نظر مصباحی‌‌مقدم درباره درآمد روحانیون/ واکنش رئیسی به ماجرای هپکو/ نگرانی مخالفان شفافیت به روایت سلحشوری

گروه سیاسی الف،   3980701145 ۱۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۲ تکراری یا غیرقابل انتشار

هر روز اخبار مهمی در رسانه ها در حوزه های مختلف منتشر می شود. بعضاً این اخبار توسط خبرگزاری ها و رسانه ها مورد توجه قرار می گیرد و تحلیل می شود اما ممکن است برخی از اخبار چندان دیده نشود. الف در نظر دارد بسته خبری ویژه ای را منتشر نماید که اخبار مهم آن روز به صورت خلاصه جمع آوری شده و مخاطبان می توانند برای اطلاع کامل تر درباره آن موضوع به اصل خبر مراجعه کنند.

نظر مصباحی‌‌مقدم درباره درآمد روحانیون/ واکنش رئیسی به ماجرای هپکو/ نگرانی مخالفان شفافیت به روایت سلحشوری

حدادعادل: درباره شفافیت آرای نمایندگان تردید دارم

غلامعلی حدادعادل در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به طرح شفافیت آرای نمایندگان مجلس گفت: امروز خیلی‌ها طرفدار شفافیت آرا هستند ولی من قصد دارم بگویم که اگر کسی به یک جمع‌بندی رسید و آن جمع‌بندی خلاف موج رسانه‌ای و افکار عمومی بود، ممکن است شفافیت آرا آن کس را در معذوریت قرار دهد که و او نتواند به آن چیزی که حق تشخیص داده است رای دهد.

او در ادامه افزود: همه جنبه مثبت طرح شفافیت آرای نمایندگان را دیده‌اند که البته جنبه‌های مثبتی هم دارد ولی جنبه منفی آن را هم باید دید...

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در تشریح جنبه منفی شفافیت آرا, گفت: با شفاف شدن آرا افرادی که جمع‌بندی آنها خلاف موج رسانه‌ای به وجود آمده و افکار عمومی باشد متهم خواهند شد و این قطعاً خلاف است...

او در ادامه افزود: در مصلحت بودن مطلع شدن مردم از رای هر نماینده تردید دارم؛ مردم باید روز اولی که قصد رای دارند بیشتر حواسشان را  جمع کنند و اگر کسی مورد قبول است اجازه دهند خودش تصمیم گیرد. اگر با تبلیغات و جوسازی رأی دهند و بعد دلایل هر رأی را بخواهند، درست نیست پس مردم باید در انتخاب خود دقت کنند. 

بیشتر بخوانید:

حدادعادل: ممکن است شفافیت‌آرا باعث معذوریت نماینده شود

***

لاریجانی؛ نقش اول ناکارآمدی مجلس

نصرالله پژمانفر، نماینده مشهد در بخشی از گفت‌وگو با مهر اظهار داشت: علی رغم آنکه لاریجانی با لیست امید به مجلس دهم راه پیدا کرد، اما به این نتیجه رسید که به منافعش نیست که با امیدی‌ها سر یک سفره بنشیند، لذا با تشکیل فراکسیون مستقلین، این تفاوت ظاهری را ایجاد کرد تا بتواند از زیر بار فشارهای روانی خارج شود و نگویند که لاریجانی با امیدی ها در یک جا نشسته است. اما عملا مستقلین و امیدی‌های مجلس با یکدیگر مواضع مشترکی دارند و به عبارتی رفیق گرمابه و گلستان هم هستند.

پژمانفر افزود: در ناکارآمدی مجلس هیچ‌کس به اندازه لاریجانی سهیم نیست. وی بسیاری از طرح‌ها و لوایح مهم را بدون دلیل از دستور کار خارج کرد و در مقابل طرح‌ها و لوایح کم‌ اهمیت را برای تحقق خواسته‌های خویش یا انجام تعهداتی که به دیگران داده است، در دستور کار قرار می‌داد. لاریجانی قدرت زیادی در مجلس دارد و از سوی دیگر جریان اکثریت مجلس هم با وی هماهنگ هستند و خواسته‌های وی را دنبال می‌کنند.

