ظریف: نخست‌وزیر ژاپن پیامی آورد که نکته تازه‌ای نداشت

گروه جهان الف،   3980426184 ۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

وزیر خارجه ایران در گفت‌وگو با فرید زکریا با اعلام اینکه ترامپ نامه‌ای به مقام معظم رهبری نداد، گفت: نخست وزیر ژاپن پیامی شفاهی آورد که نکته تازه‌ای نداشت.

ظریف: نخست‌وزیر ژاپن پیامی آورد که نکته تازه‌ای نداشت

به گزارش فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که برای شرکت در نشست سطح عالی شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل در نیویورک به سر می‌برد، در گفت‌وگویی با «فرید زکریا» مجری CNN عنوان کرد: ترامپ نامه‌ای به رهبر ایران نداد، بلکه نخست وزیر ژاپن پیامی شفاهی آورد که نکته تازه‌ای نداشت.

وی همچنین اعمال محدودیت تردد بر کارکنان نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد را غیرانسانی خواند.

«محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه‌ای با «فرید زکریا»، تحلیلگر و مجری شبکه خبری «سی‌ان‌ان» در پاسخ به سوالی درباره اقدام نیروی هوا فضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سرنگونی یک پهپاد آمریکایی گفت ایران تجاوز به حریم سرزمینی خودش را تحمل نخواهد کرد. 

وزیر خارجه ایران در پاسخ به سوال «فرید زکریا» که پس از متهم کردن ایران به ساقط کردن پهپاد آمریکایی و توقیف نفت‌کش‌ها ادعا کرد ایران در حال افزایش تنش‌های نظامی در منطقه خلیج فارس است گفت: «آخرین باری که شنیده‌ام کسانی نفت‌کش توقیف کرده‌اند بریتانیایی‌ها بودند که در جبل‌طارق یک نفت‌کش حامل نفت ایران را بر خلاف تمامی قوانین بین‌المللی توقیف کردند.»

اشاره آقای ظریف به ابرنفت‌کش «گریس-۱» است که طبق اعلام دولت محلی «جبل‌طارق» ۱۳ تیرماه سال جاری به دلیل آنکه حامل نفت خام ایران به سوریه بوده توقیف شده است. منطقه جبل‌طارق که این نفت‌کش توقیف شد تحت حاکمیت دولت انگلیس است و نیروی دریایی این کشور هم در توقیف گریس-۱ مشارکت داشته است. 

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران درباره اینکه آیا تهران در حال افزایش تنش‌های نظامی است گفت: «ما داریم از سرزمینمان دفاع می‌کنیم. پهپاد ایالات متحده، وارد سرزمین ایران و حریم هوایی ایران شد. سرنگون شد چون حتی بدون ورود به حریم هوایی ایران، می‌توانست در تمام سرزمین ما اقدام به جاسوسی بکند.»

ظریف گفت: «این پهپاد با ورود به حریم هوایی ایران نه تنها تمامیت ارضی ما را مورد تهدید قرار داد، تهدیدی علیه امنیت ملی ما هم بود. تحمل نخواهیم کرد خارجی‌ها ۶۰۰۰ مایل از سواحل خودشان به سمت سواحل ما بیایند و حاکمیت و ثبات ملی ما را تهدید کنند.»

واشنگتن بعد از خروج از برجام در راستای سیاستی موسوم به «فشار حداکثری» به اقداماتی تحریک‌آمیز مانند قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان‌های اصطلاحاً تروریستی، اعزم یک ناوگروه، چند بمب‌افکن بی‌-۵۲ و چند جنگنده اف-۲۲ به منطقه رو آورده است. 

در تازه‌ترین اقدام تحریک‌آمیز در نخستین ساعات بامداد ۳۰خرداد یک فروند پهپاد جاسوسی «گلوبال هاوک» آمریکا وارد حریم سرزمینی جمهوری اسلامی ایران شد که در منطقه روبروی کوه مبارک استان هرمزگان، هدف آتش پدافند نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفت و سرنگون شد.  

ظریف در پاسخ به این سوال که آیا فکر می‌کند در نتیجه تنش‌ها میان ایران و آمریکا ممکن است جنگی رخ دهد، گفت: «می‌توانم این را به شما بگویم که ما هیچ‌گاه جنگی را آغاز نخواهیم کرد. ما هیچ‌گاه جنگی آغاز نکرده‌ایم و جنگی هم آغاز نخواهیم کرد، اما از خودمان دفاع خواهیم کرد و هر کس آغازگر جنگ با ایران باشد، طرفی نخواهد بود که آن را به پایان خواهد برد.»

