دو تصویر متفاوت از نیروی‌های انتظامی و امنیتی در دو مجموعه تلویزیونی

دکتر مینو خانی،   3980515151 ۵۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۹ تکراری یا غیرقابل انتشار
دو تصویر متفاوت از نیروی‌های انتظامی و امنیتی در دو مجموعه تلویزیونی

دو مجموعه تلویزیونی گاندو (شبکه سوم) و بوی باران (شبکه اول) تقریبا همزمان از تلویزیون ایران پخش شدند. داستان گاندو، حکایت دستگیری جاسوسی ایرانی- امریکایی به اسم جیسون رضائیان بود که در سال 4-1393 در ایران توسط نیروهای اطلاعات امنیت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دستگیر و بعد به دلایلی مبادله و آزاد شد.

داستان «بوی باران» با ازدواج سوال برانگیز (خصوصا برای مادر پسر، سیمین) یک پسر کارخانه دار/ شهاب و یک دختر فقیر/ فرشته شروع شد و در همان قسمت اول عروس ظاهرا کشته شد و نامزد سابق به عنوان متهم/ پیمان دستگیر شد. خانواده پیمان دست تنگند و مجبور به پذیرش وکیل تسخیری می شوند. علیرغم اینکه از همان قسمت اول بازپرس جنایی/ سرگرد رستگار در صحنه حاضر شد، خواهر متهم/ ترانه وارد عمل می شود تا بی گناهی برادر را ثابت کند. اتفاقات عجیبی در این مجموعه رخ می دهد تا داستان هیجان انگیز و پرکششی ساخته شود، خرده داستانک شخصیت ها، پلیس بازی وکیل و خواهر متهم، آقای ستوده/ پدر شهاب که خیّر است و دست فقرا و معتادان را می گیرد، داستانهای سیمین که مدیر مدرسه است با دختران نوجوانی که کارهای غیراخلاقی می کنند و … که هر کدام در جای خود ارزش پرداخت دارد، اما اگر بخواهیم خیلی خلاصه موضوعات گل درشت سریال را برشماریم به اعتیاد، قتل، قاچاق و خشونت از هر نوع (صحنه زنده به گور کردن شهاب یا خصوصا قطع انگشت پایش یکی از خشن ­ترین صحنه ها در تلویزیون ایران بود) و حتی خشونت خانوادگی (سیمین در 90 درصد مواقع با پرستار خانم جان، شهاب، و همسرش که 10 سال قبل او را مجبور به ترک خانه کرده با خشونت و تلخی صحبت می کند) است.



اما آنچه باعث نوشتن این یادداشت شده است توجه به وجه مشترک دو مجموعه است: نیروی انتظامی و امنیتی خارجی و داخلی. در گاندو نیروی امنیتی آنچنان پرقدرت ظاهر شد که خیلی ­ها تصور کردند بزرگ نمایی و تظاهر است تا در مورد امنیت- اطلاعات سپاه بزرگ نمایی شود. اما چه چیز باعث این تصور شد؟ چند نکته را مرور کنیم:

اول، سوژه واقعیت بود یعنی جیسون رضائیانی وجود داشت که توسط همین اطلاعات امنیتی ها دستگیر شد؛ کی دستگیر شد؟ کمی قبل از ماجرای برجام.

دوم، ایران مثل هر کشور دیگری و مثل بسیاری از بخشهای حساس کشور به تجهیزات و تکنولوژی روز دنیا مجهز است و به نظر می رسد بخش امنیت- اطلاعات، چه سپاه و چه وزارت اطلاعات باید به تکنولوژی روز مجهز باشد و حتی به نظر می رسد با توجه به تفکری که غالب مردم نسبت به قدرت سپاه دارند سپاه باید به این تجهیزات دسترسی داشته باشد و دارد و طبیعی است که در موقع لزوم از این ابزار استفاده کند. ضمن اینکه نه تنها نباید فراموش نکنیم بلکه باید باور داشته باشیم که جنگ عراق علیه ایران در وجوه مختلف باعث قدرت و پیشرفت ایران شد خصوصا در بخش پزشکی و مهندسی و اطلاعاتی .