بیشتر بخوانید:

عضو فراکسیون نمایندگان ولایی: لاریجانی در ناکارآمدی مجلس نقش اول داشته و روحانی هم او را همراهی کرد

***

واکنش رئیسی به ماجرای هپکو

سیدابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه با تقدیر از اقدام دولت برای ساماندهی وضعیت کارخانه هپکو در اراک گفت: این اقدام کافی نیست، زیرا کارخانجات دیگری در کشور وجود دارند که با مشکلاتی نظیر مشکل هپکو مواجهند و باید این موضوعات به صورت ساختاری رفع شود.

شرکت‌ها و کارخانجات زیادی در کشور هستند که خصوصی سازی در آن‌ها پیامد‌هایی داشته و مشکلاتی را ایجاد کرده است. در بسیاری از این شرکت‌ها ضوابط قانونی خصوصی سازی رعایت نشده است، کارخانه دچار رکود شده، کارگران بیکار شده اند، کارگران حقوق نگرفته اند، به اعتراضات توجهی نشده و نهایتا قوه قضاییه درگیر موضوع شده است. بر این اساس باید در ساختار‌ها و رفتار‌ها بازنگری و اشکالات را رفع کرد تا شاهد بروز این مسائل نباشیم.

بیشتر بخوانید:

رئیس قوه قضائیه: مشکلات مشابه هپکو، در سراسر کشور وجود دارد/ نحوه واگذاری غصه‌هایی درست کرده است

***

سلحشوری: نگرانی مخالفان شفافیت آرا از کینه‌ورزی وزرا است

پروانه سلحشوری نماینده مردم‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تهران و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به طرح نمایندگان برای شفافیت آرا در مجلس گفت: به طور کامل و جامع با این طرح موافق هستم. من جزء امضاء کنندگان طرح بودم... اگرچه برخی همکاران من امکان دارد فکر کنند که استقلال مجلس تحت‌الشعاع قرار می‌گیرد یا فکر کنند این طرح برای این است که در جهت رد صلاحیت نمایندگان استفاده شود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: البته برخی از نمایندگان هم این مسأله را مطرح می‌کنند که در صورت شفاف شدن آراء به خصوص در استیضاح وزرا، امکان کینه‌ورزی شخص مورد استیضاح با حوزه انتخابیه نمایندگان موافق وجود دارد که باید بگویم این مسأله کاملاً درست است.

سلحشوری ادامه داد: اگر یک روزی مجلس در رأس امور باشد هیچ نهادی نمی‌تواند با نماینده و حوزه انتخابیه او چنین کاری را انجام دهد و اساساً اگر سؤالی از وزیری پرسیده شود حتماً در جهت منافع ملی مطرح می‌شود.

***

نظر مصباحی‌‌مقدم درباره درآمد روحانیون

حجت‌الاسلام مصباحی‌مقدم درباره نقش روحانیت در حکومت و وضعیت زندگی ایشان به اعتمادآنلاین گفت: «از مجموعه شاید ۱۵۰ هزار روحانی که در کشور وجود دارد، ۱۰ درصد در جریان مدیریت کشور حضور دارند و بیش از ۹۰ درصد روحانیون در قدرت و در پست‌های مسئولیتی نیستند. تازه روحانیونی که حضور دارند در پست‌های تصمیم‌گیری به معنای اقتصادی و اجرایی نیستند.

مثلاً ائمه جمعه، هیچ مسئولیت اجرایی در دست ندارند و یا مسئولان نهادهای نمایندگی رهبری در ارتش و سپاه و نیروی انتظامی و دانشگاه‌ها و... هیچ‌گونه پست مدیریتی و مسئولیتی در دست ندارند. کارهایشان کارهای فرهنگی است. البته کارهای خودشان است.

