نگاهی به نظرات کاربران پس از قطعی اینترنت

گروه فناوری الف،   3980830023 ۳۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۴۴ تکراری یا غیرقابل انتشار

طی چند روز اخیر و در غیاب اینترنت جهانی، اگرچه وب‌سایت‌های ایرانی با بهره‌گیری از سرورهای داخلی به فعالیت ادامه می‌دهند، اما بسیاری از کاربران اینترنت، از دانشجویان و برنامه‌نویسان تا کسب‌وکارهای کوچک که فعالیتشان در بستر شبکه جهانی اینترنت جریان داشته، با مشکلات بسیاری مواجه و بعضا متحمل ضررهای جبران‌ناپذیری شدند.

به گزارش ایسنا، این روزها که محدودیت دسترسی به اینترنت با تصویب شورای امنیت و درراستای ایجاد محدودیت در برابر سوءاستفاده اغتشاشگران برای پیشبرد اقداماتشان صورت گرفته است، وب‌سایت‌های داخلی از جمله سایت بانک‌ها و ادارات دولتی، خبرگزاری‌های داخلی و و ظاهرا تمامی‌ وب‌سایت‌هایی که سرورهای داخلی دارند، قابل دسترس هستند؛ البته برای دستیابی به این سایت‌ها باید به‌جای جست‌وجوی آن در گوگل، به صورت مستقیم آدرس آن را در نوار اینترنت بنویسید.

با وجود این، استفاده مردم از اینترنت، به شبکه ملی اطلاعات محدود نمی‌شود؛ اگرچه سایت‌های داخلی پابرجا هستند، اما بسیاری از مردم هنوز با ناپایداری در اینترنت ثابت و همراه مواجهند و موضوع مهم دیگر، نیاز بسیاری از افراد به اطلاعاتی است که خارج از شبکه ملی و در اینترنت جهانی وجود دارد.

در گزارش «حال این روزهای شبکه ملی اطلاعات»، به این موضوع پرداخته شد که برخورداری از شبکه ملی اطلاعات و خدمات آنلاین بومی در غیاب شبکه اینترنت جهانی، محدودیت را برای کاربران کاهش داده است، اما طرح این موضوع، مشکلات ایجاد شده برای کسب‌وکارهای کوچک، دانشجویان و برنامه‌نویسان و کسانی که به هر واسطه‌ای نیازمند استفاده از اینترنت هستند و در این روزها دچار مشکل شدند، را انکار نمی‌کند.

همان‌طور که بسیاری از کاربران در واکنش به این خبر، اعتراض خود را با ثبت نظرات خود ابراز کردند؛ برخی به این اشاره کردند که این روزها باید در آزمون‌های آنلاین شرکت‌ می‌کردند که یا به دلیل عدم اتصال به درگاه بانکی و یا عدم دسترسی به ایمیل خود قادر به این کار نشدند، برخی به مشاغلی اشاره کردند که کارشان در گروی ارتباط با شرکت‌های خارج از ایران است.

بسیاری از دانشجویان  به قطعی اینترنت اعتراض داشتند و این‌که با قطع بودن شبکه جهانی، به مقاله‌های علمی دسترسی ندارند و برای دفاع از پایان‌نامه‌های خود دچار مشکل شدند. مخاطبی نوشته است: «فکری هم به حال ما دانشجوها بکنید که تا دی مهلت دفاع داریم و با قطعی اینترنت، به در و دیوار نگاه می‌کنیم.» دیگری نوشته است: «الان وقت دفاع دانشجوهاست اما نه به مقالات دسترسی داریم، نه به ایمیل. در دوره‌ای که همه چیز هوشمند شده و با اینترنت کار می‌کند، قطع کردن اینترنت واقعا منطقی نیست.»

یکی دیگر از مخاطبان نوشته است: «دسترسی آزاد به اطلاعات حق همه است نه فقط اقشار خاص. اینترنت ملی عملا برای پژوهش‌های دانشجویی بی‌استفاده است و دغدغه مردم برای استفاده از اینترنت که فقط پیام‌رسان‌ها نیستند.» حتی بسیاری از کاربران گفته‌اند که راضی به محدودیت شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها هستند اما درخواست اتصال به اینترنت را دارند. یکی از مخاطبان نوشته است: «اینستاگرام و واتس‌اپ و هرچه شبکه اجتماعی و پیام‌رسان هست را قطع کنید، اما بقیه‌ اینترنت را باز کنید که ما از کار و زندگی افتاده‌ایم.»

