حقوق معوقه کارگران و پاداش های آنچنانی ؛ این تناقض‌ها آزاردهنده است

امیرحسین رحمانی،   3980630182 ۱۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۷ تکراری یا غیرقابل انتشار
حقوق معوقه کارگران و پاداش های آنچنانی ؛ این تناقض‌ها آزاردهنده است

شاید همه بارها و بارها احادیث و روایات مرتبط با کارگران را شنیده یا خوانده باشیم. اینکه « بالاترین عبادت کسب روزی حلال است»، « دستی که آتش دوزخ به آن نخواهد رسید»، « قبل از خشک شدن عرقش مزد او را پرداخت کن»، «ستمکاری به کارگر در مورد مزدش از گناهان کبیره است»، «خداوند هر گناهی را می بخشد مگر کسی که مزد کارگر را غصب کند...» بخشی از احادیث و روایاتی است که درباره کارگران نقل شده. همچنین روایت شده پیامبر اسلام (ص) بر دست کارگر بوسه زد و غصب کردن مزد کارگر را از گناهان کبیره شمرده است.

انقلاب اسلامی در سال 1357 نیز قرار بود مناسبات و جایگاه پایمال شده کارگر و قشر مستضعف را از نو تعریف کند و مطابق آموزه های اسلامی به آنها ارج و قرب دهد. اما اکنون و در سال 1398 باید اعتراف کرد نه تنها این آموزه ها محقق نشده بلکه متاسفانه چشم اندازی نیز متصور نیست که به این زودی ها چنین اتفاقی رخ دهد.

حالا با آغاز دهه پنجم انقلاب مشخص شده چرخ خصوصی سازی که حدوداً از سه دهه قبل به راه افتاد و در دولت های مختلف ادامه پیدا کرد موجب له شدن و از بین رفتن تولید ملی و طبقه کارگر شده است. دولت ها نیز که خوش خیالانه تصور می کردند با فروش کارخانجات و شرکت ها از خود سلب مسئولیت کرده اند و یا بدتر به منبع درآمدی رسیده اند گرفتار پیامدهای به مراتب بدتری شده اند. اما در این بین نمی توان کتمان کرد رانت خواران و مفسدان نفع برده اند که توانسته اند به ثمن بخس برخی کارخانجات را بخرند و با همدستی برخی مسئولان فاسد، بیت المال را غارت کنند و کارخانجات را به تعطیلی بکشانند.

 ماجرای تقابل نیروی انتظامی و کارگران کارخانه هپکو اراک آخرین پرده دردناک از خصوصی سازی هاست. جایی که کارگران چندین ماه است حقوقی دریافت نکرده اند و درمانده زندگی و شرمنده خانواده شده اند و مقامات و مسئولان طول این مدت به فریاد اعتراض و تظلم خواهی آن ها وقعی نمی نهند ناچار به بستن راه آهن می شوند...

بیشتر بخوانید:

یک قصه تکراری: کارگر حقوق ندارد

 بدون شک اگر شرکت ها به افرادی که اهلیت لازم را دارا بودند واگذار می شد، اگر بعد از واگذاری، حداقل نظارتی بر کارخانجات می شد، اگر زمانی که اعتراضات اولیه برای عدم مدیریت مناسب و پرداخت نشدن حقوق صورت گرفت دستورات و رسیدگی های لازم صادر می شد، اگر صدای کارگران چند ماه قبل تر شنیده می شد، اگر مجلسی ها  و دولتی ها خود به صورت جدی در پی حل مشکلات بودند( و شاید ده ها و صدها اگر دیگر) هرگز چنین اتفاقاتی رخ نمی داد.

در این بین مشخص هم نیست نهادهایی مانند خانه کارگر کجای این ماجرا و داستان هستند و در  حالی که عنوان « خانه کارگر» را یدک می کشند چرا در مقابل این همه بی عدالتی و ظلم به کارگر سکوت کردند یا آن چنان واکنشی داشته اند که حتی ما رسانه ای ها هم از آن مطلع نشده ایم!؟!