اتفاقاً کارکردهایشان کارکردهایی نیست که مشکل‌آفرین شده باشد، ولی همین‌قدر که در چنین جایگاه‌هایی حضور دارند، ضعف کارکردهای بخش اقتصادی- اجتماعی دامن‌شان را می‌گیرد. نه تنها دامن آنها را می‌گیرد که دامن همه عمامه به سرها را می‌گیرد و هر کسی که روحانی است.

حال آنکه ضعیف‌ترین قشر اقتصادی جامعه ما روحانیون هستند. من به صراحت می‌گویم الان شهریه‌ای که طلبه‌ها و مدرسان حوزه‌ها در قم، مشهد و در شهرستان‌ها دریافت می‌کنند، اصلاً قابل تحمل برای متوسط خانواده جامعه ما نیست. حدود ۶۰۰، ۷۰۰، ۸۰۰ هزار تومان درآمد ماهانه و حقوق دریافت می‌کنند. احیاناً اگر بتوانند از تبلیغات ماه رمضان و دهه محرم مبلغی اضافه جبران کنند، کردند اگر نکنند که هیچ.

چون خودم هم از روحانیون و هم از غیرروحانیون مراجعاتی دارم و می‌فهمم که اینها در چه شرایطی هستند. مردم خیلی از این موارد را نمی‌دانند. همین‌جا بگویم یک ریال از شهریه حوزه‌ها ربطی به دولت و به بودجه عمومی ندارد.

اگر از بودجه عمومی به حوزه‌ها کمک داده می‌شود، صرفا و دقیقاً متعلق به بیمه طلاب و روحانیون است. بیمه‌ای که شامل حال همه شده است. چطور همه حتی رانندگان تاکسی بیمه می‌شوند؟ کارگران قالیبافی بیمه می‌شوند، کارگران ساختمانی بیمه می‌شوند، خب طلبه‌ها هم بیمه شوند. اگر بودجه‌ای برای بیمه طلاب اختصاص دادند، کمک به حوزه‌های علمیه می‌شود.

واقعا چنین است؟ خیر. این کمک به طلاب به معنای تامین حقوق و معیشت آنها نیست، ولی به هر حال این یک اتفاقی است که افتاده است. اگر شرایط کشور بهبود پیدا کند، مجدداً اقبال به روحانیت صورت می‌گیرد.»

***

اصولگرایان برای انتخابات مجلس چه باید بکنند؟

عباس سلیمی نمین، تحلیلگر سیاسی درباره انتقاد از دولت روحانی در انتخابات مجلس به نامه‌نیوز گفت: «جامعه دیگر پذیرش این را ندارد که مرتب بخواهد درباره دولت نقد بشنود چون خودش به استنباط و شناخت کافی از دولت آقای روحانی رسیده است، از آنجاکه اصرار به نقد دولت بر علم و دانش جامعه اضافه نمی کند بنابراین در آستانه انتخابات باید اطلاعات جاذبی عرضه شود تا مخاطب تحت تأثیر آن اطلاعات جاذب قرار بگیرد.

جامعه بیش از این کشش این مسئله را ندارد. معتقدم اصلاح طلبان دقیقا به همین خاطر که نگاه افکارعمومی به دولت را مناسب نمی بینند دارند خود را کنار می کشند، اگر غیر این بود با افتخار کنار دولت می ایستادند و از پاسخگویی طفره نمی رفتند.

اصولگرایان باید وقت خودشان را روی تولید فکر قرار بدهند.»

