احمد توکلی: مجلس دهم ضعیف‌تر از آن است که با فساد مبارزه کند/ برخی نمایندگان مفسد هستند

گروه سیاسی الف،   3980605028 ۱۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۴ تکراری یا غیرقابل انتشار

عضو مجمع تشخیص مصلحت درباره ارزیابی خود از عملکرد مجلس دهم گفت: کل مجلس اراده و حساسیت کافی نسبت به مبارزه با فساد و این‌گونه مسائل نشان نداد، چراکه مجلس دهم، مجلس ضعیفی بود و شاید این میزان ضعف در میان سایر مجالس بی‌سابقه باشد.

احمد توکلی: مجلس دهم ضعیف‌تر از آن است که با فساد مبارزه کند/ برخی نمایندگان مفسد هستند
فرهیختگان نوشت: چند ماه دیگر مردم باید آستین‌ها را برای انتخابات مجلس یازدهم بالا بزنند. بدون تعارف مجلس دهمی‌ها اعم از اصولگرا و اصلاح‌طلب نتوانستند رضایت مردم را آن‌گونه که باید و شاید جلب کنند. تا آنجا که احمد توکلی به «فرهیختگان» می‌گوید مجلس دهم ضعیف‌ترین مجلس شورای اسلامی بوده و از این نظر در میان سایر مجالس بی‌سابقه است. این نماینده خوش‌سابقه ادوار مجلس، لیست امید را «خطای تاریخی خاتمی» می‌خواند و از سوی دیگر از نمایندگانی می‌گوید که گویی در چارچوب در ایستادند و منتظرند تا به هر سمتی بروند که برایشان به‌صرفه‌تر باشد... توکلی در لا‌به‌لای گفت‌وگو از شروران یقه‌سفیدی می‌گوید که در برخی کمیسیون‌های مجلس و برخی بنگاه‌های اقتصادی بزرگ و برخی بانک‌ها و برخی کارخانه‌ها و برخی سازمان‌ها و... حضور دارند و با یک خط دستور صدها هزار خانواده را زمین‌گیر می‌کنند.

با این اوصاف و با توجه به عملکرد مجلس دهم برخی معتقدند شعارها دیگر در انتخابات مجلس یازدهم کمتر کارایی خواهد داشت و مردم دیگر با حرف و شعاردرمانی به جریان‌های سیاسی و تَکرارهایشان اعتماد نخواهند کرد. شاید بتوان این مساله را حتی به حساب بلوغ سیاسی بیش از پیش مردم گذاشت و از این رو شاید بیش از آنکه عنوان جریان‌های سیاسی بتواند در انتخابات نظر مردم را جلب کند این ایده حکمرانی است که باید پا به میدان رقابت بگذارد. رئیس هیات‌مدیره دیده‌بان شفافیت و عدالت در این خصوص هم شنیدنی‌های بسیاری دارد و تاکیدش بر این است که امروز اولویت مهم مبارزه با فساد است.

 برخی معتقدند وضعیت سیاسی و اجتماعی کشور به‌گونه‌ای است که جریانات سیاسی برای کسب موفقیت در انتخابات مجلس 98 نیاز به یک بازنگری کلی دارند و این بار دیگر نخواهند توانست تنها بر اساس شعار نظر مردم را به خود جلب کنند. از این رو معتقدند در انتخابات پیش رو جریان‌های سیاسی رنگ می‌بازند و از ضرورت ارائه «ایده حکمرانی» و برنامه عملیاتی برای برون‌رفت از مشکلات توسط احزاب و جریان‌های سیاسی سخن می‌گویند. به نظر شما تا چه اندازه این امر ضروری است؟

در حال حاضر صددرصد اثرگذار و نتیجه‌بخش نیست. این را هم باید در نظر گرفت که عموم مردم طرح برنامه و اهداف را نمی‌دانند. افرادی که چرب‌زبان باشند می‌توانند اینها را با هم قاطی کنند و طرح و برنامه و شعار بی‌اساس را جای همدیگر بفروشند. جمهوری اسلامی خود قانون اساسی دارد، در تاریخ ایران و اسلام تجربه حکومتی بسیار خوبی داشتیم. ایده جمهوری اسلامی خود بهترین ایده حکمرانی است.

