انتظارات جامعه از نمایندگان مجلس یازدهم

احمدرضا هدایتی *،   3981215137 ۱۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۵ تکراری یا غیرقابل انتشار
انتظارات جامعه از نمایندگان مجلس یازدهم

در دوره‌های قبل مجلس شورای اسلامی، ناهماهنگی فکری، سیاسی و حتی اعتقادی نمایندگان، به مهمترین بهانه برای کم‌کاری برخی از آنها تبدیل شده بود، اما اینک و پس از فراز و فرودهای فراوانی که مجلس با آن مواجه بوده است، از نظر رویکرد سیاسی باید مجلس یازدهم را در ردیف هماهنگ‌ترین مجالس تاریخ انقلاب قرار داد، چرا که اکثریت قاطع در اختیار طیف نیروهای ارزشی و انقلابی موسوم به اصولگرا قرار دارد.

به همین دلیل سطح انتظارات از این مجلس و به‌خصوص از جبهه اصولگرایی به مراتب فراتر از مجالس قبل است و نه‌تنها امید می‌رود مجلس جدید از فرصت ایجاد شده حداکثر بهره را در جهت تحقق آرمان‌های انقلاب، عاید مردم و کشور نماید، بلکه انتظار می‌رود کم‌کاری‌های مجالس قبل را نیز جبران نماید که در غیر این‌صورت مانند رقبای خود، اعتبار و ارزش خویش را برای همیشه از دست خواهد داد.

از همین‌رو نمایندگان مجلس جدید باید با دقت بیشتری علل پشت کردن مردم به طیف‌های سیاسی مقابل یعنی رویکرد موسوم به اعتدال و اصلاح‌طلب را مورد توجه قرار داده و موضوعاتی مشابه آنچه در ذیل آمده را در دستور کار قرار دهند تا با آمادگی بیشتری بتوانند از این فرصت برای خدمت به مردم و کشور بهره ببرند.

مهمترین موضوعات و نکات قابل تأمل در این زمینه کدامند؟

آسیب‌شناسی، ریشه‌یابی و بررسی علت عدم اقبال مردم از طیف سیاسی مقابل و در واقع علت ناکامی مجلس فعلی و برخی از مجالس دوره‌های قبل در حل مشکلات جامعه و کشور، یکی از نکاتی است که نمایندگان جدید حتماً باید در دستور کار خود قرار دهند.

به عبارت دیگر، توجه به این نکته که کدام عملکرد نمایندگان فعلی باعث انزجار مردم از رفتار برخی از آنها گردیده و کدام شعارهای نمایندگان جدید باعث جلب توجه و حمایت مردم از کاندیداهای مذکور شده است.

عنایت ویژه به نیروهای درونزا و سایر توانمندی‌ها و ظرفیت‌های کشور و توجه کافی به تنظیم قوانین اصولی برای تحقق مطالبات و پرداختن به دغدغه‌های مردم در ردیف انتظارات جدی جامعه قرار دارد.

قانونگذاری برای مبارزه قاطع با فساد، ایجاد شفافیت آرا و گسترش عدالت در جامعه و به‌عبارت دیگر، پرداختن به اولویت‌های ضروری و فوری نیز در ردیف خواسته‌هایی قرار دارد که طی سالیان گذشته همواره مورد تأکید مردم و رهبر معظم انقلاب اسلامی (دامت برکاته) قرار داشته است.

در کنار پرداختن به مسائل جاری، مقطعی و روزمره کشور، پرداختن به مسائل اساسی و حل ریشه‌ای مسائلی مانند؛ معضلات فرهنگی، تربیتی، آموزشی، رفتاری و اخلاقی و همچنین کنترل و نظارت نیز باید در اولویت قرار گیرد، زیرا درمان قطعی بسیاری از مشکلات کنونی، در گرو رفع مشکلات مربوط به این حوزه‌ها قرار دارد.

صاحب‌نظران و کارشناسان مسائل سیاسی، اجتماعی و مدیریتی معتقدند که برای گسترش عدالت باید تنظیم قوانین و مقررات به‌گونه‌ای باشد که در هر موضوع کل کشور و همه مردم حتی‌المقدور به‌طور همزمان، یکسان و عادلانه از نتیجه کار منتفع شوند.