***

 

 

دیدگاه کاربران

محسن۱۱۰۵۲۴۸۲۰:۴۸:۲۸ ۱۳۹۸/۷/۱
جناب آقای مصباحی مقدم فرمودند که ۱۰٪ روحانیون در مدیریت کشور دخیلند و ۹۰٪ بقیه فقط کار فرهنگی می کنند بنظر بنده جهت ارزیابی و پیدا کردن راه حل مشکلات فرهنگی کشور ، شاخص هایی تعریف گردد ، این شاخص ها وضعیت رانندگی ، ازدواج ، طلاق ، حجاب و ... را در بر بگیرد و از روحانیون موثر در رفع این مشکلات بر اساس استان ، شهرستان و ... تقدیر بعمل آید
ناشناس۱۱۰۶۰۸۳۱۳:۱۹:۲۷ ۱۳۹۸/۷/۲
فعلا که اکثر شاخص های فرهنگی وضعیت مناسبی ندارند؟؟؟؟؟ پس از عوامل کار فرهنگی نمی توان تقدیر کرد؟؟؟
ناشناس۱۱۰۵۲۷۵۲۱:۱۷:۱۹ ۱۳۹۸/۷/۱
حداد عادل راجع به گرین کارت دامادش شفاف سازی کند.
ناشناس۱۱۰۵۸۱۳۱۰:۴۹:۰۱ ۱۳۹۸/۷/۲
چند بار بگن ایشون از یک خانواده شهید پرور آمریکایی هستن پس بطور خودکار آمریکایی هستن گرین کارت نمیخوان
ناشناس۱۱۰۵۲۹۸۲۱:۴۲:۲۲ ۱۳۹۸/۷/۱
اقای مصباح تو گفتی و ما باور کردیم
ناشناس۱۱۰۵۸۶۵۱۱:۱۶:۳۳ ۱۳۹۸/۷/۲
تو باور کنی یا نه مهم نیست....
قاسمي۱۱۰۶۲۱۸۱۴:۵۰:۵۸ ۱۳۹۸/۷/۲
چرا ترديد كردي ؟ اين كه كار ساده است است مي تواني به چند نفر از روحانيون محله يا منطقه خود مراجعه كنيد و واقعيت را از نزيك لمس نمائيد .
ناشناس۱۱۰۵۳۰۷۲۱:۴۹:۲۶ ۱۳۹۸/۷/۱
برادر کوچک من 45 سالشه و 4 تا بچه داره و آخر درس خارج هست. شهریه اش حدود 750 هزار تومنه. خیلی در مضیقه هست اما نمیگذاره کسی کمکش کنه. گوشت و مرغ که اصلا مصرف نمیکنند و خیلی چیزهای دیگه که در سبد مصرفشون حذف شده. 1 درصدشون که تو سیاست رفتن وضع بدی ندارند وگرنه 99 درصدشون، اوضاع خیلی بدی دارند.
میلاد حمیدی۱۱۰۵۳۱۰۲۱:۵۰:۴۴ ۱۳۹۸/۷/۱
نماینده ای که رای باعث معذوریتش شود صلاحیت ندارد. یا مشکل و فسادی دارد و یا جسارت لازم را ندارد یا منافع شخصی و گروهی اش بر منافع مردمش میچربد.در تمام موارد بهتر است استعفا دهد یا کاندید نشود
عاشق ایران۱۱۰۵۳۲۶۲۲:۰۷:۰۴ ۱۳۹۸/۷/۱
بانوی سلحشور ایران، خدا قوت
ناشناس۱۱۰۵۷۵۵۱۰:۱۹:۵۹ ۱۳۹۸/۷/۲
