آیا شکرک زدن عسل دلیل بر نامرغوبی آن است؟

گروه سلامت الف،   3990105023

  رییس انجمن ملی زنبورداران و تولید کنندگان عسل ایران گفت که عسل طبیعی بعد از چندماه شکرک می زند و عسلی که شکرک نزند حتما به آن مواد نگهدارنده اضافه شده است.

عبدالرضا بیگناه در گفت وگو با ایسنا در پاسخ به اینکه آیا شکرک زدن عسل نشان دهنده نامرغوب بودن عسل است یا خیر گفت: به دلیل اینکه عسل را نمی شناسیم تصور می کنیم هر زمان که عسل شکرک زد پس تقلبی است، در حالی که این تفکر کاملا اشتباه است و شکرک زدن عسل دلیل بر نامرغوبی آن نیست بلکه اتفاقا برعکس است، یعنی عسل طبیعی و خالص بعد از چندماه شکرک می زند و عسلی که شکرک نزند حتما به آن مواد نگهدارنده اضافه شده است.

وی با بیان اینکه عسل  ماندگاری بالایی دارد، گفت:هرچه رطوبت عسل بیشتر باشد زودتر شکرک می زند و اگر رطوبت آن نیز کمتر شود این پدیده  دیرتر اتفاق می افتد.

رییس انجمن ملی زنبورداران و تولید کنندگان عسل ایران در بخش دیگری از صحبت هایش با بیان اینکه سالانه حدود ۸۵هزارتن عسل در کشور تولید و حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ تن صادر می شود، اظهار کرد: استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، مازندران و فارس بیشترین تولیدات عسل را دارند.

وی در پاسخ به این سوال که چطور می توان عسل با کیفیت را از عسل بی کیفیت تشخیص داد، گفت: شرکت های بزرگ ثبت شده که بسته بندی عسل را انجام می دهند مسئول فنی آزمایشگاه دارند و کیفیت عسل تولید شده را بررسی می کنند.  از طرفی سازمان های مربوطه  چون سازمان استاندارد، سازمان غذا و دارو نیز نظارت مستقیم بر این شرکت ها دارند و اگر این شرکت ها مرتکب تخلفی شوند توسط تعزیرات جریمه خواهند شد. بنابراین  شرکت های  معتبر و ثبت شده عسل با کیفیت دست مردم می دهند.

به گفته او،  گاهی مردم عسل را از افراد متفرقه و بدون هیچ نام یا لیبلی خریداری می کنند که سرشان نیز کلاه می رود.

رییس انجمن ملی زنبورداران و تولید کنندگان عسل ایران با اشاره به اینکه آب و هوا و میزان رطوبت، تنوع گیاهی، نوع منطقه(کوهستانی، دشت و...) و رنگ گل کیفیت عسل را تعیین می کنند  و برای شناخت نوع و کیفیت عسل باید با اقلیم مناطق آشنا بود، گفت:مواد اولیه عسل گل است و حدود ۲هزارگونه گل در کشور داریم و همین امر باعث می شود تنوع عسل نیز در کشور بالا رود که از انواع عسل نیز می‌توان به عسل گون، کنار، شبدر، کاکوتی، یونجه، آویشن و..اشاره کرد.

وی اضافه کرد: افراد می توانند براساس  ذائقه شان عسل مورد نظر را تهیه کنند و شرکت های بسته بندی نیز معمولا مشخصات  عسل را بر روی بسته ذکر می کنند تا افراد با آگاهی از محتویات آن، نسبت به خرید عسل اقدام کنند.

بیگناه در پایان گفت: قیمت عسل معمولی کیلویی ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان و عسل مرغوب کیلویی حدودا ۱۲۰هزار تومان است.

پربحث‌های هفته

  1. با نارضایتی عمومی درباره حجاب چه باید کرد؟

  2. آيا چين واقعا جزيره كيش را خريده است؟!

  3. چرا خودروسازی ایران از ترکیه عقب افتاد؟

  4. ايران و چين و بوقچی های آن ور آبی !

  5. مجلس به تهدیدهای تاجگردون چه پاسخی می‌دهد؟

  6. مدیریت ناکارآمد کرونا در ایران/ اقدامات محدودکننده برمی‌گردند؟

  7. یک نماینده مجلس فیش حقوقی‌اش را منتشر کرد + عکس

  8. اعتبارنامه تاجگردون رد شد

  9. ترس از سوال !

  10. رمزگشایی از پشت پرده مانتوهای جلوباز

  11. واکنش کاربران توییتر به رد اعتبارنامه تاجگردون؛ مجلس از اولین آزمون بزرگ خود سربلند بیرون آمد/ حالا نوبت تلاش مضاعف برای حل مشکلات است

  12. خاندوزی: طرح مالیات بر خانه‌های خالی افزایش قیمت مسکن را متوقف می‌کند/ تعداد خانه‌ها از جمعیت کشور بیشتر است!

  13. مردم اندونزی حیوانات را در آتشفشان ریختند

  14. ضریب هوشی «مریم میرزاخانی» چقدر بود؟

  15. تاجگردون کیفش را از مجلس برداشت و رفت

  16. چرا برای بی بی سی فارسی، تاجگردون متفاوت از طبری است!؟

  17. صادرکنندگانی که زور دولت هم به آنها نمی رسد !

  18. ارائه طرحی برای کاهش محسوس قیمت ماشین/ دارندگان چند خودرو ملزم به پرداخت مالیات می‌شوند

  19. پرواز عمودی خلبان ایرانی با بمب افکن F ۴

  20. چگونه جمهوری اسلامی را از چشم مردم بيندازيم !

  21. جوابیه سید میعاد صالحی بر بیانیه دیوان محاسبات

  22. جزئیات طرح ساخت ۶میلیون مسکن؛ تامین ۶۰درصد هزینه با وام ارزان و زمین رایگان

  23. شهردار تهران: ۹ میلیون دلار ضرر کردیم

  24. اینستاگرام پست ضرغامی را حذف کرد / اینبار وحشت از نام دختر سردار سلیمانی

  25. ۱۵ استان در وضعیت قرمز یا هشدار کرونا/روایت جدید از همکاری ۲۵ ساله ایران و چین/تابوشکنی احمدی‌نژاد/ روحانی استیضاح می‌شود؟

ابر آروان

آخرین عناوین