در تایوانِ چسبیده به چین، چندان خبری از کرونا نیست؛ چرا؟!

گروه جهان الف،   3990104101 ۲۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۴ تکراری یا غیرقابل انتشار

از آنجا که کرونا بیشتر نقاط جهان را فرا گرفته، تنها یک کشور وجود دارد که به نظر می‌رسد همه چیز را تحت کنترل خود گرفته، آن هم با وجود اینکه تنها ۱۱۰ مایل از چین فاصله دارد. 

 در تایوانِ چسبیده به چین، چندان خبری از کرونا نیست؛ چرا؟!

هیلتون ییپ در فارین پالیسی نوشت: از آنجا که کرونا بیشتر نقاط جهان را فرا گرفته، تنها یک کشور وجود دارد که به نظر می‌رسد همه چیز را تحت کنترل خود گرفته، آن هم با وجود اینکه تنها 110 مایل از چین فاصله دارد. تایوان اولین مورد ابتلا خودش را در 21 ژانویه اعلام و تا امروز تنها 169 فرد مبتلا به کرونا ویروس دارد. این تعداد موارد ابتلا طی دو ماه آن هم وقتی همسایگان دیگر این کشور را می‌بینیم واقعا تحسین برانگیز است.

به گزارش انتخاب؛ در ادامه این مطلب آمده است: تایوان با وجود عدم حضور در سازمان بهداشت جهانی (WHO) و شنیدن زورگویی‌های مداوم از چین، به خوبی با کرونا ویروس مقابله کرده است. به طور خلاصه، تایوان برای مقابله با این بیماری چاره‌ای جز اینکه به خودش متکی باشد نداشته است. 

استراتژی ضد کرونا تایوان با استفاده از ترکیبی از عکس‌العمل زود هنگام، اقدامات پیشگیرانه و به اشتراک گذاری اطلاعات با مردم و همچنین استفاده از فناوری در قالب تحلیل داده‌ها و سیستم عامل‌های آنلاین بوده است. همه این کارها با سطح چشمگیر شفافیت و تعامل عمومی صورت گرفته، درست برخلاف چین که از اقدامات شدید و سرکوبگرانه و سانسور برای مقابله با شیوع کرونا استفاده کرده است.

هنگامی که اولین خبر در مورد یک بیماری مرموز در ووهان در دسامبر سال 2019 شروع شنیده شد، تایوان به سرعت نسبت به آن واکنش نشان داد. با وجود کاهش گردشگر بین چین و تایوان به دلایل سیاسی، اما از آن جا که صدها هزار نفر از تایوانی‌ها در چین مشغول به کار هستند، هر روزه تعداد زیادی پرواز بین دو کشور به انجام می‌رسد.

تایوان بلافاصله تصمیم به معاینه مسافران چینی گرفت و ورود ساکنان ووهان به کشورش را در 23 ژانویه ممنوع کرد، سپس کلیه تورهای گردشگری به مقصد چین را از 25 ژانویه به کل متوقف و سرانجام در 6 فوریه ورود شهروندان چینی به کشورش را ممنوع اعلام کرد.

دولت تایوان با تشخیص اینکه باید از کافی بودن تجهیزات پزشکی از جمله ماسک صورت برای متخصصان بهداشت و عموم مردم اطمینان حاصل کرد، صادرات ماسک جراحی را در 24 ژانویه متوقف کرد و از شرکتهای محلی خواست تولید خود را افزایش دهند. تولید روزانه به زودی به 10 میلیون رسید که بین بخش‌های عمومی، پزشکی و صنعتی تقسیم می‌شد.

دولت همچنین در تاریخ 31 ژانویه کنترل توزیع ماسک از بخش خصوصی را به دست گرفت  و اطمینان حاصل کرد که هیچگونه سواستفاده‌ای در پخش یا قیمت گذاری وجود نخواهد داشت، اتفاقی که در کشورهای دیگر از جمله هنگ کنگ شاهد آن بودیم. تایوان همچنین در 6 فوریه یک سیاست خرید را اجرا کرد که در آن هر تایوانی می‌تواند هر هفته مبلغ معینی از ماسک بزرگسالان و کودکان را از داروخانه‌ها و کلینیک‌ها با 5 دلار خریداری کند. اکنون برای دسترسی آسان‌تر و جلوگیری از ایجاد صف‌های طولانی در مقابل کلینیک‌ها، مردم تایوان می‌توانند ماسک را بصورت آنلاین سفارش داده و آن را به سرعت دریافت کنند.