سوم، اصولا برای دستیابی به بسیاری از مشاغل درصدی از توانایی لازم است، به طور طبیعی به نظر می رسد نیروی امنیتی-اطلاعاتی باید هوش، ذکاوت و سرعت عمل در تصمیم گیری و حتی قدرت فیزیکی قابل توجهی داشته باشد که ظاهرا در سریال گاندو دیدیم که اینها در ماموران رده بالای امنیتی وجود دارد.

با توجه به همین چند مورد (که حتما متخصصان امر نکات مهمتر دیگری بر آن اضافه خواهند کرد) به نظر می رسد نباید شائبه تظاهر، دروغ و بزرگ نمایی در گاندو وجود داشته باشد. ضمن اینکه فراموش نکنیم، اصل داستان شناسایی و دستیگری جیسون رضائیان توسط سپاه، واقعیت بود و کارگردان و گروه سازنده گاندو که این پرونده به آنها پیشنهاد شده ادعا دارند بر اساس واقعیات موجود در پرونده این مجموعه را ساختند و البته حتما و صددرصد از تخیل هنری خود نیز بهره برده اند (ضعفهای سریال البته به قوت خود باقی است). اما یک نکته برای من به عنوان یک ایرانی وطن پرست وجود دارد: ایران در هر جا و به هر دلیل قوی ظاهر شود، تا بی نهایت خدا خوشحال خواهم شد، از فوتبال (که نسبتی با آن ندارم) گرفته تا سینما (که عاشق آنم)، از سیاست داخلی گرفته تا سیاست خارجی… هر جا نام ایران پرقدرت ظاهر می شود،از ته دل احساس خوشحالی و افتخار می‌کنم .

حالا به همین بخش یعنی بخش امنیتی- پلیسی در سریال «بوی باران» نگاه کنیم. از اولین صحنه ها بازپرس جنایی در صحنه حضور پیدا می کند. از برخی گفتگوها و بعد وجود شهرزاد/ خواهرزاده وکیل تسخیری پیمان درمی یابیم که وی همسر سابق آقای بازپرس بوده و این دو به دلیل نامزدی کوتاه مدت شهرزاد و شهاب، خانواده شهاب را می شناسند. اما از روی لجبازی و جدایی، آقای بازپرس اصولا از پذیرفتن شواهد و ادله حتی ناقص خانم وکیل پرهیز می کند و البته در مواردی هم برای اینکه شرط آشتی خانم زارع پیدا شدن قاتل فرشته است، پا پیش می گذارد که کاری کند و دل خانم را به دست بیاورد (در دو یا سه مورد می شنویم که دستیار آقای بازپرس به وی می گوید اگر می خواهی دل خانم زارع را به دست بیاری برو کاری که گفته را انجام بده- در رابطه با پرونده پیمان- یا به آقای بازپرس که گوشی اش زنگ می خورد می گوید اگر خانم زارع است جواب بده، من هستم).

آنکه به دنبال اثبات بی گناهی پیمان است، ترانه است که به تشویق و حمایت خانم زارع و بدون اطلاع خانواده اش وارد عمل می شود. به عنوان پرستار در خانه سیمین مشغول به کار می شود، شهاب را تعقیب می کند، سر تمام کشو و کمدها می رود، بعد از اخراج توسط سیمین به کارخانه شهاب می رود و آنجا مشغول به کار می شود تا به افرادی که بر علیه پیمان شهادت داده اند نزدیک شود و … تا مدتها هیچ کس غیر از خانم زارع و بعد از مدتی نامزدش/ سهیل از حضور ترانه در خانه سیمین و ماجراجویی او خبردار نبود. البته خیلی طول نمی کشد که از طرف شهاب و دوستش آرمان که به نظر می رسد بی هیچ ترسی هر نوع خلافی (قاچاق دلار و خرید مواد مخدر و برگزاری مهمانی های آنچنانی و …) مرتکب می شوند مورد سوء ظن قرار می گیرد تا جایی که بالاخره آرمان با ماشین به او می زند و فرار می کند و البته که ترانه جان نمی بازد، اما زخمی و در بیمارستان بستری می شود.

