پزشکی که تا آخرین لحظه عمر، خودش را وقف مردم کرد

گروه اجتماعی الف،   3990113002 ۳۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۷ تکراری یا غیرقابل انتشار

با شروع ویروس کرونا شبانه‌روز در بیمارستان ماند تا بتواند کمبود پزشکان را جبران کند. او حین ویزیت بیماران، سرُم به دست داشت و این تصویر او در شبکه‌های جهانی دست‌به‌دست شد. سه هفته از مصاحبه او نگذشته بود که نام دکتر «شیرین روحانی‌راد» به‌عنوان نخستین شهید مدافع سلامت پاکدشت برای همیشه بر پیشانی این شهر ثبت شد.

فارس: هنوز هم فیلم مصاحبه او در شبکه‌های مجازی دست‌به‌دست می‌شود، خانم دکتری از بیمارستان شهدای پاکدشت که با وجود ضعف و خستگی و درحالی‌که سرم به دست دارد یک‌لحظه از مسئولیت پزشکی خودش کنار نمی‌کشد. او در این مصاحبه کوتاه به‌عنوان پزشک اورژانس، در پاسخ به این پرسش که چرا باوجود سرم به دست، بیماران را ویزیت می‌کند؟ می‌گوید: «همه کارکنان بیمارستان درگیر هستند و چون نیروی جانشین نداشتم باید می‌آمدم.» همان ضعف و خستگی ایمنی بدنش را تهدید و مبارزه‌اش را با ویروس کرونا سخت‌تر و سخت‌تر می‌کند. حدود یک ماه دیگر بازهم همان فیلم در فضایی مجازی دست‌به‌دست می‌شود البته این بار با زیرنویسی متفاوت: «خانم دکتر شیرین روحانی راد، همان خانم دکتری که در هنگام ویزیت بیماران سرُم به دست داشت، شهید شد.»

تماشای این فیلم چندثانیه‌ای برای هر شخصی که در این جامعه مسئولیتی دارد یک تلنگر است. شاید عامه مردم با خودشان فکر کنند خوب ما که مسئولیتی نداریم! اما باید بدانیم مسئولیت واقعی با تک‌تک افراد جامعه است. آن‌ها که می‌توانند رفت‌وآمدهای اضافه‌شان را محدود و محدودتر کنند تا کمتر به این ویروس فرصت جولان بدهند.

هیچ تصویر رنجوری از او ندیدیم

«دکتر شیرین روحانی راد» خواهر بزرگم، چشم‌وچراغ همه خانواده بود. گاهی فکر می‌کردیم شیرین پدر و مادری برای پدر و مادرمان شده است. ازبس‌که حواسش به همه افراد خانواده بود. بعد از یک ماه کار شبانه‌روزی در بخش‌های مختلف بیمارستان، ویروس کرونا به ریه‌هایش حمله کرد. او در همان بیمارستانی که کار می‌کرد بستری شد؛ حتی یک نفر از خانواده او را در بستر بیماری ندیدند. حالش خوب نبود و ما نمی‌دانستیم؛ راستش به کسی نگفته بود که بیمار شده. گفته بود «به دلیل کمبود پزشک در بیمارستان «شهدای پاکدشت» باید شبانه‌روز اینجا بمانم.» هر صبح قبل از اینکه نگرانش شویم زنگ می‌زد و با ما حرف می‌زد، خاطرمان را جمع می‌کرد که حالش خوب است، شب‌ها به پدر و مادرمان یادآوری می‌کرد که قرص‌های فشارخونشان را بخورند. نمی‌دانستیم این احوال‌پرسی هرروزه، تتمه انرژی‌اش است.»

قرار بود سال‌تحویل کنار هم باشیم

در آخرین صحبت‌هایش گفته بود: «حالا شبانه‌روز در بیمارستان می‌مانم که تحویل سال نو بتوانم کنار شما باشم.» ما هم‌دلمان را به این وعده خوش کرده بودیم. نمی‌دانستیم روز ۲۸ اسفند شیرین زندگی‌مان برای همیشه از این دنیا می‌رود. با همه این‌ها ما چطور باید می‌فهمیدیم که خواهرمان دارد با مرگ دست‌وپنجه نرم می‌کند؟ وقتی به من اطلاع دادند که دکتر شیرین را به بیمارستان مسیح دانشوری انتقال داده‌اند دیگر کار از کار گذشته بود. دکتر رفت و ما هنوز امید به بازگشتش داشتیم. او رفت و حسرت یک‌بار دیگر دیدنش را بر دلمان گذاشت. حتی حال رنجور او را ندیدم که رفتنش را باور کنیم. حالا فقط من مانده بودم که چطور با پدر و مادرم روبه‌رو شوم؟ چطور این خبر را به آن‌ها برسانم؟» این‌ها را «علی روحانی راد» برادر دکتر شیرین در حالی می‌گوید که هزار بار بغض و اشک می‌دود وسط حرف‌هایش.

