صادق آبادی معاون وزیر نفت: ظرفیت پالایش کشور در خردادماه به 2 میلیون و 150 هزار بشکه در روز رسید

گروه اقتصادی الف،   3980403152
ظرفیت پالایش کشور در خردادماه به 2 میلیون و 150 هزار بشکه در روز رسید

در شرایطی که کشور د ر تحریم یکجانبه آمریکا و جنگ نابرابر اقتصادی قرار دارد، وزارت نفت و تمام شرکت های تابعه که یکی از کلیدی ترین مراکز ستاد فرماندهی جنگ تحریم اقتصادی است برای مقابله با این جنگ و مقاومت در برابر دشمنان اقداماتی در خور و شایسته دارد، دلسوزان و فرزندان فداکار این سرزمین در جنگ نابرابر اقتصادی هرگز از فعالیت دست نکشیده و ناامید نشده اند و همچنان به مقاومت در این جبهه پرداخته اند.

رسیدن ظرفیت پالایش کشور به 2 میلیون و 150 هزار بشکه در روز رخداد بزرگی است که در عرصه داخلی و بین المللی تاثیر شگرفی خواهد داشت چرا که در شرایطی که تحریم کنندگان دنبال ایجاد یاس و ناامیدی علیه ایرانیان هستند، بارقه پرنور از امید این روزها ایجاد شده است.

رشد کیفیت تولید بنزین و نفت‌گاز در کشور که معاون رییس جمهور و رییس سازمان محیط زیست را بر آن داشت تا از وزیر نفت قدردانی کند، افزایش ذخایر استراتژیک سوخت کشور، برنامه‌ریزی برای افزایش پلکانی ظرفیت پالایشگاه ستاره خلیج فارس در قالب فاز چهارم با روش‌های نرم افزاری و سخت افزاری رخدادهای مهم و ریز و درشتی است که جزئیات آن را علیرضا صادق آبادی معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران تشریح می کند؛

 

افزایش ظرفیت پالایش نفت خام و میعانات گازی به حدود 2 میلیون و 150 هزار بشکه در روز

به گزارش الف مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی خبر داد: از خرداد ماه سال جاری متوسط پالایش نفت خام و میعانات گازی کشور به 2 میلیون و 150 هزار بشکه در روز رسیده است.

علیرضا صادق آبادی با بیان اینکه ظرفیت پالایش کشور از یک میلیون و 550 هزار بشکه در ابتدای سال 96، به 2 میلیون و 150 هزار بشکه رسیده است، افزود: این میزان در حال افزایش است و تا پایان امسال به حدود 2 میلیون و 400 هزار بشکه در روز خواهد رسید.

وی تاکید کرد: با برنامه ریزی های صورت گرفته، 850 هزار بشکه نفت خام و میعانات گازی که تحریم های یکجانبه آمریکا می توانست مانع ورود آن به بازارهای جهانی شود، در داخل کشور پالایش و به فرآورده‌های با ارزش افزوده بالاتر تبدیل شده است.

افزایش ظرفیت پالایش کشور به حدود 2 میلیون و 400 هزار بشکه در روز تا پایان امسال

صادق آبادی ادامه داد: سیاست‌هایی که در ادامه مسیر افزایش دریافت خوراک برای جذب حداکثری نفت خام و میعانات گازی در پالایشگاه ها دنبال می کنیم دریافت و پالایش میعانات گازی را از 450 هزار بشکه به 500 هزار بشکه  و نفت خام را از حدود یک میلیون و 700 به حدود یک میلیون و 900 هزار بشکه در روز خواهد رساند.

صادق آبادی افزود: این سیاست ها یکی از راهبردهای آرایش جنگی در وزارت نفت است که بر مبنای رفع گلوگاه ها و افزایش ظرفیت پالایشی ایجاد شده است.

 فاز چهارم ستاره به کمک افزایش ظرفیت پالایش آمد

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی با اشاره به اینکه برداشت میعانات گازی رابطه مستقیم با برداشت گاز غنی از میدان مشترک پارس جنوبی دارد، گفت: گاز طبیعی تولیدی در این میدان سهم بالایی در سبد سوخت کشور دارد و طبیعی است که افزایش تولید آن باید ادامه داشته باشد؛ به همین منظور سیاست افزایش دریافت و پالایش خوراک میعانات گازی در پالایشگاه ستاره خلیج فارس در دستور کار قرار گرفته است تا تولید از این میدان در شرایط فعلی همچنان افزایش یابد.