اینها را می گویم که تاکید کنم اگر بخش پلیسی مربوطه درست عمل می کرد نیازی به حضور ترانه در خانه و کارخانه و این همه ماجراجویی بود؟ در چندین قسمت اصلا هیچ دلیلی در فیلمنامه وجود ندارد که داستان سری به بازپرس و دادگاه و نیروی حمایتی و امنیتی بزند و برعکس این ترانه و بعد سهیل است که کارآگاه بازی در می آورند و به دنبال اثبات بی گناهی پیمان و پیدا کردن قاتل هستند. در مواردی هم که آقای رستگار و دستیارش وارد داستان می شوند، اصولا یا کاری نمی کنند یا چپ چپ به خانم زارع نگاه می کنند یا حرفهای بی سرو ته می زنند (برخورد بازپرس با ترانه که به عنوان قاتل سهیل دستگیر شده را به یاد بیاوریم). هیچ کس به دنبال مرگ فریبا/ کارگر کارخانه و از جمله کسانی که شهادت دروغ بر علیه پیمان داده و در صدد اخاذی از قاتلان واقعی است سراغی نمی گیرد. آنها به راحتی فریبا را می کشند و این را ترانه کشف می کند نه قوه قضائیه یا پلیس. بعد سهیل را می کشند و پلیس ترانه را به دلیل اتکا به وجود اسناد (ترانه تنها کسی است که سر جنازه سهیل دیده شده) و نه عقل و منطق متهم و دستگیر می کند، به دنبال برهان/ پسر سمیه که هم دست قاتلان است، باز هیچ اقدامی جز تاکید بر اینکه به مادرش اطمینان دهد که دادگاه امن ترین جا برای اوست نمی کند، ولی شهرام معتاد قاچاقچی که همدست قاتلان است در کمتر از یک روز جای برهان را کشف کرده و بعد با تعقیب او بالاخره در چند قدمی خانه اش او را کشته و در ناکجاآبادی دفن می کند، آن هم یک به تنهایی!!

حالا با توجه به علاقه نویسندگان فیلمنامه و گروه سازنده در خلق اثری هیجان انگیز، پرتعلیق، پلیسی، جنایی و … سوال یا سوالهایی مطرح است: پلیس کجای این داستان پر پیچ و خم جنایی است که با یک گروه کارکشته خلافکار طرف است؟ ایجاد تعلیق و خلق داستان پرکشش و ادامه دار (تا الان چهل و دو قسمت سریال پخش شده است) به چه بهایی است؟ به بهای حذف نیروی امنیتی؟ به بهای نشان دادن یک بازپرس کندذهن که هر اقدامی می کند به دلایل شخصی و جلب توجه همسر قبلی اش است و نه بر اساس ذکاوت و احساس مسوولیت شغل خطیر و حساسش؟ اصلا چرا این داستان جنایی پرکشش ادامه دار بر قدرت نیروی امنیتی خلق نشده؟ خلق نشده یا وجود ندارد؟ اگر وجود ندارد پس چرا داستان گاندو که به مراتب پیچیده تر، خطرناکتر و حساس تر بود ساخته شد، آن هم بر اساس واقعیت نه تخیل کارگردان و نویسنده؟ چرا هر آنچه آسیب اجتماعی است (قاچاق دلار و مواد مخدر و قتل و خشونت) یک جا با هم به کار گرفته شده تا داستان پرکشش!!! ادامه داری!!! خلق شود؟ اصلا این همه خشونت از کجای این جماعت سربرآورده است؟ از چند شخصیت مثبت: پدر شهاب و مادرش، خانم جان (که البته او هم دروغ گو و پنهان کار بود)، سهیل و ترانه و البته خانواده خنثای او غافل نیستم، ولی وجه غالب شخصیتها دروغ گو و سودجو هستند و خشونت در نگاه و کلام شان موج می زند. از کجا این همه با هم در یک داستان وارد شده است؟ می پذیریم که ایران و خصوصا تهران یکی از عصبی ترین شهرهای دنیاست ولی این را هم باور دارم که برای اصلاح فرد، خانواده و جامعه باید آنها را به خوبی و مهر تشویق کرد تا با تلخی و خشونت، تنبیه. بیایید با مخاطب از سر آشتی و مهر صحبت کنید و داستان پرکشش ادامه دار بنویسید و بسازید. چیزی بسازید که هم صدا با هم فریاد برآریم: بچه ها متشکریم!!

