شورای نظامی سودان قصد ماندن دارد/خرسندی ریاض از مصادره اعتراضات

گروه جهان الف،   3980315093

موضع گیری های اخیر مسئولان شورای نظامی سودان مبنی بر عدم تمایل آنها برای انتقال قدرت به یک دولت غیر نظامی که در راستای اهداف عربستان و امارات صورت می گیرد قابل تأمل است.

فاطمه صالحی در خبرگزاری مهر نوشت: بررسی تحولات سیاسی و درگیری های اخیر میان معترضان این کشور و نیروهای نظامی که در حال حاضر قدرت را در سودان تحت عنوان شورای نظامی انتقالی به دست گرفته اند نشان از آن دارد که این شورا قصد انتقال قدرت به یک دولت غیر نظامی و مردمی را ندارد.

اعتراضات مردمی در سودان طی ماه آوریل گذشته علیه نظام حاکم این کشور و شخص عمر البشیر رئیس جمهور سابق به اوج خود رسید. بعد از شدت گرفتن اعتراضات بود که ارتش سودان برکناری عمر البشیر را از پست ریاست جمهوری در ماه آوریل اعلام کرد. ارتش سودان با مصادره کردن این دستاورد مردم تلاش کرد تا قدرت را به دست بگیرد هر چند در ابتدا مدعی شد تنها برای چند ماه زمام امور را در سودان به دست می گیرد و بعد از تحویل دادن قدرت به یک دولت غیر نظامی از صحنه خارج میشود اما گذشت زمان و بررسی تحولات سیاسی در این کشور نشان می دهد که شورای نظامی سودان قصدی برای تحویل دادن قدرت به غیر نظامیان ندارد.

https://media.mehrnews.com/d/2019/06/02/0/3144554.png

حمایت مقامات عربستان سعودی و امارات از شورای نظامی انتقالی سودان بر کسی پوشیده نیست گرچه ریاض و ابوظبی تلاش کردند تا از همان ابتدا علناً از نظامیان سودانی حمایت نکنند اما سخنان و موضع گیری های مقامات هر دو کشور در کنار قدردانی های مسئولان نظامی سودان از آنها کاملاً گویای آنچه که در پشت پرده صورت می گرفت بود. عربستان و امارات بیم آن داشتند که بعد از برکناری عمر البشیر یک قدرت غیر نظامی و مردمی زمام امور را در این کشور به دست بگیرد که این مسأله می توانست در سیاستهای کلی سودان در قبال آنها به ویژه مشارکت پرهزینه سودان در تجاوز به یمن بازنگری هایی به وجود آورد.

برکناری عمر البشیر از قدرت باعث شد تا عربستان و امارات بیم آن داشته باشند که این موج اعتراضات مردمی به ۲ کشور مذکور نیز رسیده و بساط تاج و تخت آنها را برهم بزند بنابراین برای منحرف کردن مسیر اعتراضات و مصادره آن به نفع شورای نظامی و راضی کردن مردم سودان با وعده انتقال قدرت به یک دولت غیر نظامی وارد عمل شدند.

مسئولان شورای نظامی سودان بعد از آنکه کمی از شدت اعتراضات مردم این کشور پس از برکناری عمر البشیر کاسته شد از نبود شرایط لازم برای انتقال قدرت به یک دولت غیر نظامی در این کشور سخن گفتند. مسئولان مذکور اخیراً بارها اعلام کرده اند که در شرایط کنونی تشکیل دولت غیر نظامی در این کشور نوعی آشوب به شمار می رود.

بر همین اساس مردم سودان مجدداً به صحنه آمده و بر شدت اعتراضات خود علیه نظامیان افزوده اند. هشدارهای سندیکای شغلی این کشور مبنی بر نافرمانی مدنی و برگزاری اعتصابهای گسترده در کنار آغاز اعتصاب برخی از بخش های این کشور و برگزاری تظاهرات و تحصن در برابر مقر فرماندهی کل از جمله اقدامات مردم این کشور برای نشان دادن مخالفتشان با حضور نظامیان بر سر قدرت است.

در مقابل نیز نیروهای امنیتی سودان با دستور شورای نظامی این کشور اقدام به سرکوب و تیراندازی به سمت معترضان این کشور می کنند که در جدیدترین این حملات در برابر مقر فرماندهی ارتش تعدادی از مردم این کشور کشته و تعداد دیگری نیز زخمی شده اند.

به تمامی این تحولات، موضع گیری اخیر شورای نظامی سودان علیه قطر که در حال حاضر با عربستان و امارات زاویه دارد را نیز باید اضافه کرد. این شورا اخیراً اعلام کرده است که قصد دارد دفتر شبکه الجزیره قطر را در خارطوم ببندد. بر اساس گزارش های رسانه ای، شورای نظامی مذکور هم چنین مجوز کاری کارمندان و خبرنگاران این شبکه را باطل می کند. نیروهای امنیتی سودان به مدیر دفتر شبکه الجزیره در خارطوم این تصمیم شورای نظامی را مبنی بر بستن دفتر و جمع آوری وسائل موجود در آن ابلاغ کرده اند. اقدام شورای نظامی برای تعطیلی دفتر الجزیره به دلیل پوشش گسترده اعتراضات مردمی در سودان صورت گرفته و الجزیره این اقدام سودان را «نقض کامل آزادی رسانه‌ها» خوانده است.

