چه کسی مقصر کمبود ملزومات بهداشتی مرتبط با کروناست؟

گروه اقتصادی الف،   3981222006 ۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲ تکراری یا غیرقابل انتشار

حدود سه هفته از شیوع ویروس کرونا می‌گذرد، اما گزارش‌های میدانی نشان می‌دهد که شهروندان همچنان برای خرید ماسک و مواد ضدعفونی دچار مشکل هستند.

در حال حاضر گزارش‌ها حاکی از افزایش بیش از هفت برابری تولید محصولات ضدعفونی است؛ به طوری‌که روزانه حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار لیتر محصول ضدعفونی تولید می‌شود، اما با توجه به شرایط کنونی و افزایش شدید تقاضا، حجم تولید همچنان جوابگوی نیاز نیست و اکثر داروخانه‌ها مواد ضدعفونی مانند اسپری الکل و ژل شست‌وشو ندارند. البته در این زمینه مشکلاتی هست که اگر برطرف شود امکان افزایش بیشتر تولید محصولات ضدعفونی کننده نیز وجود دارد.

یکی از این مشکلات به گفته مهدی شاهمرادی، عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی، محدودیت  ظرفیت تولید، بارگیری و انتقال الکل و همچنین زمان‌بر بودن فرآیند صدور و خرید حواله الکل در سامانه وزارت بهداشت است که تولید محصولات ضدعفونی را با مشکل مواجه می‌کند.

از طرف دیگر کمبود ظروف بسته‌بندی هم گریبان‌گیر برخی واحدهای تولیدی شده که حتی یکی از تولیدکنندگان پیشنهاد استفاده از بسته‌بندی سس‌های جیبی را برای حل این مشکل مطرح کرد.

در زمینه تولید ماسک نیز در حال حاضر مهم‌ترین مشکل از کار افتادن برخی دستگاه‌ها به دلیل فشار زیاد است که برای حل آن تولیدکنندگان خواستار دریافت ارز دولتی برای واردات قطعات و دستگاه‌های خود هستند. با این وجود سید محمد رضا رضوان، یک تولیدکننده ماسک می‌گوید که در بهترین حالت، با تامین دستگاه‌ها و حمایت از نیروها، حداکثر توانایی تولید روزانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار تا دو میلیون ماسک در کشور وجود دارد؛ یعنی توانایی تولید ماسک در بهترین حالت می‌تواند به ۱۴ میلیون عدد در هفته برسد و این در حالی است که طبق گفته مدیرکل نظارت بر محصولات بهداشتی سازمان حمایت، تقاضای هفتگی برای ماسک ۴۰ میلیون عدد است.

بنابراین می‌توان گفت که افزایش ناگهانی و شدید تقاضا یکی از اصلی‌ترین دلایل کمبود اقلام بهداشتی است که در حال حاضر اکثر کشورها با آن دست به گریبان هستند، اما این همه ماجرا نیست؛ چراکه از طرفی در شرایطی که اولویت توزیع ماسک مراکز درمانی هستند و در داروخانه‌ها به ندرت ماسک پیدا می‌شود، دست‌فروشانی عمدتا در مقابل داروخانه ها و اماکن پرتردد مثل مترو انواع ماسک‌های پارچه‌ای قابل شست‌وشو و حتی در مواردی ماسک‌های فیلتردار عرضه می‌کنند.

ماسک مترویی چند؟!

مشاهدات میدانی نشان می‌دهد که قیمت ماسک‌های پارچه‌ای قابل شست‌وشو در مترو 5000 و ۱۰ هزار تومان و ماسک‌های فیلتردار میانگین ۲۰ هزار تومان است. همچنین یکی از فروشندگان ماسک‌های فیلتردار در مترو در پاسخ به اینکه این ماسک‌ها را چگونه تهیه می‌کنند، گفت که شرکت‌های پخشی که این اقلام را به داروخانه‌ها عرضه می‌کنند، بخشی از ماسک‌ها را هم به او فروخته‌اند.

در این میان انتشار خبرهای مختلف درباره کشف انبار احتکار ماسک، محصولات ضدعفونی، دستکش و سایر اقلام بهداشتی نشان می‌دهد که سیستم توزیع نامناسب در کنار افزایش ناگهانی تقاضا منجر به بروز شرایطی شده که در آن بعد از گذشت سه هفته از آغاز شیوع کرونا شهروندان و حتی در مواردی کادر درمانی از دسترسی نامناسب به اقلام بهداشتی گلایه دارند.

در این زمینه به نظر می‌رسد وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) و وزارت بهداشت در زمینه تولید و توزیع اقلام بهداشتی دخالت دارند. طبق گفته سازمان حمایت، شرکت‌های تولیدکننده محصولات خود را به شبکه توزیع مورد تایید وزارت بهداشت تحویل می‌دهند و همچنین بازرسان وزارت صمت در تمام واحدهای تولیدی شبانه روز مستقر شده‌اند تا بر روند تحویل اقلام بهداشتی به وزارت بهداشت نظارت کنند. البته اخیرا وزارت صمت اعلام کرد که مسئولیت توزیع اقلام بهداشتی همچون دستکش، ماسک، مواد ضدعفونی‌ کننده و امثال آن با وزارت بهداشت و درمان است.

