کاهش ۸۲درصدی حجم آب مخازن سدها

گروه اجتماعی الف،   3980416026 ۱۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۵ تکراری یا غیرقابل انتشار

ارتفاع بارندگی در کل ایران در اردیبهشت‌ماه امسال نسبت به زمان مشابه سال گذشته، ۱۰۶ درصد افزایش و حجم آب موجود مخازن سدها هم نسبت به ماه گذشته، ۸۲ درصد کاهش داشته است.

کاهش ۸۲درصدی حجم آب مخازن سدها

به گزارش ایسنا، ارتفاع بارندگی در کل کشور نسبت به زمان مشابه سال آبی گذشته ۱۰۶ درصد و ارتفاع بارندگی در کل کشور نسبت به میانگین بلندمدت ۴۲ درصد افزایش داشته است. ارتفاع بارندگی در کل کشور (۱۲.۹ میلی‌متر) نسبت به فروردین‌ماه (۱۱۲.۴ میلی‌متر)، ۸۸.۵ درصد کاهش داشته است. همچنین حجم ریزش‌های جوی در اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸ (۲۱.۳ میلیارد مترمکعب نسبت به ماه گذشته (۱۸۵.۲ میلیارد مترمکعب) ۸۸.۵ درصد کاهش داشته است.

همچنین حجم آب موجود مخازن سدهای کل کشور در اردیبهشت‌ماه (۱۵۲۰ میلیون مترمکعب) نسبت به ماه گذشته (۸۳۷۶ میلیون مترمکعب) ۸۲ درصد کاهش داشته است. حجم آب ورودی به سدهای مخزنی کل کشور نسبت به ماه گذشته ۴۶.۷ درصد و حجم آب خروجی مخازن سدهای کل کشور نسبت به ماه گذشته ۳۲.۵ درصد کاهش داشته است.

خوش‌خیالی ترسالی نداشته باشیم!

در حالی که آمار و ارقام آبی کشور از زنده شدن منابع آبی حکایت دارد، ظاهراً همچنان مهر خشکسالی بر تقدیر کشور نقش بسته است؛ کارشناسان بر این باورند که سال‌های پرآب نباید ما را هیجان‌زده کند و باید از آب قابل برنامه‌ریزی استفاده کنیم و مصرف کنندگان باید در این مورد با یکدیگر توافق کنند. به عبارت دیگر زمانی که ترسالی رخ می‌دهد باید آب را نگه داشت و به آب برنامه‌ریزی اضافه کرد.

طبق آماری که توسط قاسم تقی‌زاده خامسی- معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا - اعلام شده است، مخازن سفره‌های زیر زمینی آبی کشور ۱۳۰ میلیارد مترمکعب کسری دارد و این میزان کسری با یکسال بارندگی تأمین نمی‌شوند، زیرا ما حدود ۱۰ سال خشکسالی داشتیم.

از سوی دیگر، مسؤولان بر این باورند که نمی‌توان وضعیت آب و هوا را پیش‌بینی کرد و هیچکس نمی‌تواند به صورت مستند بگوید که سال آینده خشک است یا تر و با این‌که در حال حاضر وضعیت آب در ایران مناسب است، برای سال آینده آبی ترسالی پیش‌بینی نمی‌شود. زیرا کشور ما در یک اقلیم خشک و نیمه‌خشک قرار دارد و ۶۰ درصد از سرزمین‌مان نیمه‌خشک و ۵۰ درصد آن بیابانی است و نمی‌توان سرنوشت آن را تغییر داد.

به عبارت دیگر ایران دارای سرنوشت اقلیمی خاص خود است؛ اقلیمی که یک‌سوم میانگین جهانی بارش دارد. توزیع بارش‌ها در آن به لحاظ جغرافیایی و زمانی نامتوازن است و به طور تاریخی در لیست مبتنی بر کم‌آبی اتکا کرده است. این سرنوشت اقلیمی حداقل با ابزارهای فن‌آورانه بشری امروز قابل تغییر نیست و نمی‌توان آن را به پرآبی بدل کرد.

در حالی که آمارها حاکی است متوسط مصرف آب در ایران از بیش از ۲۲۰ لیتر به ازای هر نفر در روز به ۱۵۵ لیتر کاهش پیدا کرده، مسئولان نگران این موضوع هستند که کشور امسال با خوش خیالی ترسالی ناشی از بارندگی‌ها مواجه است. بنابراین گذر از این تابستان رویکرد متفاوتی نسبت به سال‌های دیگر دارد. درواقع دست‌های بحران آب در حالی همچنان گلوی کشور را فشار می‌دهد که شاهد بسیاری از بد مصرفی‌ها در سراسر ایران هستیم. برای مثال آب شرب برای آبیاری فضای سبز، منازل، شست‌وشوی غیرمجاز و حتی به عنوان جارو استفاده می‌شود!

