در گفت‌‌وگو با الف مطرح شد واکنش عضو سابق شورای راهبردی نظام مالیاتی کشور به لایحه تجارت/ اجرای این لایحه آخرین میخ به تابوت «مالکیت» است

گروه اقتصادی الف،   3980612187 ۱۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

عضو سابق شورای راهبردی نظام مالیاتی کشور با بیان اینکه تصویب این لایحه کشور را دچار بحران می‌کند، گفت: نوع برخورد با لایحه تجارت‌ نشان می­دهد آقایان آثار اقتصادی وحشتناکی که با تصویب این لایحه ایجاد می­‌شود و اساس اقتصاد کشور را در شرایط جنگ اقتصادی با خطر مواجه می­ کند، متوجه نشده‌اند. به نظرم اجرای این قانون، کودتای اقتصادی است،که موجب هرج و مرج وحشتناکی می­شود.

واکنش عضو سابق شورای راهبردی نظام مالیاتی کشور به لایحه تجارت/  اجرای این لایحه آخرین میخ به تابوت «مالکیت» است

محمدرضا یزدی‌زاده عضو سابق شورای راهبردی نظام مالیاتی کشور با انتقاد از نحوه تصویب و نگارش لایحه تجارت به خبرنگار الف گفت: از دوستانی که در مجلس به عنوان موافق لایحه صحبت می­کردند و افرادی که از مجلس صحبت می­کردند یک سوال دارم، اینکه فلسفه وضع قانون چیست؟ ما قانون را می­گذاریم که اعمال سلیقه شخصی به حداقل برسانیم و هرج و مرج را کم کنیم. بنابراین قانون باید کاملا صریح و روشن و غیرقابل تفسیر به رای باشد وگرنه قانون نیست.

وی با اشاره به تفسیرپذیربودن این لایحه افزود: ما یک قانونی آوردیم و لایحه­ای را تصویب کردیم که می‌گویند سه مجلس روی آن کار کرده است که این مایه تاسف است که سه مجلس روی قانونی کار کرده است که 50 بار کلمه عرف و متعارف در آن آمده است. یعنی اصلا این لایحه ماهیت قانونی ندارد. قانون باید صریح باشد و امکان اعمال سلیقه را حذف کند درغیراینصورت فساد می شود. اصلا هر جا شما فساد می­بینید ناشی از امکان اعمال سلیقه است.

عضو سابق شورای راهبردی نظام مالیاتی کشور گفت: کشور ما کشوری است با اقوام مختلف و نقاط مختلف جغرافیایی. آقایان جواب دهند منظور از عرف، عرف کجاست؟ عرف کدام شهر است؟ براساس عرف اصلا معنی ندارد. قانون که می­خواهد وضع شود اولین مساله این است که باید صریح و روشن باشد تا از هرج و مرج جلوگیری کند. از امکان اعمال سلیقه جلوگیری کند که چنین ماهیتی در این لایحه به کل وجود ندارد.

ما در شرایط و وضعیت کنونی، باید شرایط جنگی را ببینیم

محمدرضا یزدی زاده در ادامه گفت: از همه این بحث‌های کلی که بگذریم، متاسفانه یکی از عزیزان بحث شرع را مطرح می­کردند. بحث شرع به نظرم کمی یادمان رفته است. یک بار امام گفتند حکومت اسلامی نماز خواندن را می­تواند ممنوع کند. یعنی اینقدر بحث حکومت و حکومت‌داری مهم است. بعد الان یک‌دفعه مطرح می­‌شود شرع باید در این قضیه به این صورت باشد. آیا شرع اجازه می­دهد با یک حکم ثانویه برای کشور اختلال ایجاد کنیم؟ و یا اساس مالکیت کشور را زیر سوال ببریم؟ و اساس اقتصاد را از بین ببریم. من از دوستانی که این قوانین را تصویب کردند یک سوال می­پرسم ما در حال جنگ اقتصادی هستیم آیا قوانینی که داریم تصویب می­کنیم در جهت تقویت اقتصاد است، در جهت مقام سازی اقتصاد است؟ یا نه در جهت تزلزل اقتصادی است؟ما در شرایط و وضعیت کنونی، باید شرایط جنگی را ببینیم.

