کار و کسبه اجباری کند.   خواهید دید با حداقل هزینه چه تاثیر بزرگی بر کنترل شیوع بیماری خواهد داشت.

4- همانطور که گفته شد که دولت ما و بیشتر دولتها لزوم استفاده همگانی از ماسک را اعلام عمومی نمی کنند چون نگران کمبود ماسک برای کارکنان بهداشتی هستند که کاملا منطقی است.  ولی لزوم اجباری شدن از ماسک برای عموم در بیرون خانه در واقع بزرگترین حمایت از کادر بهداشتی هم هست. فقط تصور کنید که اگر دولتها و دولت ما پوشیدن ماسک پارچه ای را اجباری کنند و این کار فقط در بد بینانه ترین حالت بتواند 20 تا 30 درصد شیوع بیماری را کم کند . کاهش 20 تا 30 درصد از بار بیمارستانها و کادر بهداشتی ما چه اندازه به انها کمک خواهد کرد.

5- از فرصت استفاده می کنم و به استناد همان درستی توصیه لزوم اجباری شدن پوشیدن ماسک که حالا مورد تایید سازمان بهداشت جهانی هم قرار گرفته به دولت و مسئولین محترم یک توصیه دیگر هم که ان هم بسیار مهم و در واقع به نظر ما حیاتی است ارایه می دهیم.

بر خلاف عدم اعلام رسمی دولتها و البته  سازمان بهداشت جهانی و بدون اینکه بخواهیم به تمام شواهد و استنادات ان به صورت جزیی بپردازیم که فرصت دیگری می خواهد ولی ازمایش دو داروی ضد مالاریا+ ضد باکتریا و  Remdesivir برای محدود کردن و درصد بهبود بیماران کرونا به خصوص برای پیشگیری و در مراحل اولیه بیماری بسیار موثر بوده و از حالا مسئولان دارویی و بهداشتی کشور باید هر چه زودتر در صدد تامین این داروها و مواد اولیه ان برای تولید در داخل باشند.   

قطعا خوانندگان و برخی دست اندرکاران محترم این سوال را مطرح خواهند کرد که اگر این داروها بسیار موثر بوده چرا سازمان بهداشت جهانی یا مدیران پزشکی و دارویی کشورها ان را رسما اعلام نمی کنند؟   متاسفانه این دوستان هنوز این سازمانهای جهانی و مدیران انها و رویه حاکم بر انها را بدرستی نمی شناسند و نمی دانند چرا دولتها مفید و موثر بودن این داروها را اعلام نمی کنند؟   البته برای این دوستان عجیب نیست که داستان را ندانند ولی حتی برخی دیپلماتها و کارشناسان سیاست خارجی ما با وجود دهها سال زندگی  و کار در نیویورک و اروپا هنوز شناخت درست و علمی از این دولتها و رویه های جهانی ندارند.

مانند همان بحث ماسک دولتهای بزرگ می دانند که این داروها موثر بوده.  ولی به شدت منابع و ذخایر این داروها محدود است.   به عنوان مثلا بازار و نیاز سالانه به داروهای مالاریا چند صد هزار دوز برای درمان چند هزار بیمار مالاریا که عمدتا در کشورهای افریقا که اغلب هم بسیار فقیر هستند بوده و بسیاری از شرکتهای دارو سازی دنیا اصلا تولید ان را به دلیل عدم سوددهی کنار گذاشته بودند. Remdesivir هم یک داروی جدید است که حتی ذخایر ان نمی تواند برای دو هزار نفر کافی باشد.  ولی حالا اگر این کشورها و سازمان بهداشت جهانی اعلام کنند این   داروها موثر است به جای موجودی چند صد هزار دوز از این داروها در انبارها نیاز به چند صد میلیون وحتی میلیارد دوز از این داروها به وجود خواهد امد که در عرض چند هفته امکان تامین و تولید ان هرگز وجود ندارد.   بنابراین کاری که دولتهای بزرگ دارند انجام می دهند این است که تا می توانند دارند باقیمانده این داروها در بازار را برای کشور و خواص خود جمع می کنند(اعلام اغاز محدود و اورژانسی Remdesivir در انگلیس همزمان با تست مثبت نخست وزیر و وزیر بهداشت و ولیعد و... انگلیس)  و رقابت بزرگ و خشنی برای به دست اوردن بیشتر این داروها در جریان است و تا زمانیکه نتوانند به اندازه کافی برای خود و ملتهای خود تامین کنند ان را اعلام نخواهند کرد.  از همین رو هست که به مسئولان دارویی کشور توصیه می کنیم این موارد را در نظر داشته باشند. فقط ترامپ با افتخار که مانند اعلام فتح بود اعلام کرده که تا کنون موفق به تهیه و تامین بیست تا سی میلیون دوز از این دارو شده ولی نیاز به چند صد میلیون دوز بیشتر دارند و فقط در امریکا در ماه مارس نسبت به فوریه تجویز داروی ضد مالاریا 70 برابر شده و کمبود شدیدی برای ان در امریکا و کانادا و اروپا به وجود امده. اگر واقعا مفید نبود نیازی به این اقدامات و تجویز ها بود؟!   