تجربه ثابت کرده متاسفانه حتماً باید اتفاق تلخی رخ دهد و نظام مظلوم جمهوری اسلامی تیتر اخبار شود تا تدبیری اندیشیده شود و دستور رسیدگی به مشکلات کارگران آن مجموعه خاص صادر شود. بدون شک این نوع برنامه ریزی برای خصوصی سازی خلاف هر منطق و عقلانیتی است. چه منطقی و عقلانیتی است که نتیجه آن منابع ملی غارت شوند، شرکت ها تعطیل شوند، کارگر درمانده و بی چاره به جای تولید آواره خیابان شود و ... اصلاً آیا می توان گفت بر مبنای منطق عمل شده است؟

 کافی است یک جستجو ساده در اینترنت شود تا مشاهده کرد مشکلات کارگران هفت تپه و اراک مربوط به امروز و دیروز نیست بلکه از سالیان گذشته آغاز شده اما هیچ گاه مشکل آنها جدی گرفته نشده است. چرا مسئولان در طول ماه های گذشته قدمی برنداشتند که حداقل حقوق کارگران پرداخت شود. حتماً باید زد و خورد و درگیری ایجاد شود تا قدمی برای طبقه مستضعف جامعه و ولی نعمتان انقلاب برداشته شود.

نکته جالب این جاست در طول همین سال ها که حداقل حقوق کارگران پرداخت نمی شده قرار بوده سامانه ای برای شفافیت حقوق های پرداختی به مدیران بر اساس ماده 29 قانون برنامه ششم توسعه ایجاد شود اما تاکنون اطلاعات لازم بر روی این سامانه بارگذاری نشده است. برخی معتقدند دلیل این امر ادامه پرداخت حقوق های نجومی به مدیران و مقامات است. در همین روزها و هفته های اخیر هم ماجرای پرداخت پاداش های آنچناني به مدیران شستا موجبات ایجاد جار و جنجال هایی شده بود. دقت شود پاداش و نه حقوق!!... اما چند کیلومتر آن طرف تر به کارگرانی که از همه جا ناامید شدند توجهی نمی شود. این تناقض ها دردآور و آزار دهنده است و زیبنده نیست برخی مسئولان در نظام جمهوری اسلامی این چنین رفتار  و کارگران را مستاصل و درمانده کنند.

بیشتر بخوانید:

چرا همیشه کارگران، یک بار هم به مدیران و مسئولان حقوق ندهید

در نهایت باید گفت ماجرای هپکو، نیشکر هفت تپه و ... سرانجام تلخ خصوصی سازی های بی منطق و نادرست است. وضعیت به گونه ای شده که اینک همه به اصل ماجرا شک کرده اند. اگر واقعاً خصوصی سازی موفق بوده لطفاً مسئولان چند نمونه و مثال را بیان کنند و اگر وجود دارد چرا بر مبنای آن واگذاری ها عمل نمی شود.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۱۰۴۰۹۵۰۶:۵۵:۰۴ ۱۳۹۸/۷/۱
وقتی مسولین سهم دارن از سود کارخانه معلومه حق کارگر پایمال میشه دوستی تعریف میکرد در پروژهای شهری برای ایجاد جاده جدید اعضای شورای شهر با کمک دوست و اقوام اول شروع به خریدن زمینهای کناره جاده میکنن با قیمت ارزان بعد شروع پروژه با قیمت بالا میفروشن
ناشناس۱۱۰۴۳۱۴۱۰:۱۳:۴۲ ۱۳۹۸/۷/۱
وقتی همین کارگرها به بهای یک وعده شام رای میدن به این مسوولین معلومه که باید حقشون پایمال بشه
mostafa.kamali95@yahoo.com۱۱۰۴۷۱۲۱۴:۰۱:۱۸ ۱۳۹۸/۷/۱
لطفا یک مقام نظارتی مسول به پاداش های کلان مدیران بانک تجارت با وجود زیان سنگین در این چند سال انواع پاداش های کلان در کنار حقوق های کلان و مناسبتی کلان وسهام های نجومی ترجیحی که مجانی است را از بانک برای خود ابتیاع کرده اند
ناشناس۱۱۰۴۳۸۵۱۰:۵۳:۰۱ ۱۳۹۸/۷/۱
انقدر هپکو و هفت تپه میکنید،همه جا همینطوره.شما سوژه داغ میخوای به صندوق بیمه کشاورزی سر بزنید.
ناشناس۱۱۰۴۱۱۷۰۷:۵۳:۰۵ ۱۳۹۸/۷/۱
مرگ بر نجومی بگیران مفت خور
ناشناس۱۱۰۴۱۲۸۰۸:۰۶:۵۰ ۱۳۹۸/۷/۱
دوست گرامی نویسنده مشکل اقتصادی کشور وکارگران از خصوصی سازی نیست!!!بلکه دادن کار دست نابلدان ودزدانی است فلان وفلان واز طریق فلان وفلان به این پست رسیدند!!!ابیشتر افرادی متملق ریاکار واز خدا بی خبر وبی سواد ودر بعضی مواقع عضوی باندهای مافیایی وجنایتکار!مشکل همین است وگرنه خصوصی سازی واقعی مشکل گشای اقتصاداست.
ناشناس۱۱۰۴۳۲۹۱۰:۲۳:۴۹ ۱۳۹۸/۷/۱
مطمئن نیستم. هر جامعه ای شرایط خاص خودش را می طلبد. به نظر بنده برای شرایط کشور ما، لااقل در حال حاضر، خصوصی سازی مناسب نیست و راه را برای سوء استفاده هموار می کند.
هومن حقیقی۱۱۰۴۱۵۵۰۸:۲۹:۵۵ ۱۳۹۸/۷/۱
آیا در 6 سال گذشته دستمزد و حق الزحمه کارگران زحمتکش و خدوم به اندازه ویا حداقل متناسب به تورم یا رشد سرسام آور آن افزایش داشته؟ آیا مروت از دل جامعه اینچنین میجوشد؟ آ به چه کسی میتوان شکایت کرد؟ آیا یاری دهنده ای هست؟ آیا گوش شنوایی هست؟ سوز دل مان را به چه کسی بگوییم؟
محسن۱۱۰۴۱۶۳۰۸:۳۳:۵۰ ۱۳۹۸/۷/۱
متاسفانه سیاست کاری مسئولین ما انفعال است و آنرا در یک جمله می توان خلاصه کرد املای ننوشته غلط هم ندارد و با این روش پست خود را حفظ می کنند آنها تا اتفاقی نیافتد هیچ کاری نمی کنند ، اتفاق هم که می افتد اولین چیزی که به فکرشان میرسد تکذیب موضوع و ارتباط دادن آن به خارج از کشور است من شاهد عملکرد خصوصی سازی در کارخانه آلومینیوم المهدی بودم ، عملا" کارخانه را از بین برد
ناشناس۱۱۰۴۱۶۶۰۸:۳۵:۳۹ ۱۳۹۸/۷/۱
شرکت مپنا اعلام میکند که شرکت نیرپارس را که خریده زیان ده است(سالهاست) و حق و حقوق سهامداران جز که پرسنل قدیمی نیرپارس هستند پایمال میکند حال آنکه در همین شرایط کارانه های آنچنانی داده و پاداشهای فراوانی به مدیریت آن پرداخت میکند!! که البته بخاطر سرکوب پرسنل رسمی و پایمال کردن حقوق سهامداران می باشد.
ناشناس۱۱۰۴۱۶۷۰۸:۳۶:۵۴ ۱۳۹۸/۷/۱
وقتي مجلس قانون تصويب ميكند كه حقوق مديران بايد هفت برابر كارگر وكارمند باشد عدم پرداخت حقوق كار گر وپرداخت پاداشهاي كلان به مديران توجيه پذير ميشوداگر حاكميت به براي كار گر اهميت وارزش قائل است بايد اول حقوق كار وأنهم نه يك هفتم مدير حد اقل نصف حقوق مدير را بايد كار گر دريافت كند چون هزينه زندگي براي خانواده كار گر هم زياد است ونبايد خانواده كارگر به جرم كار گر شدن از خيلي چيزها محروم باشند
ناشناس۱۱۰۴۲۸۴۱۰:۰۱:۰۳ ۱۳۹۸/۷/۱
چرا هفت برابر ؟ چون پشت میز می نشینند و کارگر براشون کار می کنه و سودشو اونها ببرند پس قانون مشکل داره هفت برابر یعنی هفت رده بالتر یعنی هفت پله فخرفروشی خودشون وخانواده هاشون یعنی هفت آسمان جلوتر یعنی هفت برابر ظلم پس مشکل از قانونگزاره
ب ب۱۱۰۴۱۸۲۰۸:۴۹:۴۸ ۱۳۹۸/۷/۱
در سازمان های دولتی فقط مدیران بدنبال منافع خود هستند و حتی وام های کلان و کم بهره و با اقساط طولانی نصیب مدیران است و کارمندان از آن بی بهره اند مزایا که جای خود دارد کاشکی این موضوع مورد بررسی قرار میگرفت
ناشناس۱۱۰۴۳۸۶۱۰:۵۳:۰۸ ۱۳۹۸/۷/۱
بدبخت تر از كارگر وجود دارد؟ كارگري كه قرار بود تا عرقش خشك نشده مزدش را بگيرد حالا ماهها حقوق نميگيرد و شرمنده زن و بچه است . كارگري كه امنيت شغلي ندارد . كارگري كه به خاطر زنده ماندن هر جور خفتي را از كارفرما تحمل مي كند .
ناشناس۱۱۰۴۴۹۲۱۱:۴۵:۰۳ ۱۳۹۸/۷/۱
در دانشگاه تهران توسط مدیران ارشد دانشگاه انواع تبعیض و ظلم ها علیه کارکنان می شود و متاسفانه هیچ گوش شنوایی هم نیست که به درد دل کارمندان مظلوم این دانشگاه برسد؟؟؟
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. نظرات برگزیده مخاطبان الف: باید نگران دوقطبی حجاب در جامعه باشیم/ امربه معروف و نهی از منکر شرایط و مراتب دارد/ در ایران با یک جامعه یکدست و یکرنگ مواجه نیستیم