پروانه سلحشوری و علی مطهری چرا درباره تورم افسارگسیخته و کوچک شدن سفره های مردم و افزایش قیمت مسکن و اجاره بهاء هیچ نمی گویند ؟!
ناشناس۱۱۰۵۳۷۲۲۳:۰۸:۴۰ ۱۳۹۸/۷/۱
آقای حداد عادل کاش اول انقلاب هم نظرتون رو درباره شفافیت قبل اینکه پستهای مختلف مدارس غیر انتفاهی و 10 شغله شوید میگفتین
ناشناس۱۱۰۵۳۸۸۲۳:۴۱:۴۱ ۱۳۹۸/۷/۱
دیگر تحریم‌های آمریکا علیه مردم ایران، لوث شده و کارایی گذشته را ندارد، اگر قرار بود با تحریم‌های سخت و بی‌سابقه اتفاقی بیفتد همان 10 سال قبل رخ می‌داد، تحریم‌های جدید آمریکا بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد.
راه۱۱۰۵۴۳۸۰۰:۵۳:۳۵ ۱۳۹۸/۷/۲
اولا باید فاتحه‌ی فرهنگی ‌که سلحشوری عضو کمیسیونش هست را خواند ، با سواد و نبوغ سرشارش ثانیا اشخاصی که فکر میکنن با نقاب مزورانه‌ی شفافیت میتونن دوباره رای بخرن سخت اشتباه میکنن اینگونه جماعت اگر به حداد‌عادل بپیوندند ، شفاف‌ترند!! _______________________ حداقل ، حدادعادل با مخالفتش با شفافیت نشون داد به امکانات آموزشی و پرورشی لاکچری و اشرافیش و داماد آمریکا پسندش وفادار هست
پارس آباد۱۱۰۵۵۶۱۰۸:۰۸:۴۰ ۱۳۹۸/۷/۲
جناب آقای حداد عادل پدر این مملکت را مصلحت گرایی در آورد بگذارید مثل تمام دنیا کارهای ما هم شفاف باشد موج رسانه یک بار دوبار تاثیر میگذارد مطمئن باشید به مرور اوضاع درست میشود . لطفا با صداقت و راستی مخالفت نکنید .
ناشناس۱۱۰۵۶۰۶۰۸:۴۰:۵۴ ۱۳۹۸/۷/۲
اصلاح طلبان باید پاسخگو باشند که چرا علی مطهری و علی لاریجانی و غیره با شفافیت مخالف هستند ؟!
مهدی۱۱۰۵۹۳۵۱۱:۵۵:۳۷ ۱۳۹۸/۷/۲
جناب حداد، نمایندگان هم معصوم نیستند و بسیار محتمل است که تحت تاثیر موج رسانه ای یا لابی گری هایی قرار گیرند؛ منافع شفافیت خیلی بیشتر از معایب آن است.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. نظرات برگزیده مخاطبان الف: باید نگران دوقطبی حجاب در جامعه باشیم/ امربه معروف و نهی از منکر شرایط و مراتب دارد/ در ایران با یک جامعه یکدست و یکرنگ مواجه نیستیم