اولین شهید مدافع سلامت در پاکدشت

در بحبوحه حمله ویروس کرونا به پاکدشت دکتر «شیرین روحانی راد» تمام‌قد در بیمارستان شهدای پاکدشت حاضر بود. شبانه‌روز بیماران را ویزیت می‌کرد. باوجود ضعف و خستگی حاضر نبود پست خود را ترک کند تا اینکه خستگی بر او غلبه کرد و نامش به‌عنوان اولین شهید مدافع سلامت برای همیشه بر پیشانی شهر پاکدشت مهر شد.

سرسختی‌اش را از پدر به ارث برده بود از همان کودکی معتقد بود آنچه را که بتوان با سخت‌کوشی به دست آورد حتماً به دست می‌آید. این را در کنکور پزشکی ثابت کرده بود چندین سال پشت کنکور ماند، چون گفته بود فقط و فقط دانشگاه شهید بهشتی و آن‌هم رشته پزشکی. حتی رشته پزشکی شهرستان قبول می‌شد؛ اما می‌گفت: «من نباید از خانواده‌ام دور شوم.»

عکس کودکی دکتر «شیرین رو حانی راد» همراه با خواهر و برادرش

پزشکی در جانش ریشه داشت

«هما روحانی راد» خواهر شیر به شیره دکتر شیرین که فقط ۱۱ ماه از او کوچک‌تر است و دوره کودکی و نوجوانی را لحظه‌به‌لحظه با دکتر شیرین گذرانده، انگیزه پزشک شدن شیرین را چیز دیگری می‌داند: «عشق به پزشکی از یکجایی در دل شیرین به وجود آمد که من شاهد آن بودم. وقتی شیرین ۵ ساله بود و من ۴ ساله از شهر میناب آمده بودیم به پاکدشت شهر آبای و اجدادی‌مان. پدرم کارمند وزارت کشور بود چند سالی به شهر میناب منتقل‌شده بود و حالا تابستان بود و ما آمده بودیم پاکدشت و با بچه‌های قد و نیم قد فامیل کنار مسیل بزرگ سیمانی آب‌بازی می‌کردیم. ارتفاع دیواره این مسیل که آن روز کم آب‌شده بود حدود سه متری می‌شد. همان‌طور که آن اطراف بازی می‌کردیم یکی از بچه‌ها شیرین را به داخل مسیل پرتاب کرد هنوز صدای برخورد بدن شیرین در آب کم‌عمق در گوشم مثل پُتک صدا می‌دهد. لب و دهان و زبان شیرین پاره شد و دندان‌هایش خورد شد. هیچ بیمارستانی او را پذیرش نمی‌کرد. با هزار بدبختی و خواهش یکی از پزشکان قبول کرد که او را ببیند. زبان و لب و دهان شیرین را آن روز به‌سختی بخیه کردند. شیرین چند ماهی به‌سختی غذا می‌خورد و درهمان عالم کودکی و در خیال خود همیشه از پزشکی که او را مداوا کرده بود تشکر می‌کرد. این اولین جرقه عشق او به شغل پزشکی بود.

دیپلم که گرفتیم باهم معلم شدیم؛ اما او خودش را برای رشته پزشکی آماده می‌کرد. بالاخره قبول شد. سرسختی او از همان دوران زبانزد بود.»

او سرسخت‌ترین عضو خانواده بود

خانواده دکتر شیرین معتقدند که «استقامت و پشتکار فرزند ارشد این خانواده در زندگی به‌اندازه‌ای بود که هیچ‌وقت باور نمی‌کردند شیرین هم ممکن است بیمار شود و از پا دربیاید. او طوری زندگی کرده بود که خانواده او را قوی‌ترین فرد خانواده می‌دانستند که الحق هم همان‌طور بود. باوجود مسئولیت‌های زیادی که داشت تمام خرید خانواده را انجام می‌داد؛ اما در همین چندروزه که جایش خالی است. خیلی‌ها فهمیدند نه‌تنها مایحتاج خانه پدری بلکه مایحتاج خیلی از افرادی که تمکن مالی نداشتند را او تهیه می‌کرد.