  2. نارضایتی عباس موزون از زمان پخش برنامه زندگی پس از زندگی

  3. فایل صوتی لو رفته از «عبدالله مهتدی» درباره آرزوی تجزیه ایران

  4. سکوت عقل و فریاد هشتگ ها!

  5. تنها راه پیش پای اقتصاد ایران

  6. بیانیه حوزه علمیه امام خمینی (ره) درباره حواشی انتقال مالکیت یک باغ به آیت‌الله صدیقی

  7. فقر، بزرگی ما را می‌بلعد!

  8. پیشنهاد عجیب افزایش ۲۲درصدی دستمزد کارگران برای ۱۴۰۳ از سوی وزیر کار

  9. پاسخ روابط عمومی مجلس به علم‌الهدی درباره لایحه حجاب/ آیا نیکزاد با قالیباف رقابت می‌کند؟/ روایت کیهان از فایل صوتی جدید ظریف

  10. درخواست صدیقی از دادستانی درباره زمین‌خواری در ازگل/ واکنش دولت به شایعه برکناری مخبر

  11. دیر اما قابل‌توجه ...

  12. هدف قراردادن کشتی اسرائیلی و ناوشکن آمریکایی توسط ارتش یمن

  13. به زودی در این زمین مسکن ملی احداث می شود !