بسیاری از صاحبان کسب‌وکارها هم به قطعی اینترنت واکنش نشان دادند. یکی از مخاطبان نوشته است: «به مسوولین بگویید حداقل ۱۰۰ هزار جوان در شرف از دست دادن کارشان هستند، من مدیر وب‌سایت برندی هستم که ۷۸ نیرو دارم، قطعا مجبور به اخراج ۷۵ نفر خواهم شد.» درحالی که یک کسب‌وکار درباره از دست رفتن شغل برای نیروهای خود صحبت می‌کند، با در نظر گرفتن اینکه مشت نمونه خروار است، به طور حتم بسیاری از جوانان در آستانه بیکاری قرار گرفتند.

یکی دیگر از مخاطبان به محدودیت‌های موجود اشاره کرده و گفته است: «این‌که اینترنت با محدودیت‌هایی مواجه بوده، یعنی به‌کلی قطع بوده است. پارسی‌جو برای جست‌وجوی هر موردی ابتدا به مقاله‌های ویکی‌پدیا ارجاع می‌دهد که مسدود است.» از طرفی هرچند موتور جست‌وجوی داخلی پارسی‌جو به عنوان یکی از ابزارهای بومی با سرورهای داخلی در دسترس کاربران است، اما با مراجعه به این جویشگر، تفاوت آن با رقیب بلامنازعش گوگل را مشاهده خواهید کرد.

مخاطبی درباره مشکلات جویشگرهای بومی در غیاب گوگل نوشته: «حداقل یک موتور جست‌وجوگر برای شبکه داخلی می‌ساختید.» و دیگری هم  گفته است: «برای دسترسی و پیدا کردن همین سایت‌های داخلی نیاز به یک موتور جست‌وجوگر قوی هست که از دسترس خارج شده.»

از طرفی برخی از کاربران به این موضوع اشاره کردند که «شبکه ملی اطلاعات برای نقاط حساس خوب است، نه برای عموم مردم که اطلاعات حساسی ندارند.» و دیگر اینکه «شبکه ملی اطلاعات برای راه افتادن کار ادارات و سازمان‌ها و ارگان‌های حکومتی است و اصلا قابلیت رفع نیاز کسب‌وکارهای اینترنتی را ندارد و در شبکه ملی اطلاعات، مردم فراموش شده‌اند.»

کاربر دیگری هم نوشته است: «اینترنت ملی بسیار هم خوب است و از مفاسد عدیده‌ای جلوگیری می‌کند، اما بدوا باید تمهیدات لازم اجرا می‌شدند و سپس اینترنت ملی اجرا می‌شد، الان سایت‌های پارس قرآن، المعانی، مهد قرآن که من هر روز به آنها سر می‌زدم و یادداشت‌برداری می‌کردم، از کار افتاده‌اند! سرور این سایت‌ها در درون ایران هستند، آیا این است آن اینترنت ملی؟ که حتی سایت‌های قرآنی و اسلامی هم برای محققان علوم دینی و قرآنی از کار افتاده‌اند؟»

با این اوصاف، اگرچه شبکه ملی اطلاعات راهگشای مواردی است که اینترنت جهانی مسدود شده و یا اطلاعات داخلی نیازمند محافظت باشند، اما نمی‌توان اینترنت را برای همیشه قطع کرد. کاربری معتقد است «شبکه ملی اطلاعات نتوانسته رضایت مردم عادی را جلب کند»  و دیگری نوشته است: «این شبکه ظرفیت میزبانی از همه کاربران را ندارد و در بسیاری از موارد با قطعی مواجه بوده است، اما اگر اینترنت جهانی وصل نشود، قطعا بسیاری از کسب‌وکارها از کار خواهند افتاد.»

کاربر دیگری نوشته «با ده‌ها کسب و کار اینترنتی در ارتباطم. همه یا قطع شده یا اگر سایتشون فعاله تراکنش و فروشی انجام نمیشه، ساعت‌ها وقت برای ارسال پیامک به مشتریان از بین میره و خدمات زیادی به دلیل نبود گوگل و سرویس های خارجی کاملا متوقف است.»

دیگری تاکید کرده که« آنچه پرواضح است اپ‌های داخلی و سایتهای جستجوی داخلی بسیار ضعیف و فاقد ظرفیت لازم برای پاسخگویی به نیاز مردم هستند. این اپ‌ها و سایت‌ها زمانی می توانند نظر مثبت مردم را جلب کنند که به حد کافی قوی و قادر به رقابت باشند».

