۹ راهکار برای جبران کسری ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی بودجه ۹۹

گروه اقتصادی الف،   3981002056 ۳۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۷ تکراری یا غیرقابل انتشار

درحالی که به عقیده بسیاری از کارشناسان کسری منابع در بودجه ۹۹ قطعی است، راهکارهای مختلفی برای تامین هزینه‌های دولت و افزایش درآمدها وجود دارد.

۹ راهکار برای جبران کسری ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی بودجه ۹۹

به گزارش الف  لایحه بودجه سال 99 علیرغم شرایط بد اقتصادی، از نظر بودجه ریزی تفاوتی با سالهای قبل ندارد. دولت طبق دستور مقام معظم رهبری باید در بودجه ریزی سال 99 اصلاحات ساختاری را اعمال می‌نمود اما به هر دلیلی بدون اعمال این اصلاحات ساختاری، لایحه را به مجلس ارائه نموده است.

بودجه کل کشور حدود 19887 هزار میلیارد ریال پیش بینی شده است. منابع بودجه عمومی کشور حدود  5638 هزار میلیارد ریال است که حدود  4846 هزار میلیارد ریال آن را منابع عمومی دولت و حدود  792 هزار میلیارد ریال آن را درآمدهای اختصاصی تشکیل می دهد. منابع عمومی دولت از سه جزء درآمدها (2610 هزار میلیارد ریال) واگذاری دارایی های سرمایه ای ( 988 هزار میلیارد ریال) و واگذاری دارایی های مالی ( 124 هزار میلیارد ریال) تشکیل شده است.

در لایحه بودجه 99، نحوه ورود منابع حاصل از فروش نفت همانند سالهای گذشته است و از فرصت تحریمها برای اصلاح بودجه استفاده نشده است. بررسی کارشناسی بودجه حکایت از آن دارد که در منابع درآمدی بودجه بیش برآورد انجام شده است و در بخش هزینه‌ها نیز کاهشی صورت نگرفته است. بر این اساس بر اساس اعلام برخی کارشناسان احتمال وقوع کسری بودجه بالای 100 هزار میلیاردی از این بودجه به چشم می‌خورد.

با توجه به رویکرد دولتها در مواجهه با کسری بودجه در طی سالیان گذشته، این دولت نیز کسری بودجه خود را از راه‌هایی نظیر برداشت از صندوق توسعه ملی و انتشار اوراق جبران می‌کند که نتیجه همگی آنها بدهکار شدن بیشتر دولت و تورم در جامعه می‌باشد.

اما با وجود تمامی مسائلی که کشور با آن روبرو است، راه حلهایی وجود دارد که دولت می تواند به کمک آنها علاوه بر جبران کسری بودجه، درآمد پایداری را نیز برای دولت به وجود آورد. در ادامه این نوشتار سعی می‌شود برخی از راه حل های ممکن به همراه مقدار تقریبی درآمد ناشی از اجرای آنها معرفی گردد.

پیشنهاداتی برای  جبران کسری بودجه

 

1. جلوگیری از فرارهای مالیاتی

عدم استقرار نظام مالیاتی جامع از یک طرف و عدم استفاده مطلوب از اطلاعات بانکی از جمله اطلاعات مربوط به تراکنشهای بانکی از طرف دیگر منجر به فرار مالیاتی زیادی در کشور شده است.

از طرف دیگر عدم تمکین برخی مشاغل درباره استفاده از پایانه های فروشگاهی مانعی برای تحقق شفافیت مالیاتی شده است که این مسئله خود می‌تواند عدم تمکین سایر اصناف و در نتیجه کاهش شفافیت و فرار مالیاتی را به دنبال داشته باشد. رصد دقیق تراکنشهای بانکی، تفکیک حسابهای جاری و تجاری، اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و … به عنوان ابزارهایی برای جلوگیری از فرارهای مالیاتی هستند و به کمک اینها می‌توان بسیاری از فرار مالیاتها را مشخص نمود.