البته به لحاظ منطقی این حرف درستی است که باید جریان‌ها و افراد با ایده و برنامه وارد انتخابات شوند و بدانند می‌خواهند چه کنند. اما وقتی حزب نداریم، افراد خود وارد صحنه می‌شوند، خود باید رای جمع کنند و وعده‌هایی می‌دهند که در عمر چهارساله آنها قابلیت وصول‌شان مشخص نیست، درواقع به امور جزئی می‌پردازند و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حالی که باید در تراز ملی عمل کنند تبدیل به کارپردازان حوزه انتخابیه می‌شوند. 

پس به اعتقاد شما این نقص با وجود احزاب قوی جبران‌پذیر است؟

بله، اگر حزب باشد عمر حزب بیشتر از عمر نماینده است. اگر نماینده‌ای از یک حزب با رای اکثریت مواجه و انتخاب شود وظیفه پیدا می‌کند که به قول خود عمل کند. اگر به وعده خود عمل نکند عرصه را از دست می‌دهد. بنابراین اینکه نمایندگان باید از نظر حکمرانی ایده داشته باشند حرف خوبی است ولی مابه‌ازای بیرونی ندارد که قابل عرضه در ایام انتخابات باشد.

به نظر شما بر مبنای همان ایده جمهوری اسلامی در حال حاضر چه گفتمانی باعث برون‌رفت از مشکلات فعلی می‌شود و در اولویت قرار دارد؟

به نظر من اولویت مبارزه با فساد است؛ فساد مالی و فساد قدرتی، یعنی توزیع قدرت در هرم دولت و حکومت بر اساس لیاقت و رقابت انجام نمی‌شود. افراد دوست و رفیق خودشان را بر سر کار می‌‎آورند، تبارگرایی و قوم‌گرایی می‌کنند و اقوام مختلف سعی می‌کنند همشهریان خود را وارد عرصه کنند. تمام اینها در جامعه مصداق دارد و همه نیز مصادیق آن را دیده‌اند و نمونه‌هایی از این مصادیق را سراغ دارند. اگر در توزیع قدرت  لیاقت ملاک حوزه عمل نباشد، فساد و منشأ فساد است. اگر توزیع ثروت هم بر اساس قانون و شرع نباشد، فساد است و منشأ فساد سیاسی هم هست. از این رو فکر می‌کنم اولویت اصلی مبارزه با فساد است.

در مجلس دهم اقدامی در راستای مبارزه با فساد صورت گرفت؟ به‌طور کلی ارزیابی‌تان از عملکرد مجلس دهم چیست؟ این مجلس را موفق می‌دانید؟

کل مجلس اراده و حساسیت کافی نسبت به مبارزه با فساد و این‌گونه مسائل نشان نداد، چراکه مجلس دهم، مجلس ضعیفی بود و شاید این میزان ضعف در میان سایر مجالس بی‌سابقه باشد. یکی از خطاهای تاریخی آقای خاتمی این بود که وقتی می‌خواست لیست اصلاح‌طلبان را ارائه دهد، چهارنفر از افرادی را که تجربه بیشتری نسبت به نمایندگانی که در لیست امید قرار گرفتند، انتخاب نکرد و در لیست قرار نداد. قرار نگرفتن افراد باتجربه در لیست اصلاح‌طلبان به این بهانه بود که توسط شورای نگهبان رد می‌شوند، در حالی که اینها افرادی دارند که هم توسط شورای نگهبان صلاحیت‌شان تایید می‌شود و هم افراد لایقی هستند. با این حال آن افراد توانمند را انتخاب نکردند و افراد کم‌تجربه و بعضا مساله‌دار را انتخاب کردند. به همین جهت تهران که همواره پیشگام اداره کشور در مجلس بود از حیز انتفاع ساقط شد.