برای اطمینان از هماهنگی، تایوان یک مرکز فرماندهی یکپارچه به سرپرستی وزارت بهداشت و رفاه، که مدیریت منابع را برعهده دارد تشکیل داد و همچنین دستور داد که اطلاع‌رسانی در این زمینه به صورت روزانه صورت بگیرد. مقامات همچنین به سرعت در حال ردیابی افراد آلوده و پیگیری این موارد برای یافتن منبع عفونت بودند. آموزش عموم مردم در مورد خطرات بیماری و اقدامات احتیاطی از طریق اعلامیه‌های تلویزیونی و پوسترها نیز بخش بزرگی از اقدامات ضد کرونایی تایوان بود.

جای تعجب نیست که تایوان به عنوان یکی از مراکز اصلی قدرت فناوری، از ابزارهای فنی برای مقابله با شیوع کرونا استفاده کرده باشد. این اقدامات شامل استفاده از داده‌ها برای تجزیه و تحلیل و ایجاد بسترهای نرم افزاری برای اطلاع رسانی به عموم مردم است. آژانس‌های بیمه درمانی و مهاجرت تایوان تاریخچه سفر 14 روزه اقامتگاه‌های داخلی و خارجی را با داده‌های کارت بیمه درمانی خود ادغام کرده و به بیمارستان‌ها، درمانگاه ها و داروخانه ها اجازه می‌دهند هنگام برخورد با بیماران به آن اطلاعات دسترسی پیدا کنند. افرادی که تحت عنوان قرنطینه خانگی قرار می‌گیرند، مرتباً توسط مقامات چک می‌شدند و تلفن هایشان را ردیابی می‌کردند تا مطمئن شوند که از خانه خارج نشده‌اند.

تایوان به لطف اصلاحات گسترده در دهه 1990 یکی از بهترین سیستم‌های بهداشتی جهان را دارد که خدمات مقرون به صرفه و جامع به کل جمعیت خود از جمله گروه‌های سالخورده و کم درآمد ارائه می‌دهد. اطلاعات بهداشتی کاربر در یک سیستم متمرکز که در دسترس بیمارستانها و درمانگاه‌ها است، ذخیره می‌شود، بنابراین پزشکان می‌توانند به سرعت تاریخچه بیماران خود را مشاهده کنند.

اگرچه ممکن است ممنوعیت ایجاد سفر کمی بحث برانگیز باشد، اما قطعا اولویت اصلی برای هر کشوری باید امنیت شهروندان خودش باشد. اگرچه چین کشورهایی مانند آمریکا و استرالیا را به دلیل تحریم سفر برای شهروندانش مورد انتقاد قرار داد، اما خود این کشور اواخر ژانویه کل یک استان را با 60 میلیون نفر در قرنطینه کامل قرار داد. با وجود این قرنطینه استان هوبی با بیش از 67000 مورد و بیش از 3000 کشته همچنان در بحران است.

اقدامات در چین خیلی دیر انجام شد. با محاصره شدن ووهان در 23 ژانویه، تخمین زده می‌شد كه 5 میلیون نفر از مردم این شهر قبلاً در سراسر كشور و خارج از كشور پراكنده شده باشند و این امر منجر به گسترش ویروس به سایر مناطق شد.

تایوان نشان داد که کشورها باید فعالانه عمل کرده و اقدامات متعددی را که لازم می‌دانند انجام دهند. در حال حاضر برای برخی از افراد مبتلا به کرونا ویروس بسیار دیر شده، اما آنها هنوز هم می‌توان با تکیه بر آموزش عمومی، استفاده از فناوری و کنترل وسایل حیاتی مانند ماسک و سایر تجهیزات پزشکی از ابتلا موارد بیشتر جلوگیری کرد.