وی با اشاره به افزایش ظرفیت دریافت خوراک پالایشگاه ستاره خلیج فارس و راه اندازی فاز چهارم این پالایشگاه افزود: ابتدا در نظر داشتیم که فاز چهارم را همانند سه فاز دیگر اجرا کنیم، اما از آنجاییکه هم‌اکنون منابع ارزی کشور محدود و صرف کالاهای ضروری در جامعه می شود و همچنین به صرف زمانی حدود سه الی چهار سال نیاز داشت، تصمیم بر آن شد که با استفاده از ظرفیت های نرم افزاری و سخت افزاری موجود و اضافه کردن تجهیزات جدید فرآیندی، فاز چهارم را در قالب یک فاز جدید، راه‌اندازی و ظرفیت پالایش را افزایش دهیم.

صادق آبادی تشریح کرد: ابتدا با کمک چند مشاور حقیقی و حقوقی و سازندگان تجهیزات، ظرفیت های مازاد را در پالایشگاه ستاره خلیج فارس شناسایی کردیم و با چند تغییر در تجهیزات مختلف (کوره ها، مبدل های هوایی، پمپ ها، برج ها و ...) ظرفیت اسمی سه فاز را از 360 هزار بشکه به 480 هزار بشکه برسانیم.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش با بیان اینکه هم اکنون مرحله اول فاز چهارم اجرا شده و ظرفیت پالایشگاه ستاره خلیج فارس از 360 هزار بشکه به 400 هزار بشکه رسیده است، افزود: در ماه آینده این میزان به 420 هزار بشکه و ان شاء ا... در مهرماه به 450 هزار بشکه در روز خواهد رسید.

به گفته صادق آبادی تا پایان امسال با خرید تجهیزات مورد نیاز ظرفیت پالایش میعانات گازی در پالایشگاه ستاره خلیج فارس به 480 هزار بشکه در روز خواهد رسید.

چگونگی دستیابی به این میزان از ظرفیت پالایش

صادق آبادی با بیان اینکه بخش بزرگ و مهمی از افزایش ظرفیت پالایش و پخش فرآورده های نفتی مدیون پالایشگاه ستاره خلیج فارس است، افزود: علاوه بر فاز چهارم پالایشگاه ستاره خلیج فارس که با کمترین هزینه و در کوتاهترین زمان 120 هزار بشکه میعانات گازی را به ظرفیت پالایش کشور اضافه کرده است، 300 تا 350 هزار بشکه نفت خام نیز در پالایشگاه های آبادان، اصفهان، تهران، اراک، شیراز و بندرعباس اضافه شده است.

توزیع نفت‌گاز یورو 4 کشور فراتر از تعهد شرکت

صادق آبادی با اشاره به اینکه شرکت ملی پالایش و پخش در توزیع نفت گاز نیز فراتر از تعهد خود عمل کرده است، افزود: ما موظف بودیم در کلانشهرهای مشهد، تهران، اهواز، تبریز، کرج، شیراز، اصفهان و اراک نفت گاز یورو توزیع کنیم، اما هم اکنون ساوه، دلیجان، خمین، قم، اسفراین، کرمان، رفسنجان، نیشابور و سبزوار نیز از نعمت نفت‌گاز یورو 4 بهره مند هستند.

وی ادامه داد: ما همچنین تعهد داشتیم که در 163 جایگاه بین راهی نفت‌گاز یورو 4 ارائه کنیم که در حال حاضر این تعداد به بیش از 263 جایگاه رسیده است.

ایران صاحب مقام نخست تولید فرآورده در منطقه

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش با بیان اینکه ایران در بین کشورهای منطقه بالاترین میزان تولید فرآورده های با کیفیت و ارزش افزوده بالا را دارد، افزود: البته ظرفیت پالایش نفت خام عربستان بیشتر است اما ما صاحب پالایشگاهی به نام ستاره خلیج فارس هستیم که معادل یک پالایشگاه نفت یک میلیون و 300 هزار بشکه ای نفت، فرآورده های با ارزش افزوده بالا تولید می‌کند.

به گفته وی وقتی این معادل سازی با پالایشگاه های منطقه صورت بگیرد متوجه می شویم که ایران بالاترین ظرفیت تولید فرآورده های با ارزش افزوده بالا را دارد.

