سازمان مبارزه با فساد تشکیل دهید...

سید محمد جواد سجادی نژاد ،   3980913080 ۴۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۵ تکراری یا غیرقابل انتشار
سازمان مبارزه با فساد تشکیل دهید...

    "هنگامی که بخواهیم شهر و دیاری را نابود کنیم مرفهین و خوش گذران هایش را (به وسیله وحی به طاعت ، بندگی و دوری از گناه ) فرمان می دهیم چون (سرپیچی کنند و) به فسق و فجور روی آوردند عذاب بر آنان لازم و حتم می شود . پس آنان را به شدت درهم می کوبیم ( و بنیانشان را از ریشه بر کنیم)  "    سوره الاسرا آیه 16

با شروع بکار رییس جدید قوه قضائیه موضوع مبارزه با فساد اقتصادی و اداری بسیار داغ شده است ضمن اینکه در کشورهای لبنان و عراق نیز اعتراضات مردم به فساد ، دامن مقامات آنان را نیز گرفته است. 

فساد عارضه و نقصی در جامعه است که اگر به موقع درمان نشود می تواند همانند غده ای سرطانی با رشد سریع و خشن موجب اضمحلال و فروپاشی و به تعبیر قران کریم مستوجب عذاب الهی و درهم کوبیده شدن بشود. پیامبر رحمت می فرمایند. الملک یبقی مع الکفر و لا یبقی مع الظلم  حکمرانی با کفر پایدار است و با ظلم ( که فساد از مصادیق بارز ظلم است ) پایدار نمی ماند. 

به فرموده خداوند متعال ماموریت پیامبران نخست تزکیه و پاک کردن انسانها از آلودگی ها و پلیدی ها و سپس تعلیم و ارتقا سطح بینش بوده است پیامبر اکرم نیز درباره رسالت خود می فرمایند من برای تکمیل مکارم اخلاق مبعوث شدم . بنابراین مشکل اساسی جوامع را می توان فساد در اخلاق دانست تا جامعه از فسادهای اخلاقی پاک نشود و سطح آگاهی ها و بینشی بالا نرود امکان اصلاح در زمینه های سیاسی ، اقتصادی و اجتماعی فراهم نمی شود. تا مادامی که دروغ ، خیانت و فریب در جامعه به وفور وجود داشته باشد و دروغ گویان و خیانت ورزان و فریبکاران در سطوح مختلف اجتماعی اعم از خانواده ، جامعه وحکومت مستوجب هزینه و کیفر درخوری نباشند زمینه بسط و گسترش فساد نیز فراهم است.

یکی از دلایل شیوع فساد در سطح حکومت رابطه نادرست ثروت ، قدرت و ارزشها است . فساد سازمان یافته نتیجه تبانی نخبگان اقتصادی سیاسی است . فساد در دستگاه حکومتی همچون موریانه ای است که بتدریج پایه های نظام را خورده و می پوساند و خصلت فساد این است که به فساد بیشتر منجر می شود. 

در خصوص الزامات و راه حلهای مبارزه بافساد مباحث گسترده ای درحوزه های سیاسی و اجتماعی ،اقتصادی ، حقوقی و قانونی بیان می شود اما در این مجال سه پیشنهاد بر اساس تجارب کشورهایی که به نسبت درمبارزه با فساد  موفق بوده اند بیان می شود. 

الف ) ایجاد سازمانی مستقل و مقتدر برای مبارزه با فساد : هر چند که در هر سازمانی قسمتی برای نظارت و بازرسی و نهایتا" ارجاع تخلفات به مراجع قضایی وجود دارد و خود نهاد قضایی نیز سازوکاری برای متخلفان و قانون شکنان درون خود قوه پیش بینی کرده است اما تجربه دهه های اخیر نشان داده است با تغییر روسای قوا از جمله قوه قضائیه میزان شدت و حدت مبارزه با فساد نیز تغییر می کند بنابراین ضروری است علاوه بر وظایفی که سازمانهای مسئول برعهده دارند سازمان مبارزه با فساد ( آژانس ضد فساد) که نهادی مستقل و قدرتمند با اختیار شناسایی ، نظارت ، بررسی، تحت پیگرد قانونی قراردادن  وپیشگیری از فساد در همه ارکان قدرت تشکیل گردد. این سازمان باید به موجب قانون بوجود آمده باشد و قانون استقلال مالی و هم نحوه پاسخگویی آن در برابر افکار عمومی و مردم را تعیین کرده باشد. چنین آژانسی نباید به دولت به لحاظ منابع مالی و انسانی وابسته باشد و استقلال سیاسی آن نیز ضروری است 