در مورد سازمان بهداشت جهانی هم باید بدانیم که مدیران انها (مدیر سازمان بهداشت جهانی وزیر سابق بهداشت کشور اتیوپی بوده است) از انجا که بودجه و در واقع درامد انها توسط همین کشورهای بزرگ تامین می شود بدون هماهنگی با سیاستهای کلان چند بازیگر عمده و اصلی حاضر به دادن رهنمودها و توصیه های بهداشتی نظیر لزوم استفاده از ماسک یا موثر بودن فلان دارو نخواهند بود.

به هر حال امیدواریم این نکات بتواند مفید باشد و به مردم و دست اندرکاران تصویر بهتری از بحران کرونا بدهد.  ایران و کره جنوبی و ایتالیا تقریبا به صورت همزمان درگیر ویروس کرونا شدند.   ولی بنا به گفته   پرفسور KIM WOO-JU ارشد ترین متخصص و مدیر موسسه کره جنوبی در جنگ با ویروس کرونا(transgovernmental enterprise for pandemic influenza in korea-TEPIK) در 7 فروردین  یکی از مهمترین دلایلی که کره جنوبی بهتر توانست ویروس را در قیاس با ایران و ایتالیا و کشورهای اروپایی کنترل کند همین استفاده از ماسک بوده است که در اوایل اسفند هم توسط این قلم توصیه شده بود.

در پایان فقط برای نمونه و اینکه بدانیم تا چه اندازه بحث خلاقیت برای یک کارشناس مدیر و متخصص مهم است به یک نمونه اشاره می کنیم.   تمام دلیلی که دانشمندان و متخصصان دنیا متوجه شدند  داروی  85 ساله ضد مالاریا در مورد بیماری کرونا می تواند موثر باشد از یک پزشک جوان چینی شورع شد که متوجه شد که خیلی از بیماران کرونا در یکی از بیمارستانها ووهان از درد مفاصل شبیه به رماتیسم مفصلی شکایت دارند.   او با کمی خلاقیت و حاذقیت متوجه شد که تمام بیماران بستری شده کرونا در بیمارستان که از درد مفاصل هم شکایت داشتند در واقع هیچ سابقه قبلی از رماتیسم مفصلی ندارند( داروی ضد مالاریا علاوه بر مالاریا برای بیمارانی که دچار رماتیسم مفصلی هم هستند تجویز می شوند) و با مطالعه بیشتر در سوابق همه بیماران مبتلا به کرونا متوجه شد که هیچکدام انها دارای سابقه بیماری رماتیسم مفصلی نبودند و اصولا هیچ بیماری که دارای رماتیسم مفصلی بوده باشد دچار کرونا وخیم نشده است.  همانجا این دکتر جوان متوجه شد که می تواند ارتباطی بین عدم وجود کرونا در بیماران رماتیسمی با داروهایی که مصرف می کنند وجود داشته باشد و با همین هوشیاری این پزشک جوان حالا دنیا به این نتیجه رسیده که داروی ضد مالاریا که برای رماتیسم مفصلی هم تجویز میشود می تواند در غیر فعال کردن ویروس بسیار موثر باشد.