2. اخذ مالیات از سود سپرده‌های بانک

در قانون مالیاتهای مستقیم، سود سپرده‌های بانکی معاف از مالیات است. در حالی که بررسی کشورهای دیگر حاکی از این مسئله است که این نوع مالیات، یکی از مهم ترین مالیات هاست. نکته جالب در مورد این مالیات این است که در بسیاری از کشورها با وجود سود حقیقی منفی در سپرده‌های کوتاه مدت و بلندمدت، این مالیات اخذ می‌شود.

بر اساس محاسبات انجام شده چنانچه از سود سپرده های حقوقی (شرکت ها) مالیات 25 درصد اخذ شود، حدود 10 هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی به دست می‌آید.

3. مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی

از جمله راهکارها جهت اصلاح نظام مالیاتی کشور، کاهش فرار مالیاتی و در نتیجه افزایش درآمدهای مالیاتی، وضع مالیات بر مجموع درآمد است. مالیات بر مجموع درآمد مالیات از مجموع جریان های درآمدی است که افراد از منابع مختلف درآمدی به دست می آورند.

پیش بینی می‌شود چنانچه بر درآمد اشخاص حقیقی افراد مالیات اخذ شود حدود 20 هزار میلیارد تومان به درآمدهای دولت افزوده می شود.

4. کاهش معافیت های مالیاتی

معافیتهای مالیاتی زیادی در ایران وجود دارد و این موجب کاهش درآمدی دولت از این ناحیه شده است. معافیتهای مالیاتی مناطق آزاد تجاری - صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی، سود سپرده‌های بانکی، فعالیت های فرهنگی، صادرات برخی از مواد خام و … نمونه‌هایی از معافیت های مالیاتی هستند که دولت از درآمد آنها بی نصیب مانده است.

پیش بینی می‌شود با کاهش معافیت های مالیاتی حدود 1 هزار میلیارد تومان از این مسیر به درآمدهای مالیاتی دولت اضافه شود.

5. وصول بدهی‌های معوق مالیاتی

کل بدهی‌های مالیاتی معوق دولت حدود 203 هزار میلیارد تومان است. دولت به کمک قوه قضاییه می‌تواند این بدهی ها را در طی چند سال وصول کند.

پیش بینی می‌شود دولت می‌تواند از این راه در اولین سال حدود 5 هزار میلیارد تومان درآمد کسب کند.

6. افزایش نرخ مالیات بر ارزش افزوده کالاهای غیر ضروری

در ایران نرخ مالیات بر ارزش افزوده برای عموم کالاها و خدمات 9 درصد است. نرخ ارزش افزوده در کشورهای دیگر متناسب با ضروری یا ضروری نبودن کالاها و خدمات متغیر است.

در ایران بسیاری از کالاهای ضروری و حتی نه چندان ضروری معاف از این مالیات هستند و نرخ مالیات بر ارزش افزوده برای دیگر کالاها 9 درصد است. چنانچه این وضعیت اصلاح شود، پیش بینی می‌شود حدود 4 هزار میلیارد تومان به درآمدهای مالیاتی دولت افزوده شود.

7. حذف سه دهک بالای درآمدی از یارانه‌های نقدی

مطابق تبصره 14 سالانه حدود 42 هزار میلیارد تومان یارانه نقدی به مردم داده می شود. این در حالی است که نحوه توزیع آن به دور از عدالت است و به بسیاری از افراد ثروتمند که نیازی به این پول ندارند، پرداخت می شود.

چنانچه دولت یارانه پرداختی سه دهک درآمدی بالای جامعه را قطع نماید، حدود 12 هزار میلیارد تومان به منابع درآمدی دولت افزوده می شود.