در واقع باید این نکته مورد توجه قرار گیرد، که تنظیم قوانین مناسب برای توزیع عادلانه ثروت در سطح کشور و همسان‌سازی ارائه خدمات، امکانات و سایر تسهیلات در نقاط مختلف کشور، مهمترین عامل تحقق عدالت و ایجاد رضایتمندی عمومی و تقویت، توسعه و ثبات امنیت در کشور محسوب می‌شود. 

پرهیز از نگاه سیاسی به مسئله قانونگذاری با تأکید بر منافع کشور و مصالح مردم در همه بخش‌ها و موضوعات نکته‌ ضروری دیگری است که نباید مورد غفلت واقع شود. 

آینده‌نگری، همه‌جانبه‌نگری و استفاده از نظر مشورتی و کارشناسی همه افراد حقیقی و حقوقی ذیربط با قوانین و مقررات (نمایندگان واجدشرایط اقشار و اصناف مختلف مرتبط با موضوع) نیز نکته دیگری است که می‌تواند به تنظیم قوانین جامع، مانع و با ثبات منتهی شود و لذا باید تدابیر لازم در این خصوص اندیشیده شود.

تقویت ارتباط تخصصی با اقشار و اصناف مختلف جامعه در جهت شنیدن مشکلات و خواسته‌‌های آنها  از دیگر موضوعاتی است که همواره مورد تأکید مردم قرار داشته و می‌تواند به اجرای هدف فوق کمک نماید.

یکی ازمشکلات کنونی نظام قانونگذاری، تغییرات مکرر و صرف وقت بیش از حد آیین‌نامه‌های اجرایی و حتی عدم تهیه آیین‌نامه اجرایی برای اجرای قوانین مصوب مجلس است، که باید برای رفع آن و همچنین سرعت بخشیدن به اجرای قوانین ونیز نظارت واقعی و مستمر بر حسن اجرای آن، تدابیر لازم اتخاذ گردد.

تنقیح، بازنگری و اصلاح قوانین قدیمی، زائد و دست و پاگیر، موازی و مبهم و نیز تنظیم قوانین لازم برای تفکیک دقیق نقش و وظیفه و همچنین حدود اختیارات قوای سه‌گانه به‌منظور پاسخگویی دقیق در مورد وظایف محوله نیز، ضرورت دیگری است که نباید مورد غفلت قرارگیرد.

اجرای وعده‌ها و شعارهای انتخاباتی ازجمله؛ اقدام در جهت رفع تورم و گرانی، رونق تولید، بهبود معیشت، ایجاد اشتغال و تأمین مسکن هم موضوعی است که اگر همانند برخی از نمایندگان دوره‌های قبل، توسط نمایندگان جدبد نیز به فراموشی سپرده شود، به سقوط قطعی آنها در دوره‌های بعد منجر خواهد شد.

پرهیز از اشرافیگری و مقابله با دریافت حقوق‌های نجومی نباید در حد شعار باقی بماند، بلکه باید از خود مجلس و نمایندگان ارزشی مجلس جدید آغاز شود و در نهایت، تمامی دستگاه‌ها را نیز شامل شود.

موضع‌گیری صریح و شفاف در رابطه با وقایع و رخدادهای ملی و بین‌المللی و برخورد قاطع، شجاعانه و عزتمندانه و در عین‌حال حکیمانه و منطقی و به دور از احساسات در برابر زیاده‌خواهی‌های دشمنان هم مطالبه دیگری است که بی‌توجهی به آن می‌تواند باعث سلب اعتماد عمومی شود و لذا باید عملاً اثبات شود.

گروه‌های نخبگی و اکثریت افراد جامعه انتظار دارند که نمایندگان محترم حتی‌المقدور از درگیر شدن با مسائل شخصی و فردی مراجعه‌کنندگان اجتناب و بر انجام وظیفه اصلی نمایندگی مردم یعنی قانونگذاری و به‌ویژه نظارت بر حسن اجرای آن متمرکز شوند تا مشکلات به شکل فراگیر، سراسری و همزمان برطرف شود.

