آن سوی دجله

میثم محمودیان درویشانی، گروه تعاملی الف،   3980804034

افرایش عمق استراتژیک نفوذ جبهه مقاومت در کشورهای خاورمیانه و ظهور نشانه هائی مبنی بر به پایان رسیدن عمر تجاوزگری آمریکا و وابستگان منطقه ایش در خاورمیانه باعث شده است اتاق های فکر آل سعود، رژیم صهیونیستی و کشورهای غربی به دنبال دسیسه چینی در این کشورها باشند.

تغییر در توازن قدرت به سود جریان مقاومت آشکارا سران این کشورها را به تلاطم انداخته است، از تلاشهای ترامپ و بن سلمان برای رایزنی با مقامات ایرانی تا تغییر آشکار در موضع گیری های برخی از کشورهای حاشیه خلیج فارس نسبت به نوع مواجه و تعاملشان با ایران نشان می دهد پیش بینی ها مطابق میل ترامپ، بن سلمان و نتانیاهو پیش نرفته است و این دست برتر سردار سلیمانی، سید حسن نصرالله و بدرالدین الحوثی است که از آستین مقاومت بیرون آمده است. 

سیلی سخت سپاه پاسداران در ایران، حزب الله در لبنان، حوثی ها در یمن و حشدالسعبی در عراق باعث شده است اکنون جریان ارتجاع به دنبال انتقام از مقاومت اسلامی باشد. از همین رو تلاش می کنند تا مانع تکمیل زنجیره نیروهای متحد جریان مقاومت در منطقه شوند. 

آنها از کوچکترین نشانه‌های سیاسی که بوی اختلاف و چند دستگی از آن به مشام برسد نهایت استفاده را برای تخریب وجهه نیروهای مقاومت می‌برند. شعارهای تفرقه افکنانه‌ای که این روزها عده ای معدود در عراق سر می دهند از جمله همین برنامه ریزی های اتاق فکر رژیم های متجاوز است. وگرنه کدام عقل سلیمی است که بپذیرد شعار برعلیه مرجعیت ایرانی الاصل ساکن در عراق در راستای حل مشکل معیشتی مردم باشد.

ارتجاع قصد دارد با دست گذاشتن بر روی نقاط تعصب قومیتی، ملیتی و مذهبی آشکارا مردم را بر علیه نهضت مقاومت بشوراند که البته تاکنون با هوشیاری مردم و مراجع معظم تقلید در عراق تیرشان به هدف ننشسته است. همچنانکه که پیشتر و در انتخابات عراق تلاشهای شان برای تفرقه مابین جریان صدر و مقاومت به جائی نرسید  و برخلاف پیش بینی آنها روند اتفاقات به سود جریان مقاومت پیش رفت.

لذا طبیعی است که در ایام اربعین و پس از آن که یکی از بارزترین نمادهای وحدت و برادری در کشورهای مسلمان و همسایه در خاورمیانه است به دنبال فتنه انگیزی باشند. آن هم فتنه‌هائی که هم عوارض داخلی دارند و هم انعکاس بین المللی. در هر صورت تلاش کشورهای بیگانه برای برهم زدن آرامش منطقه بر کسی پوشیده نیست، اما آن چیزی که قابل ذکر و اهمیت است مدیریت خردمندانه تظاهرات‌های مردمی در کشور عراق است که زمینه بهره برداری سیاسی از آنها فراهم نشود.

صرف نظر از موج سواری جریان های وفادار به غرب و ارتجاع عرب در آن سوی دجله، اعتراضات چندین سال گذشته مردم در شهرهای مختلف عراق ریشه اقتصادی دارد و هر گونه واکنش عجولانه و غیر اصولی در برابر آنها می تواند سبب خشنودی آمریکا، آل سعود و رژیم صهیونیستی شود.