8. تعرفه گمرکی

در حال حاضر بعضی از اقلام وارداتی با ارز 4200 تومانی (کالاهای اساسی) و دیگر اقلام با ارز نیمایی واردات می‌شوند. تعرفه گمرکی معادل درصدی از ارزش کالای وارداتی است. ایرادی که هم اکنون در اینجا وجود دارد این است که تعرفه کالاهای غیراساسی که با ارز نیمایی وارد کشور می شوند نیز بر اساس دلار 4200 تومانی که ویژه کالاهای اساسی است محاسبه می شود. این یعنی ارزش تعرفه ای که دولت از واردات چیان دریافت می کند بسیار کمتر از میزان واقعی آن است.

طبق محاسبات اگر این مورد اصلاح شود، درآمد مالیاتی دولتبه صورت قابل توجهی تنها از همین محل افزایش می یابد که رقم بسیار بزرگی است و در حال حاضر به جیب واردات چیان جاری می شود.

9. کاهش مالیات بر خرید و فروش سهام و افزایش سهم دولت

روزانه هزاران معامله در بورس و فرابورس ایران انجام می‌شود. به ازای هر خرید و فروش، از فروشنده و خریدار مبلغی به عنوان کارمزد کسر می‌شود. در بورس و فرابورس به ترتیب 1.439 و 1.429 درصد از ارزش سهام مورد معامله به عنوان کارمزد دریافت می شود. این ارقام در مقایسه با متوسط جهانی آن و تعهدی که بر عهده سازمان بورس و کارگزاریها است، به شدت بالاست . در این بین سهم دولت حدود 0.5 درصد است.

بر اساس آمار سازمان بورس در طی یک ماه گذشته ارزش معاملات بورس و فرابورس به طور میانگین حدود 3 هزار میلیارد تومان است. اگر سهم مالیات دولت از 0.05 درصد به 1 درصد افزایش یابد  و سهم هزینه خرید و فروش سهام کاهش یابد، حدود 4 هزار میلیارد تومان به درآمدهای دولت افزوده می شود. البته این میزان حداقل افزایش ممکن است چرا که با کاهش هزینه خرید و فروش، تعداد کل خرید و فروش ها افزایش یافته و سهم مالیات دولت نیز افزایش می یابد.

** جمع بندی

تنها از مجموع همین پیشنهادهای ساده و کاملاً منطقی و بدون معارض جدی، مبلغی معادل 103 هزار میلیارد تومان از کسری بودجه جبران می شود. باید توجه داشت که این موارد تنها مواردی هستند که دولت به سرعت و در عرض چند روز تنها با یک تغییر رویه و بدون نیاز به ایجاد زیرساخت های خاص، هزینه بر، یا زمانبر می تواند اجرا کند. در صورتی که پیشنهادات بلند مدت در یک سال گذشته اجرا شده بود، افزایش درآمدهای پایدار و کاهش هزینه های اضافی به چندین برابر این مبلغ می رسید. در حال حاضر نیز اجرای همین پیشنهادات کم هزینه و فوری باید به صورت جدی از دولت مطالبه شود.

بودجه پیشنهادی دولت برای سال 99 کشور را به سمت ابرتورم و در نتیجه فشار بر دهک های متوسط و پایین جامعه هدایت می کند و سمت دیگر این دوراهی، تصمیمات سیاسی کلان با محوریت مذاکره با آمریکا قرار دارد. باید به تصمیم گیران کلان کشور به زبان فنی و کارشناسی اطلاع رسانی شود که کشور واقعاً به بن بست اقتصادی نرسیده است و تنها با اجرای چند اقدام ساده و «کوتاه مدت» می‌توان مشکل کسری بودجه را تقریباً به طور کامل حل نمود.

