عراقچی: بحث مذاکره ایران-آمریکا در سفر روحانی به ژاپن مطرح نیست/ امیدواریم تصمیم مجمع درباره FATF با نهایت مصلحت باشد

گروه سیاسی الف،   3980925130 ۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲ تکراری یا غیرقابل انتشار

معاون وزیر امور خارجه گفت: پیوستن ایران به FATF موضوعی است که نهایتا مجمع تشخیص مصلحت نظام باید درباره آن تصمیم‌گیری کند و ما امیدواریم که این تصمیم با نهایت مصلحت باشد.

عراقچی: بحث مذاکره ایران-آمریکا در سفر روحانی به ژاپن مطرح نیست/ امیدواریم تصمیم مجمع درباره FATF با نهایت مصلحت باشد

به گزارش ایرنا، «سید عباس عراقچی» بعداز ظهر امروز دوشنبه در حاشیه نشست توسعه روابط تجاری ایران و ژاپن در جمع خبرنگاران درباره سفر رییس‌جمهوری به ژاپن اظهار داشت: سفر روحانی به ژاپن یک سفر کاملا فشرده کاری است. وی کمتر از ۲۴ ساعت در ژاپن حضور خواهند داشت.

وی افزود: موضوع اصلی این سفر پیگیری روابط دوجانبه و همینطور رایزنی‌ها و مشورت‌هایی است که دو کشور درخصوص اوضاع منطقه و مسائل بین‌المللی با یکدیگر دارند.  

وی ادامه داد: در سفر آقای آبه به تهران، این مشورت‌ها در سطح وسیعی انجام شد و ان‌شاالله ادامه مشورت‌ها در توکیو خواهد بود.  

این دیپلمات ارشد کشورمان درباره اعزام نیروهای نظامی ژاپن به خلیج فارس عنوان داشت: در این سفر در خصوص همه مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی صحبت خواهد شد.  

عراقچی درباره تاثیر تصویب کنوانسیون‌های FATF بر روابط ایران و ژاپن تصریح کرد: پیوستن ایران به FATF موضوعی است که نهایتا مجمع تشخیص مصلحت نظام باید درباره آن تصمیم‌گیری کند و ما امیدواریم که این تصمیم با نهایت مصلحت باشد.  

 تعاملات اینستکس و ساتنا به مراحل نهایی نزدیک شده است

معاون وزیر امور خارجه درباره سفر رییس اینستکس به تهران و دیدارهای وی در ایران ابراز داشت: تعاملات میان اینستکس و نهاد متناظر ایرانی به مراحل نهایی خود نزدیک شده است. اخیرا یک یادداشت تفاهم همکاری میان این دو شرکت امضا شد و امیدواریم ظرف روزهای آینده اولین تعاملات میان این دو شرکت انجام شود.  

عراقچی افزود: البته تعاملات میان شرکت‌های تجاری انجام می‌شود و اینستکس و ساتنا (نهاد ایرانی متناظر اینستکس) تعاملات مالی و تبادلات را هماهنگ کرده و تسویه حساب‌ها را انجام می‌دهند، به صورتی که نیازی به انتقال پول و مسائل بانکی نیازی نباشد. یک مکانیزم پیچیده‌ای وجود دارد که امیدواریم طی روزهای آینده اجرایی شود.  

وی در پاسخ به این سوال که اجرایی شدن اینستکس برای ایران کافی خواهد بود؟ بیان کرد: قطعا کافی نیست ولی می‌تواند بخشی از تجارت میان ایران و اروپا را پوشش دهد. این کافی نیست و نشان‌دهنده عمل اروپایی‌ها به ۱۱ تعهداتی که پذیرفته‌اند، نیست.

معاون وزیر امور خارجه تصریح کرد: از نظر ایران، اجرایی شدن اینستکس عملی کردن بخش کوچکی از تعهدات آنها است تازه عملی هم نشده است بلکه منتظر هستیم به مرحله عملیاتی برسد.  

این مقام ارشد وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که آیا احتمال دارد ایران و آمریکا در ژاپن با یکدیگر مذاکره کنند؟ یادآور شد: خیر؛ چنین برنامه‌ای در سفر به ژاپن وجود ندارد.  

عراقچی در پاسخ به این سوال که آیا ژاپن از ایران نفت خواهد خرید؟ عنوان کرد: این مسئله بستگی به دولت ژاپن دارد. ژاپن یکی از خریداران قدیمی نفت ایران بوده است. سابقه تعاملات نفتی دو کشور به بیش از چندین دهه می‌رسد. ما فشارهای موجود و موانعی که‌آمریکا ایجاد کرده را درک می‌کنیم و امیدواریم با تدابیری که اندیشیده می‌شود، شرکت‌های ژاپنی دوباره ایران برگردند و خریدار نفت ایران شوند اما تحریم‌های فعلی آمریکا موانعی جدی را ایجاد کرده است.

 گفت و گوهای رییس جمهوری در ژاپن طیف وسیعی از مسائل را در برمی‌گیرد

وی درباره تاکید رهبر انقلاب مبنی بر ضرورت توسعه روابط با شرق آسیا گفت: روابط با ژاپن نمونه خوبی از توسعه روابط ایران با شرق آسیا است. امسال که نودمین سالگرد روابط سیاسی ایران و ژاپن است، سران دو کشور به پایتخت‌های همدیگر سفر کرده یا در حال انجام سفر هستند. رئیس مجلس ایران به ژاپن سفر کردند. تبادلات فرهنگی بسیار زیادی انجام شده است. ژاپن یک نمونه خوبی از فعالیت‌های دیپلماتیک ایران در شرق آسیا است. 

این دیپلمات ارشد ایرانی اضافه کرد:‌ نمونه بهتر چین است که به خاطر تعاملات بسیار زیادی که با این کشور هم در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی داریم. با بقیه کشورهای شرق آسیا به همین منوال روابط‌مان را ادامه می‌دهیم. 

عراقچی در پاسخ به این سوال که آیا محور اصلی سفر روحانی به ژاپن مسئله هسته‌ای است؟ اظهار داشت: بحث دوجانبه روابط دو کشور بحث اصلی است. گفت‌وگوها در این سفر، طیف وسیعی از مسائل را در برمی‌گیرد و در عین حال، درخصوص مسائل منطقه و بین‌المللی رایزنی‌هایی را خواهیم داشت. هم منطقه خلیج با مسائل متعددی مواجه است و هم در حوزه بین‌المللی بحث‌های جدی وجود دارد؛ هم مسئله برجام و هم سیاست‌های فشار حداکثری آمریکا. 

وی در پاسخ به این سوال که آیا ژاپن در ائتلاف آمریکا در خلیج فارس شرکت می‌کند، تصریح کرد: ژاپن قصدی برای حضور در ائتلاف آمریکا ندارد.

دیدگاه کاربران

حمید۱۲۴۲۸۹۰۱۸:۵۸:۰۱ ۱۳۹۸/۹/۲۵
همون مصلحتی که برجام و تصویب کردین؟
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

  2. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. این صدای اقتدار ایران است ...

  5. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

  6. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

  7. وحدت ملی با وعده صادق

  8. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

  9. استخوانی در گلوی اسرائیل!

  10. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

  11. کمی دیر نیست؟

  12. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

  13. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

  14. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

  15. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

  16. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  17. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  18. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  19. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

  20. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

  21. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

  22. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  23. اسراییل چه باید بکند؟ 

  24. بهادری جهرمی: احیای دریاچه ارومیه با برنامه‌ریزی دولت رخ داد

  25. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

آخرین عناوین