وزیر خارجه ایران درباره گزارش‌ها در خصوص ناپدید شدن کشتی «ام تی ریاح» از نقشه راداری در نزدیکی جزیره قشم گفت: «من درباره این موضوع گزارشی دریافت نکرده‌ام اما در خبرها خوانده‌ام که به کمک نیاز داشت و به آن کمک شده است، ولی گزارشی درباره آن دریافت نکرده‌ام.»

کشتی «ام تی ریاح» از روز شنبه از نقشه راداری محو شد و از آن زمان خبری از آن وجود نداشت. آخرین نقطه ثبت‌شده از مسیر این کشتی، در نزدیکی جزیره قشم بوده است.

یک مقام آمریکایی امروز چهارشنبه گفت واشنگتن نمی‌داند نفتکشی که از چند روز پیش ناپدید شده بود، به چه دلیل وارد آب‌های ایران شده است.

ظریف در بخش دیگری از این مصاحبه درباره سخنان «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا که گفته واشنگتن در حال «جنگ اقتصادی» با ایران است گفت: «رئیس‌جمهور ترامپ علناً گفته که درگیر جنگ نظامی با ایران نیست بلکه درگیر جنگ اقتصادی است.»

وی در ادامه گفت: «جنگ اقتصادی چیزی نیست که بتوان به آن فخر ورزید، چون در تقابل نظامی غیرنظامیان ممکن است جزو تلفات جانبی جنگ باشند، در حالی که در جنگ اقتصادی آنها هدف اصلی هستند.»

خبرگزاری رویترز دیروز (سه‌شنبه) از یادداشتی دیپلماتیک خبر داد که براساس آن آمریکا محدوده تردد دیپلمات‌های ایرانی مستقر در نیویورک و خانواده‌های آنها را به شدت محدود کرده است.
رئیس دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤالی تصریح کرد: توانمندی موشکی ما برای بازداندگی است و نگاه ایرانیان به آن با توجه به تجربه ۸ سال جنگ تحمیلی، حیثیتی و حیاتی است.

وزیر امور خارجه ایران پیش از این با NBC و برنامه «هارد تاک» BBC نیز گفت‌وگو کرده بود.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. نظرات برگزیده مخاطبان الف: باید نگران دوقطبی حجاب در جامعه باشیم/ امربه معروف و نهی از منکر شرایط و مراتب دارد/ در ایران با یک جامعه یکدست و یکرنگ مواجه نیستیم

  2. فایل صوتی لو رفته از «عبدالله مهتدی» درباره آرزوی تجزیه ایران

  3. نارضایتی عباس موزون از زمان پخش برنامه زندگی پس از زندگی

  4. سکوت عقل و فریاد هشتگ ها!

  5. تنها راه پیش پای اقتصاد ایران

  6. بیانیه حوزه علمیه امام خمینی (ره) درباره حواشی انتقال مالکیت یک باغ به آیت‌الله صدیقی

  7. فقر، بزرگی ما را می‌بلعد!

  8. پیشنهاد عجیب افزایش ۲۲درصدی دستمزد کارگران برای ۱۴۰۳ از سوی وزیر کار

  9. پاسخ روابط عمومی مجلس به علم‌الهدی درباره لایحه حجاب/ آیا نیکزاد با قالیباف رقابت می‌کند؟/ روایت کیهان از فایل صوتی جدید ظریف

  10. درخواست صدیقی از دادستانی درباره زمین‌خواری در ازگل/ واکنش دولت به شایعه برکناری مخبر

  11. دیر اما قابل‌توجه ...

  12. هدف قراردادن کشتی اسرائیلی و ناوشکن آمریکایی توسط ارتش یمن

  13. به زودی در این زمین مسکن ملی احداث می شود !

  14. تمجید «عبدالحمید» از حکومت طالبان!

  15. دستگیری عاملان انتشار فیلم درمانگاه قم | نخستین اعترافات متهمان

  16. انتقاد روزنامه دولت از زیباکلام/ پیش‌بینی علی مطهری از فراکسیون‌های مجلس آینده

  17. آزمونی بزرگ برای دولت رئیسی

  18. قبور لاکچری

  19. المیرای ۷ ساله کجاست؟!

  20. تورم نقطه به نقطه نسبت به اول سال ۲۲ درصد کم شد/ رشد اقتصادی به ۴.۵ درصد رسید

  21. پشت پرده ادعای جدید گروه «هفت» علیه ایران چیست؟

  22. حکایت چرخی که هزاران بار اختراع می شود!..

  23. آخرین وضعیت مذاکره نمایندگان کارگری و کارفرمایی

  24. افشاگری، تایید و واکنش‌ها

  25. یمنی ها فراتر از تصور !

آخرین عناوین