 

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۰۴۰۱۴۹۰۱:۵۵:۱۰ ۱۳۹۸/۵/۱۷
قسمت اخیر سریال رو ندیدی!پلیس از کارهای ستایش!!با خبر بوده.ولی ستایش طفلی گناه داره هرچه بدبختیه گریبان گیرش میشه۲
کیان۱۰۴۰۶۲۲۱۳:۱۱:۱۲ ۱۳۹۸/۵/۱۷
در گاندو مهم این بود که ..ظریف تحریم شود ولی در بوی باران هدف بی کفایت نشان دادن پلیس است در هر دو مورد یک هدف دنبال می شود بدبین کردن مردم
یک بازپرس۱۰۴۰۹۲۲۱۷:۵۲:۳۲ ۱۳۹۸/۵/۱۷
تحلیل درستی نیست. مقایسه اشتباه. حوزه اطلاعاتی با حوزه تحقیقات مقدماتی بازپرس دو مقوله کاملا جداست
ناشناس۱۰۴۰۱۷۲۰۳:۲۱:۵۵ ۱۳۹۸/۵/۱۷
سریالهای پلیسی یکبار مصرف شده اند از بس منطقی نیستند.از این به بعد باید شهروندان خودشان کارآگاه خودشان بشوند.البته این سریال هدف دیگری هم داشت و آن هم بررسی وضعیت مهاجران افغانی است و پذیرفتن آنها.
ناشناس۱۰۴۰۲۴۵۰۸:۳۴:۰۷ ۱۳۹۸/۵/۱۷
هر دو سریال بر اساس داستان خیالی و برای سرگرم کردن مردم ساخته شده اند. ولی صدا و سیما فراموش کرده که مردم خیلی باهوش تر از آن هستند که به این سریال ها توجه کرده و سرگرم شوند.
ناشناس۱۰۴۰۶۹۴۱۴:۱۰:۴۳ ۱۳۹۸/۵/۱۷
دستگیری جاسوسان در اطراف مسئولین بدجور در دلت گیر کرده که این سریال رو خیالی میدونی
ناشناس۱۰۴۱۰۸۷۲۲:۰۴:۳۱ ۱۳۹۸/۵/۱۷
هرقدر امثال شما سعی کنن واقعیت گاندو رو لوث کنن موفق نمیشن . عمر ..انگلیس در ایران.. اما حیفه مردم باخبر نشن که چه خبره .
ناشناس۱۰۴۱۰۹۳۲۲:۰۶:۵۲ ۱۳۹۸/۵/۱۷
مردم اونقدر باهوش بودن که بفهمن خواهرزاده .. ، دقیقا چه کرده ؟!
ناشناس۱۰۴۱۰۹۴۲۲:۰۷:۴۵ ۱۳۹۸/۵/۱۷
بوی باران یک سریال .. بی معنا تو مایه های سریالهای مسخره ترکی و جم و .. بود ؛ چه دخلی داره به گاندو ؟؟؟
ناشناس۱۰۴۰۲۴۷۰۸:۳۶:۱۱ ۱۳۹۸/۵/۱۷
هر دو سریال مثالهای روشنی از به هدر دادن پول بیت المال هستند. آیا وقت آن نرسیده که از صدا و سیما حسابرسی شود؟
ناشناس۱۰۴۰۵۹۴۱۲:۵۵:۰۸ ۱۳۹۸/۵/۱۷
آنچه از رسانه ملی قابل دیدن است و اعصاب و روان آدم را کمتر می آزارد تبلیغ ماکارونی و رب گوجه و دمپایی پلاستیکی و کرم حلزون است!
ناشناس۱۰۴۰۶۹۸۱۴:۱۱:۵۸ ۱۳۹۸/۵/۱۷
صدا و سیما برای سریال سازی هم باید حسابرسی بشه؟!!!!! بدجور تحت تاثیر عقاید آشنا قرار گرفتی!
ناشناس۱۰۴۱۰۸۸۲۲:۰۵:۱۸ ۱۳۹۸/۵/۱۷
اگر گاندو رو ندیدی چرا نظر میدی ؟ اگر دیدی چرا چرت و پرت میگی ؟
ناشناس۱۰۴۰۲۵۰۰۸:۳۹:۵۳ ۱۳۹۸/۵/۱۷
صداو سیما فقط سیاه نمایی ها را نشان می دهد. یعنی تو این مملکت به غیر از جاسوسی، خیانت، دزدی، مواد مخدر، ولگردی و..... چیز دیگری نیست؟
ناشناس۱۰۴۰۶۱۴۱۳:۰۷:۴۵ ۱۳۹۸/۵/۱۷
اینها که فیلم های اصغر فرهادیه
ناشناس۱۰۴۱۰۴۶۲۱:۳۰:۱۷ ۱۳۹۸/۵/۱۷
انصافا غیر از اینها اگه شما چیزی سراغ دارید بفرمایید.