همچنین باید توجه داشت که اگر درصد تحقق مالیات ستانی کشور در حد کشورهای نه چندان پیشرفته از نظر نظامات مالیاتی رشد کند، افقی چندصد هزار میلیاردی برای افزایش درآمدهای دولت و قطع وابستگی به نفت پیش روی اقتصاد کشور است. بنابراین اقتصاد ایران در سال 99 نه تنها در کوتاه مدت به بن بست نرسیده است بلکه اگر اصلاحات ساختار بودجه همانطور که رهبر انقلاب نیز بارها مطالبه کرده اند، به درستی صورت گیرد، در بلند مدت نیز افق روشنی پیش رو خواهد بود.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۲۵۱۵۲۵۱۱:۱۶:۰۹ ۱۳۹۸/۱۰/۲
کاش این پیشنهادها مورد توجه مجلس و دولت قرار گیرد.
۱۱۲۵۱۶۱۶۱۲:۱۰:۰۳ ۱۳۹۸/۱۰/۲
پیشنهادهای بالا تاسف بار است ولی واقعا چاره ای نیست ۷ سال منتظر برجام ماندن نتیجه اش همین است . فشار چکشی بر مردم برای جبران کسر بودجه. موارد بالا اگر چه واردات و مالیات را هدف گرفته لکن سنگینی نهایی آن بر گرده مردم است.
ناشناس۱۲۵۱۸۸۷۱۴:۲۲:۱۶ ۱۳۹۸/۱۰/۲
راه حل کشور فقط رفع تحریم هاست
محمد۱۲۵۱۵۲۶۱۱:۱۶:۲۳ ۱۳۹۸/۱۰/۲
.. -چرا هزینه موسسات فرهنگی که هیچ نفعی به حال کشور ندارند از جیب مردم پرداخت می شود .. -بورس چند روز دیگه فروپاشیش میرسه اونوقت همین ارقام مالیاتی هم باعث فرار مردم از خرید و فروش میشود. -مالیات خانه خالی چی شد؟
ناشناس۱۲۵۱۵۳۱۱۱:۱۷:۵۸ ۱۳۹۸/۱۰/۲
دولت میتونه رو ساخت پالایشگاه بنزین بصورت اوراق کار کنه سپس با فروش بنزین به کشورهای همسایه سود سرشاری نصیبش میشه.البته این کار چند سال زمان میبره ولی متاسفانه هیچکی دید بلند مدت نداره. و همه فقط امروزو میبینند
ناشناس۱۲۵۱۵۶۷۱۱:۴۵:۳۵ ۱۳۹۸/۱۰/۲
افزایش قیمت دلار
ناشناس۱۲۵۱۵۸۱۱۱:۵۴:۲۶ ۱۳۹۸/۱۰/۲
آقایان به جای حل مشکل تحریم ها دنبال گرفتن مالیات بیشتر از مردم هستن. مالیات بیشتر = نارضایتی بیشتر مردم
ناشناس۱۲۵۱۶۰۵۱۲:۰۴:۴۳ ۱۳۹۸/۱۰/۲
میخوای از نفس کشیدن مردم هم مالیات بگیرید کسری بودجتون جبران بشه ؟
ناشناس۱۲۵۲۲۷۷۱۸:۱۹:۰۰ ۱۳۹۸/۱۰/۲
تو برنامه مون هست در آینده ایشاا.. از ساعاتی که در هوا بوی گند نیاد از مردم مالیات بگیریم.
ناشناس۱۲۵۱۶۰۹۱۲:۰۶:۱۸ ۱۳۹۸/۱۰/۲
آره خوب وقتی کفگیر فروش نفت به ته دیگ بخوره با مالیات به جون مردم و بورس و شرکت های در شرف ور شکستگی می افتید !
ناشناس۱۲۵۱۶۱۱۱۲:۰۶:۲۸ ۱۳۹۸/۱۰/۲
هیچ کدام لازم نیست . اگر نهادهایی که درآمدهای کهکشانی دارند و از همه چیز معافند و عملا 50 درصد اقتصاد کشور را قبضه کرده اند مالیات بدهند همه مشکلات رفع میشود. ظاهرا حضرات راحت ترین گزینه را جیب مردم می دانند . سپرده ها. گردش مالی حسابها . حقوق کارمندان ووو
ناشناس۱۲۵۱۶۱۳۱۲:۰۸:۰۱ ۱۳۹۸/۱۰/۲