ب) توانمند سازی جامعه و شهروندان برای نظارت بر عملکرد دولت از طریق دسترسی به اطلاعات :اگر اطلاعات ابزار قدرت است در آن صورت دسترسی شهروندان و جامعه به اطلاعات موجب توانمند شدن جامعه مدنی در نظارت بر عملکرد دولت می گردد. گسترش دسترسی همگانی به اطلاعات آگاهی عمومی را در مواردی ازجمله حقوق شهروندان ، اهداف برنامه های کاری ، بودجه ها و شاخص های عملکرد دولت و فرایند طرح ریزی و تصمیم گیری دولت افزایش می دهد. هنگامی که دولت وظایف و عملکرد خود را در معرض دید و نقد جامعه قرار دهد شهروندان اطلاعات لازم را برای حفظ و اجرای حقوق اساسی شان را خواهند داشت. هر چه پوشش ها و مخفی کاری از روشهای اداری واجرایی برداشته و فرایندهای تصمیم گیری شفاف شوند فرصت برای فساد و تعارض منافع به همان نسبت کاهش می یابد. برای مثال موسسه دیده بان عدالت و شفافیت در طول مدت فعالیت  خود توانسته است نقش مهمی در بهره گیری از مردم و نخبگان، در مبارزه با فساد داشته باشد. بنابراین گسترش و تکثیر امثال این تشکل ، توسط علاقمندان و دلسوزان به نظام ( بخصوص مدیران نسل اول انقلاب) در سطوح مختلف ملی ، استانی و محلی و یا بصورت موضوعی و تخصصی ، می تواند در پیشگیری و مبارزه با فساد در سطوح مختلف قدرت موثر واقع شود. 

ج) افزایش آگاهی عمومی در مبارزه با فساد و حمایت از افشاگران : چنانچه به شهروندان از طریق رسانه ها در مورد انواع ، میزان و نقاط مستعد فساد اطلاع رسانی شود اما آنها شاهد مجازات در خور و متناسب با مرتکبین به فساد نباشند ممکن است وسوسه یا تشویق به ارتکاب فساد شوند زیرا در این حالت منافع حاصله زیاد و خطر آن اندک است. بنابراین در استراتژی مبارزه با فساد  ضروری است بین افزایش آگاهی همگانی با اجرای قانون تعادل ایجاد شود پیام انتقالی به جامعه باید این باشد که سوء استفاده از قدرت و موقعیت دولتی در جهت منافع شخصی سبب اولا محرومیت شهروندان از دسترسی به موقع به خدمات دولتی می باشد ثانیا" افزایش هزینه خدمات را منجرمی شود. ثالثا موجب محدود شدن توسعه اقتصادی و رشد دموکراسی شده و رابعا" دارای خطر مجازات سنگین بوده و منافع حاصله برای متخلف اندک است.

همچنین برای آنکه شهروندان و عموم مردم نقش فعالی در نظارت بر عملکرد دولت داشته باشند ؛ اعتماد مردم به سازمان های ضد فساد و فعالیت های آنها حیاتی و ضروری است. یکی از راهکارهای جلب اعتماد جامعه و تشویق شهروندان به افشای مصادیق فساد حمایت از افشاکنندگان است . فرهنگ سکون ،پنهان کاری و سکوت مشوق فساد است مردم اغلب از اشکال مختلف سوء رفتارها آگاهند اما از افشای آنها هراس دارند. زیرا کسانی که افشاگری می کند اغلب قربانی می شوند. از این رو برای غلبه بر این فرهنگ و تقویت فرهنگ شفاف سازی و پاسخگویی باید چارچوب ساده و شفاف جهت تشویق افشاگر و حمایت و حفاظت از افشاگران از قربانی شدن و از دست دادن شغل بوجود آید. همچنین برای حمایت و حفاظت از افشاگران باید هویت آنان محرمانه تلقی شود در همین خصوص باید یادآور شد اخیرا کلیپی از مصاحبه تلوزیونی با یکی از افشاکنندگان فساد بانکی پخش شده است که نامبرده اعلام می دارد از طرف دوستان و آشنایانش مورد سرزنش قرار گرفته و از طرف ذینفعان فساد نیز به قتل تهدید شده است. 

بنابراین برای پیشرفت و عبور از گردنه های پر پیچ و خم اقتصادی ، سیاسی و اجتماعی کشور راهی بجز افزایش سرمایه اجتماعی که آن هم از طریق اجرای عدالت و عزم جدی همه ارکان حاکمیت برای مبارزه بی امان و جدی با همه شقوق فساد است وجود ندارد.بهره گیری از نظرات اندیشمندان و متفکرین کشور و همچنین تجارب موفق سایر کشورها می تواند مسیر هموار وکوتاه­تری را در پیش پای مقامات تصمیم ساز و تصمیم گیر کشور قرار دهد.