چرا خانم دکتر شبیه به خانم دکترها نیست

خانواده روحانی راد، باوجوداینکه ۱۰ روزی رفتن عزیزشان را تحمل کرده‌اند؛ اما هنوز بی‌قراری به آن‌ها اجازه حرف زدن نمی‌دهد. به‌سختی حرف می‌زنند. فهیمه از دیگر خواهرهای دکتر شیرین می‌گوید: «ما همیشه باید جواب سؤال همسایه‌ها و غریبه‌ترها را می‌دادیم که چرا خواهرتان باوجوداینکه پزشک است و شبانه‌روز کار می‌کند این‌چنین ساده‌پوش و ساده‌زیست است؟ چرا ماشین ارزانی سوار می‌شود؟ چرا خانم دکتر شبیه به خانم دکترهای دیگر نیست؟ ما آن‌قدر با او رودربایستی داشتیم که هیچ‌وقت از او سؤال نمی‌کردیم که چرا؟ راستش بعضی موقع ها سؤال غریبه‌ها، سؤال ما هم بود.

هرازگاهی می‌شنیدیم که به دیگران کمک می‌کند. ارزاق می‌خرد و با کمک واسطه‌ها، بین برخی از خانواده‌های کم‌درآمد توزیع می‌کند؛ اما هیچ‌وقت به رویش نمی‌آوردیم. می‌دانستیم که اگر صلاح بداند خودش می‌گوید؛ اما حالا که خبر شهادتش روی بنر دیوار بیمارستان تاب می‌خورد تازه فهمیدیم خواهرمان دکتر شیرین روحانی راد را بیشتر اهالی شهر پاکدشت می‌شناسند. انگار از خودمان هم بهتر می‌شناسند.»

پول‌توجیبی به بیمارش می‌داد

«کبری عربی» یکی از افراد معتمد یکی از محله‌های پاکدشت، واسطه بین نیازمندان و خیران است. نسبت فامیلی دوری هم با شیرین روحانی راد دارد می‌گوید: «خانم دکتر به من سپرده بود اگر نیازمندی بیمار شد و هزینه درمان نداشت حتماً به او معرفی کنم. من هم به خیال اینکه حالا خانم دکتر فقط حق ویزیت را از آن‌ها نمی‌گیرد تعداد زیادی از بیمارانی که مستحق بودند را به خانم دکتر معرفی می‌کردم؛ اما حالا که خبر شهادت دکتر در شهر پیچیده است همان نیازمندانی که خودم به او معرفی کردم یکی‌یکی با من تماس می‌گیرند و پشت‌گوشی، گریه امانشان نمی‌دهد می‌گویند: «خانم دکتر هزینه داروهایشان، آزمایشگاه و تمام روند درمان آن‌ها را حساب می‌کرده و دست‌آخر هم به برخی از آن‌ها پول‌توجیبی هم می‌داده. راستش من هم از این خدمات خانم دکتر بی‌خبر بودم. بعد از شهادتشان خیلی از فعالیت‌های خیریه ایشان برملا شده است.»

همه برای او واسطه خیر بودند

با هرکدام از اقوام و خانواده که هم‌صحبت می‌شویم به یک نکته از فعالیت‌های خیریه او اشاره می‌کنند. مثلاً وقتی با لیلا، عروس خانواده‌شان هم‌صحبت می‌شوم از کمک‌هایی که به خانواده دانش آموزان و چکاب‌هایی که هرساله برای معلم‌های مدرسه می‌نوشته می‌گوید، بدون اینکه ریالی درخواست کند.

وقتی با «محمد موسوی» یکی از اقوامشان هم‌کلام می‌شوم از کمک‌های خانم دکتر به بهزیستی می‌گوید: «به جشن شب یلدایی اشاره می‌کند که همین امسال به کمک دکتر شیرین و دو نفر دیگر از خیران در بهزیستی برگزار شد و دل چند صد کودک و نوجوان بی خانواده شاد شد. جدیدترین خبر اینکه آستین بالا زده بود تا در شب عید برای بچه‌های بهزیستی لباس عید بخرد.»

خوب که نگاه می‌کنیم همه افرادی که در کنار او بودند واسطه‌ای برای خیر رساندن بودند بدون اینکه از کار یکدیگر مطلع باشند.