برای این منظور باید تدابیر لازم در جهت تنظیم قوانین مناسب برای پاسخگویی مسئولین ذیربط دستگاه‌های دولتی در استان‌ها و شهرستان‌ها به مسائل و مشکلات مردم و پیگیری جدی مطالبات منطقی آنها تا اخذ نتیجه قطعی و نهایی اتخاذ گردد.

کلام آخر این‌که؛ نمایندگان محترم مجلس جدید نه‌تنها نباید شعارهایشان را به فراموشی بسپارند، بلکه باید توجه داشته باشند که چنانچه از فرصتی که برای آنان به عنوان نمایندگان ارزشی و انقلابی فراهم شده به درستی و به‌موقع برای خدمت به مردم و کشور استفاده نکنند، نه فقط نباید انتظار داشته باشند که مجدداً مورد حمایت مردم قرار بگیرند، بلکه باید بدانند که مورد انزجار و لعن ونفرین افکار عمومی جامعه نیز قرار خواهند گرفت.

 

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۳۶۱۸۷۶۰۰:۱۴:۴۹ ۱۳۹۸/۱۲/۱۷
امیدواریم نمایندگان مجلس یازدهم منافع ملی و حقوق مردم را پیگیری نمایند و مثل نمایندگان فعلی وکیل الدوله نباشند.
ناشناس۱۳۶۱۸۹۹۰۰:۳۰:۴۶ ۱۳۹۸/۱۲/۱۷
انتظارات جامعه از نمایندگان مجلس یازدهم؟ هیچ
ناشناس۱۳۶۱۹۱۰۰۰:۴۶:۰۳ ۱۳۹۸/۱۲/۱۷
طنز جالبی بود‌انتظار حل مشکلات و برنامه ریزی از اصولگرایان.
سعید۱۳۶۱۹۵۵۰۲:۰۷:۵۹ ۱۳۹۸/۱۲/۱۷
جالبه خودتون انتخاب می کنین خودتون انتظار دارین خودتون خودتونو خیلی تحویل میگیرید کلا
ناشناس۱۳۶۱۹۶۵۰۲:۳۴:۱۰ ۱۳۹۸/۱۲/۱۷
تنها راه مسولیت پذیری مسولان ایجاد شفافیت در نظام‌ تصمیم گیری کشور است. افراد باید مسولیت تصمیمات درست و غلط خود را بپذیرند.
رضا۱۳۶۲۰۱۹۰۷:۱۳:۳۵ ۱۳۹۸/۱۲/۱۷
خودتان را خسته نکنید این مجلسم هم عین مجلس های دیگه چه توفیری داره
ناشناس۱۳۶۲۰۵۷۰۸:۰۲:۳۶ ۱۳۹۸/۱۲/۱۷
متاسفانه در این کشور مجلس شده سکوی ترقی و پرتاب. یک مجلس را نام ببرید که جز وضع قوانین کم اهمیت و اغلب اشتباه کار برجسته ای برای کشور کرده باشد.
ناشناس۱۳۶۲۰۶۱۰۸:۰۶:۰۵ ۱۳۹۸/۱۲/۱۷
بنده هیچگونه انتظاری از مجلس یازدهم ندارم. رای هم ندادم
ناشناس۱۳۶۲۰۷۵۰۸:۱۷:۰۳ ۱۳۹۸/۱۲/۱۷
انتظاری نداریم با خیال راحت تا اطلاع ثانوی در تعطیلات باشید
مازندرانی۱۳۶۲۰۹۹۰۸:۳۳:۳۳ ۱۳۹۸/۱۲/۱۷
fatf تصویب شود.تحریمها را بردارند.برجام را ملاک قراردهند تا مردم نفسی بکشند.
ناشناس۱۳۶۲۳۴۳۱۱:۲۱:۳۰ ۱۳۹۸/۱۲/۱۷
برجام رو ارباب شما ترامپ لغو کرد حواستون کجاست؟
ناشناس۱۳۶۲۴۲۲۱۲:۰۰:۱۰ ۱۳۹۸/۱۲/۱۷
FATF در گزارش رسمی خود اعلام کرده است که یکی از اهداف اصلی این سازمان این است که مسیرهای دور زدن تحریم ها از سوی ایران را مسدود نماید.
ناشناس۱۳۶۲۴۳۰۱۲:۰۱:۵۰ ۱۳۹۸/۱۲/۱۷
قرار بود برجام مشکلات ما را حل کند ! حالا ما باید مشکلات برجام را حل کنیم !!! خخ
ناشناس۱۳۶۲۴۸۷۱۲:۳۹:۱۵ ۱۳۹۸/۱۲/۱۷
عراقچی > نتیجه پایبندی به برجام تحریم بیشتر بود.
ناشناس۱۳۶۲۱۱۹۰۸:۵۱:۴۵ ۱۳۹۸/۱۲/۱۷
مشابه این مجلس را در دوره هفتم نیز داشته ایم لذا به نظر نمی رسد مجلس جدید هم تاثیری بیش از آن دوره داشته باشد دعا کنیم طرح های احساسی و کارشناسی نشده مثل تثبیت قیمت تصویب نشود.
محمد۱۳۶۲۴۰۴۱۱:۵۴:۱۰ ۱۳۹۸/۱۲/۱۷
این مجلس لز مجلس دهم هم ضعیف تر خواهد بود اصلا بعنوان پیشنهاد از ابتدا سال مجلس را تحویل بگیرند ببینیم چه کار می توانند کنند چند مشکل را می تواند حل کنند
علی کریمی۱۳۶۲۵۱۰۱۲:۵۰:۰۵ ۱۳۹۸/۱۲/۱۷
بازنگری و اصلاح اساسی قانون انتخابات باید در الویت مجلس یازدهم قرار گیرد.
ناشناس۱۳۶۲۵۶۷۱۳:۱۷:۲۶ ۱۳۹۸/۱۲/۱۷
رابین هود نباشند ، برنامه ریز باشند .
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های دیروز

