آیت الله آملی لاریجانی: تخریب نظام بانکی به نفع هیچکس نیست

گروه اقتصادی الف،   3980404243 ۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۲ تکراری یا غیرقابل انتشار

رئیس مجمع تشخیص گفت: تضعیف و ضربه زدن به بانک‌ها در دوران جنگ اقتصادی به مصلحت نیست. بنده در جایگاه های مختلف از مدیریت بانک‌ها برای خدمت رسانی به مردم حمایت کرده ام.

آیت الله آملی لاریجانی: تخریب نظام بانکی به نفع هیچکس نیست

به گزارش الف به نقل از اداره کل روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام؛ آیت الله صادق آملی لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در دیدار با شورای هماهنگی بانک‌های دولتی و در جمع شماری از مدیران شبکه بانکی کشور گفت: خدمات بانکی در کشور بسیار وسیع و ارزشمند است و از میزان خدمات بانک‌ها به مردم و تسهیلاتی برای رونق چرخه تولید انجام می‌شود، همه آگاه هستند. چون به نحو طبیعی این خدمات انجام می‌شود، خیلی دیده نمی‌شود. اطلاع دارم که مشکلات زیادی وجود دارد و از این لحاظ بنده در جایگاه‌های مختلف از مدیریت بانک‌ها برای خدمت رسانی به مردم حمایت کرده ام. بین اشکالات و خدمات تعادل کاملی وجود ندارد. برخی سو استفاده‌ها در گوشه و کنار وجود داشت اما این موارد نباید چهره بانک‌ها را مشوه کند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به برخی فشارهای داخلی علیه نظام بانکی کشور گفتند: بانک‌ها وقتی تحت فشار قرار می‌گیرند در ارائه خدمات محدود می‌شوند. در بانک‌های خصوصی الزام به پرداخت تسهیلات ارزان قیمت یک مشکل مضاعف دارد به علاوه قضائی نمودن پاره‌ای از اشکالات در بانک‌ها بدون تدبیر ممکن است به بحران تبدیل شود.

ایشان افزودند: در خصوص بانک‌ها، باید با تدبیر اقدام کنیم و برخوردهای انتقادی و تخریبی با همه بانک‌ها و شایعه سازی در مورد عملکرد بانک‌ها صحیح نیست. برخی‌ها تسهیلات ارزان قیمت می‌گیرند و با فریب کاری و نیرنگ و حتی توصیه گرفتن از برخی مقامات از پرداخت تسهیلات خودداری می‌کنند. بنابراین در فضایی که بانک‌ها ملزم به انجام انحای خدمات و تسهیلات هستند، تخریب نظام بانکی به نفع هیچکس نیست.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر این نکته که البته مشکلاتی نیز در بانک‌های ما وجود دارد گفت: از جمله‌ی این مشکلات، ورود برخی بانک‌ها به فعالیت اقتصادی است. این ورود منجر به رقابت ناصحیح و نامتعادل می‌شود. باید در راه اندازی تولید مشارکت کنند اما ورود خود بانک‌ها به امور اقتصادی و بنگاه داری بعضاً خلاف قانون است و باید به طرف اصلاح گام برداشت.

آیت الله صادق آملی لاریجانی تاکید کرد: البته نظارت‌های بانک مرکزی و اصلاحات درون بانک‌ها را باید جدی گرفت و با اهتمام کامل پیگیری کرد. در موضوع مطالبات معوق هم باید به گونه‌ای عمل کرد که میزان معوقات انباشت شده از حد متعارف جهانی فراتر نرود.

وی افزود: افرادی از مردم هستند که تسهیلات خرد از بانک‌ها گرفته اند و می‌توان آنها را موردی حل کرد. اما برخی از اشخاص که تسهیلات کلان گرفته اند و پول را بر نمی‌گردانند. حتی برخی از اینها اموالی برای پرداخت معوقات خود دارند اما در این شرایط حاضر نیستند تسهیلات ارزان قیمت را پس بدهند باید افراد سو استفاده گر از دیگر مشتریان بانک‌ها، جدا شوند و برای برگرداندن مطالبات معوق از دستگاه قضائی و اطلاعاتی کشور یاری خواست.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در مورد تسهیلات دستوری به بانک‌ها باید به هیأت مدیره ها و مدیران عامل اختیار داد که متضرر نشوند و بیشتر از حد مجاز تسهیلات ارزان قیمت ارائه نکنند تا بانک‌ها آسیب نبینند و به نقطه بحران نرسند. حضور بانک‌ها در شرایط سخت و همراهی با مردم در بلایای طبیعی، کاری لازم است اما میزان تسهیلات دستوری به بانک‌ها باید با اعتبارات اعطایی بانک مرکزی متناسب باشد.