محمد موسوی از دبیران کارآزموده پاکدشت می‌گوید: «خانم دکتر نسبت به سربازها و معلم‌ها حساسیت زیادی داشت. از سربازها ویزیت نمی‌گرفت و مثل قدیم‌ها که سربازها را خیلی بیشتر گرامی می‌داشتند به آن‌ها دلگرمی می‌داد و به آن‌ها گوشزد می‌کرد که سرباز وطن باید مراقب جسم و جانش باشد.»

آخرین عکس دکتر شیرین

در این گزارش نتوانستیم با پدر و مادر دکتر شیرین گفت گویی داشته باشیم. پدر و مادری که هنوز رفتن دخترشان را باور نکرده‌اند. دکتر شیرین چهره بیمار خود را از خانواده‌اش پنهان کرد. این روزها تنها تصویری که دل این پدر و مادر را کمی آرام می‌کند عکس سلفی است که دکتر شیرین روی تخت بیمارستان از خودش گرفته عکسی که قرار بود یادگار روزهای مبارزه با کرونا باشد. اما یادگار سرسختی‌های او شد.

خیلی‌ها امروز دلیل ساده‌زیستی او را فهمیده‌اند. دکتر «شیرین روحانی راد» هر چه داشت را توشه آن دنیایش کرده بود.