ناشناس۱۰۴۱۰۹۰۲۲:۰۵:۵۰ ۱۳۹۸/۵/۱۷
جاسوسی از خونه شخصی برخی واقعیته نه سیاه نمایی !
ناشناس۱۰۴۰۲۶۰۰۸:۴۸:۲۳ ۱۳۹۸/۵/۱۷
هر کس که فکر می کند زرنگترین، باهوشترین و قوی ترین است، سخت در اشتباه است.
ناشناس۱۰۴۰۳۳۴۱۰:۱۱:۳۰ ۱۳۹۸/۵/۱۷
مثل گاندو!!!
ناشناس۱۰۴۰۵۴۱۱۲:۲۰:۰۶ ۱۳۹۸/۵/۱۷
یکی بزن پس گردن این مزدور گاندو تو گلوش گیر کرده
ناشناس۱۰۴۰۵۷۰۱۲:۳۹:۳۴ ۱۳۹۸/۵/۱۷
مثلی است معروف که کافر همه را به کيش خود پندارد. البته منظورم شما نيستی. ولی کسی که به مخالف نظرش تهمت مزدور ميزند نشان از کيش شخصيت او دارد.
ناشناس۱۰۴۰۵۳۰۱۲:۱۶:۰۳ ۱۳۹۸/۵/۱۷
پس آمریکاییها سخت در اشتباهند؟ مارو باش گول فیلماشونو خوردیم
ناشناس۱۰۴۰۲۷۷۰۹:۲۱:۴۸ ۱۳۹۸/۵/۱۷
خدا رو شکر سینما داره نقش واقعی پیدا میکنه تو سیاست و زندگیمون..
ناشناس۱۰۴۰۲۷۹۰۹:۲۳:۵۵ ۱۳۹۸/۵/۱۷
تمام سریالهای ایرانی پر از دروغ و کلاهبرداری اقوام و حویشان از همدیگر و خشونت است
ناشناس۱۰۴۰۵۲۶۱۲:۱۴:۳۷ ۱۳۹۸/۵/۱۷
سریال های ما تنها چیزی که نداره خشونته
ناشناس۱۰۴۰۲۹۳۰۹:۳۹:۵۷ ۱۳۹۸/۵/۱۷
بوی باران که بحثت امنیتی نبود پلیس معمولی رو نشون داده بودن
ناشناس۱۰۴۰۸۴۹۱۶:۱۸:۲۹ ۱۳۹۸/۵/۱۷
درسته مردمم حالشون خوب نیست کجاش پلیسی اگه اینجوری پس همه ی فیلم ها پلیسی چون ۱ قسمت پلیس توش بوده؟
ناشناس۱۰۴۰۲۹۴۰۹:۴۱:۴۷ ۱۳۹۸/۵/۱۷
نکنه رضاییان هم بعدا معلوم بشه بیگناه بوه
ناشناس۱۰۴۰۳۰۸۰۹:۵۱:۵۱ ۱۳۹۸/۵/۱۷
شما فقط فیلم می‌بینید؟! یا خدای ناکرده کارتون به پلیس هم در دنیای واقعی افتاده؟! اگر یک بار سر و کارتون به پلیس بیوفته، متوجه میشوید که حق با کارگردان گاندو هست یا بوی باران و نیازی به این همه تفصیل و نوشتن هم نیست. (((:
ناشناس۱۰۴۱۰۹۵۲۲:۰۸:۴۳ ۱۳۹۸/۵/۱۷
گاندو بچه های حفاظت اطلاعات سپاه رو نشون میداد نه کلانتری محله شما رو !!!
ناشناس۱۰۴۰۳۷۰۱۰:۳۵:۴۸ ۱۳۹۸/۵/۱۷
اخه جدیدا تروریست شهید مقدم بعد اعتراف بی گناه از المان سر دراورد چرا؟
ناشناس۱۰۴۰۷۹۵۱۵:۲۹:۴۷ ۱۳۹۸/۵/۱۷
از اين اعترافها.. تاکنون چند تا گرفته شده؟
ناشناس۱۰۴۰۳۷۷۱۰:۴۱:۴۲ ۱۳۹۸/۵/۱۷
یه سریال ساختین با ببینده.. خاص خودش صنعت سینما در دنیا سالها میلیاردها دلار درامد داره و فیلمها به فروش میرن این همه هیاهو ندارن که شما درست کردین..
ناشناس۱۰۴۰۳۸۱۱۰:۴۴:۴۷ ۱۳۹۸/۵/۱۷
یادش بخیر سریالهایی مثل خانه سبز و آرایشگاه زیبا داشتیم آدمهایی که بیشتر شبیه خودمان بودند
الـمــیرا۱۰۴۱۰۵۵۲۱:۳۷:۱۸ ۱۳۹۸/۵/۱۷
الان فقط میخوان به مردم بگن همه ی پولدارا پولشون حرومه.
ناشناس۱۰۴۰۴۸۳۱۱:۴۵:۵۱ ۱۳۹۸/۵/۱۷
اولا مقايسه نيروی امنيتی با پليس و بازپرس قياس مع الفارق است. ثانيا اگر نويسنده دو سه قسمت صبر ميکرد يا به قسمتهای پخش شده دقت ميکرد، در ميافت که بازپرس کند ذهن! عمدا خودش را بخواب زده بود تا شاه ماهی را صيد کند.
