کدخدایی: ۳ تا ۷ ناظر در هر شعبه اخذ رای حاضر خواهند بود/ شناخت کاندیداها نیازمند فرصت یک ساله است

گروه سیاسی الف،   3981130028

سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه ناظرین شورای نگهبان آماده پاسداری از حق الناس و حقوق مردم هستند، گفت: به طور متوسط بین ۳ تا ۷ ناظر در هر شعبه اخذ رای حاضر خواهند بود.

کدخدایی: ۳ تا ۷ ناظر در هر شعبه اخذ رای حاضر خواهند بود/ شناخت کاندیداها نیازمند فرصت یک ساله است

به گزارش فارس، عباسعلی کدخدایی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما اظهار داشت: طبق اصل ۹۹ قانون اساسی وظیفه نظارت در انتخابات برعهده شورای نگهبان است.

او ادامه داد: قوانینی که در ادوار مختلف در مجلس وضع شده است شورای نگهبان را مکلف به نظارت دقیق و مؤثر بر انتخابات می‌نماید.

کدخدایی بابیان اینکه دور اول انتخابات را می‌توان بررسی صلاحیت‌ها عنوان کرد که شورای نگهبان بدرستی از آن عبور کرد گفت: در حال حاضر مشغول آماده سازی ناظران هستیم وظیفه خطیر پاسداری از حق‌الناس در انتخابات بر دوش ناظرین شورای نگهبان است.

سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به موضوع تعداد ناظران در پای صندوق‌های رأی گفت: تعداد ناظران به شلوغی یا خلوت بودن محل برپایی صندوق‌ها بستگی دارد، اما روی هم رفته میانگین ۳ تا ۷ نفر را برای صندوق‌ها در نظر خواهیم گرفت علاوه بر این افراد، ناظران سیاری هم هستند که به صندوق‌ها سرکشی خواهند کرد و در صورت مشاهده تخلف با هماهنگی هیأت نظارت اقدام به پیگیری‌های قانونی می‌نمایند.

کدخدایی در خصوص پیوستن کاندیداهای جدید به جمع نامزدها در لحظات پایانی مهلت تبلیغات افزود: با توجه به اشتیاق بالای شرکت کنندگان در ثبت نام کاندیداتوری نمایندگی مجلس، معمولاً پس از مهلت قانونی ثبت نام مراجعه کنندگان بسیاری به ما رجوع می‌کنند، اما شورای نگهبان پس از پایان مهلت قانونی ثبت نام نامزدها اقدام به بررسی صلاحیت‌ها و اعلام نظر نهایی می‌نماید و در حال حاضر با توجه به پایان یافتن بررسی صلاحیت‌ها رسیدگی جدیدی نداریم بنابراین فهرست جدیدی برای کاندیداتوری وجود ندارد.

سخنگوی شورای نگهبان با پرداختن به موضوع تخلفات انتخاباتی گفت: به منظور دریافت گزارش‌های مردم از تخلفات انتخاباتی سامانه‌ای به نام «مردم نظر» هست که مردم می‌توانند با استفاده از گوشی‌های همراه و یا تبلت ثبت گزارش نمایند که تاکنون نیز گزارش‌های زیادی به ثبت رسیده است.

کدخدایی تصریح کرد: پس از بررسی‌های دقیق گزارش تخلفات به ثبت رسیده مردمی، برخی اثبات و به دفاتر رسیدگی به تخلفات ارسال شد.

او کاربرد دیگر گزارش تخلفات انتخاباتی را در مرحله صحت یا عدم صحت انتخابات که پس از اتمام زمان رأی‌گیری صورت می‌پذیرد عنوان کرد.

او ادامه داد: تا این لحظه تخلفات به ثبت رسیده مربوط به نحوه تبلیغات بوده است، اما مردم می‌توانند در روز برگزاری انتخابات هم در خصوص شکل‌گیری اختلال در انتخابات و یا خرید رأی در صفوف رأی دهندگان و یا هر مورد دیگری که به رأی‌گیری سالم صدمه خواهد زد ثبت تخلف نمایند.

کدخدایی از راه اندازی سامانه‌ای برای ثبت نام و معرفی نمایندگان نامزدهای انتخاباتی در پای صندوق‌ها خبر داد و افزود: فقط برای کسانی کارت حضور در پای صندوق صادر می‌گردد که در سامانه ثبت نام کرده باشند.