 

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۲۲۶۲۱۸۰۰:۰۸:۰۲ ۱۳۹۸/۹/۱۵
حوادث اخیر فقط و فقط باعث و بانیش مسئولین فاسد و اطرافیانشون بودن که تو این کشور خیلی خیلی زیاد بهشون میدان داده میشه و تقریبا میتونن هرکاری بکنن! درحالی که مسئولین تو کشورهای دیگه زیر ذربین هستن و هرکار اشتباهی بکنن 100 برابر مردم عادی حساسیت روشه اما تو ایران برعکسه متاسفانه. انشاالله آقای رئیسی بساط این زالوهای خون خوار کشور و انقلاب رو از بین میبره.
ناشناس۱۲۲۶۲۲۲۰۰:۱۸:۰۸ ۱۳۹۸/۹/۱۵
معاونت اقتصادی وزارت اطلاعات را ارتقاء بدهید به: سازمان ضدفساد وزارت اطلاعات زیر نظر دولت هم نباشه که تحت فشار قرار نگیرند.
ناشناس۱۲۲۶۶۷۷۱۳:۴۵:۵۵ ۱۳۹۸/۹/۱۵
بعد یکی بالاتر می گوید اون یکنفر مشکلی ندارد اون ول کن!
ناشناس۱۲۲۶۷۲۶۱۴:۴۵:۵۷ ۱۳۹۸/۹/۱۵
با پول به سازمان ضد فساد هم می توان نفوذ کرده و فساد را داخلش برد!
ناشناس۱۲۲۶۷۳۲۱۴:۵۵:۱۶ ۱۳۹۸/۹/۱۵
هر شخصی یک قیمتی دارد! این یک حقیقت است و نفی آن چیزی را درست نمی کند.
ناشناس۱۲۲۷۷۴۴۱۰:۴۲:۴۷ ۱۳۹۸/۹/۱۶
خودتان را به ارزان تر از بهشت نفروشید!
حسنعلی سبد سبد گل یاس۱۲۲۶۷۴۳۱۵:۱۹:۳۳ ۱۳۹۸/۹/۱۵
بهترین سمن مبارزه با فساد سمن دیده بان شفافیت و عدالت که هیچ صنمی با هیچ یاسمنی نداشته و ضمن ارایه راهکارهای مناسب برای جلوگیری از فساد به افشای فسادها و تخلفات می پردازد اگر مسولان و دستگاهها به نظرات این سمن عمل کنند جلوی بسیاری از فسادها گرفته خواهد شد
ناشناس۱۲۲۶۲۲۹۰۰:۲۵:۴۰ ۱۳۹۸/۹/۱۵
تشکیلات اطلاعاتی باید زیر نظر بالاترین مقام کشور باشد. هاشمی رفسنجانی، خاتمی، احمدی نژاد، روحانی با تفکرات مختلف به وزارت اطلاعات فشار آوردند و این در عملکرد این نهاد مشکل ایجاد کرده ... ایجاد نهاد موازی هم منجر به تیپ هم زدن میشود.
ناشناس۱۲۲۶۲۳۱۰۰:۲۸:۲۷ ۱۳۹۸/۹/۱۵
متاسفانه یه‌ آقازاده‌ی فاسد اعدام نشده در این ۴۰ سال ____ یعنی خداوکیلی یه فاسد توی این خانواده‌ها وجود نداشته و نداره؟ ____ وقتی فکر میکنم ؛ سازمان یا نهادی که تکلیف مبارزه با مفاسد را (مستقلاً!!) به عهده میگیره باید یا ممکنه دولتی یا قضایی یا مجلسی باشه تنم میلرزه و کلاً ناامید میشم
ناشناس۱۲۲۶۶۵۸۱۳:۳۹:۳۷ ۱۳۹۸/۹/۱۵
در تعریف مفهوم مبارزه با مفاسد همین بس که اسحاق جهانگیری رئیس این ستاد است تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل
ناشناس۱۲۲۶۲۴۸۰۱:۲۱:۱۶ ۱۳۹۸/۹/۱۵
نویسنده راست میگه، یه سازمان دیگه به فهرست سازمان های عریض و طویل اضافه کنید تا خودی های بیشتری از سفره ملت ارتزاق کنند. یک سازمان هم برای نظارت بر این سازمان و .... هر روز یه جور از کیسه مردم بخورید
ناشناس۱۲۲۶۲۵۷۰۱:۴۵:۴۰ ۱۳۹۸/۹/۱۵