مخاطب دیگری نوشته که «۹۰ درصد مردم مثلا وقتی میخوان به سایت بانک وصل بشن، تو گوگل اسم بانک رو سرچ می کنند، حالا با این وضعیت فعلی باید دقیقا آدرس سایت رو تایپ کنی. این یعنی سختی تو انجام کار. مثل این‌که مسئولین اصلا مردم رو درک نمیکنند».

یکی دیگر از کاربران نوشته که «اینترنت داخلی برای کسب و کارهای استارتاپی عملا کارایی نداره چون مثلا ما اساس جذب مشتری‌مون از جستجوی گوگل هست و هزاران کسب و کار مثل ما هستند که الان نابود شدند».

در نهایت شاید این روزها و شرایط ناگزیر قطعی اینترنت فرصتی برای آزمایش شبکه ملی اطلاعات و آمادگی وب‌سایت‌های داخلی در غیاب شبکه جهانی اینترنت فراهم کرده باشد، اما نمی‌توان منکر مشکلاتی شد که درحال حاضر کاربران بسیاری در جامعه به دلیل قطعی اینترنت با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۱۹۰۱۳۰۰۹:۵۵:۲۷ ۱۳۹۸/۸/۳۰
بعد کسی هست که بگه برای این ضررها حداقل بهتون وام میدیم؟ من یه برنامه نویسم و کاملا کسب و کارم و معیشتم فلج شده
ناشناس۱۱۹۰۱۷۴۱۰:۰۳:۰۲ ۱۳۹۸/۸/۳۰
دمت گرم وصل نکن هیچ وقت
Ali۱۱۹۱۱۲۸۱۴:۲۶:۲۹ ۱۳۹۸/۸/۳۰
عجب
ناشناس۱۱۹۰۱۸۵۱۰:۰۶:۱۹ ۱۳۹۸/۸/۳۰
کلا مسئولان امنیتی ما همیشه ساده ترین راه را برای خودشان انتخاب میکنند. اینبار هم قطع اینترنت. الان دیگه معترضان قطع اینترنت هم به معترضان بنزینی اضافه شدند...
ناشناس۱۱۹۰۲۲۲۱۰:۱۵:۵۴ ۱۳۹۸/۸/۳۰
خیلی مسخره است. باید آدرس صدها سایت داخلی رو حفظ بشیم؟ من 3 روز هست می خواهم برم سایت سازمان فنی و حرفه ای. آدرسش رو نمیدونم و گوگل هم کلا تعطیله. (عصر حجر)
حسن۱۱۹۱۹۴۶۱۹:۱۶:۳۶ ۱۳۹۸/۸/۳۰
از جستجوگر پارسی جو استفاده کن.
سعید۱۱۹۰۳۳۳۱۰:۴۹:۴۹ ۱۳۹۸/۸/۳۰
خب الان دقیقا چی کار باید بکنیم؟ یک هفته است بیکار تو خونه نشستم. هیچ جواب مشخص و اقناع کننده ای از سوی مسئولین داده نمیشه. نگرانی بزرگترم این هست که از این به بعد هر وقت ناآرامی اتفاق بیفته سریع اینترنت قطع بشه یا اگه ناآرامی‌ها طولانی بشه چی؟ باید قید همه چی رو بزنیم یعنی؟ واقعا اینقدر درکتون پایینه که از اینترنت فقط پیامرسان و کارهای بانکی میبینید؟
ناشناس۱۱۹۰۵۴۱۱۱:۴۴:۴۰ ۱۳۹۸/۸/۳۰
می توانی به کنسرت بروی
ناشناس۱۱۹۰۶۴۵۱۲:۱۲:۴۴ ۱۳۹۸/۸/۳۰
عزیز درسته اینترنت فقط پیامرسان نیست ولی کلی از این کسب و کارهای کوچیک و بزرگ با همین پیام رسانها انجام میشد که الان با بی خردی مسئولین همگی تعطیل شدن!
ناشناس۱۱۹۰۸۰۱۱۲:۵۶:۵۲ ۱۳۹۸/۸/۳۰
چه اهمیتی برای کسی داره؟! مهم اینه که الان سایتهای داخلی وابسته شون آمار بازدیدشون بالا رفته و پول بیشتری تونستن به جیب بزنن. کی به من و شما اهمیتی میده!
ناشناس۱۱۹۱۱۶۴۱۴:۴۰:۰۸ ۱۳۹۸/۸/۳۰
باید به فکر یه روش دیگه برای دسترسی به اینترنت باشیم. مسئولین نشون دادن جنبه حراست از ارتباط اینترنتی رو ندارند.
ناشناس۱۱۹۰۳۳۵۱۰:۵۰:۱۷ ۱۳۹۸/۸/۳۰
قطع کردن اینترنت توهین به مردم و نادیده گرفتن حداقل حقوق شهروندی است، تو قرن 21 فکر نکنم جزء در ایران و کره شمالی دسترسی مردم به اینترنت و ارتباط بین المللی قطع بشه
ناشناس۱۱۹۰۸۳۴۱۳:۰۷:۵۳ ۱۳۹۸/۸/۳۰
واقعا فقط بايد تاسف خورد....
ناشناس۱۱۹۱۰۵۴۱۴:۰۴:۳۴ ۱۳۹۸/۸/۳۰
به امید خدا در آینده ای نه چندان دور به کره شمالی می رسیم و حتی از اون ها جلو می زنیم.