او تصریح کرد: تا این لحظه بیش از ۴۵ هزار نماینده از سوی داوطلبان معرفی شده‌اند که بیش از هزار و پنجاه نفر از این تعداد اقدام به ثبت نام در سامانه نموده‌اند. زمان ثبت نام برای تکمیل ثبت مشخصات یک روز دیگر تمدید شده است.

کدخدایی از انجام شکل متفاوت تبلیغات در این دوره از انتخابات نمایندگی مجلس خبر داد و افزود: در قانون تعریف روشنی از تبلیغات نشده و این موضوع سبب می‌شود عده‌ای آگاهانه یا غیر آگاهانه اقدام به تبلیغات غیر واقع و تخلفات تبلیغاتی کنند که در این زمینه امکان برخورد با آن‌ها وجود دارد.

سخنگوی شورای نگهبان در خصوص سلسله مراتب برخورد با متخلفان تبلیغاتی گفت: پس از احراز تخلف، تذکر داده می‌شود، اما اگر تخلف بگونه‌ای باشد که در سرنوشت انتخابات تغییر ایجاد نماید امکان رد صلاحیت نامزد وجود دارد.

کدخدایی درباره نحوه بررسی صلاحیت برخی نامزدها که پس از کسب تأیید صلاحیت اقدام به تبلیغات نامتعارف می‌کنند گفت: بررسی‌های ما براساس مستندات موجود در پرونده افراد است معرفی روش‌های تبلیغات انتخاباتی افراد از نکات یاد شده در قانون انتخابات نیست. رسیدگی به تخلفات آتی نامزدها برعهده شورای نگهبان نیست این امر به نیروی انتظامی و قوه قضائیه مربوط می‌شود.

او تصریح کرد: شفافیت در میزان و نحوه هزینه‌های تبلیغات انتخاباتی از نکات اولیه و مندرج در قانون انتخابات این دوره قرار گرفته است. البته باید بخاطر تصویب چنین قانونی از مجلس شورای اسلامی تشکر کرد.

کدخدایی نسبت به اعلام نظر یکی از مخاطبان برنامه مبنی بر کوتاه بودن زمان شناخت کاندیداها (ظرف یک هفته) گفت: شورای نگهبان هم به این موضوع اعتقاد دارد ما فکر می‌کنیم شناخت این تعداد از نامزدهای انتخابات مجلس نیازمند فرصتی یک ساله می‌باشد.

او نسبت به فشارهای روز افزون به مردم به منظور شرکت در انتخابات ادامه داد: دشمن کاری جز دشمنی و تهدید ندارد و برای رسیدن به هدف خود گاهی از در دلسوزی و همدردی با مردم وارد می‌شود و از نحوه برگزاری انتخابات ما ایراد می‌گیرد.

کدخدایی با بیان اینکه در بسیاری کشورها، کسانی که در رأی‌گیری شرکت نکنند باید جریمه بپردازند افزود: در حال حاضر در کشور ما این رویداد، آزادانه برگزار می‌شود و تاکنون ۳۹ دوره انتخابات آزاد صورت گرفته است و به جرأت می‌توان گفت در کشور ما انتخاب زیر ۵۰ درصد نداریم انتخابات در کشور ما یک رویداد ملی است مردم با شوق و خواست قلبی رأی می‌دهند و طبق فرمایشات مقام معظم رهبری شرکت در انتخابات از نظر فردی، حق و از حیث سیاسی تکلیف است.

سخنگوی شورای نگهبان در خصوص نارضایتی یا گلایه برخی نامزدها در مورد نحوه رأی‌گیری یا مراحل پس از رأی‌گیری گفت: نامزدها می‌توانند موارد مورد گلایه خود را از طریق نمایندگانشان در حوزه‌های رأی‌گیری به مسئولان منتقل کنند.

کدخدایی در خصوص تعداد تعرفه‌های انتخاباتی گفت: در مورد تعرفه‌های انتخاباتی هیچ گونه نگرانی وجود ندارد، اما ممکن است در شرایط ویژه سیاسی اجتماعی برخی حوزه‌ها از تعداد مراجعین و شرکت کنندگان بیشتر یا کمتری برخوردار باشد و این میزان در انتخابات بعدی برعکس شود در این مورد وظیفه شورای نگهبان در جهت توزیع تعرفه‌های انتخاباتی اقدام سریع و به موقع است اگر حوزه‌ای هم با مشکل کمبود تعرفه مواجه شود در کمترین زمان ممکن تعرفه ارسال خواهد شد.