اگر سازمان مبارزه با فساد قرار باشد تشکیل شود باید هیچکدام از مقامات یا وابستگان و دوستان آنها نباید در آن باشند بلکه باید از مردم عادی در آن باشند و این سازمان باید بالاتر از هر مقام و سازمان دیگری باشد
کوروش۱۲۲۶۲۶۱۰۱:۵۳:۱۰ ۱۳۹۸/۹/۱۵
حسین فریدون رییس بشه و مهدی جانگیری هم معاون اول.
ناشناس۱۲۲۶۶۸۹۱۳:۵۱:۵۳ ۱۳۹۸/۹/۱۵
بابک زنجانی هم مامور خرید بشه
ناشناس۱۲۲۶۷۸۲۱۵:۵۱:۴۲ ۱۳۹۸/۹/۱۵
احمدی نژاد هم مسول رسیدگی به سازمان مبارزه بر فساد شود خخخخخخخ
ناشناس۱۲۲۶۲۶۲۰۱:۵۵:۲۹ ۱۳۹۸/۹/۱۵
پس قوه قضاییه چیکارس؟ سازمان بازرسی چیکارس؟ سازمان میخواید تشکیل بدید؟ خودتون را زدید به اون راه یا مردم را گذاشتید سرکار؟ مگه مبارزه با فساد به سازمان تشکیل دادنه؟! وقتی اراده ای برای مبارزه با فساد نیست، وقتی برادر فلانی صبح میره زندان فرداش میره مرخصی، وقتی طرف اختلاس میکنه بعد از مرز رسمی با هواپیما میره کانادا، شما چطوری میخوای با یک سازمان با فساد مبارزه کنی؟
ناشناس۱۲۲۶۲۷۹۰۳:۱۴:۰۷ ۱۳۹۸/۹/۱۵
و مسئولیت این سازمان را هم به آقای اسحاق جهانگیری یا ......... بدهید تا مفید فایده واقع شود .
امیر۱۲۲۶۲۸۱۰۳:۳۶:۴۱ ۱۳۹۸/۹/۱۵
سازمان مقتدر ، پرسنل مقتدر و سالم میخواد
ناشناس۱۲۲۶۲۹۱۰۵:۰۲:۴۶ ۱۳۹۸/۹/۱۵
چنین سازمان تشکیل نخواهد شد
ناشناس۱۲۲۶۳۰۳۰۶:۵۳:۳۸ ۱۳۹۸/۹/۱۵
یک تحقیق و تفحص فقط از مراکز تحقیقاتی دولتی بفرمایید تا شاهد انواع و اقسام فساد باشید. از حضور بازنشسته با تابعیت آمریکا به صورت مشاور تا مدیرانی با بیش از ده سال سابقه مدیریت و ایجاد باند و عدم شفافیت مالی و دور زدن قانون و اختلاس و رشوه و غیره.
ناشناس۱۲۲۶۳۰۴۰۶:۵۳:۴۹ ۱۳۹۸/۹/۱۵
سازمان سازی کمکی نمی کند به نظر لازمه برای شفافیت ‌و حمایت از سوت زنی اقدام شود
مصطفي۱۲۲۶۳۱۹۰۷:۳۱:۵۴ ۱۳۹۸/۹/۱۵
به بگير و ببند تنها ، اكتفا نكنيم در كنار و موازات ان به قدرت خلاقيت در مبارزه با فساد و رانت هم اقدام كنيم
ناشناس۱۲۲۶۳۶۳۰۸:۵۰:۲۷ ۱۳۹۸/۹/۱۵
بیخیال! اونجا هم بشه مرکز درآمد برا یه سری اگه قرار بر مبارزه باشه سازمان زیاده فقط اراده کمه! ده تا سازمان موازی بازرسی داریم این عوام کار یا چیه.
ناشناس۱۲۲۶۴۵۷۱۰:۲۸:۳۱ ۱۳۹۸/۹/۱۵
از تجارب موفق سایر کشورها فقط قیمت انرژی وکالاهای مورد مصرف عموم مردم چشم مدیران در کشور را کور کرده !
سلیم۱۲۲۶۴۵۹۱۰:۲۹:۲۲ ۱۳۹۸/۹/۱۵
با ایده نویسنده محترم موافق نیستم. همین الان چند تا سازمان هستند که وظیفه شأن مبارزه با فساد است؛ مانند سازمان بازرسی، دیوان محاسبات، انواع کارگروه ها در قوه قضاییه، سازمان مبارزه با قاچاق کالا و سوخت و ...
ناشناس۱۲۲۶۴۷۳۱۰:۴۸:۳۰ ۱۳۹۸/۹/۱۵
خود سازمانی که برای مبارزه با فساده، فساد زاست! تا زمانیکه شفافیت و آزادی رسانه ای نباشه فساد هست. بقیش حرفه
ناشناس۱۲۲۶۵۰۲۱۱:۱۲:۳۹ ۱۳۹۸/۹/۱۵