ناشناس۱۰۴۱۰۹۷۲۲:۱۰:۰۵ ۱۳۹۸/۵/۱۷
شاه ماهی ، جیسون رضائیان بود نه کاراکتر خنده دار سریال شما
ناشناس۱۰۴۰۴۸۵۱۱:۴۶:۳۲ ۱۳۹۸/۵/۱۷
سریال فقط سریال های آقای فخیم زاده پلیسی بادورن مایه ی طنز.کوتاه ومفیدودوستداشتنی.خداحفظشون کنه.
ناشناس۱۰۴۰۵۲۷۱۲:۱۴:۵۷ ۱۳۹۸/۵/۱۷
ما گاندو می خوایم یالا
ناشناس۱۰۴۱۰۹۶۲۲:۰۹:۲۴ ۱۳۹۸/۵/۱۷
نمیذارن که . مگه ندیدی هیات دولت چه کرد و ظریف دوباره استعفا داد و ..
ناشناس۱۰۴۰۵۳۶۱۲:۱۷:۵۳ ۱۳۹۸/۵/۱۷
حق با گاندوست
ناشناس۱۰۴۰۵۴۷۱۲:۲۲:۲۲ ۱۳۹۸/۵/۱۷
چرا اینقدر بدحجاب هستند.
سلام۱۰۴۰۶۱۶۱۳:۰۸:۴۰ ۱۳۹۸/۵/۱۷
اگه فیلم متری شش و نیم رو ببینی چی میگی .
hassan۱۰۴۰۶۱۹۱۳:۱۰:۲۵ ۱۳۹۸/۵/۱۷
من این سریال را دنبال کردم خیلی نواقص داشت مثلا بعد از نبش قبر که مشخص شد جنازه دیگری در قبر بجای فرشته هست چرا دنبال نشد یا چرا دادگاه سکوت کرد و مشاهده فیلم شکنجه و جنازه فرشته در آن باغ و در نهایت دکتر پزشکی قانونی که با گرفتن رشوه کشته شدن فرشته را تایید کرده و خودش هم در این قضیه کشته میشود و خیلی مطالب دیگر که مغفول مانده این مجموعه کار را خیلی آبکی و عملکرد ممیزین و به خصوص سازمان صدا و سیما را زیر سوال می برد
ناشناس۱۰۴۰۷۲۲۱۴:۲۵:۲۳ ۱۳۹۸/۵/۱۷
از نظر صدا و سیما سریال بدون بدبختی و بیمارستان و قبرستان مانند نماز بدون رکوع و سجود است . حیف از وقت مردم که صرف پای تلویزیون شود و حیف از بیت المال که در چاه ویل صدا و سیما ریخته می شود .
ناشناس۱۰۴۰۷۹۷۱۵:۳۳:۱۳ ۱۳۹۸/۵/۱۷
هردوسریال چه ازنظر هنری و چه از نظر امنیتی به شدت ضعیف .. ساخته شدن و ضعف اساسی هم از نویسنده هاست که همیشه از تماشاگرعقبتر هستن اما به هرحال مسئولین و سیاسی ها اصرار دارن که سریال گاندو سریال خوبیست درحالیکه مردم اکثرا سریال خیلی ضعیف و بی منطق بوی باران رو به گاندو ترجیح میدن و این نشون میده که گاندو در چه حدی کیفیت داره.
ناشناس۱۰۴۰۸۰۹۱۵:۴۰:۴۵ ۱۳۹۸/۵/۱۷
سریال بوی باران از فیلم هندی هم هندی تر بود
ناشناس۱۰۴۰۸۵۰۱۶:۱۸:۴۹ ۱۳۹۸/۵/۱۷
از قدیم گفتن آشپز که دوتا شد آش یا شور میشه یا بی نمک حالا ببینین این سریال با 3 نویسنده چی به سرش اومده !
مجتبی۱۰۴۰۸۶۰۱۶:۳۱:۵۵ ۱۳۹۸/۵/۱۷
چند سالی است که هر فیلم از صدا وسیما که محتوی غمناک داشته باشد رو بخاطر اثری که که در روان روحیه ام داره نگاه نمی کنم
ناشناس۱۰۴۰۸۸۹۱۷:۰۶:۵۶ ۱۳۹۸/۵/۱۷
