تاثیر سفر شینزو آبه بر بازار ارز و بورس

محسن زنگنه،   3980325055 ۱۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۶ تکراری یا غیرقابل انتشار
تاثیر سفر شینزو آبه بر بازار ارز و بورس

قیمت ارز، متأثر از متغیرهای مختلف اقتصادی و سیاسی است. سیاست‌های پولی و مالی دولت‌ها، تصمیمات بانک مرکزی، وضعیت تراز تجاری، افزایش یا کاهش پایه پولی، تعییر در نرخ سود بانک‌ها، تورم، تغییر قیمت‌های جهانی، کاهش یا افزایش قیمت نفت یا طلا و... از شاخص‌های اقتصادی مؤثر در تعیین قیمت ارز است. اما متغیرهای سیاسی هم هستند که در تعیین قیمت ارز موثرند و گاه تاثیرشان بیش از متغیرهای اقتصادی است؛ از جمله عوامل سیاسی که باعث ثبات بازار ارز و حفظ ارزش پول ملی یک کشور می‌شود، اقتدار سیاسی و ثبات یک حکومت است.

هرچقدر یک نظام سیاسی، از اقتدار بین‌المللی بیشتری برخوردار باشد و در سیاست‌های خود دارای ثبات و پایداری بیشتری باشد، نوسانات ارزش ارز در آن، به مراتب کمتر و اقتصاد آن پایدارتر است و در برابر تکانه‌های خارجی و تهدیدات بیرونی، مقاوم‌تر خواهد بود.

بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار با نخست‌وزیر ژاپن، ضمن آنکه اقتدار سیاسی و بین‌المللی ایران را نشان داد، در حقیقت تکرار همان مواضع اصولی و بنیادین انقلاب در طول ۴۰ سال گذشته بود. برخلاف تحلیل‌هایی که مواضع رهبری در دیدار شینزو آبه را بدیع و در نوع خود، جدید ارزیابی می‌کنند، نگارنده معتقد است که این مواضع تکرار همان اصول و مبانی انقلاب است که بارها توسط ایشان و در مناسبت‌های مختلف بر آن تاکید و اصرار فرموده‌اند.

نمونه‌های اخیری که در حافظه مردم نیز هنوز مانده است، سخنان ایشان در دیدارهای ماه رمضان با اساتید، دانشجویان و...، سخنرانی در ۱۴ خرداد سال جاری در مرقد حضرت امام و نیز خطبه‌ها و بیانات عید سعید فطر است. ایشان همواره بر عدم مذاکره با آمریکا به‌عنوان یک اصل عقلانی و انقلابی و منطبق بر صلاح کشور و مردم تاکید ورزیده‌اند. آیت‌الله خامنه‌ای در هنگام مذاکرات برجام بر بدعهدی آمریکا به کرات تاکید کردند و پس از برجام نیز عنوان کردند که به وعده‌های آمریکا و دولت‌های اروپایی در برجام خوش‌بین نیستند و نهایت بعد از خروج آمریکا و عدم تحقق وعده‌های برجام - که مهم‌ترین آن نفی تحریم‌ها بود-، بر عدم‌تکرار تجربه تلخ مذاکره با آمریکا تاکید داشتند و حتی در بیانات ۱۴ خرداد به تصریح به آمریکا توصیه کردند که حتی «نزدیک هم نشود»؛ بنابراین می‌بینیم که دیدار رهبری با نخست‌وزیر ژاپن و مواضع ایشان، هیچ نکته‌ای فراتر از مواضع و سخنان قبلی نداشت و شاید تنها تفاوت آن، بیان همان مواضع در حضور شینزو آبه بود.

بر این اساس، به‌طور منطقی این دیدارها و مواضع نه‌تنها هیچ اثر منفی بر شاخص‌های اقتصادی از جمله نرخ ارز نباید داشته باشد بلکه به جهت نمایش مجدد اقتدار سیاسی و بین‌المللی جمهوری اسلامی و ثبات حاکمیت ایران و خنثی‌کردن تهدیدات پوشالین آمریکا درباره احتمال بروز جنگ و حمله نظامی، باید شاهد بهبود شاخص‌های اقتصادی از جمله شاخص بورس و نرخ ارز باشیم.