تایوان تا امورز با کمک به جزیره اقیانوس آرام پالائو، آزمایش یک مورد مشکوک و به اشتراک گذاری اطلاعات با پراگ، پایتخت جمهوری چک تلاش کرده نقش مهمی در اقدامات جهانی برای مبارزه با این بیماری ایفا کند. در صورت اجازه کشورهای عضو مانند آمریکا، تایوان مایل است در سازمان بهداشت جهانی نقش بیشتری داشته باشد.

می توان با کرونا ویروس مبارزه کرد و کشورهایی که موفق شده‌اند باید تجربیات خود را در اختیار سایر کشورها هم قرار دهند.

دیدگاه کاربران

جعفر۱۳۸۴۶۸۱۱۷:۳۵:۴۷ ۱۳۹۹/۱/۴
درست مثل کشور عزیزمان
ناشناس۱۳۸۵۰۶۵۲۳:۳۹:۲۸ ۱۳۹۹/۱/۴
سايت الف لطفا منتشر بفرما در تايوان مديريت عاقل و هوشمند و عاقبت انديش و شجاع است .
ناشناس۱۳۸۶۱۴۸۱۳:۴۳:۱۷ ۱۳۹۹/۱/۵
رسانه ملی در اولین اقدام جهت آگاه سازی مردم ، گزارشی تهیه و کرونا را مسخره کرد ؟
ناشناس۱۳۸۴۷۱۳۱۷:۵۷:۲۳ ۱۳۹۹/۱/۴
160 مورد؟! عدد سازی شاخ و دم که ندارد ان هم وقتی قبل از بحرانی شدن در چین مراوده ها زیاد بوده و قطعا مبتلا های زیادی وارد این کشور شدن کمتر از چند هزار نفر در هر کشوری اعلام شد شک کنید
ناشناس۱۳۸۵۵۰۲۰۸:۳۷:۲۷ ۱۳۹۹/۱/۵
ما فقط به دلیل اظهارات ایشان شک داریم؟
ناشناس۱۳۸۴۷۶۰۱۸:۲۹:۳۱ ۱۳۹۹/۱/۴
درست همین کاراهایی که ما کردیم ونتیجه اش را هم دیدیم ؟ نه؟
ناشناس۱۳۸۴۸۰۱۱۹:۰۸:۵۲ ۱۳۹۹/۱/۴
تایوان یک کشور جزیره ای است و هیچ گونه ارتباط سیاسی و اقتصادی با چین ندارد .
ناشناس۱۳۸۴۸۲۶۱۹:۳۳:۰۱ ۱۳۹۹/۱/۴
احتمال هم داره آمارشون رو پنهان کرده باشن اکثر کشورهای توریستی آمار مشکوکی دارن از ترکیه و امارات وقطرو روسیه گرفته تاحتی ژاپن که قرار میزبان المپیک امسال باشه. اختلاف آمار ژاپن باکره باوجود اینکه از خیلی جهات شبیه به هم هستن خیلی عجیبه
ناشناس۱۳۸۴۸۳۳۱۹:۳۷:۲۴ ۱۳۹۹/۱/۴
احتمالا آنها تعداد زیادی پرواز از طریق ماهان به ووهان نداشته اند.
ناشناس۱۳۸۵۰۰۲۲۲:۲۷:۳۷ ۱۳۹۹/۱/۴
البته ماهان پرواز برنامه‌ریزی شده به شهر ووهان نداشت. فقط یک پرواز برای برگردوندن ایرانی‌های مقیم ووهان به اون شهر رفت.
ناشناس۱۳۸۵۳۰۴۰۱:۵۷:۵۲ ۱۳۹۹/۱/۵
درست مثل آمریکا ایتالیا اسپانیا آلمان و فرانسه!!!!!!
ناشناس۱۳۸۴۸۴۵۱۹:۴۸:۲۶ ۱۳۹۹/۱/۴
تایوان جزیره هست با ارتباطات کنترل شده و جمعیت کم معلومه که،کنترل خیلی،بهتر و راحتتر هست از کشوری محاصره شده با کشورهای فقیر و اقتصاد ضعیف و مرزهای طولانی دریایی و زمینی
ناشناس۱۳۸۵۲۴۸۰۱:۱۲:۱۸ ۱۳۹۹/۱/۵
عزیزم وقتی دو هفته عید معمولا همیشه کشور ما تعطیل است اگر مسئولین کاربلد و باکفایت داشتیم حتی با زور اون آدمهای بیخرد و بی فرهنگی که مسافرت رفتن رو جلوشون رو میگرفتن اینجوری نمیشد حالا فاجعه مونده
ناشناس۱۳۸۴۸۶۰۲۰:۰۱:۲۱ ۱۳۹۹/۱/۴
به این میگن مدیریت
ناشناس۱۳۸۴۸۸۹۲۰:۳۰:۱۱ ۱۳۹۹/۱/۴
تایوان امار واقعی را اعلام نمی کند
ناشناس۱۳۸۵۱۲۹۰۰:۱۰:۳۲ ۱۳۹۹/۱/۵
چون مدیرانشان واقعا مدیرند
ناشناس۱۳۸۵۲۴۲۰۱:۰۹:۱۴ ۱۳۹۹/۱/۵
اونها مدیریت درست و مسئولین باکفایتی دارن که در قبال مردمشون احساس مسئولیت میکنند
ناشناس۱۳۸۵۳۰۵۰۱:۵۸:۳۷ ۱۳۹۹/۱/۵
تایوان روابط سیاسی پرتنشی با چین دارد خب نتیجه معلوم است!
اسفند۱۳۸۵۳۵۶۰۳:۰۵:۴۸ ۱۳۹۹/۱/۵