دیدگاه کاربران

ایرانی۱۳۹۶۱۳۳۰۹:۴۲:۲۴ ۱۳۹۹/۱/۱۳
روحش در آرامش باشه و خداوند به خانواده اش صبر بده
رحمت الله صفوی۱۳۹۶۱۴۰۰۹:۴۸:۱۷ ۱۳۹۹/۱/۱۳
مسئولیت فوت او مدیران بی لیاقت..دولت است باید مانند چشمشان از او مراقبت می کردند در حالی که آنها به دنبال زدو بندها .. بودند
ایرانی۱۳۹۶۱۸۷۱۰:۳۴:۰۶ ۱۳۹۹/۱/۱۳
متبرک بادنام تو هموطن !!
ناشناس۱۳۹۶۲۱۹۱۱:۰۷:۰۷ ۱۳۹۹/۱/۱۳
خداوند رحمتش کند ایشان را و امثال ایشان را
باهر۱۳۹۶۲۷۴۱۱:۳۸:۵۱ ۱۳۹۹/۱/۱۳
این خانم دکتر درواقع فرشته الهی در میان ما بود که زود به دیدار حق شتابید . خداوند کریم ورحیم اورا با پیامبران و صدیقین و شهدا و صالحین محشورفرماید.
ناشناس۱۳۹۶۲۷۹۱۱:۴۰:۰۲ ۱۳۹۹/۱/۱۳
پیروز واقعی
ناشناس۱۳۹۶۲۸۶۱۱:۴۳:۳۹ ۱۳۹۹/۱/۱۳
بازگشت همه ما به سوی خداست وخوشا به سعادت آنان که بهشت آرزویشان میکند .
امید۱۳۹۶۳۰۷۱۱:۵۵:۱۷ ۱۳۹۹/۱/۱۳
روحشون شاد.بعضیا یاد بگیرن.
ناشناس۱۳۹۶۳۶۹۱۲:۲۵:۵۸ ۱۳۹۹/۱/۱۳
فَلَا تَعْلَمُ نَفْسٌ مَا أُخْفِيَ لَهُمْ مِنْ قُرَّةِ أَعْيُنٍ جَزَاءً بِمَا كَانُوا يَعْمَلُونَ. هيچ كس نمى‌داند چه پاداش مهمّى كه مايه‌ى روشنى چشم‌هاست براى آنان نهفته است، اين پاداش كارهايى است كه انجام مى‌دادند.
محمد۱۳۹۶۴۰۶۱۲:۴۴:۴۵ ۱۳۹۹/۱/۱۳
روحش شاد، خداوند او را با صالحین محشور کند ، یه مقدار همه ی ما به خودمون بیاییم
حهان۱۳۹۶۴۲۱۱۲:۵۴:۳۹ ۱۳۹۹/۱/۱۳
اسطوره مقاومت روحت شاد ویادت گرامی
ناشناس۱۳۹۶۴۸۷۱۳:۴۵:۴۸ ۱۳۹۹/۱/۱۳
وظیفه اش را انجام داده مثل نظامیان که در جنگ کشته میشن. حقوق میگیرن و درآمد دارن برای زمانهای جنگ و بحران. کار خاص به جز انجام وظیفه نمیبینم
ناشناس۱۳۹۷۰۳۲۲۳:۲۷:۳۴ ۱۳۹۹/۱/۱۳
چی گفتی داداش.؟ سرباز یعنی کسی که قراره سر ببازه. پزشک چی؟ او وظیفه اش درمان بود آیا کشته شدن هم باهاش قرار گذاشته شده بود؟
ناشناس۱۳۹۷۰۸۱۰۰:۱۷:۳۵ ۱۳۹۹/۱/۱۴
مانند افرادی که شغل نظامی گری را انتخاب نموده و برای این شغل در زمان صلح حقوق دریافت مینمایند و هنگام جنگ در صورت تمرد از دستور حضور در نبرد بدلیل ترس از مرگ یا هر دلیل غیر موجه دیگر دادگاه نظامی می شوند پرسنل درمان اعم از پرستار و پزشک نیز موظف به انجام وظیفه هستند شغل شریف پزشکی فقط برای روزهای عادی و انباشت ثروت نیست بدلیل انتخاب این شغل از روی آگاهی ملزم به انجام وظیفه و حتی جان دادن در راه خدمت به مردم هستند و مدارک تحصیلی افرادی از این قشر که تمرد میکنند بدلیل عدم صلاحیت اخلاقی و سرپیچی از انجام وظیفه ابطال شود. باید تنبیه افراد خاطی خواسته عمومی باشد نه جوگیر شدن بابت انجام وظیفه توسط موظفین
ناشناس۱۳۹۶۵۳۴۱۴:۲۲:۴۱ ۱۳۹۹/۱/۱۳
خدا رحمتشون کنه
علی۱۳۹۶۵۴۸۱۴:۳۳:۳۷ ۱۳۹۹/۱/۱۳
خداوند ایشان را قرین رحمت و آمرزش ابدی خودش قرار دهد و صبر به خانواده داغدارش عطا کند و هزاران بار تبریک بابت تربیت چنین فرزند صالحی که از خودش نام نیک بجا گذاشت و سبب سرافرازی خانواده و اهالی خوب پاکدشت شد روحش شاد
امیر۱۳۹۶۵۶۵۱۴:۴۹:۵۵ ۱۳۹۹/۱/۱۳
ایشون که آمرزیده ست.خدا هدایت کنه آدمایی رو که قدر این فرشتگان زمینی رو نمیدونن و هنوزم فقط فکر خودشون و ساعتی خوش گذرونی هستن و هیچ به عواقب کارشون فکر نمیکنن
اصل مرز۱۳۹۶۵۸۵۱۵:۰۸:۰۶ ۱۳۹۹/۱/۱۳
خداوند او را رحمت کند.و به خانواده اش صبر دهد.
ناشناس۱۳۹۶۶۲۰۱۵:۳۸:۰۸ ۱۳۹۹/۱/۱۳
روحش شاد
ناشناس۱۳۹۶۶۴۸۱۵:۵۴:۱۸ ۱۳۹۹/۱/۱۳
درد و بلای خانواده اش بخوره تو سر ..اونایی که معلوم نیست توی کدوم ..قایم شدند .. روحش شاد
ناشناس۱۳۹۶۶۷۵۱۶:۱۱:۱۹ ۱۳۹۹/۱/۱۳
کسانی مسوول این مصیبت ها هستند که اول پنهان کاری کردند و گفتند هیچ خبری نیست و بعد هم قم را قرنطینه نکردند. جواب مردم که نمیدهید جواب خدا را چگونه می دهید؟
محمد۱۳۹۶۷۱۳۱۶:۴۴:۱۹ ۱۳۹۹/۱/۱۳
واقعا شهید، خدا رحمتش کنه، مدافعی از جنس دیگر
ناشناس۱۳۹۶۷۴۵۱۷:۱۱:۳۹ ۱۳۹۹/۱/۱۳
خدایش بیامرزد
س خ۱۳۹۶۷۵۶۱۷:۳۲:۲۸ ۱۳۹۹/۱/۱۳
با سلام خداوند ایشان را حتما در صف مجاهدین واقعی ثبت خواهد کرد . چقدر نیاز داریم به این انسان ها به این روح ایثار و فداکاری به این بالاترین ارزش ها و انسان های ارزشی
ناشناس۱۳۹۶۷۶۱۱۷:۴۰:۲۹ ۱۳۹۹/۱/۱۳
خوشا به سعادتت بانوی فداکار شهادتت مبارک
سلیمی۱۳۹۶۷۶۶۱۷:۴۷:۰۹ ۱۳۹۹/۱/۱۳
خیلی ناراحت کننده است. چه انسانهای پاکی و خدومی را داریم از دست می دهیم. خدا رحمتش کنه و به بازماندگانش صبر دهد.
ناشناس۱۳۹۶۷۷۲۱۷:۵۵:۴۶ ۱۳۹۹/۱/۱۳
روحش شاد خوشا به سعادتش
ناشناس۱۳۹۶۷۷۹۱۸:۰۸:۴۲ ۱۳۹۹/۱/۱۳
خداوند ایشان را با حضرت زینب سلام الله علیها محشور کند. الهی آمین
محمد۱۳۹۶۷۸۵۱۸:۱۹:۰۵ ۱۳۹۹/۱/۱۳
خدا رحمتش کند اوج انسانیت و معرفت هیچ عبادتی بالاتر از خدمت به خلق نیست
ناشناس۱۳۹۶۷۸۶۱۸:۱۹:۲۶ ۱۳۹۹/۱/۱۳
درود بر شرف این شیرزن وطن، روحش شاد. تبریک به پدر و مادر ایشون بابت تربیت چنین فرزند انسان و فهمیده ای
ناشناس۱۳۹۶۹۹۸۲۲:۱۴:۰۵ ۱۳۹۹/۱/۱۳
روحش شاد باد شرم بر مسئولینی که حتی عرضه تهیه ماسک و لوازم بهداشتی برای مردم و کادر درمانی کشور را ندارند خون پاک این ها شما را زمینگیر خواهد کرد
اورمزدی۱۳۹۷۰۳۸۲۳:۳۳:۵۱ ۱۳۹۹/۱/۱۳
اوج دلاوری، انسان دوستی و خدمت به جامعه. حتما باید نامش روی یک بیمارستان گذارده شود. بیمارستانی بزرگ و مهم تا آیندگان هم یادشان بیاید ایران مهد دلیران بوده و هست.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. نارضایتی عباس موزون از زمان پخش برنامه زندگی پس از زندگی