  14. تمجید «عبدالحمید» از حکومت طالبان!

  15. دستگیری عاملان انتشار فیلم درمانگاه قم | نخستین اعترافات متهمان

  16. انتقاد روزنامه دولت از زیباکلام/ پیش‌بینی علی مطهری از فراکسیون‌های مجلس آینده

  17. آزمونی بزرگ برای دولت رئیسی

  18. قبور لاکچری

  19. المیرای ۷ ساله کجاست؟!

  20. تورم نقطه به نقطه نسبت به اول سال ۲۲ درصد کم شد/ رشد اقتصادی به ۴.۵ درصد رسید

  21. پشت پرده ادعای جدید گروه «هفت» علیه ایران چیست؟

  22. حکایت چرخی که هزاران بار اختراع می شود!..

  23. آخرین وضعیت مذاکره نمایندگان کارگری و کارفرمایی

  24. افشاگری، تایید و واکنش‌ها

  25. یمنی ها فراتر از تصور !

پربحث‌های اخیر

پربحث‌های هفته

  1. نظرات برگزیده مخاطبان الف: باید نگران دوقطبی حجاب در جامعه باشیم/ امربه معروف و نهی از منکر شرایط و مراتب دارد/ در ایران با یک جامعه یکدست و یکرنگ مواجه نیستیم

  2. سکوت عقل و فریاد هشتگ ها!

  3. بیانیه حوزه علمیه امام خمینی (ره) درباره حواشی انتقال مالکیت یک باغ به آیت‌الله صدیقی

  4. پاسخ روابط عمومی مجلس به علم‌الهدی درباره لایحه حجاب/ آیا نیکزاد با قالیباف رقابت می‌کند؟/ روایت کیهان از فایل صوتی جدید ظریف

  5. درخواست صدیقی از دادستانی درباره زمین‌خواری در ازگل/ واکنش دولت به شایعه برکناری مخبر

  6. تمجید «عبدالحمید» از حکومت طالبان!

  7. انتقاد روزنامه دولت از زیباکلام/ پیش‌بینی علی مطهری از فراکسیون‌های مجلس آینده

  8. افشاگری، تایید و واکنش‌ها

  9. واکنش صدیقی به موضوع زمین‌خواری در حوزه‌علمیه ازگل: امضا‌یم جعل شده؛ دادستان ورود کند

  10. چراغ سبز دوباره دولت به بازگشت معین

  11. یک استعفا و مبارزه سیستمی با فساد

  12. تتلو توبه‌نامه نوشت | می‌خواهم ازدواج کنم و پدر شوم!

  13. بی‌حجابی ارزان نشان‌دادن ارزش‌های بانوان است/ مشارکت ۴۱ درصدی، جهاد مقبول بود

  14. پاسخی به یادداشت موسوی خوئینی ها 

  15. سید نظام موسوی: قرار نیست بچه‌های انقلابی در مجلس آینده ساختارشکنی کنند

  16. به تنهایی نمی توانست

  17. پذیرش استعفای معاون اول قوه قضاییه به دلیل پرونده قضایی فرزندانش

  18. مدودف: اوکراین باید بخشی از روسیه شود

  19. قدردانی رهبر انقلاب از بانوی کارشناس اورژانس بابل

  20. واشنگتن: کانال‌های ارتباطی با تهران داریم؛ ایران مانع گسترش تنش‌ها شود!

  21. علم ‎الهدی: مردم باید لذت مهار تورم را در سفره‌هایشان بچشند

  22. واگذاری استقلال و پرسپولیس به بانک‌های غیردولتی در روزهای آینده

  23. گزارش هیات به اصطلاح حقیقت‌یاب فاقد وجاهت حقوقی و قانونی بوده و از اعتبار خارج است

  24. دولت متعهد به حمایت از فعالین اقتصاد دیجیتال است

  25. ایران بر انتخابات ریاست جمهوری روسیه نظارت دارد

آخرین عناوین