وی در پاسخ به این سئوال که تصویب چنین لایحه تخصصی و مهمی در کمترین زمان و بدون بررسی دقیق چه اثراتی می‌تواند داشته باشد، گفت: وقتی لایحه در کمیسیون مطرح می­شود، ارتباطش با قوانین قبلی را نگاه نمی­کنیم، تاثیرات اقتصادی در شرایط جنگ اقتصادی را نگاه نمی­کنیم. این به نظر من اصلا توجیه ندارد. مشخص است که مطالعه کاملی انجام نشده است و نشان می­دهد روابط موادی که تصویب می­کنیم، با کل قانون دیده نشده است.

این کارشناس اقتصادی افزود: این نوع برخورد با لایحه تجارت‌ نشان می­دهد آقایان آثار اقتصادی وحشتناکی که با تصویب این لایحه ایجاد می­‌شود و اساس اقتصاد کشور را در شرایط جنگ اقتصادی با خطر مواجه می­کند، متوجه نشده‌اند. به نظرم اجرای این قانون، کودتای اقتصادی است، یک کلام. که موجب هرج و مرج وحشتناکی می­شود.

نتیجه این لایحه، آخرین میخ به تابوت مالکیت است

وی در ادامه، گفت: من نمی­خواهم بگویم تصویب این لایحه یک روند برنامه ­ریزی شده است. اما نتیجه این لایحه، به نظر بنده آخرین میخ به تابوت مالکیت است. مدت­هاست با همین جمله «شهادت شهود کافی است»، مشاهده می‌شود اسناد ثبتی کشور زیرسوال رفته است و این برای کل اقتصاد خطر فاجعه باری است.

محمدرضا یزدی زاده با اشاره به عدم توانایی این لایحه در برابر سواستفاده اشخاص و نهادها، گفت: ضرب ­المثلی هست که می­گوید هر کی هرکی نیست مملکت قانون دارد. یعنی قانون طراحی می­شود تا جلو هر کی هر کی را بگیرد. قانونی که 50 بار در آن کلمه عرف آمده است می­تواند جلو هرج و مرج را بگیرد یا به آن دامن می­زند؟

وی با اشاره به ضعف ساختاری ماده 5 لایحه تجارت، گفت: ماده 5 می­گوید همه چیز روی هوا. من می توانم شاهد ببرم که اراده من فلان بوده است. یعنی قضات باید علم غیب داشته باشند و برای علم غیب آموزش ببینند تا بتوانند قضاوت درست کنند که فکر نمی­کنم عملی باشد.

عضو سابق شورای راهبردی نظام مالیاتی کشور گفت: 80 سال پیش قانون تجارت تصویب شده است و حدود 60 سال پیش قانون مالیات را از کشورهای دیگر گرفتیم. قانون تجارت را مانند قانون مالیات از فرانسه گرفتیم. و به صورت یک سیستم پیاده‌ کردیم و حالا آن قانونی که آن زمان می­شد اجرا کرد، را مطرح می­کنند و مصوب می­کنند. با پیشرفت جامعه و پیچیده شدن مسائل نیاز به اصلاحات داریم اما یادمان می­رود برای همین اصلاحات هم نرویم دوباره چرخ را اختراع کنیم. بررسی شود همان کشوری که قانون از آن گرفته شده است، چطور با پدیده­هایی که به وجود آمده، برخورد کرده است. چه اصلاحاتی انجام داده‌اند،همان در کشور بومی سازی و اجرا شود. نه اینکه کلا بخشی از آن نادیده گرفته شود.

در این لایحه هم با ساده ­سازی نگاه می ­کنیم و هم چیزهایی را با هم قاطی می­کنیم

این کارشناس اقتصادی در ادامه افزود: فقط بحث ماده 5 هم نیست. در ماده 25 طرفین به رعایت رویه ­ها و شیوه­ های بین خود ملزم هستند.به طور مثال بنده با شما قراردادی می بندم و اجرا نمی­کنم. به دادگاه مراجعه می کنیم. بنده به دادگاه می­گویم رویه من این بوده است، رویه شما چیز دیگری است به من مربوط نیست. و یا ماده 26 می­گوید طرفین به رعایت عرف­هایی که به طور معمول در معاملات مرتبط به وسیله اشخاص رعایت می­شوند، ملزم هستند.خط کش این عرف­هایی که به طور معمول هستند چیست؟