اگر خودش عامل تولید فساد ببشتر بشه دیگه جمع کردنش خیلی خیلی سخت میشه. همین قوانین و تشکیلات کافی هست منتها راس هرم قدرت و بدنه اون باید آدمهای صالح و متخصص گمارده بشن.
ناشناس۱۲۲۶۵۱۰۱۱:۱۸:۰۴ ۱۳۹۸/۹/۱۵
این همه سازمان نظارتی نتوانستند جلوی فساد را بگیرند. باز تأسیس یک سازمان بی خاصیت و اختصاص بودجه برای اختلاس های جدید. اقتصاد دولتی منشا فساد هست.
ناشناس۱۲۲۶۵۶۴۱۲:۰۰:۴۱ ۱۳۹۸/۹/۱۵
به نظر می رسد باز هم کم است یه سازمان بنام سازمان مبازه با فساد در سازمان مبارزه با فساد درست کنید/
ناشناس۱۲۲۶۶۰۱۱۲:۴۲:۲۹ ۱۳۹۸/۹/۱۵
وقتی اشکال ریشه ای باشد , سازمان مشت سازمان و کنارل روی کنترل فقط مساله را پیچیده تر می کند و خیلی زود مفسدان راه های گریز را می یابند .
ناشناس۱۲۲۶۶۰۴۱۲:۴۵:۲۴ ۱۳۹۸/۹/۱۵
قانون داریم و دستگاه های نطارتی قانونی اگر فساد ی هست ناشی از چشم پوشی مسئولان و در غالب اوقات همدستی با مفسدین است . سازمان بازرسی کل کشور با اختیارات فراوان و نمایندگان هم با مسئولیت کامل در نظارت بر اجرای قانون .
ایرانی۱۲۲۶۶۴۹۱۳:۲۶:۵۳ ۱۳۹۸/۹/۱۵
به جای اینکار با مفسدان جدی برخورد شود وچند نفر از آنها اعدام شوند نه پذیرایی بابک زنجانی زمانی اختلاس کرد که تعداد اختلاس گران انگشت شمار بود چون با او برخورد نشد حالا تعداد اختلاس گران در ماشین حسابهای کوچک هم جا نمی گیرد
ناشناس۱۲۲۶۷۰۵۱۴:۰۹:۰۴ ۱۳۹۸/۹/۱۵
آقا سید محمد ، آنوقت این سازمان رو چه طور کنترول کنیم ؟؟؟؟
ناشناس۱۲۲۶۷۸۱۱۵:۵۰:۴۸ ۱۳۹۸/۹/۱۵
نیاز به تشکیلات و سازمان نداره کافیه همه ی دستگاهها شفاف عمل کنند فساد به خودی خود ریشه کن میشه
دلارام۱۲۲۶۷۹۳۱۶:۰۶:۴۷ ۱۳۹۸/۹/۱۵
منم موافقم یک سازمان که اختیاراتش بالاتر از دولت وقوه قضاییه ومقننه باشه فقط برای مواجهه ومقابله با فساد و قوانین ناقص فسادزا بوجود بیاد.وهیچ رییس دولتی برای کابینه اش یا برادرش خط قرمز تعیین نکنه .
ناشناس۱۲۲۶۸۸۶۱۷:۵۱:۲۷ ۱۳۹۸/۹/۱۵
همین بیخ گوشمان در ترکمنستان همه اموال مسولان فاسد را مصادره می کنند
ناشناس۱۲۲۶۹۸۹۱۹:۰۶:۲۶ ۱۳۹۸/۹/۱۵
اوائل انقلاب امام پیشنهاد وزارت امر به معروف ونهی از منکر را داد تا با هر نوع منکری برخورد شود برخی از آقایان مخالف این پیشنهاد شده اند . سایت الف خواهشا این کامنتو منتشر کن
ناشناس۱۲۲۶۹۹۴۱۹:۰۸:۳۳ ۱۳۹۸/۹/۱۵
براى حذف فساد علم درجه يك در سطح هاروارد و شناخت جامعه و انسان لازم است. در كشورى كه مبناى اعطاى مديريت ها به جاى هوش و سواد اعلاء، ريا است، ادمهاى درجه ٤ رشد ميكنند
ناشناس۱۲۲۷۰۲۷۱۹:۳۵:۳۱ ۱۳۹۸/۹/۱۵
حتما این سازمان رئیس و معاون و مدیر می خواهد پس چقدر راحت استخدام می کنید و پست می گیرید بدبخت ملت بیچاره چکار کنه
مهدی۱۲۲۷۰۹۷۲۰:۳۷:۵۵ ۱۳۹۸/۹/۱۵
