آیا شکرک زدن عسل دلیل بر نامرغوبی آن است؟

گروه سلامت الف،   3990105023 ۰ نظر، ۶ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

  رییس انجمن ملی زنبورداران و تولید کنندگان عسل ایران گفت که عسل طبیعی بعد از چندماه شکرک می زند و عسلی که شکرک نزند حتما به آن مواد نگهدارنده اضافه شده است.

عبدالرضا بیگناه در گفت وگو با ایسنا در پاسخ به اینکه آیا شکرک زدن عسل نشان دهنده نامرغوب بودن عسل است یا خیر گفت: به دلیل اینکه عسل را نمی شناسیم تصور می کنیم هر زمان که عسل شکرک زد پس تقلبی است، در حالی که این تفکر کاملا اشتباه است و شکرک زدن عسل دلیل بر نامرغوبی آن نیست بلکه اتفاقا برعکس است، یعنی عسل طبیعی و خالص بعد از چندماه شکرک می زند و عسلی که شکرک نزند حتما به آن مواد نگهدارنده اضافه شده است.

وی با بیان اینکه عسل  ماندگاری بالایی دارد، گفت:هرچه رطوبت عسل بیشتر باشد زودتر شکرک می زند و اگر رطوبت آن نیز کمتر شود این پدیده  دیرتر اتفاق می افتد.

رییس انجمن ملی زنبورداران و تولید کنندگان عسل ایران در بخش دیگری از صحبت هایش با بیان اینکه سالانه حدود ۸۵هزارتن عسل در کشور تولید و حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ تن صادر می شود، اظهار کرد: استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، مازندران و فارس بیشترین تولیدات عسل را دارند.

وی در پاسخ به این سوال که چطور می توان عسل با کیفیت را از عسل بی کیفیت تشخیص داد، گفت: شرکت های بزرگ ثبت شده که بسته بندی عسل را انجام می دهند مسئول فنی آزمایشگاه دارند و کیفیت عسل تولید شده را بررسی می کنند.  از طرفی سازمان های مربوطه  چون سازمان استاندارد، سازمان غذا و دارو نیز نظارت مستقیم بر این شرکت ها دارند و اگر این شرکت ها مرتکب تخلفی شوند توسط تعزیرات جریمه خواهند شد. بنابراین  شرکت های  معتبر و ثبت شده عسل با کیفیت دست مردم می دهند.

به گفته او،  گاهی مردم عسل را از افراد متفرقه و بدون هیچ نام یا لیبلی خریداری می کنند که سرشان نیز کلاه می رود.

رییس انجمن ملی زنبورداران و تولید کنندگان عسل ایران با اشاره به اینکه آب و هوا و میزان رطوبت، تنوع گیاهی، نوع منطقه(کوهستانی، دشت و...) و رنگ گل کیفیت عسل را تعیین می کنند  و برای شناخت نوع و کیفیت عسل باید با اقلیم مناطق آشنا بود، گفت:مواد اولیه عسل گل است و حدود ۲هزارگونه گل در کشور داریم و همین امر باعث می شود تنوع عسل نیز در کشور بالا رود که از انواع عسل نیز می‌توان به عسل گون، کنار، شبدر، کاکوتی، یونجه، آویشن و..اشاره کرد.

وی اضافه کرد: افراد می توانند براساس  ذائقه شان عسل مورد نظر را تهیه کنند و شرکت های بسته بندی نیز معمولا مشخصات  عسل را بر روی بسته ذکر می کنند تا افراد با آگاهی از محتویات آن، نسبت به خرید عسل اقدام کنند.

بیگناه در پایان گفت: قیمت عسل معمولی کیلویی ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان و عسل مرغوب کیلویی حدودا ۱۲۰هزار تومان است.

عناوین مرتبط

پربحث‌های هفته

  1. «پایتخت ۶» و شوخی‌های مبتذل با ارزش‌های اساسی جامعه

  2. نمایندگان خواستار همسان سازی حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران کارگران شدند

  3. انتقادات تند مسیح مهاجری از سریال پایتخت

  4. قالیباف: با خوش‌بینی کرونا کنترل نمی‌شود/ قرنطینه شدید تنها راه مقابله با کروناست

  5. خوش بود گر محک کرونا آید به میان سلبریتی ها

  6. طرح فاصله گذاری اجتماعی؛ لازم اما دیرهنگام

  7. پشت پرده مخالفت برخی مسئولین وزارت بهداشت با توزیع داروی موثر در درمان کرونا

  8. کرونا اثبات کرد خدا فقط "رخنه پوش" نیست

  9. کرونا و برخوردهای جناحی

  10. طلاب ایرانی، پرستار سالمندان آمریکایی و اروپایی

  11. بی‌هراس از کرونا در جستجوی زندگی در سطل‌های زباله

  12. "سخنان فریبنده" کافی است / دو روزنامه مهم آمریکایی خواستار رفع تحریم های ایران برای مقابله کرونا شدند

  13. کرونا و اشک کباب! ...

  14. تکذیب ساخت داروی کرونا/ تحقیق روی درمان کرونا با «سلول بنیادی»

  15. زیر پوست پایتخت...

  16. گرامیداشت روز جمهوری اسلامی، آن هم وسط بحران کرونا !؟

  17. وزیر بهداشت: به نقطه روشنی از کنترل بیماری‌های ویروسی رسیده‌ایم/ دستاوردی جدید به‌زودی ایران را در رتبه نخست دنیا قرار می‌دهد

  18. طبخ و توزیع غذای متبرک رضوی برای بیماران کرونایی

  19. لطفا برای جهش تولید دنبال "راهکار" نروید، فقط موانع را بردارید !

  20. اتهام زنی پمپئو به ایران در خصوص اهداف کشورمان برای رفع تحریم‌ها

  21. ماجرای شبیه‌سازی پاندمی بیماری شبه کرونا در سال ۲۰۱۹ میلادی چه بود؟

  22. در عراق چه خبر است: کودتا، تهاجم نظامی یا عملیات فریب؟

  23. روحانی: طرح فاصله‌گذاری تا ۲۰ فروردین است/اختصاص ۱۰۰هزار میلیارد به کرونا

  24. کرونا چگونه ممکن است نظم جهانی را تغییر دهد؟ / چین جای آمریکا را می گیرد؟

  25. فرصت طلبی ترامپ در عراق به بهانه کرونا

آخرین عناوین