هم شرکت های خصوصی و هم مردم توان مالیات داد بیشتر را ندارند
ناشناس۱۲۵۱۶۱۴۱۲:۰۹:۱۷ ۱۳۹۸/۱۰/۲
اره مردم وشرکت ها بیشتر مالیات بدن بره تو جیب صدا و سیما ا خرج برنامه های بی محتوا بشه . جمع کنید
ناشناس۱۲۵۱۶۱۷۱۲:۱۰:۳۹ ۱۳۹۸/۱۰/۲
مطمئنی فقط ۱۰۰ هزار میلیارد معادل ۷ میلیارد دلار کسر بودجه دارید
ناشناس۱۲۵۱۶۲۱۱۲:۱۱:۵۳ ۱۳۹۸/۱۰/۲
جمع بندی. کسری بودجه را از جیب ملت تامین کنیم با مالیات
ناشناس۱۲۵۱۶۲۲۱۲:۱۲:۰۶ ۱۳۹۸/۱۰/۲
به جای گرفتن مالیات دنبال حل مشکل فروش نفت باشید تا دست در جیب مردم نکنید
رضا۱۲۵۱۶۳۱۱۲:۱۹:۳۰ ۱۳۹۸/۱۰/۲
سالها عده ای بی اطلاع از مبانی اولیه علم اقتصاد با شعار دادن مملکت را به اینجا رسانده اند و هنوز هم از تز های عوام ..انه پوپولیستی دست بر نمی دارند.در مملکتی که تورم 40 درصدی دارد می خواهند از سود 20 درصدی بانکی که در حقیقت منهای 20 درصد است مالیات بگیرند و یا در مملکتی که تشکیل سرمایه در آن منفی و رشد اقتصادی منفی است از طریق مالیات بر فعالیت های اقتصادی کسب درامد کنند.نه برادر نمی شود تنها چاره کار ریاضت اقتصادی از نوع یونانی آن است که با حذف کل یارانه ها و افزایش شدید قیمت انرژی محقق می شود.افزایش مالیات ارزش افزوده و مالیات بستن بر کل املاک و خانه های موجود در کشور به نسبت قیمت آنها راه حل دیگر است.
ناشناس۱۲۵۱۶۵۲۱۲:۳۰:۴۶ ۱۳۹۸/۱۰/۲
لطفا آب و هوا و درآمد و فساد در کشورهای دیگر رو هم مقایسه کنید. مردم خیریه باز نکردند از حساب بانکیشون مالیات بگیرید. اینجور باشه همه میرن دلار و طلا می‌خرن. انگار با وجود این شلوغی ها هنوز.. نشنیدید.
ناشناس۱۲۵۱۶۵۹۱۲:۳۴:۱۳ ۱۳۹۸/۱۰/۲
راهکار دهم: ملت دو تا کلیه میخواهید چیکار. یکیش رو بفروشید به کشورهای همسایه خرج دولت دربیاد. راهکار یازدهم: هر کی خانه بالای 100 متر دارد بفروشد پولش رو بده دولت. هر نفر 25 متر مردم رو عصبانی تر از اینی که امسال شد نکنید.
ناشناس۱۲۵۱۶۷۸۱۲:۴۲:۴۷ ۱۳۹۸/۱۰/۲
راهکاری ساده برای جلوگیری از فرار مالیاتی و معافیت های مالیاتی به ازاي هر تراکنش بانکي مبلغ نيم درصد به خزانه دولت واريز گردد يعني به هر حسابي وقتي مبلغي اضافه ميگردد نيم درصد آن به خزانه دولت واريز گردد مثلا به ازاي هر صد هزارتومان مبلغ 500 تومان و به ازاي هر صد ميليون تومان 500000 تومان به خزانه دولت واريز گردد با اين روش کلا پرونده فرار ماليات بسته مي شود. مبلغي بالغ بر 87.000.000.000.000 تومان بر اساس مجموع تراکنش هاي شتاب و پايا و ساتنا سال 97 از اين مسير ماليات جمع مي گردد.حال اگر اين عدد را يک درصد فرض کنيم 174.000.000.000.000 مي شود. با عدد آخر ميتوان به چهل ميليون نفر ماهانه 360000 تومان يارانه داد.