اول دسامبر كرونا كشف شد يعنى قبلش هم بوده ولى كسى اطلاع نداشت بيستم ژانويه علنى شد وتمام اين مدت ووهان به تمام دنيا رابطه داشته نتيجه اينكه به تمام دنيا سرايت كرده وجلوگيرى از بستن مررزها بعد از بيست ژانويه چندان تاثيرى نداشته است
ناشناس۱۳۸۵۴۰۰۰۴:۴۸:۰۷ ۱۳۹۹/۱/۵
این را به وزارت بهداشت و صمت هم بفرستید.ماسک در مراجعه حضوری به داروخانه هم موجود نیست. چه برسه به اینکه آنلاین هم سفارش بدیم.وضعیت توزیع اقلام بهداشتی واقعا اسفناک است
ناشناس۱۳۸۵۴۳۴۰۷:۲۲:۰۶ ۱۳۹۹/۱/۵
بعضی کشورها خوب عمل کردند و بعضی دیگر بد. چین اول دیر اقدام کرد و تا حالا 3200 کشته داده ولی بنظر میرسه اپیدمی تحت کنترله. کره و تایوان و سنگاپور خیلی خوب عمل کردن. کره بدلیل اینکه یک نفر در چندین گروه و جمعیت چند روز گشته بود بیشتر از هزار نفر رو آلوده کرد که اگه کره زود اقدام نکرده بود وضعیتش از ایتالیا هم بدتر می شد. ولی فعلاً 111 کشته داشته و بیماری تقریباً تحت کنترله. سنگاپور عالی عمل کرد. با دو کشته بیماری رو تحت کنترل درآورد. سنگاپور 5 میلیون جمعیت داره و تقریباً همه جمعیت رو تست کرد و 500 بیمار رو جدا کرد و معالجه کرد. ایتالیا خیلی بد عمل کرد و تا دیروز 6000 کشته داده بود و احتمالاً ظرف ده روز آینده این رقم به 10000 خواهد رسید. کشورهای دیگه ی اروپای غربی مثل آلمان و انگلیس و هلند و سویس خیلی دیر عمل کردن و تازه الان به فکر افتادن قرنطینه کنن. از خونه بیرون اومدن تو سراسر کشور جز برای خرید خوراک و کارهای خیلی ضروری جریمه سنگینی داره. بیرون از خونه بیشتر از دو نفر نباید یکجا جمع بشن. فروشگاههای مواد غذایی دو نفر دو نفر راه میدن و فاصله ها باید حفظ بشه. آلمان بیشتر از 30 هزار نفر تا الان آلوده شدن ولی با 120 کشته وضعش بد نیست. هلند با 17 میلیون جمعیت 5000 مبتلا و 220 کشته داده که به نسبت خیلی زیاده چون دیر عمل کرد و اجازه داد چند روزی اجتماعات و مدارس به حالت عادی کار کنن. این وضعیت دنیاست. ایران مثل همیشه عمل کرد. دست دست کردن و سوء مدیریت در ابتدا، و تلاش همگانی و جهادی بعد از اینکه وضعیت بحرانی شد. از نظر ارزاق و لوازم بهداشتی وضع ایران این اواخر بهتر از اروپا شده. اروپای غربی هنوز یک ماسک یا دستکش یا الکل و حتی استامینوفن پیدا نمیشه و فروشگاههای مواد غذایی هم تقریباً خالیه. تحویل مواد غذایی در خانه غیرممکنه و باید رفت و صف وایستاد. از این نظرها وضع ایران بهتره. تنها مایه ترس تو ایران اجازه تردد در کشوره که دولت در این مورد هیچ کار نکرد. خدا نکنه این مسافرت ها و شلوغی بازار پیش از عید خودشو به شکل بازگشت موج دوم نشون بده. اگه اونطور بشه وضعیت از ایتالیا بدتر خواهد شد.
ناشناس۱۳۸۵۵۶۸۰۹:۱۸:۰۱ ۱۳۹۹/۱/۵
در بقیه چین هم همین طور است غافل گیر نشدن برنامه داشتن وقاطعیت واستثنا نداشتن در اجراو..
ناشناس۱۳۸۵۷۴۱۱۰:۴۸:۰۹ ۱۳۹۹/۱/۵
عوضش ویروس ایدز دارند
ناشناس۱۳۸۶۱۵۸۱۳:۴۵:۲۳ ۱۳۹۹/۱/۵
در ایران ما هم همگام با همه کشورهای کاربلد ، رسانه ملی با تهیه گزارشی ، بیان فرمود که شما بروید خیابانها و از مردم بپرسید می گویند : کرونا اصلا نمندی ؟؟؟
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. جنگ ترکیبی خودمان، علیه خودمان!