  2. نظرات برگزیده مخاطبان الف: باید نگران دوقطبی حجاب در جامعه باشیم/ امربه معروف و نهی از منکر شرایط و مراتب دارد/ در ایران با یک جامعه یکدست و یکرنگ مواجه نیستیم

  3. فایل صوتی لو رفته از «عبدالله مهتدی» درباره آرزوی تجزیه ایران

  4. سکوت عقل و فریاد هشتگ ها!

  5. تنها راه پیش پای اقتصاد ایران

  6. بیانیه حوزه علمیه امام خمینی (ره) درباره حواشی انتقال مالکیت یک باغ به آیت‌الله صدیقی

  7. فقر، بزرگی ما را می‌بلعد!

  8. پیشنهاد عجیب افزایش ۲۲درصدی دستمزد کارگران برای ۱۴۰۳ از سوی وزیر کار

  9. پاسخ روابط عمومی مجلس به علم‌الهدی درباره لایحه حجاب/ آیا نیکزاد با قالیباف رقابت می‌کند؟/ روایت کیهان از فایل صوتی جدید ظریف

  10. درخواست صدیقی از دادستانی درباره زمین‌خواری در ازگل/ واکنش دولت به شایعه برکناری مخبر

  11. دیر اما قابل‌توجه ...

  12. هدف قراردادن کشتی اسرائیلی و ناوشکن آمریکایی توسط ارتش یمن

  13. به زودی در این زمین مسکن ملی احداث می شود !

  14. تمجید «عبدالحمید» از حکومت طالبان!

  15. دستگیری عاملان انتشار فیلم درمانگاه قم | نخستین اعترافات متهمان

  16. انتقاد روزنامه دولت از زیباکلام/ پیش‌بینی علی مطهری از فراکسیون‌های مجلس آینده

  17. آزمونی بزرگ برای دولت رئیسی

  18. قبور لاکچری

  19. المیرای ۷ ساله کجاست؟!

  20. تورم نقطه به نقطه نسبت به اول سال ۲۲ درصد کم شد/ رشد اقتصادی به ۴.۵ درصد رسید

  21. پشت پرده ادعای جدید گروه «هفت» علیه ایران چیست؟

  22. حکایت چرخی که هزاران بار اختراع می شود!..

  23. آخرین وضعیت مذاکره نمایندگان کارگری و کارفرمایی

  24. افشاگری، تایید و واکنش‌ها

  25. یمنی ها فراتر از تصور !

آخرین عناوین