اما متاسفانه یک جریان مشخص، طی دو هفته گذشته، با ارائه تصویری غیرمنطقی از این سفر، چنان تبلیغ کردند که گویا قرار است با این سفر، گشایشی غیرمنتظره در مشکلات اقتصادی کشور رخ دهد. در برخی تحلیل‌های این جریان، سفر نخست‌وزیر ژاپن با قبول قطعنامه ۵۹۸ در سال ۶۷، مشابهت‌سازی می‌شد و کاهش شدید نرخ ارز و قیمت‌ها را پیش‌بینی می‌کردند و هر‌گونه کاهش قیمت دلار یا کاهش قیمت خودرو را نیز مرتبط با این سفر تحلیل می‌کردند و تلاش داشتند تا به مخاطبان خود چنین تلقین کنند که همه اقتصاد ایران بسته به نوع مواجهه مدیران ارشد کشور و اتخاذ مواضع از سوی رهبران ایران در برابر آبه و نوع پاسخ به پیام ترامپ است.

همین اقدامات نیز باعث بی‌ثباتی در برخی بازارها، ایجاد انتظارات کاذب، نگرانی برخی فعالان اقتصادی و حتی رکود در برخی بازارها شد.

پیش‌بینی می‌شود که همین گروه، پس از سفر شینزو آبه و دیدار وی با رهبری، سعی کنند تا مشکلات اقتصادی کشور و برخی ضعف‌های مدیریتی را به این دیدارها گره بزنند و برای اثبات تحلیل‌های پیشینی خود، بر بی‌ثباتی اقتصاد اصرار ورزند.

همان‌گونه که بیان شد، مواضع رهبری تکرار همان مواضع قبلی ایشان و نظام بوده و برای بسیاری از تحلیلگران منصف، کاملاً قابل پیش‌بینی بود که با توجه به مواضع و عملکرد دولت آمریکا و کشورهای اروپایی، این سفر هیچ چیز جدیدی برای اقتصاد کشور نخواهد داشت؛ لذا، اگر طی روزهای آینده، بر خلاف روند طبیعی بازار، شاهد نوسانات و بی‌ثباتی‌هایی باشیم، مقصر رسانه‌ها، مسوولان اجرایی و کسانی هستند که با بزرگ‌نمایی این سفر و ایجاد انتظارات کاذب و ارائه تحلیل‌های جانبدارانه، ضریب غیرواقعی به این سفر دادند و قطعاً نمی‌توانند، آثار مواضع و اقدامات خود را بر گردن نظام و حاکمیت و مواضع اصولی و سیاست‌های کلان کشور بگذارند.