مسئولان نظامی سودان پا را از این حد نیز فراتر برده و فراخواندن سفیر این کشور در دوحه خبر دادند. وزارت خارجه سودان با صدور بیانیه ای اعلام کرد که فتح الرحمن علی محمد سفیر سودان در قطر برای مشورت به خارطوم فرا خوانده شده است.

 

این اقدامات نظامیان سودان در حالی صورت می گیرد که آنها تلاش می کنند تا با خطرناک خواندن معترضان، مجوز حمله به آنها و کشتار مردم این کشور را در میان افکار عمومی برای خود صادر کنند. مسئولان نظامی بارها مدعی شده اند که معترضان این کشور خطری برای امنیت سودان به شمار می روند و گاهاً اعلام کرده اند که میدان محل تحصن آنها به لانه ای برای جرم و جنایت تبدیل شده و امنیت ملی را تهدید می کند. آنها با مطرح کردن سخنانی مانند اینکه که برخی طرف‌ها در این کشور با طرف‌های خارجی در ارتباط هستند و برخی افراد می‌خواهند سودان مانند سوریه و لیبی شود تلاش می کنند تا افکار عمومی در داخل این کشور و حتی محافل بین المللی را برای حمله به معترضان آماده کنند.

البته شورای نظامی گفتگوهایی را نیز با مخالفان در خصوص ساختار حاکمیت و نحوه مدیریت کشور با حضور نمایندگان غیر نظامی انجام داده است که عملاً به دلیل اعطای اختیارات گسترده به نظامیان و نظارت آنها بر همه اقدامات در کشور بی نتیجه مانده است چرا که مردم سودان خواهان انتقال قدرت به یک دولت کاملاً غیر نظامی بوده و به نوعی از حاکمیت نظامیان در این کشور که طی سالیان گذشته بر سودان سایه افکنده خسته شده اند.

در هر صورت می توان گفت که نباید از سخنان و موضع گیری های مسئولان شورای نظامی انتقالی سودان در خصوص عدم تمایل آنها برای انتقال قدرت به یک دولت غیر نظامی بی توجه گذشت چرا که این سخنان بسیار خطرناک بوده و زمینه را برای به وجود آوردن یک دیکتاتوری نظامی جدید در سودان از یک سو و ناامید کردن مردم سودان و ملتهای منطقه برای ایجاد تغییرات در ساختار و هرم قدرت در کشورهایشان از سوی دیگر فراهم کرده و در نهایت خواسته عربستان و امارات را در این خصوص محقق می سازد.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

  2. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. این صدای اقتدار ایران است ...

  5. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

  6. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

  7. وحدت ملی با وعده صادق

  8. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

  9. استخوانی در گلوی اسرائیل!

  10. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

  11. کمی دیر نیست؟

  12. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

  13. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

  14. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

  15. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

  16. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  17. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  18. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  19. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

  20. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

  21. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

  22. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  23. اسراییل چه باید بکند؟ 

  24. بهادری جهرمی: احیای دریاچه ارومیه با برنامه‌ریزی دولت رخ داد

  25. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

پربحث‌های هفته

  1. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

  2. فرار رو به جلوی نتانیاهو در واکنش به پاسخ ایران/ «بی بی»: حملات ایران را دفع‌کردیم

  3. موج نخست موشک‌های بالستیک ایران به اراضی اشغالی شلیک شد

  4. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  5. پایان جلسۀ شورای امنیت بدون صدور قطعنامه

  6. سفیر ایران به وزارت خارجه فرانسه دعوت شد

  7. مشاهده پهپاد شلیک شده به سمت رژیم صهیونیستی در کرمانشاه

  8. واکنش انگلیس به حمله پهپادی ایران علیه رژیم صهیونیستی

  9. آمریکا عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد  

  10. نتايج عمليات وعده صادق

  11. وزیر خارجه اردن: مسوولیت جلوگیری از افزایش تنش در منطقه برعهده اسرائیل است

  12. نیویورک‌تایمز: اسرائیل گزینه حمله تلافی‌جویانه به ایران را کنار گذاشته است

  13. اولین واکنش کاخ سفید به حمله هوایی ایران علیه رژیم صهیونیستی

  14. تماس تلفنی کامرون با امیرعبداللهیان؛ تاکید بر کاهش تنش‌ها

  15. فرانسه به حمله پهپادی و موشکی ایران به اسرائیل واکنش نشان داد

آخرین عناوین