به هر حال آنچه مبرهن است این است که برای دسترسی مناسب شهروندان و کادر درمانی به اقلام بهداشتی نیاز است تدابیر بیشتر و بهتری در زمینه بهبود وضعیت شبکه توزیع از سوی هر دو وزارتخانه اتخاذ شود.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۳۶۹۶۶۰۰۱:۵۸:۱۸ ۱۳۹۸/۱۲/۲۲
حالم از این همه بی کفایتی بد میشه بالای ..پزشک و پرستار فوت کردند ، وزارت بهداشت از روز اول گله کمبود ماسک و مواد ضد عفونی و .. را داشت هفته سوم هم تمام شد ولی هنوز دنبال قاتل بروسلی هستند
حسن۱۳۶۹۷۲۰۰۶:۳۶:۲۶ ۱۳۹۸/۱۲/۲۲
قرار شنبه صبح مشکل حل شود، بیماری ..از بین رود و همه چیز به حالت عادی برگردد!
ناشناس۱۳۶۹۸۳۵۰۹:۳۲:۲۱ ۱۳۹۸/۱۲/۲۲
اولا کلیه صنف ها اوناییکه درکرونا وبحران کرونا نقش اساسی دارند مثل تولیدکنندگان ماسک ومحلول ضد عفونی کننده ودستکش اینها علاوه براینکه موادرا باقیمت پایین ازدولت تهیه میکنند بخشی ازمحصولات تولید شده را به وزارت بهداشت تحویل نمیدهد ووارد بازار آزاد میکنند چون وزارت بهداشت برابر نرخ مصوب خریداری میکند واینگونه هست تولید کننده ی چرخش180درجه ای به بازار ازاد هم داشته باشد لذا اینها یک درامد دیگری هم دارند واینکه درمالیات سعی میکنند بعنوان خط مقدم تولید کننده درمقابل کرونا معاقیت مالیاتی بگیرند
ناشناس۱۳۶۹۹۰۵۱۰:۲۷:۱۴ ۱۳۹۸/۱۲/۲۲
دست .. آقازاده ها در کار است چرا دادستان ها ورود نمی کنند..؟
ناشناس۱۳۶۹۹۴۵۱۰:۵۳:۵۴ ۱۳۹۸/۱۲/۲۲
بي مسؤوليتي مسوولان براي ما مردم ايران كه جديد نيست ودر شرايط فعلي مردم دنيا هم متوجه بي تفاوتي مسوولان ما براي مشكلات كشور شده اند
آریابان۱۳۷۰۰۴۹۱۲:۴۴:۴۱ ۱۳۹۸/۱۲/۲۲
"سیستم توزیع نامناسب .. بعد از گذشت سه هفته از آغاز شیوع کرونا شهروندان و حتی در مواردی کادر درمانی از دسترسی نامناسب به اقلام بهداشتی گلایه دارند" !!!!!!!!!!!!!!!! اقدام محتکران لوازم بهداشتی آن هم در شرایط خاص امروز کشور !!!!!! با هیچ معیاری قابل توجیه نیست پس واقعا اینهمه بی اقدامی ، تعلل و سستی واقعا چرا و به سود چه کسانی میباشد  ؟!؟!؟!؟!؟!؟
ناشناس۱۳۷۰۱۰۶۱۳:۳۴:۱۶ ۱۳۹۸/۱۲/۲۲
1برخی از ما ایرانی ها با افزایش قیمت ماسک بدنبال جبران نداشته هامون هستیم. 2.بروکراسی اداری در ایران تمومی ندارد.مجوز تولید..حواله توزیع و..حالا فکر کنید در ژاپن و آلمان چگونه عمل میشه! برای خرید و فروش یا پراید هزارتا اداره..دنبال تیغ زدم مردم هستند.و صد تا بروکراسی
ناشناس۱۳۷۰۶۰۹۲۳:۵۹:۵۸ ۱۳۹۸/۱۲/۲۲
چه کسی مقصر کمبود ملزومات بهداشتی مرتبط با کروناست؟ همان کسانی که همیشه چند قلم از مایحتاج مردم را برای دزدی و غارت بیشتر احتکار میکنند. .. این..زاده ها هیچوقت برای مردم و کشور و نظام ارزشی قائل نبوده اند و نیستند و نخواهند بود، و برای پول بیشتر دست بهر جنایتی میزنند .. مشکل اصلی کشور هم همینان هستند. تا امیر کبیری پیدا نشود و جمعی از این پست فطرتان را زنده زنده نسوزاند، وضع کشور و مردم بهتر نخواهد شد. اعدام و یا سوزاندن در ملا عام و بدون اغماض چندین تن و مصادره تمام اموال آنها و وابستگانشان تا درجه چهارم و پنجم ، تنها راه برون رفت کشور از اینگونه بحرانهاست. چرا پزشکان و پرستاران و خدمه بخش بهداشت کشور بعلاوه عامه مردم باید جان بدهند، تا یک گروه انگل پولدار شوند؟؟؟؟
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  5. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  6. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  7. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  8. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  9. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  10. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  11. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  12. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  13. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  14. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  15. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  16. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  17. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  18. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  19. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  20. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  21. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  22. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  23. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  24. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  25. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

آخرین عناوین