پیش بینی قیمت نفت در سال ۹۹

سجاد همتی بروجنی،   3990114073 ۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۵ تکراری یا غیرقابل انتشار

 r  سوالی که چند وقتی است ذهن بسیاری از فعالین اقتصادی را به خود جلب کرده اینست که قیمت نفت با توجه به اتفاقات و تحولاتی که مدتی است رخ داده چه¬می شود آینده ی این طلا ی سیاه به کدام سمت خواهد رفت؟

قیمت نفت ناشی از دو اتفاق مهم در چند وقت اخیر با یک روند کاهشی روبرو بوده است که یکی شیوع ویروس کرونا در جهان و دیگری جنگ نفتی روسیه و عربستان که این دو عامل موجب اتفاقات دیگر اثرگذار در این زمینه بوده اند.

ویروس کرونا موجب تعطیلی و کم رمق شدن بسیاری از فعالیت های تولیدی و اقتصادی شد که این امر تقاضا برای نفت را کاهش داد و قیمت آن را در یک سیر نزولی قرار داد.

این خاموش شدن چراغ تولید در کشورها هم موجب کاهش درآمدهای کشورهای مصرف کننده نفت ناشی از تعطیلی تولید و هم کاهش درآمدهای کشورهای تولیدکننده نفت ناشی از کاهش فروش و کاهش قیمت آن بود.

تا وقتی که کروناویروس مهمان کشورهای جهان است و واکسن آن کشف نشده باشد نباید منتظر رسیدن نفت به سطوح قبلی قیمتی خود باشیم و پس از آن هم نفت تا مدتی در همین حدود قیمتی فعلی 14 تا 30 دلار می ماند چون در زمانی که قیمت به زیر 20 دلار رسید بسیاری کشورها اقدام به خرید و ذخیره سازی آن در خشکی و حتی در نفتکش ها روی آب کردند که تا مدتی پس از افزایش قیمت ها هم چنان می توانند از آن استفاده کنند و از خرید مجدد بی نیاز اند.

جنگ نفتی عربستان سعودی و روسیه موجب افزایش بی سابقه عرضه ی نفت توسط عربستان و کاهش قیمت شدید آن شد.این اتفاق مشخص نیست که تا کی ادامه خواهد داشت چون عربستان هم چنان بر این افزایش عرضه ادامه می دهد،ولی نشانه هایی از عقب نشینی روسیه به چشم می خورد با اینکه قبل از آن اعلان کرده بود مشکلی ندارد.

احتمالاً سایر کشور های تولیدکننده همراه با روسیه مذاکرات علنی با عربستان را شروع خواهند کرد تا جلوی این ارزان فروشی نفت تاحدودی گرفته شود و تا آن موقع صبر روسیه و سایر کشورها به خاطر هزینه هایی که ویروس کرونا برآنها تحمیل کرده لبریز می شود.

با توجه به دلایل مذکور تا پایان سال 99 نباید انتظار افزایش چشمگیری را داشت و نفت تا پایان سال بین 10 تا 40 دلار در هر بشکه در نوسان خواهد بود.این کاهش قیمت تاثیرات سوء خود را بر بودجه امسال می گذارد و شایسته است تا هرچه زودتر متولیان امر برای جبران این کسری بودجه فکری کنند و سیاست¬های اقتصاد مقاومتی را به اجرا بگذارند تا کمترین آسیب متوجه اقتصاد ایران باشد و از این بحران هم به خوبی عبور کنیم.