مثلا چه کسانی می‌توانستند باشند؟

اجمال آن روشن است. عمده افراد لیست امید افراد کم‌شهرت هستند به دلیل اینکه برجستگی و خصوصیت خاصی نداشتند. نه اینکه برجسته و توانمند بودند ولی مردم نمی‌شناختند. البته من که نمی‌خواهم به افراد نمره بدهم. کلا لیستی که اصلاح‌طلبان دادند پرخطا بود و لطمه زیادی به آبروی مجلس زد. معنی سخن من این نیست که این 30 نفر نمایندگان تهران آدم‌های بدی هستند، حرف من این است که حداقل برای تهران باید بیشتر مایه می‌گذاشتند که افراد به اصطلاح استخوان‌دارتری وارد مجلس شوند.

عملکرد اصولگرایان مجلس دهم را چطور ارزیابی می‌کنید؟

آنها باز به نظر با پرستیژتر هستند. خود اصولگرایی تنوع را کم می‌کند، ولی در کل به نظر من نه اصولگرایان مجلس قدرت کافی دارند و تفرق بین آنها هست و نه اصلاح‌طلبان قدرت کافی دارند. اصولگرایان مجلس دهم دوشقه شدند؛ برخی گویی سر درگاه نشسته‌اند که اگر لازم بود بمانند اگر لازم نبود بیرون در بروند. خداوند به این‌گونه افراد در قرآن (آیه 11 سوره حج) می‌گوید «وَمِنَ النَّاسِ مَنْ یعْبُدُاللَّه عَلَى حَرْفٍ» یعنی مردمی که گویی در چارچوب و درگاه در می‌ایستند و خدا را به زبان می‌پرستند. گویی در چارچوب در منتظرند هر وقت داخل رفتن یا بیرون آمدن برایشان به‌صرفه باشد آن را انتخاب می‌کنند. به هر حال مجلس ما حمیت سازمانی که ندارد حداقل اگر حمیت فکری داشته باشد غنیمت است، چراکه در آن حالت تکلیف‌ها مشخص روشن است. ولی اگر حمیت فکری هم نباشد و افتخار نماینده این باشد که من عضو هیچ حزب و گروهی نیستم به درد نمایندگی نمی‌خورد. گاهی افراد برای مشورت با من می‌آیند با افتخار می‌گویند ما عضو هیچ‌حزب و گروهی نیستیم. می‌گویم پس چرا می‌خواهید به مجلس بیایید؟! در مجلس اگر بخواهید یک طرح بدهید باید حداقل 14 نفر همراه داشته باشید. بخواهید استیضاحی انجام شود حداقل 9 نفر همراه باید داشته باشید. مجلس یک کار جمعی است. افتخار به فردیت کردن به درد نمایندگان مجلس نمی‌خورد.

بین مجالس شورای اسلامی اول تا دهم به نظر شما کدام یک از وزن بالاتری برخوردار بودند و بهتر عمل کردند؟ 

به نظر من مجلس اول بهتر بود. هر چه جلوتر آمد وضع ما نامناسب‌تر شد. در حال حاضر در مجلس برخی افراد فاسد و مفسد هستند که اینها آبروی مجلس و خوبان را می‌برند. اکثریت نمایندگان آدم‌های خوبی هستند و پاکدستند با اینکه ممکن است نماینده خوبی نباشند ولی آن نمایندگان فاسد آبروی آنها را هم می‌برند. ممکن است آدم‌های خوبی باشند اما نماینده خوبی نباشند.

چه چیزی باعث شد که به قول شما هر چه پیش رفتیم مجلس شورای اسلامی پسرفت داشت و در حال حاضر خود نمایندگان تصریح دارند که با پول به‌عنوان مثال استیضاح و طرح سوال از وزرا تغییر می‌کند؟