اگر میخواهید که برای همیشه از شر فساد راحت شوید، مجازات مفسدین را تا آنجا که میتوانید اضافه کنید. اگر قانونی داشته باشیم که مسئولین کشور در صورت ثبوت جرم اختلاس و رشوه و زیرمیزی و پورسانت و رای مثبت بشرط فلانقدر و رای منفی بشرط فلانقدر و.....دهها برابر مقدار دزدی جریمه میشوند و مادام العمر ممنوع الخروج خواهند شد و اموال کلیه وابستگانشان(همه وهمه حتی فامیلهای درجه چندم) بازرسی و در صورت لزوم مصادره خواهد شد, آنهم نه بعد از 15-10 سال، بلکه بعد از حداکثر 6 ماه. و اگر میزان این جرمها از فلانقدر (مثلا 100میلیون تومان) بیشتر باشد و یا اینکه اگر جرم برای بار سوم بهر مقداری اتفاق بیافتد، مجازات حتما اعدام خواهد بود، باور کنید به اینهمه سازمان و نهاد و .....که اکثرا موازی هم کار میکنند و فقط تبدیل به حیاط خلوت رئیس رؤسای فاسد شده اند، احتیاجی نخواهیم داشت. جرم مجازات 1 گرفتن پول بهر عنوان(رشوه,دزدی، اختلاس, 1 برگرداندن یک میلیارد تومان به بیت المال کلاهبرداری،و....) و به میزان تا صد میلیون 10 سال زندان با کار در بد آب و هوا ترین نقطه تومان برای بار اول کشور بدون هیچ حقوق و پرداخت مخارج زندان بوسیله زندانی, مادامالعمر ممنوع الخروج 2. جرم بالا برای بار دوم در 10 سال 2. برگرداندان 5 میلیارد تومان به بیت المال و زندان ابد، در بدترین منطق کشور و پرداخت کلیه هزینه های زندان بوسیله زندانی و ممنوع الخروج برای همیشه 3.جرم بالا برای مبالغی بیشتر از 3. برگرداندن ده برابر مبلغ جرم و اعدام صد میلیون تومان، حتی بار اول باور کنید اگر این قوانین را داشتیم، الان داماد وزیر جرات اینهمه دزدی را نمیکرد و هیچوقت نمیتوانست با بیشرمی بگوید که مبلغ دزدی 120 میلیارد تومان نبوده، بلکه فقط 80 میلیارد تومان بوده است. دختر وزیر نمیتوانست با جان مردم بازی کند و دارو احتکار کند تا گرانتر بفروشد و در همین بین بیماران فوت کنند!!!!!!پسر فلان سفیر نمیتوانست با وقاحت سوار بر خودروهای لوکسی بشود که از پول مردم ایران کِش رفته شده است و به مردم توهین کند. نمایندگان جرات نمیکردند برای پورسانت، در خرید 6000 ماشین و صدها کیلو طلا اعمال نفوذ کنند و یا اینکه چند صد هزار دلار و یورو در خانه احتکار کند( از کجا آورده است). آقای شهردار باید پاسخ میداد که با حقوق مشخص شهرداری یک شهر کوچک، چگونه مخارج ماهانه همسر و فرزندانش را با دلار 13000 تومانی در کشور خارجی تامین میکند( ماهی حدود 100 میلیارد تومان)؟؟؟؟؟؟ آقایان بجای ایجاد سازمان و نهاد و.... موازی که فقط محلی برای چوب لای چرخ گذاشتن شده اند, قوانین با مجازات صدها برابر سنگین تر بگذرانید و آنها را اجرا کنید، اجرا کنید, اجرا کنید.همین الان چند نفر از دم کلفتهایی که خون مردم را در شیشه کرده اند و خورده اند و برده اند بدون هیچگونه مجازاتی در جامعه، چه در ایران و چه در خارج ول میگردند؟؟؟؟؟