یزدی زاده در اشاره به بحث نیت و رویه، گفت: در این لایحه هم با ساده­ سازی نگاه می­کنیم و هم چیزهایی را با هم قاطی می­کنیم. ببینید بحث نیت بحثی است که اهمیت دارد. در شرع اسلام نیت مهم است اما در درگاه خداست. نه اینکه هر ادعایی کردیم،بگوییم که نیت دارم. بله نیت خیلی مهم است و اساس کار است. چون خداوند علیم است، نه اینکه این فرض را به همه تسری دهیم. البته این مطلب نظر من است؛ فقیه هم نیستم اما چیزی است که به عقل من می رسد.

وی در پایان گفت: امیدوارم که شورای نگهبان با حساسیت روی این مساله ورود کند، خصوصا از جهت تاثیرات مخربی که این لایحه می­تواند ایجاد کند و ناهماهنگی‌هایی که با همه قوانین می­تواند ایجاد کند، آن‌جا مرجعی است که می­تواند در رابطه با شرعی یا غیر شرعی بودن آن صحبت کند؛ و امیدواریم مانند همیشه در نقش نگهبان از کشور وارد شوند و ان شاء الله مشکل را حل کنند.

 

 

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۰۷۹۱۶۲۱۰:۱۹:۱۶ ۱۳۹۸/۶/۱۳
با تصویب آن هرج و مرج اقتصادی و نا امن شدن سرمایه گذاری و پرونده های بسیار زیاد در قوه قضائیه عوض آنکه قانونی بگذارند که راهگشا باشد راه اقتصاد را دارند می بندن و در آخر این خلاف شرع و قانون اساسی نیز می باشد
ناشناس۱۰۷۹۲۰۴۱۰:۳۹:۰۳ ۱۳۹۸/۶/۱۳
الان اکثر پرونده های مالی مربوط به ثبت نشدن قراردادها و قراردادهای غیر رسمی هست قراردادهای غیر رسمی فاجعست. با این قانون میلیونها پرونده ای که حق مردم در اونها قابل استیفا و تشخیص قانون نیست، اضافه میشه سالهاست همه داد میزنن؛ آقا بیاین قرارداهای غیر رسمی را حذف کنید تا 90 درصد جرایم کلاهبرداری از بین بره و دو طرف قرارداد با ثبت قرارداد به طور رایگان در یک سامانه از امنیت مالی و اقتصادی و حقوق مشخص و تعریف شده برخوردار باشند اما گوش هیچ کس بدهکار نیست که هیچ، الان اومدن یک قانونی دارن مینویسن که عرف هم وارد قراردادهای غیر رسمی میشه یعنی جنگل ..
استاد دانشگاه۱۰۷۹۲۰۸۱۰:۴۱:۱۷ ۱۳۹۸/۶/۱۳
اختلاف طبقاتی خیلی زیاد شده، مالیات اساسی واقعا لازمه مخصوصا از افراد یا درآمد ماهیانه بالای 20 میلیون تومن شامل:پزشکان، دندانپزشکان، طلافروشان، آهنفروشان، آرایشگاههای زنانه،..
ناشناس۱۰۷۹۶۶۵۱۵:۳۱:۲۳ ۱۳۹۸/۶/۱۳
فکر میکنی بعدش چه اتفاقی میافته؟ همونا میکشن رو قیمت از مردم بدبخت میگیرن نمونه اش ارزش افزوده میری رستوران غذا میخوری میشه 30تونن 5تونن ازت ارزش افزوده میگیره میشه 35تونن چراا مردم باید بدن ؟
ناشناس۱۰۷۹۲۱۷۱۰:۵۳:۵۶ ۱۳۹۸/۶/۱۳
