ذبح حیوانات تماشایی نیست، کودک را دور کنیم

گروه سلامت الف،   3980618059 ۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲ تکراری یا غیرقابل انتشار

دست در دست والدین، شاهد مراسم عزاداری و برپایی دسته جات در کوی و برزن است که به ناگاه مردی قوی هیکل، گوسفندی را به زمین می‌زند و لحظه‌ای بعد خیابان رنگ خون می‌گیرد؛ صحنه‌ای که تجربه‌ای بسیار خشن و غیر قابل تصور را برای کودک رقم می‌زند و تفکر عینی او را همزمان با ذبح، قربانی می‌کند.

فرقی نمی کند صدای هلهله شادی باشد یا بر طبل غم کوبیدن، حیوانی باید قربانی رسمی نانوشته در قانون و عرف شده تا قضا و بلا دور شود. درستی یا نادرستی فلسفه قربانی موضوع چندان بغرنجی نیست بلکه آن چه بیش از همه در محافل روانشناسان و جامعه شناسان دغدغه محسوب می شود، تماشای سربریدن آن در رده های سنی مختلف بخصوص کودکان است.

کودکانی با روحیه حساس و شکننده که کوچکترین تماشاگران آیین قربانی در جریان برگزاری این مراسم هستند و تماشای سر بریدن موجود جاندار زیبا و معصومی که تا ساعتی پیش همبازی آنان بوده قطع به یقین تجربه ای بسیار خشن و غیرقابل تصور است. ذبحی که در نگاه مسئولان، انجام آن در منازل اقدامی غیربهداشتی است که باید تحت نظر ناظران دامپزشکی انجام شود اما ابعاد روحی روانی آن مغفول مانده است.

مراقب ذبح شدن حال و آینده شاهدان کوچک باشیم

به باورکارشناسان، تجربه نشان داده است برخی کودکان پس از مبهوت شدن در برابر چنین تجربه ای عکس العمل های شدید از خود نشان داده و حتی به عوارضی همچون لکنت زبان یا شب ادراری و کابوس های شبانه مبتلا شده یا اقدام برای تجربه چنین رفتاری با حیوانات دیگر یا همبازی ها کرده اند.

در همین راستا، «عطیه سروش» روانشناس بالینی هم در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا، به تبعات مشاهده ذبح حیوانات توسط کودکان اشاره کرد و گفت: ایجاد ترس، حملات حرکتی و پرخاشگری های ناخواسته و وحشت زا از جمله آثار سوء ذبح قربانی در حضور کودکان است. به عبارتی دیگر، دیدن تصاویر خشن چه از طریق مشاهده فیلم یا بصورت عینی در کوی و برزن، کودکان را دچار خشونت ها و برون ریزی هایی می کند که آثار سوء آن سال ها بر ذهن و روح کودک باقی می ماند.

وی ادامه داد: ترس و هیجان شدید برای کودکان تبدیل به بیماری های سایکوسوماتیک می شود، یعنی بیماری که علتش یک مساله روانشناختی است ولی حالت و عوارض آن همچون سردرد، لکنت زبان، شب ادراری، عدم تکلم عوارض آن جسمانی است.

سروش با یادآوری این موضوع که مشاهده ذبح به نوعی به عادی سازی کشتن در نگاه کودک منجر می شود، خاطرنشان کرد: تفکر کودکان عینی است؛ آن چه را می بیند می پذیرد و در اثر مشاهده اینگونه صحنه ها به این نتیجه دست خواهند یافت که به راحتی می توان جان موجود دیگری را گرفت.

این روانشناس بالینی ضمن تاکید بر این که این گونه تصاویر به شدت برای کودکان منع می شود و اجرای آن به نوعی کودک آزاری محسوب می شود، خاطرنشان کرد: به خانواده ها توصیه می شود تا با مراقبت های خاص مانع مشاهده این تصاویر توسط کودکان شوند و برای اجرایی کردن مراسم قربانی و رسم و رسومات این چنینی، تدابیری بیاندیشند.

وی توصیه کرد: اگر قرار است حیوانی قربانی شود، چه خوب است در مکان بهداشتی و به دور از چشم کودکان صورت گیرد نه در کوی و برزن تا کمتر شاهد عوارض سوء آن در میان کودکان و نوجوانان باشیم.