طبق آخرین آمار میزان بارندگی وضعیت ریزش‌های جوی (از اول مهرماه سال ۱۳۹۷ تا پایان اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۸) حاکی از آن است که ارتفاع بارندگی در دریای خزر در سال آبی جاری ۴۹۹.۳، در سال آبی گذشته ۳۳۵.۴ و میانگین بلندمدت آن ۳۴۵.۴ میلیمتر بوده است. درصد اختلاف میزان بارندگی در دریای خزر نسبت به سال آبی گذشته ۴۹ میلی‌متر و میانگین بلندمدت آن ۴۵ میلی‌متر بوده است

آمارها درباره خلیج فارس و دریای عمان نشان می‌دهد ارتفاع بارندگی در این دو حوضه در سال آبی جاری ۵۳۰.۲ میلی‌متر، در سال آبی گذشته ۲۰۹ میلی‌متر و میانگین بلندمدت آن ۳۵۲.۲ میلی‌متر بوده است. درصد اختلاف بارندگی در خلیج فارس و دریای عمان نسبت به سال آبی گذشته ۱۵۴ و میانگین بلندمدت آن ۵۱ میلی‌متر بوده است.

بنا بر اعلام وزارت نیرو، همچنین دریاچه ارومیه در سال آبی جاری شاهد ارتفاع بارندگی ۴۸۱.۱ میلی‌متری، در سال آبی گذشته ۳۷۷.۲ میلی‌متری و میانگین بلندمدت ۳۱۰ میلی‌متری بوده است. درصد اختلاف میزان بارندگی در دریاچه ارومیه نسبت به سال آبی گذشته ۲۸ و میانگین بلندمدت آن ۵۵ میلی‌متر است.

اما ارتفاع بارندگی در فلات مرکزی در سال آبی جاری ۲۰۴.۸ میلی‌متر، در سال آبی گذشته ۹۷.۱ و میانگین بلندمدت آن ۱۵۴.۴ میلی‌متر بوده است. درصد اختلاف میزان بارندگی در فلات مرکزی نسبت به سال آبی گذشته ۱۱۱ و نسبت به میانگین بلندمدت ۳۳ میلی‌متر است.

ارتفاع بارندگی در حوضه آبریز مرکزی شرق در سال آبی جاری ۱۰۷.۳ در سال آبی گذشته ۴۰.۱ و میانگین بلندمدت آن ۹۷.۴ میلی‌متر است. درصد اختلاف نسبت به سال آبی گذشته در این حوضه ۱۶۸ و میانگین بلندمدت آن ۱۰ میلی‌متر است. میزان بارندگی در حوزه آبریز سرخس در سال آبی جاری ۲۷۷.۸، در سال آبی گذشته ۱۳۷.۳ و میانگین بلندمدت آن ۲۰۶.۳ میلی‌متر است. درصد اختلاف بارندگی در سرخس نسبت به سال آبی گذشته ۱۰۲ و میانگین بلندمدت آن ۳۵ میلی‌متر است.

ارتفاع بارندگی کل کشور در سال جاری در حوزه‌های آبریز اصلی ۳۲۶.۲ و در سال آبی گذشته ۱۵۵.۴ میلی‌متر است. میانگین بلندمدت نیز رقمی معادل ۲۲۹.۴ میلی‌متر را نشان می‌دهد. درصد اختلاف نیز نسبت به سال آبی گذشته ۱۰۶ و میانگین بلندمدت ۴۲ میلی‌متر است.