ناشناس۱۲۵۱۷۱۵۱۳:۰۰:۴۵ ۱۳۹۸/۱۰/۲
اگر از سود سپرده های بانکی مالیات گرفتند و سیل ویرانگر این منابع به سمت بازار مسکن و سایر بازارها رفت چه کنند؟
علی۱۲۵۱۷۲۸۱۳:۰۸:۵۷ ۱۳۹۸/۱۰/۲
بسیار پیشنهادات عالی هستند . افراد زیادی در کسور هستند که درامدهای نجومی دارند ولی مالیات پرداخت نمی کنند .
ناشناس۱۲۵۱۷۴۰۱۳:۱۶:۱۴ ۱۳۹۸/۱۰/۲
اخذ مالیات از سپرده های بانک باعث میشود مردم سپرده ها را از بانک بیرون بکشند که پول نقد در دست مردم چه فاجعه تورمی را بدنبال دارد . یک بازنشسته یا کسی که پولش به خرید خانه نمی رسد پولش را در بانک گذاشته و دارد زندگی روز مره را می گذراند مالیات چه صیغه ای است . چرا مبلغ تعریف نمی کنند خمس چه می شود و .. عرضه اداره کشور را ندارند چرا میخواهند از جیب مردم هزینه کنند
سپرده گذار بیزار۱۲۵۱۸۰۸۱۳:۵۰:۲۳ ۱۳۹۸/۱۰/۲
دست در جیب مردم کردن مصداق این اندیشمند!!!؟؟است مالیات از سپرده های مردم که با خون دل جمع شده و یک سوم تورم کنونی سود دریافت میکند مصداق واضح دزدی است خیلی مشتاق بدانم در آن صورت چه کسی پول در بانک سپرده میکند وتورم چند صد درصد خواهد شد این مثلا اقتصاد دان بر چه اساس چنین چیزی پیشنهاد میدهد چرا همین شخص پیشنهاد نمی کند که جلوی اختلاسهای چند هزار میلیارد تومانی گرفته شود وفقط چشم به همین چندرغاز مردم دوخته اند با اینکار نه تنها بانکها نابود میشوند که تورم ونزوئلا در مقابل ما نخودی محسوب خواهد شد چرا به جای حل مسئله همیشه صورت مسئله را پاک می کنید وای بر مردم بیچاره
علی محمدی۱۲۵۱۸۷۱۱۴:۱۳:۵۴ ۱۳۹۸/۱۰/۲
آخرش به چاپ اسکناس و بی ارزش دوباره داراییهای مردم ختم می شود‌.
ناشناس۱۲۵۱۸۸۵۱۴:۲۱:۲۶ ۱۳۹۸/۱۰/۲
ماليات ،ماليات،ديگ حالا دستتون راه جيب مردم پيدا كرده .رابين هود كجايي؟
ناشناس۱۲۵۱۸۸۹۱۴:۲۳:۱۶ ۱۳۹۸/۱۰/۲
این راه حل ها به کام شما است و به زیان مردم راه حل درست قطع بودجه میلیاردی صدا و سیما و نهادهای فرهنگی است
ناشناس۱۲۵۱۹۴۳۱۴:۴۴:۵۶ ۱۳۹۸/۱۰/۲
کاهش مخارج دولت و چابک سازی آن عاقلانه ترین راه هست!
ناشناس۱۲۵۲۰۳۲۱۵:۳۰:۵۲ ۱۳۹۸/۱۰/۲
احسنت . مهمترین مشکل کشور هزینه های نامعقول دستگاههای دولتی و ریخت و پاش و حیف ومال منابع است .
محسن۱۲۵۱۹۴۷۱۴:۴۵:۲۹ ۱۳۹۸/۱۰/۲
مالیات بر عایدی سرمایه و مالیات بر خانه های خالی هم می تواند مورد توجه قرار گیرد.
ناشناس۱۲۵۱۹۴۹۱۴:۴۶:۱۸ ۱۳۹۸/۱۰/۲
مالیات از نهادهای خاص، کاهش بودجه نهادهای فرهنگی خاص
امیر۱۲۵۱۹۵۳۱۴:۴۷:۵۰ ۱۳۹۸/۱۰/۲
من فکر کردم حالا با چه پیشنهاداتی رو به رو میشم که رونق اقتصادی رو ایجاد میکنه و تولید ثروت میکنه و به تبع اون تا حدودی کسری بودجه حل میشه ، ولی بعدش که خوندم متاسف شدم
