آیا شکرک زدن عسل دلیل بر نامرغوبی آن است؟

گروه سلامت الف،   3990105023

  رییس انجمن ملی زنبورداران و تولید کنندگان عسل ایران گفت که عسل طبیعی بعد از چندماه شکرک می زند و عسلی که شکرک نزند حتما به آن مواد نگهدارنده اضافه شده است.

عبدالرضا بیگناه در گفت وگو با ایسنا در پاسخ به اینکه آیا شکرک زدن عسل نشان دهنده نامرغوب بودن عسل است یا خیر گفت: به دلیل اینکه عسل را نمی شناسیم تصور می کنیم هر زمان که عسل شکرک زد پس تقلبی است، در حالی که این تفکر کاملا اشتباه است و شکرک زدن عسل دلیل بر نامرغوبی آن نیست بلکه اتفاقا برعکس است، یعنی عسل طبیعی و خالص بعد از چندماه شکرک می زند و عسلی که شکرک نزند حتما به آن مواد نگهدارنده اضافه شده است.

وی با بیان اینکه عسل  ماندگاری بالایی دارد، گفت:هرچه رطوبت عسل بیشتر باشد زودتر شکرک می زند و اگر رطوبت آن نیز کمتر شود این پدیده  دیرتر اتفاق می افتد.

رییس انجمن ملی زنبورداران و تولید کنندگان عسل ایران در بخش دیگری از صحبت هایش با بیان اینکه سالانه حدود ۸۵هزارتن عسل در کشور تولید و حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ تن صادر می شود، اظهار کرد: استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، مازندران و فارس بیشترین تولیدات عسل را دارند.

وی در پاسخ به این سوال که چطور می توان عسل با کیفیت را از عسل بی کیفیت تشخیص داد، گفت: شرکت های بزرگ ثبت شده که بسته بندی عسل را انجام می دهند مسئول فنی آزمایشگاه دارند و کیفیت عسل تولید شده را بررسی می کنند.  از طرفی سازمان های مربوطه  چون سازمان استاندارد، سازمان غذا و دارو نیز نظارت مستقیم بر این شرکت ها دارند و اگر این شرکت ها مرتکب تخلفی شوند توسط تعزیرات جریمه خواهند شد. بنابراین  شرکت های  معتبر و ثبت شده عسل با کیفیت دست مردم می دهند.

به گفته او،  گاهی مردم عسل را از افراد متفرقه و بدون هیچ نام یا لیبلی خریداری می کنند که سرشان نیز کلاه می رود.

رییس انجمن ملی زنبورداران و تولید کنندگان عسل ایران با اشاره به اینکه آب و هوا و میزان رطوبت، تنوع گیاهی، نوع منطقه(کوهستانی، دشت و...) و رنگ گل کیفیت عسل را تعیین می کنند  و برای شناخت نوع و کیفیت عسل باید با اقلیم مناطق آشنا بود، گفت:مواد اولیه عسل گل است و حدود ۲هزارگونه گل در کشور داریم و همین امر باعث می شود تنوع عسل نیز در کشور بالا رود که از انواع عسل نیز می‌توان به عسل گون، کنار، شبدر، کاکوتی، یونجه، آویشن و..اشاره کرد.

وی اضافه کرد: افراد می توانند براساس  ذائقه شان عسل مورد نظر را تهیه کنند و شرکت های بسته بندی نیز معمولا مشخصات  عسل را بر روی بسته ذکر می کنند تا افراد با آگاهی از محتویات آن، نسبت به خرید عسل اقدام کنند.

بیگناه در پایان گفت: قیمت عسل معمولی کیلویی ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان و عسل مرغوب کیلویی حدودا ۱۲۰هزار تومان است.

پربحث‌های هفته

  1. رای قاطع نمایندگان به ریاست قالیباف/ اعضای هئیت رئیسه مجلس یازدهم مشخص شدند

  2. وقتی مردم مانند رییس مجلس دهم فکر نمی‌کنند...

  3. "دیپلماسی بنزین"، نمادی از بی اعتنایی به تهدیدات آمریکا

  4. کارناوال نفتکش های ایرانی در اقیانوس ها

  5. نامه احمد توکلی به روحانی: برای نجات کشور پیروی از اقتصاد آزاد را کنار بگذارید

  6. شاخ «غول» هم شکستنی است...

  7. اسکورت نفتکش «فارست» توسط هواپیماها و ناوهای جنگی ونزوئلا

  8. درد کهنه غیزانیه، «امنیتی» نیست

  9. مجلس تراز انقلاب و حق مسکن یازده میلیونی؟!

  10. امروز تهرانی‌ها سورپرایز شدند!

  11. مجلس خدمت یا مجلس قدرت؟!

  12. تلفاتی سنگین‌تر از تلفات جنگ بر دوش ایالات متحده

  13. فطر و اعیاد مذهبی؛ آیا مسابقه شادمانی عمومی کافی است؟

  14. چرا فرزندآوری کم شده/ آیا جامعه هم پیر می‌شود؟

  15. واکنش «آشنا» به توئیت «محسن رضایی» درباره غیزانیه

  16. پایان ریاست لاریجانی با تقدیر روحانی/جدال توییتری نادران و آشنا/زیباکلام: هیچ‌کس به جهانگیری و هاشمی رای نمی‌دهد

  17. رهبر انقلاب: در عدالت نمره مطلوب به دست نیاورده‌ایم/ مجلس متعهد به وظایف، نقطه امید مردم و اتکاء مجریان است

  18. دو نشست معنادار توسط قالیباف و حاجی بابایی/ حیاط خلوت نمایندگان دوره دهم/ دلیل حمایت اصلاح‌طلبان از ظریف برای انتخابات ریاست جمهوری

  19. توضیح میرسلیم درباره مصاحبه با بی‌بی‌سی

  20. ریشه قتل دختر ۱۴ ساله تالشی اختلافات مذهبی نیست

  21. غیزانیه از نمای نزدیک

  22. رهبر انقلاب: وضعیت رژیم صهیونیستی در آینده‌ سخت‌تر خواهد شد/ فلسطین قابل فراموش شدن نیست

  23. وامی‌ برای آشنا، آشنایی برای وام !

  24. قیمت‌های شورای رقابت به خودروسازان ابلاغ شد/پراید ۳۷ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان+جدول

  25. جزئیات عملکرد شبکه فساد خودرویی با مشارکت ۲ نماینده مجلس و مدیرعامل وقت سایپا

آخرین عناوین