  2. فایل صوتی لو رفته از «عبدالله مهتدی» درباره آرزوی تجزیه ایران

  3. سکوت عقل و فریاد هشتگ ها!

  4. تنها راه پیش پای اقتصاد ایران

  5. بیانیه حوزه علمیه امام خمینی (ره) درباره حواشی انتقال مالکیت یک باغ به آیت‌الله صدیقی

  6. فقر، بزرگی ما را می‌بلعد!

  7. پیشنهاد عجیب افزایش ۲۲درصدی دستمزد کارگران برای ۱۴۰۳ از سوی وزیر کار

  8. پاسخ روابط عمومی مجلس به علم‌الهدی درباره لایحه حجاب/ آیا نیکزاد با قالیباف رقابت می‌کند؟/ روایت کیهان از فایل صوتی جدید ظریف

  9. درخواست صدیقی از دادستانی درباره زمین‌خواری در ازگل/ واکنش دولت به شایعه برکناری مخبر

  10. دیر اما قابل‌توجه ...

  11. هدف قراردادن کشتی اسرائیلی و ناوشکن آمریکایی توسط ارتش یمن

  12. به زودی در این زمین مسکن ملی احداث می شود !

  13. تمجید «عبدالحمید» از حکومت طالبان!

  14. دستگیری عاملان انتشار فیلم درمانگاه قم | نخستین اعترافات متهمان

  15. انتقاد روزنامه دولت از زیباکلام/ پیش‌بینی علی مطهری از فراکسیون‌های مجلس آینده

  16. آزمونی بزرگ برای دولت رئیسی

  17. قبور لاکچری

  18. المیرای ۷ ساله کجاست؟!

  19. تورم نقطه به نقطه نسبت به اول سال ۲۲ درصد کم شد/ رشد اقتصادی به ۴.۵ درصد رسید

  20. پشت پرده ادعای جدید گروه «هفت» علیه ایران چیست؟

  21. حکایت چرخی که هزاران بار اختراع می شود!..

  22. آخرین وضعیت مذاکره نمایندگان کارگری و کارفرمایی

  23. افشاگری، تایید و واکنش‌ها

  24. یمنی ها فراتر از تصور !

  25. واکنش صدیقی به موضوع زمین‌خواری در حوزه‌علمیه ازگل: امضا‌یم جعل شده؛ دادستان ورود کند

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. نظرات برگزیده مخاطبان الف: باید نگران دوقطبی حجاب در جامعه باشیم/ امربه معروف و نهی از منکر شرایط و مراتب دارد/ در ایران با یک جامعه یکدست و یکرنگ مواجه نیستیم

    2. سکوت عقل و فریاد هشتگ ها!

    3. بیانیه حوزه علمیه امام خمینی (ره) درباره حواشی انتقال مالکیت یک باغ به آیت‌الله صدیقی

    4. پاسخ روابط عمومی مجلس به علم‌الهدی درباره لایحه حجاب/ آیا نیکزاد با قالیباف رقابت می‌کند؟/ روایت کیهان از فایل صوتی جدید ظریف

    5. درخواست صدیقی از دادستانی درباره زمین‌خواری در ازگل/ واکنش دولت به شایعه برکناری مخبر

    6. تمجید «عبدالحمید» از حکومت طالبان!

    7. انتقاد روزنامه دولت از زیباکلام/ پیش‌بینی علی مطهری از فراکسیون‌های مجلس آینده

    8. افشاگری، تایید و واکنش‌ها

    9. واکنش صدیقی به موضوع زمین‌خواری در حوزه‌علمیه ازگل: امضا‌یم جعل شده؛ دادستان ورود کند

    10. چراغ سبز دوباره دولت به بازگشت معین

    11. یک استعفا و مبارزه سیستمی با فساد

    12. تتلو توبه‌نامه نوشت | می‌خواهم ازدواج کنم و پدر شوم!

    13. بی‌حجابی ارزان نشان‌دادن ارزش‌های بانوان است/ مشارکت ۴۱ درصدی، جهاد مقبول بود

    14. پاسخی به یادداشت موسوی خوئینی ها 

    15. سید نظام موسوی: قرار نیست بچه‌های انقلابی در مجلس آینده ساختارشکنی کنند

    16. پذیرش استعفای معاون اول قوه قضاییه به دلیل پرونده قضایی فرزندانش

    17. مدودف: اوکراین باید بخشی از روسیه شود

    18. قدردانی رهبر انقلاب از بانوی کارشناس اورژانس بابل

    19. واشنگتن: کانال‌های ارتباطی با تهران داریم؛ ایران مانع گسترش تنش‌ها شود!

    20. علم ‎الهدی: مردم باید لذت مهار تورم را در سفره‌هایشان بچشند

    21. واگذاری استقلال و پرسپولیس به بانک‌های غیردولتی در روزهای آینده

    22. گزارش هیات به اصطلاح حقیقت‌یاب فاقد وجاهت حقوقی و قانونی بوده و از اعتبار خارج است

    23. دولت متعهد به حمایت از فعالین اقتصاد دیجیتال است

    24. ایران بر انتخابات ریاست جمهوری روسیه نظارت دارد

    25. ایران و آمریکا به «جنگ سخت» نزدیک شده‌اند؟

    آخرین عناوین