تولید فرآورده های نفتی از متوسط مصرف در کشور بالاتر است

صادق آبادی با بیان اینکه هم اکنون متوسط میزان مصرف بنزین کشور حدود 94 میلیون لیتر در روز است، تاکید کرد: ظرفیت تولید این محصول در کشور حدود 110 میلیون لیتر در روز است که از این میزان بنزین حدود 90 میلیون لیتر آن با گوگرد کمتر از 50 و 10 پی پی ام تولید می شود که در منطقه کم نظیر است.

وی همچنین درباره میزان تولید نفت‌گاز کشور نیز گفت: روزانه حدود 115 میلیون لیتر نفت‌گاز در کشور تولید می شود که حدود 40 درصد آن با استاندارد یورو 4 و 5 است و یک جهش در رشد کیفی نفت‌گاز به حساب می آید که بی سابقه است.

واردات یا صادرات بنزین هر دو عامل هشدار دهنده در خصوص مصرف بنزین هستند

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی با تاکید بر اینکه سیاستگزاران باید همیشه نسبت به مصرف بنزین در کشور حساس باشند، گفت: تا زمانی که در بودجه کشور محلی برای واردات بنزین یا درآمدی برای کشور از محل صادرات آن در نظر گرفته نشده باشد، سیاستگزاران نسبت به هشدارهای افزایش مصرف واکنشی نشان نمی دهند و در واقع نسبت به آن حساسیت ندارند.

صادق آبادی با اشاره به اینکه سال گذشته ایران از فهرست کشورهای وارد کننده بنزین خارج شده است، گفت: برای کاهش مصرف بنزین کشور نیز می توان در مرحله اول به تولید و استفاده از خودروهای کم مصرف روی آورد، سیاست بعدی با توجه به حجم ذخایر گاز کشور می تواند برنامه جایگزینی سوخت CNG با بنزین باشد، همچنین گسترش حمل و نقل عمومی و یا سیاستهای قیمتی نیز می تواند باعث کنترل و کاهش مصرف بنزین در کشور باشد.

شرایط مطلوب ذخایر استراتژیک بنزین

وی ادامه داد: ذخایر استراتژیک بنزین و نفت‌گاز ما هم اکنون در شرایط بسیار مطلوب است که یک سپرده ارزی برای کشور محسوب می شود.

تامین خوراک پتروشیمی ها فراتر از تعهدات

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی تاکید کرد: یکی دیگر از وظایف این شرکت علاوه بر تولید فرآورده که مورد نظر و تاکید وزیر نفت نیز بوده است، تامین خوراک مورد نیاز واحدهای پتروشیمی است.

وی اعلام کرد: هم اکنون شرکت ملی پالایش و پخش حدود 20 تا 30 درصد از تعهد خود فراتر عمل و خوراک واحدهای پتروشیمی را فراهم کرده است.نیات افراد در اتهام افکنی مشخص نیست، اما عملکرد وزارت نفت و شرکت‌های تابعه با آمار و عدد قابل دفاع است

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش درباره برخی انتقادات و حملات که برای صنعت نفت کشور ایجاد شده است، توضیح داد: من از نیات افراد خبر ندارم، بهتر است عملکرد را بر اساس اعداد و ارقام بسنجیم زیرا در این صنعت می توان با این زبان راحت تر صحبت و دفاع کرد.

وی گفت: دستیابی به 2 میلیون و 150 هزار بشکه ظرفیت پالایش، افزایش تولید بنزین و نفت‌گاز، تولید بنزین با کیفیت بالا، تولید نفت‌گاز با کیفیت بالا، تامین ارز برای تامین کالاهای اساسی کشور، تامین بدون وقفه یارانه ها، تامین پایدار و بی وقفه سوخت در تمام شرایط از جمله سیل و زلزله، .... و دهها مواردی از این دست نشان از عملکرد موثر وزارت نفت دارد.

صادق آبادی تاکید کرد: وزارت نفت ستون مقاومت اقتصادی کشور محسوب می شود، بنابراین طبیعی است که بیشترین فشار را هم به وزارت نفت بیاورند.

صادق آبادی همچنین از تمام کارکنان و مدیران صنعت پالایش کشور قدردانی و تاکید کرد: تمام این اقداماتی که بخشی از آن گفته شد، بدون دلسوزی، همدلی، همیاری تمام کارکنان زحمتکش و راهبری شخص آقای مهندس زنگنه غیر ممکن بود و این حمایت‌ها در تمام مراحل از کوچکترین اقدام تا بزرگترین آن باعث شده که هم اکنون بنزین و میعانات گازی پاشنه آشیل کشور نبوده و تحریم ها در این بخش بی اثر باشد.