منبع: صبح نو

دیدگاه کاربران

ناشناس۹۵۳۱۴۱۱۰:۰۹:۵۶ ۱۳۹۸/۳/۲۵
هر وقت شانسی برای تعامل با دنیا بوجود می آید، دلار و سکه قیمتشان کاهش می یابد و هر وقت این شانس از بین می رود، افزایش.
ناشناس۹۵۳۴۰۶۱۱:۴۳:۳۳ ۱۳۹۸/۳/۲۵
هروقت لبیرال ها که مثل زالو به جان اقتصاد کشور افتاده اند، به زعم خودشان شانسی برای وطن فروشی پیدا میکنند فیتیله قیمت ها رو میکشند پایین که افکار عمومی رو تحت فشار بزارن، و هروقت این شانس رو از دست رفته می بینند برعکس عمل میکنند. ولی به مدد فضای مجازی و اگاهی مردم دوران این بازی ها گذشته و حنایشان برای مردم رنگی ندارد.
ناشناس۹۵۳۶۷۰۱۳:۱۳:۰۰ ۱۳۹۸/۳/۲۵
اقتصاد لیبرال در کشورهای زیادی موفق بوده : سوئیس - سوئد - آلمان - آمریکا - هلند - فنلاند - نروژ استرالیا - کانادا - انگلیس - بلژیک - نیوزیلند - تایوان - کره جنوبی - ژاپن - سنگاپور - مالزی و ... شما چه نمونه موفقی دارید ؟
ناشناس۹۵۳۹۵۳۱۴:۴۹:۰۹ ۱۳۹۸/۳/۲۵
کره شمالی!
ناشناس۹۵۴۰۸۵۱۵:۵۱:۴۴ ۱۳۹۸/۳/۲۵
اوضاع اقتصادی کشورهای فرانسه و انگلیس و یونان و برخی دیگر از کشورهای اروپایی به شدت بهم ریخته و و لیبرالیسم هم مانند کمونیسم شکست خورده است .
ناشناس۹۵۴۹۸۹۰۸:۰۰:۱۶ ۱۳۹۸/۳/۲۶
ای کاش لیبرال های ایرانی حداقل به همان اصول لیبرالی عمل می کردند! مالیات واقعی از پولدارها - سیاست های مسکن - قراردادهای شفاف - محاکمه مسوولین مفسد - عدم حمایت از دلالان - ندادن وعده های توخالی
ناشناس۹۵۳۹۲۵۱۴:۴۱:۱۸ ۱۳۹۸/۳/۲۵
معنی لیبرال میدانی چیست لطفا برای من بی سواد معنی کن تا متوجه حرفت بشم
ناشناس۹۵۴۰۸۸۱۵:۵۳:۴۴ ۱۳۹۸/۳/۲۵
افزایش قیمت خودرو و ارز و سکه و مسکن نتیجه سیاست های غلط دولت و بانک مرکزی است و به عوامل خارجی مربوط نیست .
ناشناس۹۵۴۲۶۳۱۷:۱۱:۴۷ ۱۳۹۸/۳/۲۵
درسته تحریم هم تأثیر گذار است ولی نوسان قیمت دلار و سکه بیشتر حاصل ضعف در مدیریت اقتصادی دولت است . اینکه دولت ده ها تن طلا را به صورت سکه و 18 میلیارد دلار سرمایه ارزی کشور را در بین خواص خود توزیع می کند چه ربطی به تحریمها و ارتباطات خارجی دارد؟
ناشناس۹۵۳۱۴۳۱۰:۱۱:۰۲ ۱۳۹۸/۳/۲۵
سفر آبه باعث شد عده ای دلارهایشان را ارزان بفروشند.
ناشناس۹۵۳۱۵۹۱۰:۱۷:۲۲ ۱۳۹۸/۳/۲۵
گنه کرد در بلخ آهنگری به شوشتر زدند گردن مسگری
معلم۹۵۳۲۸۳۱۰:۵۲:۱۸ ۱۳۹۸/۳/۲۵
اقتصاد وابسته به نفت و عوامل موثر بر عرضه و تقاضا برای دلار.
علی۹۵۳۴۵۴۱۲:۰۱:۴۸ ۱۳۹۸/۳/۲۵
چون تاثیر مخرب این سیاستهای غلط را بر اقتصاد می دانید از پیش به فرافکنی و تهمت زدن می پردازید.
ناشناس۹۵۳۶۱۸۱۲:۵۴:۰۸ ۱۳۹۸/۳/۲۵
تیتر با محتوا هیچ ربطی نداشت فکر میکنم عمدا اینطور تیتر بزنید که این نوع محتوا خوانده بشه
ناشناس۹۵۳۶۲۵۱۲:۵۷:۴۳ ۱۳۹۸/۳/۲۵
این پایین رفتن قیمت دلار کار دولت ه میخواد وانمود کنه که بازم باید بریم مذاکره ولی کور خونده تا ۱۴۰۰ با روحانی!!!!! خخخخخخخخ تا ۲۴۰۰ هم که روحانی باشه وضع همینه!!!!!! کی میخواهیم عبرت بگیریم؟؟؟؟
نجیب۹۵۳۷۹۵۱۳:۵۵:۳۱ ۱۳۹۸/۳/۲۵
مقاومت رمز پیروزی است. درود بر رهبری.
رضا۹۵۳۹۱۳۱۴:۳۵:۱۸ ۱۳۹۸/۳/۲۵
اگر دلار 3500 تومانی یک شبه به 10000 تومان برسدي نشانه چیست؟
ناشناس۹۵۴۴۳۸۱۹:۰۲:۳۳ ۱۳۹۸/۳/۲۵
آمریکاییها دو برنامه داشتند : 1- ایران تحت تهدید و فشار بالاخره کوتاه می آید و موضوعات موشکی و .......... را به ایران تحمیل میکنند 2- ایران نمی پذیرد که سعی میکنند با حمله کور به دو نفتکش و متهم کردن ایران حداقل بازار ارزی ایران را به هم بریزند ----------- شاید نتیجه ماجرا عوض شدن تیم مشاوران آمریکا باشد اما در اروپا همچنان سیاست آب نمک و نمیشه و در تلاشیم ادامه دارد
نا شناس۹۵۴۶۸۲۲۲:۱۶:۲۶ ۱۳۹۸/۳/۲۵
درست می شه غصه نخورید
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

  2. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

  3. این صدای اقتدار ایران است ...

  4. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

  5. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

  6. وحدت ملی با وعده صادق

  7. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  8. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

  9. استخوانی در گلوی اسرائیل!

  10. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

  11. کمی دیر نیست؟

  12. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

  13. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

  14. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

  15. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

  16. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  17. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  18. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  19. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

  20. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

  21. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

  22. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  23. اسراییل چه باید بکند؟ 

  24. بهادری جهرمی: احیای دریاچه ارومیه با برنامه‌ریزی دولت رخ داد

  25. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

آخرین عناوین