همه را هم میشناسید؟؟؟؟؟؟چرا آنها را مجازات نمیکنید؟؟؟چرا دختر خائن وزیری ترلیاردر که تمام ثروتش را از راههای ناصواب بدست آورده است و این خطا کاری را به درخترش به ارث داده است را اعدام نمیکنید؟؟؟چرا نماینده ای که چند صد هزار دلار در خانه احتکار کرده است را به صلابه نمیکشید و مجازات نمیکنید و هزاران چرای دیگر. خلاصه اینکه شما میخواهید ادای مبارزه با فساد را درآورید و دستور دهید، تا فساد نابود شود. باید از بلند مرتبه های کشور شروع کنید و فاسدان را اعدام کنید و اموال آنها و تمام وابستگانشان را مصادره کنید. این تنها راه نجات کشور است. این تنها راه نجای کشور است.
ناشناس۱۲۲۷۱۰۵۲۰:۵۱:۳۲ ۱۳۹۸/۹/۱۵
این نوشته از کوچک ترین منطقی برخوردار نیست. مبارزه با فساد با تشکیل سازمان درست نمیشه، از این فرم تشکیلات زیاد داریم. دنبال ریشه برید.
ناشناس۱۲۲۷۳۶۰۰۳:۴۸:۱۰ ۱۳۹۸/۹/۱۶
اول پرونده شهرک صنفی کاوه مهاباد عزیزان در جریان باشند
سعید۱۲۲۷۴۲۸۰۸:۰۰:۱۳ ۱۳۹۸/۹/۱۶
اون سازمانه خودش میشه لانه فساد
ناشناس۱۲۲۷۴۶۳۰۸:۳۱:۳۳ ۱۳۹۸/۹/۱۶
به یاد شیر ناصرالدین شاه و گماشته های آن افتادم عزیزم فقط و فقط شفافیت نه هیچ ارگانی می خواد و نه کارمندی
ناشناس۱۲۲۷۴۶۷۰۸:۳۸:۰۳ ۱۳۹۸/۹/۱۶
بهتره از همین مفسدهای اقتصادی جهت تشکیل یه همچین سازمانی استفاده کنن تا بازده بیشتری داشته باشد ...................؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!
مهران۱۲۲۷۴۷۷۰۸:۴۸:۵۳ ۱۳۹۸/۹/۱۶
با سلام هر چند که به نظر می رسد نویسنده خود از شرایط و عوامل ایجاد فساد و نیز عواقب بی توجهی به آن آگاه است و از همین رو با دلسوزی به نوشتن این مقاله اقدام نموده است ولی اگر به جای ایجاد سازمانی جدید که علاوه بر ایجاد ساز و کاری عریض و طویل و هزینه های هنگفت، خود می تواند منشا فسادی بزرگ تر گردد به هوشیاری و حق طلبی رسانه های منصف و مشارکت و نظارت آحاد مردم احترام گذاشته شود بسیار موثر تر خواهد بود. در واقع خود مردم بهترین سازمان نظارتی بوده و از بالاترین کارکرد برخوردار می باشند.
ناشناس۱۲۲۷۶۴۵۱۰:۰۳:۲۰ ۱۳۹۸/۹/۱۶
سازمان مبارزه با فساد تشکیل دهید... )))))))))))))))))) نه داداش این راهش نیست چونکه بعد از تشکیل این سازمان بایست سازمانی برای نظارت بر کار این سازمان تشکیل شود که قصه همچنان ادامه خواهد یافت .
ناشناس۱۲۲۷۷۴۵۱۰:۴۲:۵۰ ۱۳۹۸/۹/۱۶
با این وضع دیگر فاتحه اصلاح خوانده است سازمان بشود اداری می شود بروکراسی کاغذبازی می شود پارتی بازی می شود
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. نظرات برگزیده مخاطبان الف: باید نگران دوقطبی حجاب در جامعه باشیم/ امربه معروف و نهی از منکر شرایط و مراتب دارد/ در ایران با یک جامعه یکدست و یکرنگ مواجه نیستیم