بیگی29۱۲۵۱۹۵۵۱۴:۴۸:۱۵ ۱۳۹۸/۱۰/۲
البته راه درست تر این است که با کمک روان پزشکان به یک کشور عادی مثل همه دنیا بر گردیم.
ناشناس۱۲۵۲۰۸۸۱۶:۰۱:۱۳ ۱۳۹۸/۱۰/۲
راه حل اصلی تبدیل شدن به یک کشور عادی مثل سوئد و دانمارک یا ویتنام و مالزی هست .
ناشناس۱۲۵۲۱۰۹۱۶:۱۵:۰۵ ۱۳۹۸/۱۰/۲
اگه تونستند از گردن کلفتها و آقا زاده ها و رانتخواران مالیات بگیرند مشکل حله .
ناشناس۱۲۵۲۲۲۱۱۷:۲۷:۰۰ ۱۳۹۸/۱۰/۲
از کشورهای پیشرفته فقط روش مالیات گرفتنش رو الگو گرفتید ؟؟؟
ناشناس۱۲۵۲۴۰۰۱۹:۴۹:۰۴ ۱۳۹۸/۱۰/۲
من از دولت محترم و بانک مرکزی خواهشمندم دستشون را از جیب مردم بیرون بکشند و برای جبران کسری بودجه از راههای دیگری به غیر از دستبرد به دارایی های ملت متوسل شوند. بیخود نیست که مردم از ترس اینکه جیبشون را بزنند مجبورند دارایی های خود را به ارزهای خارجی یا سکه تبدیل کنند.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

  2. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

  3. نظرات برگزیده مخاطبان الف: وضعیت حجاب، حاصل کم‌کاری چهل‌ساله است/ باید برای مبارزه با سگ‌های ولگرد فکری کرد

  4. این صدای اقتدار ایران است ...

  5. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

  6. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

  7. وحدت ملی با وعده صادق

  8. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

  9. استخوانی در گلوی اسرائیل!

  10. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

  11. آیت الله صدیقی: عذرخواهی می‌کنم که با غفلت و کم توجهی باعث هجمه به ملت ایران شدم

  12. کمی دیر نیست؟

  13. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

  14. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

  15. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

  16. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

  17. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  18. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  19. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  20. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

  21. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

  22. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

  23. تصاویری از نمازجمعه تهران به امامت حجت‌الاسلام کاظم صدیقی | کدام چهره‌های سیاسی و نظامی به نمازجمعه رفتند؟

  24. اسراییل چه باید بکند؟ 

  25. علم‌الهدی: نباید بیکار نشست تا تنها دولت بیاید تلخی معیشت را از سفره مردم بردارد

پربحث‌های هفته

آخرین عناوین