دین آرامش بخش است خشونت را در آن وارد نکنیم

«اصغر کیهان نیا» دیگر روانشناس بالینی هم در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا، با تاکید بر این که برگزاری برخی مراسم هایی که در آن خون و خشونت حرف اول را می زند منجر به نهادینه شدن خشونت در کودکان می شود، اظهار داشت: متاسفانه در برپایی مراسم عزاداری، تغییراتی ایجاد شده و آن را بیشتر به نمایش تبدیل کرده است. به عبارتی دیگر مراسمی که باید عین متانت و وقار انجام شود وارد یک هدف دیگری شده و از وضعیت خود خارج شده است.

وی ادامه داد: این در حالی است که این گونه تغییرات، به دین هم لطمه وارد و دینی که منشا آرامش، امنیت و صلح است را به نوعی دیگر معرفی می کند.

به باور این روانشناس بالینی، کودکان بسیاری از مسائل را نمی دانند و متوجه نیستند که ذبح گوسفند یا گاو به چه منظوری است؛ والدین هم به آن ها توضیح نمی دهند. در این حالت، کودک ناآگاه از اوضاع وقتی این کار و خون ریزی را مشاهده می کنند خشونت در او نهادینه می شود. اینجاست که ترس های شبانه، همزادپنداری ها در قالب خشونت پیدا می کنند که تاثیرات منفی برآنان ایجاد می کند.

وی افزود: ضمن این که ندانستن معنا و مفهوم این مسائل نوعی خشم فروخفته در آنان به وجود می آورد. خشمی که قابل کنترل هم نیست علاوه بر این که تاثیر بدی بر روی بچه ها می گذارد برای دین هم ضرر دارد.

کیهان نیا در ادامه این گفت و گو، به برگزاری برخی تعزیه ها هم اشاره کرد وگفت: در مراسمی که توهین و خشونت و شمشیر در آن حرف اول را می زند، باید به فکر تاثیرات نابهنجار آن بر روی کودکان بود و تلاش کرد از مانایی خشونت در این تماشاگران کوچک کاست.

وی به والدین و برگزار کنندگان این مراسم توصیه کرد: دین را یک دین خشن معرفی نکنیم و خانواده ها هم نباید اجازه بدهند که کودکان شاهد این گونه نمایش ها باشند و آنان را کنترل کنند. اگر هم خود تمایل دارند بچه ها را به این مراسمی که خون و خشونت و کشتار در آن وجود دارد نبرند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۰۸۵۹۱۴۱۱:۵۹:۳۰ ۱۳۹۸/۶/۱۸
ذبح حیوان در انظار عمومی باید ممنوع شود .
ناشناس۱۰۸۵۹۲۷۱۲:۲۰:۲۹ ۱۳۹۸/۶/۱۸
50 درصد باورهای فعلی ما خرافات است !
آریابان۱۰۸۵۹۷۹۱۳:۲۵:۲۳ ۱۳۹۸/۶/۱۸
در باور های قدیمی ها هم بود که زن باردار در تلاش باشد که نگاهش حتی به جسد یک فرد فوت شده نیفتد دیگه چه برسه به جزئیات لحظه ای و زنده !!!!! در ماجرای هولناک سر بریدن یک موجود زنده تا لحظاتی پیش ، فوران خون و ..... !!!!!! ؛ البته شور بختانه بها دادن به برخی تشریفات پوسیده و باور های حتی خرافی مثل خونین کردن سپر ماشین نو و یا زمین زدن گوسفند جلوی پا های نو عروس باعث شده که اینگونه اقدامات خشن و ویرانگر هنوز که هنوزه تداوم یافته باشد.
ناشناس۱۰۸۶۰۳۵۱۴:۲۲:۳۳ ۱۳۹۸/۶/۱۸
نه بابا بزارید ببینه تو چه جامعه بدوی خشنی زندگی میکنه تا بترسه و تلاش کنه قوی بشه گرگ بشه
ناشناس۱۰۸۶۱۸۲۱۹:۰۷:۱۶ ۱۳۹۸/۶/۱۸
الان شما گرگ شدی؟! همینه که جامعه ما جای انسان‌ها نیست، بلکه مثل یک جنگل، پر از حیوانات وحشیه!
ناشناس۱۰۸۶۰۹۶۱۵:۵۲:۳۸ ۱۳۹۸/۶/۱۸
خودرو شخصی مکان عمومی است و نباید در گرما و سرما روسریت عقب رود، ولی حیوان کشی در خیابان آزاد است! این بچه نیست که باید چشمانش در خیابان پوشانده شود، این حیوان است که نباید جان دادنش در خیابان معرکه شود!
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  25. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

آخرین عناوین