وی در ادامه تاکید کرد: این اقدامات مثبت که با اعداد و ارقام قابل اثبات است و درباره آن توضیح دادم، در راستای افزایش تاب آوری کشور در شرایط تحریم و جنگ نابرابر اقتصادی است که تمامی با حمایت، دستور و پیگیری‌ها و تلاش های شبانه روزی وزیر نفت، مدیران مربوطه، کارشناسان و متخصصان امر صورت گرفته و همه فعالان این جبهه با ایمان و عشق به وطن و دلسوزی و همدلی انجام شده است.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

  2. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

  3. اعتماد کنید و مطمئن باشید

  4. نظرات برگزیده مخاطبان الف: وضعیت حجاب، حاصل کم‌کاری چهل‌ساله است/ باید برای مبارزه با سگ‌های ولگرد فکری کرد

  5. نماز جمعه این هفته تهران به امامت حجت الاسلام صدیقی اقامه می‌شود

  6. این صدای اقتدار ایران است ...

  7. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

  8. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

  9. ارژنگ امیرفضلی و زندگی در شرایط سختِ تورنتو

  10. یک نکته قابل‌تامل در مورد توسعه قدرت نظامی ایران

  11. وحدت ملی با وعده صادق

  12. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

  13. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

  14. استخوانی در گلوی اسرائیل!

  15. پشت‌پرده عقب‌نشینی صهیونیست ها از غزه

  16. آیت الله صدیقی: عذرخواهی می‌کنم که با غفلت و کم توجهی باعث هجمه به ملت ایران شدم

  17. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

  18. درگیری لفظی علی دبیر و پیمان یوسفی روی آنتن زنده: شما تنت میخاره!

  19. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

  20. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

  21. تصاویری از نمازجمعه تهران به امامت حجت‌الاسلام کاظم صدیقی | کدام چهره‌های سیاسی و نظامی به نمازجمعه رفتند؟

  22. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  23. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

  24. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

  25. رئیسی: فعالان اقتصادی از عددسازی‌ها در بازار نگران نباشند  

پربحث‌های هفته

  1. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

  2. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  3. افزایش ۳۵ درصدی مزد کاهش قدرت خرید کارگران را جبران نکرد

  4. اردوغان در حال بلعیدن ارس/ نقشه خطرناک ترکیه علیه محیط زیست ایران

  5. ماجرای طرح مالیات بر ازدواج چیست؟  

  6. تبلیغ کولرهای گازی ممنوع شد

  7. ریزش قابل توجه بهای سکه و طلا در کمتر از ۲۴ ساعت

  8. افزایش قیمت دلار آزاد و سکه در معاملات امروز بازار

  9. کاهش مصرف ۲۲ میلیون لیتری بنزین با توسعه CNG/ لزوم گازسوز شدن تاکسی‌های اینترنتی  

  10. مرغداری‌ها به ازای فروش هر کیلو مرغ ۱۲ هزار تومان ضرر می‌کنند!

  11. قیمت جدید گوشت، مرغ، برنج و روغن اعلام شد/ جدول قیمت

  12. زعفران ایرانی به سرنوشت پسته و فرش دچار شد  

  13. وزیر اقتصاد: عوامل کلیدی تأثیرگذار بر نرخ ارز در وضعیت مطلوبی قرار دارند  

  14. افزایش حقوق بازنشستگان تأمین‌ اجتماعی در پرداختی اردیبهشت اعمال خواهد شد

  15. قیمت خودرو فعلا تغییر نمی‌کند

  16. دستمزد ۱۴۰۳ ثابت ماند، حق مسکن کارگران افزایش نیافت

  17. موشک‌های سپاه کدام نقاط سرزمین‌های اشغالی را هدف قرار داد؟

  18. اعلام زمان دومین حراج شمش طلا/ خریداران تا پایان امروز ۳۵۰ میلیون تومان واریز کنند

  19. مأموریت تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی همراه با عدالت اجتماعی و کاهش فاصله طبقاتی

  20. اعمال افزایش حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران از اردیبهشت ماه

  21. چگونه ۲۰۰۰ دلار ارز سهمیه ای بگیریم؟

آخرین عناوین