امیرالمومنین می‌فرمایند وقتی امر به معروف و نهی از منکر تعطیل شود، اشرار حاکم می‌شوند. امر به معروف و نهی از منکر بین یک‌سری از مسئولان تعطیل شده است. به یکدیگر «تواصوا بالحق و تواصوا بالصبر» و امر به معروف و نهی از منکر نکرده‌ایم، از این رو در حال حاضر اشرار در برخی جاها حاضر شدند از جمله در برخی بنگاه‌های اقتصادی بزرگ، برخی بانک‌ها، برخی کارخانه‌ها، برخی سازمان‌ها و برخی کمیسیون‌ها در مجلس! اینها شرور یقه‌سفید هستند، نه شرور یقه‌آبی که با کارد علنی به یک نفر حمله می‌کند. شرور یقه‌سفید با یک خط دستور صدها هزار خانواده‌ را زمین‌گیر می‌کند. اینها باید چوب محکم‌تری بخورند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۰۶۷۲۲۹۰۹:۰۳:۵۸ ۱۳۹۸/۶/۵
مجالس قوی قبل! برای مبارزه با فساد چه کرده اند؟ اگر کاری انجام شده بود اوضاع به اینجا کشیده نمیشد.
ناشناس۱۰۶۷۳۷۴۰۹:۵۹:۴۹ ۱۳۹۸/۶/۵
احمد توکلی: مجلس دهم ضعیف‌تر از آن است که با فساد مبارزه کند/ برخی نمایندگان مفسد هستند. احسنت احسنت
راه۱۰۶۷۴۱۳۱۰:۱۸:۵۴ ۱۳۹۸/۶/۵
مجلس امروز ضعیف‌تر نه ، آلوده‌تر از آن است که بتواند با فساد مبارزه کند ______________ تقوا و پاکدستی لازمه‌ی شهامت و شرافت و سربلندیست
ناشناس۱۰۶۷۲۳۱۰۹:۰۴:۴۰ ۱۳۹۸/۶/۵
آقای توکلی انسان شریف و بزرگواری هستند اما باید بگویم در این میدان تنها مانده اند .
ناشناس۱۰۶۷۲۴۴۰۹:۰۸:۵۹ ۱۳۹۸/۶/۵
سلام وسپاس از شما همیشه حق گفتین واقعا دست مریزاد
ناشناس۱۰۶۷۳۳۰۰۹:۳۸:۱۰ ۱۳۹۸/۶/۵
هرچه بگندد نمکش میزنند وای به روزی که بگندد نمک
حمید۱۰۶۷۴۵۱۱۰:۳۳:۵۷ ۱۳۹۸/۶/۵
رحمت به شیری که خوردی مرد با صداقت
ناشناس۱۰۶۷۵۶۸۱۱:۱۸:۲۸ ۱۳۹۸/۶/۵
اقتصاد خصوصی ، مطبوعات و انتخابات آزاد راه مبارزه با فساد هست.
ناشناس۱۰۶۷۵۹۵۱۱:۲۸:۰۶ ۱۳۹۸/۶/۵
برخی نمایندگان نه بسیاری از آنان به دنبال منافع خود هستند و نه مردم والا وضع ما این نبود .
ناشناس۱۰۶۷۸۱۱۱۲:۳۶:۳۷ ۱۳۹۸/۶/۵
شما هم در مجلس بودید چه کار مثبتی کردید 12 سال ؟
میترا۱۰۶۷۹۱۰۱۳:۱۱:۴۸ ۱۳۹۸/۶/۵
مجلس دهم که دو سال و نیمه اومده. بیشتر این فسادها هم عمر تا 10 ساله دارن.
ناشناس۱۰۶۷۹۳۲۱۳:۱۶:۲۸ ۱۳۹۸/۶/۵
مردم باید از اهمیت رأی خود در زندگی و رفاه خود آگاه شوند تا رٱی را به دلسوزان نظام وکشور بدهند!آگاهی مردم قدم اول حل مشکلات کشور هست!
ناشناس۱۰۶۸۰۶۶۱۴:۱۱:۰۲ ۱۳۹۸/۶/۵
به همین دلیل موضوع انحصارطلبی های پزشکان و وکلا معلق مانده است. بسیاری در حل نشدن معضلات و فساد ذینفعند.
مهدی۱۰۶۸۰۷۳۱۴:۱۲:۲۳ ۱۳۹۸/۶/۵
خود شما چنددوره مجلس بودید چه کردید. نزدیک انتخابات اقایون حس صداقتدرشون گل میکنه
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های دیروز

  1. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  2. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  3. و ناگهان اخلاق!