    2. کارگری انگشتر ۵۰ میلیاردی را به صاحبش بازگرداند

    3. جلاد، به پایان سلام کن!

    4. بهادری جهرمی: مبالغ جرایم رانندگی متناسب با تورم افزایش یافت

    5. تورم چه زمانی تک رقمی می‌شود؟

    6. نرخ تعرفه‌های خدمات بهداشتی درمانی ۱۴۰۳ اعلام شد/ نرخ رسمی ویزیت ۵۰% گران می‌شود!

    7. بازداشت سومین عامل حمله تروریستی در مسکو

    8. آقایان رئیسی و اژه‌ای! آیا در پیشگاه خدای متعال و امام‌زمان (عج) پاسخی دارید؟

    9. انتقام از پوتین؟

    10. عوامل توهین کننده به نظام و مقدسات اسلامی دستگیر شدند

    11. ائتلاف ایران، روسیه و چین تبدیل به کابوسی برای آمریکا می‌شود

    12. علم‌الهدی: امروز در کشور از آثار تحریم اقتصادی آمریکا مشکلی حس نمی‌کنیم

    13. بازگشت احتمالی ترامپ چه تاثیری بر اقتصاد ایران دارد؟

    14. افزایش ١٧٠ درصدی حداقل حقوق کارگران در دولت سیزدهم

    15. مردم طلای دست دوم خریداری نکنند

    16. خط و نشان حقوقی ایران برای کویت

    17. هشدار سخنگوی پلیس به رانندگان نوروزی؛ آمار تصادفات هولناک است!

    18. اول، بساط دلالی باید جمع شود

    19. وزیر اقتصاد: در سال ۱۴۰۲ رکورد بیشترین سرمایه‌گذاری خارجی واقعی در ۱۶ سال اخیر شکسته شد

    20. کولرهای گازی بلای جان صنعت برق

    21. منظور: تخصیص ارز کشور برای واردات خودرو به صرفه نیست

    22. ایران اینترنشنال در آستانه تعطیلی / تعطیلی قریب الوقوع دفتر واشنگتن + عکس

    23. دادستان ساری: خسارات وارده قطع سه هزار اصله نهال جبران شود

    24. ابابیل ۵، از آخرین دستاورد‌های قدرت پهپادی جهان

    25. خاندوزی: با طیفی مواجه هستیم که تمایلی برای مشارکت در اداره کشور ندارند

    آخرین عناوین