از همه بدتر قحطی هنرپیشه است !! الان شبکه 1 و2 و 3 در حال پخش چند سریال با چند هنرپیشه معدود هستند طوری که آدم می ماند این کدام سریال است !! بازرس بوی باران (سیدمهردادضیایی) درشبکه 1 نقش شوهر خواهر هومن برق نورد در سریال آچمز شبکه 3 رابازی می کند و یک ساعت بعد باز هومن برق نورد همزمان در سریال دودکش وپادری شبکه 1 نقش صاحب قالیشویی را بازی می کند.مادر زن هومن رهنورد(مهوش صبرکن ) در آچمز نقش مادر ترانه در بوی باران را دارد . حالا کاری نداریم که هنوز نقش خانم خوئینیها و آزیتا ترکاشوند در سریال گاندو از ذهنها نرفته که بلافاصله در دو سریال بعد از گاندو مجددا دیده می شوند این همزمانی جدای از دلزدگی در بیننده تاثیر بازی هنرپیشه در نقشهایش را هم کمرنگ می کند! البته نقش های شریفی نیا وخانواده اش که عضو ثابت اکثر سریالها هستند هم جای بحث دارد که فعلا بماند !
ناشناس۱۰۴۰۹۴۶۱۸:۲۲:۳۸ ۱۳۹۸/۵/۱۷
فيلمه
ناشناس۱۰۴۰۹۹۶۲۰:۱۱:۱۶ ۱۳۹۸/۵/۱۷
تلويزيون با ماهواره رقابت داره ولي بي حاصل
ناشناس۱۰۴۱۰۲۴۲۰:۵۲:۵۶ ۱۳۹۸/۵/۱۷
اگر صبر میکردین و دو سه قسمت دیگر از بوی باران رو می‌دیدین جواب خیلی از سوالهاتون رو در متن داستان مشاهده میکردین کاش در انتقاد کردن عجله نکنیم
المیرا۱۰۴۱۰۳۸۲۱:۱۸:۲۳ ۱۳۹۸/۵/۱۷
هر دو مجموعه خیلی قشنگن و نمیشه بینشون قضاوت کرد.من همشونو دوست داشتم⁦ ⁦(๑♡⌓♡๑)⁩اگه موافق هستی لایک کن⁦♡⁦
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  5. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  6. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  7. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  8. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  9. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  10. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  11. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  12. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  13. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  14. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  15. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  16. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  17. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  18. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  19. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  20. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  21. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  22. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  23. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  24. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  25. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

آخرین عناوین