نمایندگان مجلس با تصویب این قانونهای غیر شفاف بجای رفع مشکلات کشور به بیشتر شدن آنها کمک میکند و کار قوه قضائیه ومجریه را مشکلتر از قبل! التماس شایسته سالاری!
ناشناس۱۰۷۹۲۲۵۱۱:۰۱:۱۷ ۱۳۹۸/۶/۱۳
تو لایحه تجارت حرف از نیت و رویه و عرف هست ؟ مضحکه . مگه بحث علوم انسانیست . در اقتصاد باید همه چی کاملا شفاف دیده شود
حسام۱۰۷۹۲۳۷۱۱:۱۰:۴۹ ۱۳۹۸/۶/۱۳
چه معنی داره طرف 10 واحد خالی داشته باشه و یکی دیگه نون شب نداشته باشه؟! دندانپزشک متخصص میشناسم یه برج 9 طبقه، هر طبقه 3 واحد گرفته و داره پول پارو میکنه.
ناشناس۱۰۷۹۴۰۷۱۲:۴۹:۱۸ ۱۳۹۸/۶/۱۳
فرق کسی که یک عمر پس انداز کرده خانه خریده و یکی هر چی پول درآوزده خورده و خوش گذارنی کرده چیه ؟
ناشناس۱۰۷۹۶۷۰۱۵:۳۴:۳۴ ۱۳۹۸/۶/۱۳
عزیزم کسی که یک عمر کار کرده، نه از چک کردن حسابش توسط سازمانهای دولتی و ناظر میترسه و نه نگرانی از بابت مالیات داره در همه دنیا مالیات بر عایدی سرمایه و مسکن از مهمترین مالیاتها هست و به صورت پلکانی اعمال میشه تا جامعه از عدالت نسبی و به تبع رفاه نسبی و فاصله طبقاتی کمتری برخوردار باشه
ناشناس۱۰۷۹۵۱۲۱۳:۵۲:۱۹ ۱۳۹۸/۶/۱۳
میخوای بدن به تو مفت و مجانی عادت کردن بعضی برای گرفتن اموال مردم و دادن ان به چنین اشخاصی با این تفکرات مفت باشه کوفت باشه
تکمیل حسام۱۰۷۹۷۰۲۱۶:۰۲:۴۳ ۱۳۹۸/۶/۱۳
دوستان دقت کنید به نظرم منظور حسام قشر متوسط با یکی دو تا خونه نیست. بحث صفر و صد هستش. یعنی کسی که محتاج یه لقمه نانه و کسی مثل اون دندانپزشک که 27 واحد داره.
ناشناس۱۰۷۹۲۷۲۱۱:۳۱:۰۳ ۱۳۹۸/۶/۱۳
من از نمایندگان خواهش میکنم نه تنها بحث قراردادهای عرفی حذف بشه، بلکه قراردادهای غیر رسمی و قول نامه ای هم لغو بشه و همه موظف باشند که قرارداها رو، هر نوع قراردادی رو ثبت کنند به صورت رایگان البته
ناشناس۱۰۷۹۴۰۹۱۲:۴۹:۵۳ ۱۳۹۸/۶/۱۳
این قانون مسخره است یعنی بی اعتبار کردن اسناد رسمی کشور
ناشناس۱۰۷۹۴۱۰۱۲:۵۰:۳۱ ۱۳۹۸/۶/۱۳
افرین هر چی می توانید سرمایه رو از کشور فراری دهید به سمت ترکیه و گرجستان !!
ناشناس۱۰۷۹۵۴۷۱۴:۱۴:۰۵ ۱۳۹۸/۶/۱۳
سلام یه سوال شما مطمئن هستید که اینکه از کلمه عرف استفاده میکنند عمدی نیست؟ من مطمئن نیستم این ابهام عمدی نباشد. خودتان را خسته نکنید . دقیق بودن قانون یک اصل و بدیهی است. یا علی
ناشناس۱۰۷۹۵۹۸۱۴:۴۶:۰۴ ۱۳۹۸/۶/۱۳
قانون خوبی است میشه شاهد برد و خانه پولدارها را از چنگشان خارج کرد بهترین قانونه
ناشناس۱۰۷۹۶۴۸۱۵:۲۲:۱۳ ۱۳۹۸/۶/۱۳
وزارت بازرگانی نشد!رفتن از مجلس وارد بشن!
ناشناس۱۰۷۹۷۳۹۱۶:۲۷:۱۶ ۱۳۹۸/۶/۱۳
قانون خوبیه راحت می تونید باهاش ملک بقیه را تصرف کنید اونم قانونی
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های اخیر