س.علی۱۱۹۱۶۵۷۱۷:۲۴:۱۳ ۱۳۹۸/۸/۳۰
کشمیر هند هم الان بیشتر از سه ماهه اینترنتش قطعه!
ناشناس۱۱۹۰۳۵۵۱۰:۵۶:۱۰ ۱۳۹۸/۸/۳۰
بنده یک پژوهشگر دانشگاهی هستم. هر روز به سایت ژورنال‌های خارجی مراجعه می‌کردم جهت پیشبرد کارهایم. به کدها و کتابخانه‌های لازم در برنامه‌نویسی رجوع می‌کردم. از سرویس‌های مختلف علمی استفاده می‌کردم. الان به هیچیک دسترسی ندارم.
ناشناس۱۱۹۰۴۹۸۱۱:۳۴:۲۹ ۱۳۹۸/۸/۳۰
به جاش امنیت دارند!!
ناشناس۱۱۹۰۵۰۸۱۱:۳۶:۰۲ ۱۳۹۸/۸/۳۰
آقای روحانی منشور حقوق بشر چی شد؟
ناشناس۱۱۹۰۵۳۴۱۱:۴۲:۵۶ ۱۳۹۸/۸/۳۰
فرصتی برای دور هم بودن هم پیش آمده و همچنین جلوی فرار مغزها هم گرفته شده.نیمه پر لیوان رو هم بببنید.
کلانک۱۱۹۰۶۰۸۱۲:۰۳:۴۲ ۱۳۹۸/۸/۳۰
آیا آقایان بزرگوار در مورد قطع کردن اینترنت احتمالاً به حق الناس اعتقاد ندارند؟
علی۱۱۹۰۸۵۹۱۳:۱۶:۱۷ ۱۳۹۸/۸/۳۰
امیدوارم با توجه به بازگشت آرامش به کشور اینترنت سریعتر وصل شود تا مشکلات مردم به ویژه قشر دانشگاهی و کسب و کارهای اینترنتی برطرف شود.
ناشناس۱۱۹۰۹۷۴۱۳:۴۵:۰۵ ۱۳۹۸/۸/۳۰
نه اینکه خیلی به نظرات مردم اهمیت می دهید
ناشناس۱۱۹۰۹۷۷۱۳:۴۵:۵۳ ۱۳۹۸/۸/۳۰
بدوی ترین روش ممکن قطع اینترنت است! 80 میلیون نفر باید در عذاب باشند ؟ چرا ؟ به دوران کره شمالی شدن خوش امدید!
امیر۱۱۹۱۲۰۲۱۴:۵۳:۳۶ ۱۳۹۸/۸/۳۰
خیلی ها از تصمیم دولت درباره بنزین عصبانی شدند ولی سعی کردند مماشات کنند. تصمیم قطع اینترنت بدترین تصمیم ممکن تو این شرایط بود.
محمد۱۱۹۱۲۱۴۱۴:۵۶:۲۸ ۱۳۹۸/۸/۳۰
یک سوال بسته های اینترنتی چرا اینقدر زود تموم میشن؟
موسی۱۱۹۱۳۲۸۱۵:۳۱:۳۲ ۱۳۹۸/۸/۳۰
قطعی اینترنت نشانه موفقیت اخلالگران در ایجاد اختلال در کشور است.
ناشناس۱۱۹۱۴۱۷۱۵:۵۸:۴۷ ۱۳۹۸/۸/۳۰
انگشت دولت هیچ وقت روی فیترنیگ نخواهد رفت، راستی!!! نگفته بود که کل اینترنت قطع خواهد شد
محسن۱۱۹۱۵۷۰۱۶:۵۲:۰۷ ۱۳۹۸/۸/۳۰
در یک کلام از خارج تحریم در داخل تحریم زحمات چند ساله ی من همش پرید با کلی ضرر کی جوابگو هست؟
ناشناس۱۱۹۱۶۲۷۱۷:۱۴:۴۰ ۱۳۹۸/۸/۳۰
امیدوارم اینترنت مستقل امریکایی ها راه بیفتد
علی۱۱۹۱۸۳۵۱۸:۳۱:۲۵ ۱۳۹۸/۸/۳۰
برای افرادی که روی ایران حساب باز کرده بودند که ممکنه رو به پیشرفت باشه خوب شد. الان کامل و دقیق میتونند تصمیم بگیرند و رفتن از ایران اولین هدف قرار بدهند. چون مسئولین با اینترنت و بی اینترنت حقوق نجومی میگیرند.
ناشناس۱۱۹۱۹۰۵۱۹:۰۲:۱۶ ۱۳۹۸/۸/۳۰
قطع اینترنت، یک تنبیه جمعی هست دست از تنبیه ملی بردارید
ناشناس۱۱۹۲۰۲۲۱۹:۵۲:۳۸ ۱۳۹۸/۸/۳۰
من نمیدونم چقدر درآمد از گرون شدن بنزین عاید دولت شده که با قطع اینترنت انقدر داره ضرر به اقتصاد ملی میزنه.
زهرا۱۱۹۲۰۳۵۱۹:۵۸:۰۴ ۱۳۹۸/۸/۳۰
مشخص نیست کی وصل میشه اینترنت ما دانشجوها واقعا لازم داریم چیکار کنیم اخه؟؟
ایرج۱۱۹۲۱۴۹۲۰:۳۵:۳۲ ۱۳۹۸/۸/۳۰
دنبال دلیلی بودم که تو این مملکت بمونم اما حوادث اخیر دیگه مجابم کرد که دیگه جای موندن نیست ...اتفاقای جالبی در انتظارمون نیست
ناشناس۱۱۹۲۱۶۱۲۰:۳۹:۲۳ ۱۳۹۸/۸/۳۰
واقعا دولت روحانی با اين حرکت بنزين و قطع کردن اينترنت عملا نشان داد نه تدبيري دارد و نه اميدي براي جوانها باقي گذاشته ......
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های دیروز

