آخرین وضعیت تردد در مرزهای ایران

گروه اقتصادی الف،   3990107101

رییس سازمان توسعه تجارت می‌گوید با وجود محدودیت‌های شکل گرفته تحت تاثیر کرونا، همچنان تردد در تعدادی از مرزهای کشور ادامه دارد.

به گزارش ایسنا، با تایید ورود کرونا به ایران در روزهای پایانی بهمن ماه، تعدادی از کشورهای همسایه در اقدامی پیشگیرانه محدودیت‌هایی در مسیر تردد در مرزهای مشترک خود با ایران اجرایی کردند که این مسئله به کاهش آمار صادراتی ایران و دشوار شدن انتقال کالاها انجامید.

در هفته‌های بعد، تقریبا تمامی کشورهای همسایه با ایران با این ویروس درگیر شدند و خود مجبور به اتخاذ سیاست‌هایی جدی در داخل کشورهایشان شدند با این وجود با توجه به اهمیت تداوم صادرات و جابجایی کالاها، مذاکرات برای باز ماندن تعدادی از مرزها ادامه یافت. با این وجود با گذشت بیش از یک ماه از این تغییرات، هنوز تعدادی مرزهای مشترک بسته هستند.

حمیدزادبوم – رییس سازمان توسعه تجارت – درباره آخرین وضعیت تردد در مرزهای ایران، توضیح داد: مرز افغانستان، کردستان عراق و برخی مسیرها به سمت آذربایجان باز است. ترکیه‌ هم در مورد برخی کامیون‌ها امکان رفت و آمد وجود دارد. کامیون‌های ترک که در ایران هستند و یا از ترکمنستان می‌آیند، امکان ورود به ترکیه را دارند. همچنین کامیون‌های ما که از اروپا می‌آیند یا در ترکیه هستند، می‌توانند وارد کشور شوند.   از همان ابتدای مسئله کرونا، از طریق سفارتخانه‌ها و رایزن‌هایی که در کشورهای همسایه داشتیم، رصد روزانه مرزها صورت می‌گرفت و  از طریق اپلیکیشن «راهنمای تاجر» و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اطلاع‌رسانی‌های لازم انجام شد.

وی افزود:  در هر صورت برخی برنامه‌ریزی‌ها و تصمیمات کشورها کلی و براساس تصمیم مقامات بهداشتی این کشورها برای ورود و خروج کالا صورت می‌گیرد و لزوما با پیگیری سفارتخانه‌ها حل نمی‌شود. ما خوش‌بین هستیم این مسائل ظرف یک ماه آینده حل ‌شود و رفت و آمدها به روال قبل برگردد.

هرچند ایران تلاش کرده با مدیریت منابع و تداوم تماس‌ها، در حوزه واردات مواد موردنیاز کشور، مشکلی به وجود نیاید اما تداوم شرایط حضور کرونا، می‌تواند روی صادرات ایران تاثیرات منفی بگذارد. مهدی علیپور – عضو سابق اتاق بازرگانی ایران – در گفت و گو با ایسنا می‌گوید: در شرایط فعلی حمایت دولت از فعالان اقتصادی اهمیت فراوانی دارد. همانطور که ما در روزهای قبل دیدیم از دولت ایالات متحده آمریکا گرفته تا دولت کشورهای همسایه ایران، سیاست‌هایی برای حمایت از بخش‌های اقتصادی در نظر گرفته شده، در ایران نیز ما باید این سیاست‌ها را دنبال کنیم.

وی ادامه داد: تحت تاثیر شیوع کرونا تعدادی از مرزهای کشور بسته شده یا بعضی کشورها با سخت‌گیری جدی کالاهای ایرانی را می‌پذیرند. در این زمینه هم رایزنی برای تداوم صادرات و هم تلاش برای در نظر گرفتن برخی تسهیلات برای تولیدکنندگان به منظور عبور از شرایط فعلی، اهمیت فراوانی دارد.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

    2. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

    3. نظرات برگزیده مخاطبان الف: وضعیت حجاب، حاصل کم‌کاری چهل‌ساله است/ باید برای مبارزه با سگ‌های ولگرد فکری کرد

    4. نماز جمعه این هفته تهران به امامت حجت الاسلام صدیقی اقامه می‌شود

    5. این صدای اقتدار ایران است ...

    6. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

    7. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

    8. وحدت ملی با وعده صادق

    9. ارژنگ امیرفضلی و زندگی در شرایط سختِ تورنتو

    10. یک نکته قابل‌تامل در مورد توسعه قدرت نظامی ایران

    11. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

    12. استخوانی در گلوی اسرائیل!

    13. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

    14. آیت الله صدیقی: عذرخواهی می‌کنم که با غفلت و کم توجهی باعث هجمه به ملت ایران شدم

    15. کمی دیر نیست؟

    16. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

    17. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

    18. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

    19. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

    20. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

    21. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

    22. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

    23. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

    24. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

    25. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

    آخرین عناوین