دیدگاه کاربران

خسرو۹۸۸۴۶۲۰۸:۵۷:۵۳ ۱۳۹۸/۴/۱۶
امسال که میگفتند سال خوب و پر آبی است
ناشناس۹۸۸۶۷۶۱۱:۳۸:۵۷ ۱۳۹۸/۴/۱۶
سوء مدیریت را به این جوری گردن مردم می اندازند! مگر میشود در عرض یک ماه 82 درصد حجم مخازن کم شود؟
ناشناس۹۸۸۴۸۰۰۹:۱۱:۳۲ ۱۳۹۸/۴/۱۶
"مخازن سفره‌های زیر زمینی آبی کشور ۱۳۰ میلیارد مترمکعب کسری دارد و این میزان کسری با یکسال بارندگی تأمین نمی‌شوند" این چه ربطی به حجم آب پشت سدها دارد؟ آب پشت سدها به مصارف عموم و کشاورزی میرسد که قابل کنترل است و هیچ ارتباطی به جبران کسری سفره های زیر زمینی ندارد
ناشناس۹۸۹۰۰۶۱۴:۱۱:۰۶ ۱۳۹۸/۴/۱۶
ارتباط دارد آب زمینهای پایین دست سد اگر از سفره های زیر زمینی تامین شود در نتیجه از آب سد برداشت نمیشود. ولی اگر سفره های آب زیر زمینی خالی باشد باید از آب سدها برداشت شود که در نتیجه آب ذخیره شده زودتر تمام میشود.
اکبری - کارشناس کشاورزی۹۸۸۴۸۳۰۹:۱۲:۴۸ ۱۳۹۸/۴/۱۶
در تحلیل این دسته از کارشناسان، همیشه یک چیزی برام عجیب بوده! اینکه چرا تمام این کارشناسها در مورد مصادیق اصراف آب، همواره به مصارف شهروندان، از جمله شستن ماشین و حیاط، استحمام بیش از حد، و پرکردن حوزچه و استخرهای منازل اشاره میکنند، حال آنکه بیش از نوددرصد آبی که از این طریق ریخته میشه، دوباره به چرخه آبهای زیرزمینی برمیگرده و در درازمدت هم باعث تثبیت خاک و جلوگیری از پوکی زمین میشه و نیز بارورشدن درختان و فضای سبز رو در پی داره. واقعاً چرا هیچ کارشناسی به منبع اصلی اصراف آب که بیش از نوددرصد اون در بخش مصارف غیرخانگی هست اشاره نمیکنه، مثل آبی که پشت سدها و در رودخانه‌ها و تالابها و آبگیرها تبخیر میشن، یا در بخش کشاورزی و پای سبزیجات و سیفی‌جات که آب بسیار زیاد از ارزش ریالی‌شون مصرف میکنن، هیچ اشاره‌ای نمیکنن؟!
ناشناس۹۸۸۴۹۹۰۹:۲۵:۰۰ ۱۳۹۸/۴/۱۶
با خشکسالی خشکسالی آب رو پشت سدها ذخیره نکنید دوباره بعد با چند روز بارندگی مجبور بشین آب رو ول کنید تو زندگی مردم
ناشناس۹۸۸۵۰۲۰۹:۲۸:۰۹ ۱۳۹۸/۴/۱۶
کلا در هر حالتی ما در بحران هستیم
ناشناس۹۸۸۵۳۱۰۹:۵۴:۳۱ ۱۳۹۸/۴/۱۶
همه سدها پر هستن
محمد قاسمی۹۸۸۵۳۵۰۹:۵۷:۰۰ ۱۳۹۸/۴/۱۶
عجب دروغی کاهش بارش اردیبهشت چقدر تاثیر‌‌داره؟؟؟ مگر اینکه دوباره با خاموشی های گسترده روبرو باشیم‌ که این خبر در اون راستا ارزیابی میشه اگثر سدهای کشور سر ریز شدند و هر رودی که قبلا خشک بود الان پر اب شده اینها بهونه گیری خاموشی های جدیده و باعثش توافقنامه پاریسه
ناشناس۹۸۸۵۶۶۱۰:۱۹:۱۳ ۱۳۹۸/۴/۱۶
مدیریت اب یعنی سیل و نابودی زندگی بعد خشکی و تشنگی
ناشناس۹۸۸۵۹۳۱۰:۴۲:۱۱ ۱۳۹۸/۴/۱۶
چرا القای ناامیدی می کنید بی کارید
ناشناس۹۸۸۶۲۹۱۱:۱۰:۱۳ ۱۳۹۸/۴/۱۶
این همه را گفتی که فردا بگی ما تمیتوانیم گندم بکاریم و باید از خارج وارد کنیم
ناشناس۹۸۸۶۸۲۱۱:۴۲:۰۸ ۱۳۹۸/۴/۱۶
یکبارمیگن سدهاپرشدن وسرریزکردن ،مردم آبشون میبره جایی ندارن آب رو هدایت کنن ، یکبارقحطی میشه هنوزرودخونه ها ومسیل ها آبشون قطع نشده میگن آبی درسدها نیست، احتمالا بعضی هادروزارت نیرو آب اختلاس میکنن . یعنی قاچاق آب سدها. معنی نداره دیروزبیش از۹۰ درصدسدها سرریزکردند،امروزبیش از۸۰درصدآب ندارن ، بابابگردین ببینید اینهمه آبو کی میبره؟؟؟؟؟
ناشناس۹۸۸۷۲۶۱۱:۵۹:۳۰ ۱۳۹۸/۴/۱۶
دنیا دنیای برنامه ، طرح واجراست چیزی که اکثر مدیران ما از آن غافل و یا بلد نیستند و اکثرشان به تنها چیزی که علاقه مند و بذنبال آن هستند پر کردن جیبشان است ،‌با این حساب چی انتظاری باید داشت ؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!
ناشناس۹۸۸۷۷۷۱۲:۲۲:۱۰ ۱۳۹۸/۴/۱۶
بهانه است برای اجرای معاهده پاریس که برق کمتری مصرف شود و خاموشی ها را توجیه کنند
ناشناس۹۸۸۹۹۶۱۳:۵۹:۳۳ ۱۳۹۸/۴/۱۶
آبهای پشت سد غیب می شوند؟
ناشناس۹۸۹۰۱۶۱۴:۱۶:۳۸ ۱۳۹۸/۴/۱۶
کشور جالبی هستیم . همیشه در بحران وشرایط حساس قرار داریم !!
ناشناس۹۸۹۰۴۲۱۴:۳۲:۱۲ ۱۳۹۸/۴/۱۶
اینها یعنی که مدیریت نداریم! هرچقدر باران بیاید بازهم اب کم داریم چون مدیریتش را بلد نیستیم. یا می‌شود سیل یا خشکسالی.
ناشناس۹۸۹۰۵۳۱۴:۳۷:۴۷ ۱۳۹۸/۴/۱۶
آنهایی که می گویند سد سازی خیلی خوبست تحویل بگیرند . الان در اکثر کشورها بخاطر گرم شدن زمین برای حفظ آب باران و برف مخازن عظیم با تکنولوژی نانو جهت جلوگیری از گندیدن آن ساخته شده است .
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. جنگ ترکیبی خودمان، علیه خودمان!