  4. این ۲ مشکلِ بزرگ در بازار مسکن ایران

  5. زیباکلام: اسرائیل برای رهگیری موشک ایران خیلی هزینه داد/ ۷ اکتبر نشان داد که فلسطین هنوز زنده است!

  6. بخش املاک "دیوار"مسدود می‌شود/ فرصت یک هفته‌ای به سکوها

  7. خیانت و وطن فروشی علنی در مقابل دوربین

  8. وزیر کشور: پلیس با رعایت کرامت انسانی به عده کمی که قانون حجاب را رعایت نکنند تذکر می‌دهد

  9. توماج صالحی به حبس محكوم شد/مظلوم نمايي يك اغتشاشگر 

  10. موضوع خودروهای لوکس پسران معاون سابق قوه قضائیه چه بود؟

  11. سرانجام دختر فوت شده در متروی تجریش چه شد؟

  12. حمایت معاون رئیسی از تعطیلی پنج‌شنبه‌ها/ تاکید رادان بر ادامه طرح «نور» فراجا/ انتقاد روزنامه دولت از کریمی قدوسی

  13. توقیف محموله صادراتی رژیم صهیونیستی در مرز بازرگان

  14. فریب نخوریم! 

  15. دبی؛ چند روز پس از سیل

  16. خسارت در «اس-۳۰۰»؛ مدرکی که نیست و افتخاری که به نام اسرائیل می‌سازند!

  17. تصاویر اختصاصی شبکه پاکستانی از اسکورت جالب زمینی و هوایی رئیسی در لاهور

  18. رفتار عجیب یک شهروند در مترو تهران ؛ پارک موتور مقابل پله‌های ورودی ایستگاه!

  19. قالیباف: تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. برخورد محترمانه پلیس با یک خانم برای اعمال قانون و توقیف خودرو

  5. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  6. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  7. کمی دیر نیست؟

  8. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  9. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  10. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  11. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  12. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  13. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  14. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  15. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  16. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  17. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  18. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  19. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  20. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  21. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  22. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  23. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  24. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  25. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

پربحث‌های هفته

  1. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  2. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  3. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  4. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  5. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  6. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  7. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  8. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  9. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  10. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  11. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  12. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  13. واکنش محمود احمدی نژاد به حمله موشکی ایران

  14. نظرات برگزیده مخاطبان الف: آموزش و تربیت در رعایت حجاب بیشترین تاثیر را دارد/ عملیات وعده صادق یک پیروزی بزرگ برای ایران بود

  15. هزینه عملیات وعده صادق به ۲۰ میلیون دلار هم نرسید/ دست آخرین توان نظامی ایران هنوز رو نشده است

  16. اژه‌ای: در قضیه حجاب نمی‌خواهیم هر فردِ کم توجه به قوانین را کیفر کنیم  

  17. وزیر کشور: پلیس با رعایت کرامت انسانی به عده کمی که قانون حجاب را رعایت نکنند تذکر می‌دهد

  18. توماج صالحی به حبس محكوم شد/مظلوم نمايي يك اغتشاشگر 

  19. عملیات "وعده صادق" ؛ بررسی ابعاد تسلیحاتی نظامی

  20. حمایت معاون رئیسی از تعطیلی پنج‌شنبه‌ها/ تاکید رادان بر ادامه طرح «نور» فراجا/ انتقاد روزنامه دولت از کریمی قدوسی

  21. واکنش احمدی‌نژاد به عملیات موشکی سپاه/ وعده زارع‌پور درباره افزایش سرعت اینترنت

  22. شبيه‌سازي جنگ ايران و آمريكا

  23. یک سیلی برای تنبیه

  24. بایدن: ایران به‌دنبال محو اسرائیل است

  25. خسارت در «اس-۳۰۰»؛ مدرکی که نیست و افتخاری که به نام اسرائیل می‌سازند!

آخرین عناوین