  2. فایل صوتی لو رفته از «عبدالله مهتدی» درباره آرزوی تجزیه ایران

  3. سکوت عقل و فریاد هشتگ ها!

  4. تنها راه پیش پای اقتصاد ایران

  5. بیانیه حوزه علمیه امام خمینی (ره) درباره حواشی انتقال مالکیت یک باغ به آیت‌الله صدیقی

  6. فقر، بزرگی ما را می‌بلعد!

  7. پیشنهاد عجیب افزایش ۲۲درصدی دستمزد کارگران برای ۱۴۰۳ از سوی وزیر کار

  8. پاسخ روابط عمومی مجلس به علم‌الهدی درباره لایحه حجاب/ آیا نیکزاد با قالیباف رقابت می‌کند؟/ روایت کیهان از فایل صوتی جدید ظریف

  9. درخواست صدیقی از دادستانی درباره زمین‌خواری در ازگل/ واکنش دولت به شایعه برکناری مخبر

  10. دیر اما قابل‌توجه ...

  11. هدف قراردادن کشتی اسرائیلی و ناوشکن آمریکایی توسط ارتش یمن

  12. به زودی در این زمین مسکن ملی احداث می شود !

  13. تمجید «عبدالحمید» از حکومت طالبان!

  14. دستگیری عاملان انتشار فیلم درمانگاه قم | نخستین اعترافات متهمان

  15. انتقاد روزنامه دولت از زیباکلام/ پیش‌بینی علی مطهری از فراکسیون‌های مجلس آینده

  16. آزمونی بزرگ برای دولت رئیسی

  17. قبور لاکچری

  18. المیرای ۷ ساله کجاست؟!

  19. تورم نقطه به نقطه نسبت به اول سال ۲۲ درصد کم شد/ رشد اقتصادی به ۴.۵ درصد رسید

  20. پشت پرده ادعای جدید گروه «هفت» علیه ایران چیست؟

  21. حکایت چرخی که هزاران بار اختراع می شود!..

  22. آخرین وضعیت مذاکره نمایندگان کارگری و کارفرمایی

  23. افشاگری، تایید و واکنش‌ها

  24. یمنی ها فراتر از تصور !

  25. واکنش صدیقی به موضوع زمین‌خواری در حوزه‌علمیه ازگل: امضا‌یم جعل شده؛ دادستان ورود کند

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. نظرات برگزیده مخاطبان الف: باید نگران دوقطبی حجاب در جامعه باشیم/ امربه معروف و نهی از منکر شرایط و مراتب دارد/ در ایران با یک جامعه یکدست و یکرنگ مواجه نیستیم

    2. سکوت عقل و فریاد هشتگ ها!

    3. بیانیه حوزه علمیه امام خمینی (ره) درباره حواشی انتقال مالکیت یک باغ به آیت‌الله صدیقی

    4. پاسخ روابط عمومی مجلس به علم‌الهدی درباره لایحه حجاب/ آیا نیکزاد با قالیباف رقابت می‌کند؟/ روایت کیهان از فایل صوتی جدید ظریف

    5. درخواست صدیقی از دادستانی درباره زمین‌خواری در ازگل/ واکنش دولت به شایعه برکناری مخبر

    6. تمجید «عبدالحمید» از حکومت طالبان!

    7. انتقاد روزنامه دولت از زیباکلام/ پیش‌بینی علی مطهری از فراکسیون‌های مجلس آینده

    8. افشاگری، تایید و واکنش‌ها

    9. واکنش صدیقی به موضوع زمین‌خواری در حوزه‌علمیه ازگل: امضا‌یم جعل شده؛ دادستان ورود کند

    10. چراغ سبز دوباره دولت به بازگشت معین

    11. یک استعفا و مبارزه سیستمی با فساد

    12. تتلو توبه‌نامه نوشت | می‌خواهم ازدواج کنم و پدر شوم!

    13. بی‌حجابی ارزان نشان‌دادن ارزش‌های بانوان است/ مشارکت ۴۱ درصدی، جهاد مقبول بود

    14. سید نظام موسوی: قرار نیست بچه‌های انقلابی در مجلس آینده ساختارشکنی کنند

    15. پذیرش استعفای معاون اول قوه قضاییه به دلیل پرونده قضایی فرزندانش

    16. مدودف: اوکراین باید بخشی از روسیه شود

    17. قدردانی رهبر انقلاب از بانوی کارشناس اورژانس بابل

    18. واشنگتن: کانال‌های ارتباطی با تهران داریم؛ ایران مانع گسترش تنش‌ها شود!

    19. علم ‎الهدی: مردم باید لذت مهار تورم را در سفره‌هایشان بچشند

    20. واگذاری استقلال و پرسپولیس به بانک‌های غیردولتی در روزهای آینده

    21. گزارش هیات به اصطلاح حقیقت‌یاب فاقد وجاهت حقوقی و قانونی بوده و از اعتبار خارج است

    22. دولت متعهد به حمایت از فعالین اقتصاد دیجیتال است

    23. ایران بر انتخابات ریاست جمهوری روسیه نظارت دارد

    24. ایران و آمریکا به «جنگ سخت» نزدیک شده‌اند؟

    25. اظهارات پزشکیان درباره رئیس احتمالی مجلس آینده

    آخرین عناوین