دیدگاه کاربران

آریابان۱۴۰۰۰۰۷۱۱:۳۶:۵۴ ۱۳۹۹/۱/۱۶
بالاخره باید حرف های چه کس و چه نهادی رو باور کرد و توصیه هاش رو بکار بست ؟!؟!؟!؟!؟
ناشناس۱۴۰۰۰۴۳۱۲:۱۵:۵۵ ۱۳۹۹/۱/۱۶
فعلا تا نرسیدن به یک روش قطعی طبیعی هست که همه از آزمون و خطا استفاده می کنند.
ناشناس۱۴۰۱۲۷۹۰۳:۴۳:۵۴ ۱۳۹۹/۱/۱۷
امیدوارم این گفته که «ناشناخته هست و روش قطعی براش پیدا نشده» واقعیت داشته باشه و مردم دنیا سرکار نباشن!
ناشناس۱۴۰۰۰۷۱۱۲:۳۳:۵۴ ۱۳۹۹/۱/۱۶
دوست عزیز. خیلی ساده است. بهترین راه همان استفاده از منطق و عقل خودمان است. شما تصور می کنید چرا تمام کادر پزشکی در بیمارستانها و مطب ها در سرتاسر دنیا که برخی اوقات دوازده ساعت در روز با بیماران وخیم و به شدت الوده در بخشهای جراحی و عفونی سپری می کنند همگی باید صد در صد از ماسک و سایر لوازم محافظتی استفاده کنند؟ خیلی ساده . چون اگر استفاده نکندد الوده و بیمار می شوند. اگر هم می بینید که هم در چین و هم در اروپا و متاسفانه در ایران در هفته های اولی شیوع این ویروس تعداد زیادی از کادر درمانی الوده شدند به دلیل این بود که این ویروس و مسری بودن ان را بخوبی شناخته نشده بود و با ان مانند یک سرماخوردگی فصلی برخورد می کردند. ولی بعد از چند هفته و رعایت دقیق همین استفاده از ماسک و سایر موارد ایمنی و بهداشتی خوشبختانه درصد موارد الودگی جدید کادر پزشگی به تقریبا صفر رسیده. اگر همه ماسک استفاده کنیم هم این نتیجه می تواند حاصل شود. در مورد دارو هم همین است. این ویروس جدید است و هیچ واکسن و داروی قطعی فعلا برای ان وجود ندارد. تمام کاری که در دنیا دارند می کنند استفاده از انواع مختلف داروهای موجود و تست ان روی بیماران بوده که به خصوص چین که مرکز اولیه این بیماری بوده تا 60 داور یا ترکیبی از داروها را بر روی هزاران بیمار استفاده کرده و حالا متوجه شدند که چند دارو دارای درجاتی از تاثیر قوی و مثبت بر روند بیماران کرونا را دارد. اگر بتوانیم با این داروها سرعت بهبودی بیماران را دو برابر کنیم و در نهایت میزان فوت بیماران را تا 70 درصد کاهش دهیم پیروزی بسیار بزرگی است. در نهایت یک مورد دیگر هم که باید به ان با توجه به رسیدن فصل گرما اشاره کرد این است که هر چند این ویروس از طریق جریان هوا انتقال نمی یابد ولی در شرایطی مانند قرار گرفتن در مجتمع های بزرگ بیمارستانی و اداری و تجاری با تهویه مطبوع می تواند وارد جریان هوای این سیستمها تهویه مطبوع مرکزی شده و افراد بیشتری را در فاصله دورتر الوده کند. استناد ان هم الودگی سریع چند صد نفر در کشتی های بزرگ تفریحی بر روی اب است که مانند یک هتل شناور هستند و از سیستم تهویه مطبوع مرکزی استفاده می کنند. در زمان مشابه میزان سرعت انتشار این ویروس بین مسافران این کشتی ها چندده برابر سرعت انتشار ان بر روی خشکی و شهرها بوده است. نمونه دیگر هم انتشار سریع این ویروس در خانه های سالمندان در امریکا و اروپا که بیشتر از سیستم تهویه مرکزی استفاده می کنند.
ناشناس۱۴۰۰۱۴۰۱۳:۲۰:۰۷ ۱۳۹۹/۱/۱۶
.. دارویRemdesivir بر خلاف گفته های چندان هم موثر نبوده است و با اینکه برا درمان ابولا ساخته شده اما روی آن هم کارایی لازم را نداشته و عوارض بالا نظیر سکته را در پی داشته . بگذریم که یک داروی انحصاری آمریکایی با قیمت بالا هست! داروی ضد مالاریا هیدروکسی کلروکین به وفور در کشور وجود دارد و تا حدودی موثر بوده اما عوارض وخیمی روی چشم ها دارد و ممکن است موجبات کوری فرد را هم در پی داشته باشد. ضمن اینکه این دارو سیستم ایمنی بدن را تضعیف میکند که در برابر کرونا نمی توان با اطمینان از آن استفاده کردند. در کشور علاوه بر کلروکین از داروهای ضد ویروس کلترا، تامی فلو،ریباویرین در کنار آنتی بیوتیک های تاوانکس و آزیترومایسین برای درمان کرونا استفاده میشود. در مورد ماسک البته با الف موافقیم اما با این دولت ضعیف کار به جایی نمی رسد.