  2. کارگری انگشتر ۵۰ میلیاردی را به صاحبش بازگرداند

  3. اقدام عجیب سفیر ایران در باکو/ برای عزت ایران استعفا دهید              

  4. جلاد، به پایان سلام کن!

  5. بهادری جهرمی: مبالغ جرایم رانندگی متناسب با تورم افزایش یافت

  6. تورم چه زمانی تک رقمی می‌شود؟

  7. نرخ تعرفه‌های خدمات بهداشتی درمانی ۱۴۰۳ اعلام شد/ نرخ رسمی ویزیت ۵۰% گران می‌شود!

  8. بازداشت سومین عامل حمله تروریستی در مسکو

  9. آقایان رئیسی و اژه‌ای! آیا در پیشگاه خدای متعال و امام‌زمان (عج) پاسخی دارید؟

  10. انتقام از پوتین؟

  11. عوامل توهین کننده به نظام و مقدسات اسلامی دستگیر شدند

  12. ائتلاف ایران، روسیه و چین تبدیل به کابوسی برای آمریکا می‌شود

  13. علم‌الهدی: امروز در کشور از آثار تحریم اقتصادی آمریکا مشکلی حس نمی‌کنیم

  14. بازگشت احتمالی ترامپ چه تاثیری بر اقتصاد ایران دارد؟

  15. افزایش ١٧٠ درصدی حداقل حقوق کارگران در دولت سیزدهم

  16. مردم طلای دست دوم خریداری نکنند

  17. خط و نشان حقوقی ایران برای کویت

  18. هشدار سخنگوی پلیس به رانندگان نوروزی؛ آمار تصادفات هولناک است!

  19. اول، بساط دلالی باید جمع شود

  20. وزیر اقتصاد: در سال ۱۴۰۲ رکورد بیشترین سرمایه‌گذاری خارجی واقعی در ۱۶ سال اخیر شکسته شد

  21. کولرهای گازی بلای جان صنعت برق

  22. منظور: تخصیص ارز کشور برای واردات خودرو به صرفه نیست

  23. ایران اینترنشنال در آستانه تعطیلی / تعطیلی قریب الوقوع دفتر واشنگتن + عکس

  24. دادستان ساری: خسارات وارده قطع سه هزار اصله نهال جبران شود

  25. جریمه تخلفات حادثه ساز ۵ برابر شد/ اعمال از هفته آینده            

آخرین عناوین