راهکارهای پيشگيری از گرمازدگی

گروه سلامت الف،   3980503069

گرماي شديد علت اصلي مرگ و مير ناشي از آب و هوا است.هواي داغ تابستان نه تنها گرمازدگي را به‌همراه دارد، بلکه مشکلات تنفسي و ساير مشکلات پزشکي را تشديد مي‌کند.کارشناسان در فصل تابستان، نسبت به خطرات گرما براي گروه‌هاي پرخطر هشدار مي‌دهند.

در ادامه خطرات اصلي ناشي از موج گرما، گروه‌هايي که بيشترين آسيب را از هواي گرم مي‌بينند و راهکارهاي مقابله با عوارض اين نوع آب و هوا را بهتر خواهيد شناخت:سازمان خدمات بهداشت ملي انگليس هشدار مي‌دهد که سالخوردگان بالاي 75 سال، نوزادان و کودکان، افراد با مشکلات سلامتي از قبيل بيماري‌هاي قلبي‌وعروقي و تنفسي، افراد مبتلا به پارکينسون و سکته‌مغزي، کساني که داروهاي خاص مصرف مي‌کنند، کساني که از لحاظ جسمي ‌فعال هستند مانند ورزشکاران و کارگران، در معرض خطر جدي مشکلات ناشي از گرما هستند.وقتي هوا آنقدر گرم مي‌شود که بدن قادر به خنک‌کردن خود نيست، ضربان قلب افزايش يافته و فرد دچار گيجي و ضعف مي‌شود.

ساير علائم گرمازدگي عبارتنداز: گرفتگي عضلات، خستگي عمومي، سردرد، سرگيجه، و حالت تهوع. علائم شديدتر از اين قرارند: عدم تعادل در راه‌رفتن، استفراغ، رفتار نامعمول، افزايش ضربان قلب، تنفس سريع و پي‌در‌پي.علائم شديد گرمازدگي نياز فوري به درمان‌هاي اورژانسي دارند.

متخصصان اورژانس بلافاصله شروع به درمان فرد گرمازده مي‌کنند. اين درمان‌ها شامل هيدراتاسيون وريدي و درمان‌هاي ديگر است، اما اگر شما با شخصي که دچار گرمازدگي شديد شده، برخورد داريد، اولين کاري که بايد انجام دهيد، اين است که لباس‌هاي او را جدا کرده و فرد را به مکان خنک و سايه انتقال دهيد.استفاده از حوله‌هاي مرطوب يا بسته‌هاي يخ در قسمت‌هاي مهمي‌از بدن مانند کشاله ران، زير بغل، پشت و گردن، مهم است.رفع کامل علائم گرمازدگي شايد چند روز طول بکشد ولي اگر علائم درمان نشوند، به مغز، عضلات، کليه‌ها و ساير ارگان‌هاي بدن آسيب مي‌رسد.