یک معلم۱۴۰۰۳۶۸۱۵:۳۵:۵۶ ۱۳۹۹/۱/۱۶
حرف وقتی منطقی باشد جای شک و شبهه نمی گذارد. حرف نویسنده کاملاً منطقی است که با استفاده از ماسک جلوی سرایت از طریق تنفس گرفته می شودکه سخت ترین نوع سرایت است.زیرا در صورت ورود ویروس از راه بینی و دهن امکان شستشو و ضد عفونی تقریباً غیر ممکنه.و لی از راه تماس جلو گیری کردن راحت تر از راه تنفسه.
ناشناس۱۴۰۰۵۲۵۱۷:۱۱:۲۱ ۱۳۹۹/۱/۱۶
رییس شبکه بهداشتی رو میشناسم که اوایل شیوع کرونا به پرسنل بیمارستان اجازه استفاده ار ماسک رو نمی داد و بهشون ایراد می گرفت که چرا ماسک می زنید؟ باعث ترس و وحشت مردم میشه! حتی به گفته پرسنل تا مرز دعوا هم کار پیش رفته بود!
ناشناس۱۴۰۱۰۱۶۲۲:۱۲:۱۴ ۱۳۹۹/۱/۱۶
تجربه درمان رماتیسم مفصلی با زنجبیل وجود دارد.
ناشناس۱۴۰۱۰۵۹۲۲:۴۸:۰۲ ۱۳۹۹/۱/۱۶
بهتره به جای تعطیلی کشور، مردم رو مجبور به رعایت نکات بهداشتی برای مقابله با کرونا کرد. مثلا پوشیدن ماسک اجباری بشه و همینطور رعایت فاصله دو متری در صفها و محلهای اجتماع.
سعید۱۴۰۱۰۶۹۲۲:۵۴:۵۲ ۱۳۹۹/۱/۱۶
عقل می گوید که در شرایطی که نمی توانیم فاصله 2متری از طرف مقابل را رعایت کنیم بهتر است از ماسکهای پارچه ای استفاده کنیم. چراکه از هیچ بهتر است و از طرفی در روال کاری، سیستمهای درمانی باعث کمبود ماسک n95 و یا سه لایه نمی شویم.
ناشناس۱۴۰۱۰۷۱۲۲:۵۵:۳۳ ۱۳۹۹/۱/۱۶
معجزه در راه است و انتقامی سخت از ویروس کروناامیدوارم ..
ناشناس۱۴۰۱۰۸۹۲۳:۰۵:۵۹ ۱۳۹۹/۱/۱۶
شما که خودتون رو معرفی نکردین که بسنجیم به حرفاتون چقدر اهمیت بدهیم..
فقیهی۱۴۰۱۱۸۹۰۰:۳۷:۲۰ ۱۳۹۹/۱/۱۷
سلام، من همین الان سایت سازمان بهداشت جهانی را چک کردم من ندیدم توصیه کرده باشند همه از ماسک استفاده کنند. لطفا لینک توصیه این سازمان را در سایت قرار دهید تا ما هم ببینم. هر چند من هم منطقی می دانم که باید از ماسک استفاده شود. منتها اولا کو ماسک؟ دوما ستاد مبارزه با کرونا پوستری را منتشر کردند که مقاومت ماسک های مختلف در برابر ویروس ها را نشان می داد در آن پوستر ماسک های پارچه‌ای را بلااستفاده در این خصوص می دانستند
ناشناس۱۴۰۱۱۹۴۰۰:۴۱:۳۹ ۱۳۹۹/۱/۱۷
باید استفاده از ماسک اجباری شود.
ناشناس۱۴۰۱۳۳۴۰۷:۴۶:۴۱ ۱۳۹۹/۱/۱۷
همه چی بازاری شده و همه در موردش نظر میدن حتی پزشکی
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  5. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  6. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  7. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  8. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  9. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  10. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  11. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  12. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  13. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  14. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  15. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  16. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  17. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  18. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  19. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  20. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  21. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  22. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  23. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  24. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  25. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

آخرین عناوین