او گفت: شورای نگهبان نمی‌تواند در انتخاب فرد برای شرکت در پای صندوق و حوزه خاصی دخالت و یا جلوگیری کند هر فرد می‌تواند به فراخور علاقه اش به شهر و حوزه‌ای دیگر رفته و آنجا رأی دهد منعی در این مورد وجود ندارد، اما اگر شناسایی شود که حضور مردم (به عنوان مهمان) در حوزه‌ای خاص می‌تواند سرنوشت انتخابات را تغییر دهد قطعاً شورای نگهبان با آن موضوع بعنوان تخلف انتخاباتی دراندازه یک جرم برخورد می‌کند.

سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه نمایندگان نامزدها در حوزه‌های رأی‌گیری حق هیچ گونه تبلیغ یا دخالت ندارند افزود: در صورت مشاهده کوچک‌ترین مورد نامتعارف با نمایندگان نامزدها برخورد خواهد شد. البته حجم تخلفات در انتخابات آنقدر کم است که تغییری در سرنوشت انتخابات ایجاد نمی‌کند.

کدخدایی در خصوص دایره وظایف دفاتر انتخابی مستقر در دیگر استان‌ها گفت: این دفاتر هیچ گونه شأن استقلالی ندارند و فقط وظایف محوله از تهران را انجام می‌دهند.

وی تصریح کرد: اعضای نظارت و ناظرین هیچکدام از اعضا شورای نگهبان نیستند و برای رضای خدا و بدون هیچ گونه دریافت وجهی به برگزاری انتخابات کمک می‌کنند.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. جنگ ترکیبی خودمان، علیه خودمان!

    2. کارگری انگشتر ۵۰ میلیاردی را به صاحبش بازگرداند

    3. جلاد، به پایان سلام کن!

    4. بهادری جهرمی: مبالغ جرایم رانندگی متناسب با تورم افزایش یافت

    5. تورم چه زمانی تک رقمی می‌شود؟

    6. نرخ تعرفه‌های خدمات بهداشتی درمانی ۱۴۰۳ اعلام شد/ نرخ رسمی ویزیت ۵۰% گران می‌شود!

    7. بازداشت سومین عامل حمله تروریستی در مسکو

    8. آقایان رئیسی و اژه‌ای! آیا در پیشگاه خدای متعال و امام‌زمان (عج) پاسخی دارید؟

    9. انتقام از پوتین؟

    10. عوامل توهین کننده به نظام و مقدسات اسلامی دستگیر شدند

    11. ائتلاف ایران، روسیه و چین تبدیل به کابوسی برای آمریکا می‌شود

    12. علم‌الهدی: امروز در کشور از آثار تحریم اقتصادی آمریکا مشکلی حس نمی‌کنیم

    13. بازگشت احتمالی ترامپ چه تاثیری بر اقتصاد ایران دارد؟

    14. افزایش ١٧٠ درصدی حداقل حقوق کارگران در دولت سیزدهم

    15. مردم طلای دست دوم خریداری نکنند

    16. خط و نشان حقوقی ایران برای کویت

    17. هشدار سخنگوی پلیس به رانندگان نوروزی؛ آمار تصادفات هولناک است!

    18. اول، بساط دلالی باید جمع شود

    19. وزیر اقتصاد: در سال ۱۴۰۲ رکورد بیشترین سرمایه‌گذاری خارجی واقعی در ۱۶ سال اخیر شکسته شد

    20. کولرهای گازی بلای جان صنعت برق

    21. منظور: تخصیص ارز کشور برای واردات خودرو به صرفه نیست

    22. ایران اینترنشنال در آستانه تعطیلی / تعطیلی قریب الوقوع دفتر واشنگتن + عکس

    23. دادستان ساری: خسارات وارده قطع سه هزار اصله نهال جبران شود

    24. ابابیل ۵، از آخرین دستاورد‌های قدرت پهپادی جهان

    25. خاندوزی: با طیفی مواجه هستیم که تمایلی برای مشارکت در اداره کشور ندارند

    آخرین عناوین