پربحث‌های دیروز

  1. اقدام عجیب سفیر ایران در باکو/ برای عزت ایران استعفا دهید              

  2. وکیل رسمی دادگستری به اتهام اخذ رشوه دستگیر شد  

  3. بذرپاش: امسال هر ماه افتتاح مسکن داریم

  4. سقف دریافتی ماهیانه کارمندان دولت ۷۰ میلیون تومان شد

  5. اول، بساط دلالی باید جمع شود

  6. جریمه تخلفات حادثه ساز ۵ برابر شد/ اعمال از هفته آینده            

  7. ابابیل ۵، از آخرین دستاورد‌های قدرت پهپادی جهان

  8. تعرفه‌های پزشکی ۱۴۰۳ قابلیت اجرایی ندارد/ مصوبه دولت اصلاح شود  

  9. انتظار ۹ساله برای اصلاح هزینه تخلف رانندگی/تغییری برای حفظ جان مردم

  10. ایران بر سکوی بریکس/ دستاوردهای پولی، مالی برای ایران چیست؟  

  11.   طحان‌ نظیف: لایحه عفاف و حجاب هنوز به تأیید شورای نگهبان نرسیده است  

  12.  مالیات ارزش افزوده ۱۰ درصدی ابلاغ شد

  13. هیچ خوداظهاری یا مدرکی دال بر بیماری روحی دکتر بخشی در دست نبود/ علت مرگ این پزشک مشخص نیست  

  14. پوتین: اف-۱۶‌های اوکراین در همه‌جا هدف مشروع هستند، حتی کشورهای دیگر

  15. عکسی از سیدمحمد خاتمی در مراسم ترحیم زهرا شجاعی/ این وزیر دولت رئیسی هم آمد

پربحث‌های هفته

  1. اقدام عجیب سفیر ایران در باکو/ برای عزت ایران استعفا دهید              

  2. جنگ ترکیبی خودمان، علیه خودمان!

  3. کارگری انگشتر ۵۰ میلیاردی را به صاحبش بازگرداند

  4. جلاد، به پایان سلام کن!

  5. بهادری جهرمی: مبالغ جرایم رانندگی متناسب با تورم افزایش یافت

  6. تورم چه زمانی تک رقمی می‌شود؟

  7. نرخ تعرفه‌های خدمات بهداشتی درمانی ۱۴۰۳ اعلام شد/ نرخ رسمی ویزیت ۵۰% گران می‌شود!

  8. بازداشت سومین عامل حمله تروریستی در مسکو

  9. آقایان رئیسی و اژه‌ای! آیا در پیشگاه خدای متعال و امام‌زمان (عج) پاسخی دارید؟

  10. انتقام از پوتین؟

  11. وکیل رسمی دادگستری به اتهام اخذ رشوه دستگیر شد  

  12. عوامل توهین کننده به نظام و مقدسات اسلامی دستگیر شدند

  13. ائتلاف ایران، روسیه و چین تبدیل به کابوسی برای آمریکا می‌شود

  14. علم‌الهدی: امروز در کشور از آثار تحریم اقتصادی آمریکا مشکلی حس نمی‌کنیم

  15. بذرپاش: امسال هر ماه افتتاح مسکن داریم

  16. بازگشت احتمالی ترامپ چه تاثیری بر اقتصاد ایران دارد؟

  17. افزایش ١٧٠ درصدی حداقل حقوق کارگران در دولت سیزدهم

  18. مردم طلای دست دوم خریداری نکنند

  19. سقف دریافتی ماهیانه کارمندان دولت ۷۰ میلیون تومان شد

  20. خط و نشان حقوقی ایران برای کویت

  21. هشدار سخنگوی پلیس به رانندگان نوروزی؛ آمار تصادفات هولناک است!

  22. اول، بساط دلالی باید جمع شود

  23. وزیر اقتصاد: در سال ۱۴۰۲ رکورد بیشترین سرمایه‌گذاری خارجی واقعی در ۱۶ سال اخیر شکسته شد

  24. کولرهای گازی بلای جان صنعت برق

  25. منظور: تخصیص ارز کشور برای واردات خودرو به صرفه نیست

آخرین عناوین