وی گفت: در بحث fatf در مجمع خیلی کار شده است و بحث های فنی فراوانی در موردfatf و لوایح مربوط به آن صورت گرفته است، این لوایح ماهیت‌های متفاوتی دارد. پالرمو مخالفان و موافقانی دارند و باید در کنار کنوانسیون‌های دیگر بررسی شود. پالرمو را باید در کنار fatf و cft ببینیم. کشورهای غربی در لوایح و توافق‌ها، تفسیرهایی به نفع خود می‌کنند و با گردن کلفتی از اجرای تعهدات شانه خالی می‌کنند. در برخی از لوایح، جهات امنیتی مهمی نیز مطرح است و افرادی که شأن و جایگاه و تخصص مسائل امنیتی دارند، هشدارهایی می‌دهند. اطلاعات کل نظام بانکی و تراکنش‌ها را در اختیار دیگران قراردادن به مصلحت کشور نیست. بخش زیادی از عدم همکاری بانک‌های خارجی با شبکه بانکی ما، به موضوع fatf مربوط نیست و ناشی از ترس بانک‌های خارجی از تحریم‌های ظالمانه بانکی است. بنابراین باید به این نکته مهم در بحثfatf توجه داشت.

در ابتدای این دیدار مدیران عامل بانک‌ها، جداگانه گزارشی از فعالیت‌های صورت گرفته از سوی شبکه بانکی تحت مدیریت خود در داخل و خارج کشور در خصوص تسهیل امور اقتصادی مردم و واحدهای تولیدی و بازرگانی را ارائه کرده و به برخی اقدامات صورت گرفته برای مدیریت نرخ ارز و کمک به صنایع کشور در شرایط تحریم‌های ظالمانه اشاره کرده و به طرح دیدگاه‌ها و نظرات خود پرداختند.

دیدگاه کاربران

مصطفي۹۷۲۰۲۰۲۲:۲۰:۱۲ ۱۳۹۸/۴/۴
جناب ايت الله به شرطي كه اين بانكها با ربا خواري ، اقتصاد ، اشتغال رو به اين شدت تخريب نكنند پس ربا خواري جنگ نظامي با خداست ، رو چه كنيم اين بانكها عامل اصلي ركود ، تورم ، اشتغال ، گراني هاي كمر شكن و ناراضي تراش هستند
ناشناس۹۷۲۰۳۸۲۲:۲۷:۵۰ ۱۳۹۸/۴/۴
خدا وکیلی بدون غرض ورزی می گم کارمندان بانکها و کلا سیستم بانکی زحمتکش ترین قشر و سازمان در کشور و تا حدود زیادی در خدمت نظام است ولی بیشترین هجمه در مواقع بروز مشکلات برای کشور نصیبشان میشود.
سید۹۷۲۳۹۷۰۸:۱۹:۲۶ ۱۳۹۸/۴/۵
بانک ها اتو کشیده .. ها هستند
ناشناس۹۷۲۳۹۹۰۸:۲۰:۱۹ ۱۳۹۸/۴/۵
نظام بانکی پر از ربا و نزول از پایه خراب هست نیازی به تخریب ندارد. با این ..ها زندگی مردم رو هم به بدکشیده شده
ناشناس۹۷۲۴۰۱۰۸:۲۱:۲۰ ۱۳۹۸/۴/۵
سلام تمام مراجع خلق پول و دیرکرد بانکی مصداق ربا دانسته اند . خطر بانک ربوی الان بیشتر از داعش است
صف۹۷۲۵۰۵۰۹:۰۹:۵۴ ۱۳۹۸/۴/۵
کدام خدمات جناب آیت الله؟! بانکها پدر مردم و کشور را در آورده اند. تمام مراجع بزرگوار شیعه از وضعیت بانکها ناراحتند و روزی نیست که این آزردگی را بیان نکنند آن وقت جنابعالی بر خلاف .. تعریف و تمجید میکنید...
ناشناس۹۷۲۵۲۴۰۹:۱۴:۲۰ ۱۳۹۸/۴/۵
ای که گفتی یعنی چه؟ ای چه جمله ای بود که ..
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

  2. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

  3. این صدای اقتدار ایران است ...

  4. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

  5. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

  6. وحدت ملی با وعده صادق

  7. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

  8. استخوانی در گلوی اسرائیل!

  9. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

  10. کمی دیر نیست؟

  11. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

  12. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

  13. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

  14. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

  15. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  16. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  17. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  18. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

  19. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

  20. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

  21. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  22. اسراییل چه باید بکند؟ 

  23. بهادری جهرمی: احیای دریاچه ارومیه با برنامه‌ریزی دولت رخ داد

  24. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  25. انتقاد دوباره شریعتمداری از مسئولین درباره وضعیت حجاب/ اوج و فرود قیمت دلار

آخرین عناوین