  1. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  2. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  3. خسارت در «اس-۳۰۰»؛ مدرکی که نیست و افتخاری که به نام اسرائیل می‌سازند!

  4. و ناگهان اخلاق!

  5. این ۲ مشکلِ بزرگ در بازار مسکن ایران

  6. زیباکلام: اسرائیل برای رهگیری موشک ایران خیلی هزینه داد/ ۷ اکتبر نشان داد که فلسطین هنوز زنده است!

  7. بخش املاک "دیوار"مسدود می‌شود/ فرصت یک هفته‌ای به سکوها

  8. خیانت و وطن فروشی علنی در مقابل دوربین

  9. حمایت معاون رئیسی از تعطیلی پنج‌شنبه‌ها/ تاکید رادان بر ادامه طرح «نور» فراجا/ انتقاد روزنامه دولت از کریمی قدوسی

  10. وزیر کشور: پلیس با رعایت کرامت انسانی به عده کمی که قانون حجاب را رعایت نکنند تذکر می‌دهد

  11. توماج صالحی به حبس محكوم شد/مظلوم نمايي يك اغتشاشگر 

  12. موضوع خودروهای لوکس پسران معاون سابق قوه قضائیه چه بود؟

  13. سرانجام دختر فوت شده در متروی تجریش چه شد؟

  14. توقیف محموله صادراتی رژیم صهیونیستی در مرز بازرگان

  15. فریب نخوریم! 

  16. دبی؛ چند روز پس از سیل

  17. تصاویر اختصاصی شبکه پاکستانی از اسکورت جالب زمینی و هوایی رئیسی در لاهور

  18. رفتار عجیب یک شهروند در مترو تهران ؛ پارک موتور مقابل پله‌های ورودی ایستگاه!

  19. قالیباف: تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. برخورد محترمانه پلیس با یک خانم برای اعمال قانون و توقیف خودرو

  5. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  6. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  7. کمی دیر نیست؟

  8. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  9. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  10. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  11. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  12. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  13. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  14. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  15. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  16. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  17. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  18. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  19. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  20. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  21. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  22. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  23. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  24. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  25. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

آخرین عناوین