  1. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  2. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  3. و ناگهان اخلاق!

  4. زیباکلام: اسرائیل برای رهگیری موشک ایران خیلی هزینه داد/ ۷ اکتبر نشان داد که فلسطین هنوز زنده است!

  5. بخش املاک "دیوار"مسدود می‌شود/ فرصت یک هفته‌ای به سکوها

  6. خیانت و وطن فروشی علنی در مقابل دوربین

  7. این ۲ مشکلِ بزرگ در بازار مسکن ایران

  8. توماج صالحی به حبس محكوم شد/مظلوم نمايي يك اغتشاشگر 

  9. موضوع خودروهای لوکس پسران معاون سابق قوه قضائیه چه بود؟

  10. سرانجام دختر فوت شده در متروی تجریش چه شد؟

  11. وزیر کشور: پلیس با رعایت کرامت انسانی به عده کمی که قانون حجاب را رعایت نکنند تذکر می‌دهد

  12. توقیف محموله صادراتی رژیم صهیونیستی در مرز بازرگان

  13. حمایت معاون رئیسی از تعطیلی پنج‌شنبه‌ها/ تاکید رادان بر ادامه طرح «نور» فراجا/ انتقاد روزنامه دولت از کریمی قدوسی

  14. دبی؛ چند روز پس از سیل

  15. خسارت در «اس-۳۰۰»؛ مدرکی که نیست و افتخاری که به نام اسرائیل می‌سازند!

  16. رفتار عجیب یک شهروند در مترو تهران ؛ پارک موتور مقابل پله‌های ورودی ایستگاه!

  17. قالیباف: تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

  18. فریب نخوریم! 

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. برخورد محترمانه پلیس با یک خانم برای اعمال قانون و توقیف خودرو

  5. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  6. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  7. کمی دیر نیست؟

  8. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  9. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  10. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  11. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  12. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  13. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  14. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  15. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  16. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  17. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  18. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  19. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  20. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  21. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  22. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  23. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  24. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  25. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

آخرین عناوین