پشت پرده حادثه الفجیره کیست؟

گروه جهان الف،   3980224014 ۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

حسن عابدینی کارشناس و تحلیلگر مسائل سیاسی  در یادداشتی نوشت: منابع رسمی اماراتی پس از ۱۵ ساعت سکوت و تکذیب سرانجام یکشنبه شب به هدف قرار گرفتن ۴ فروند نفتکش در بندرالفجیره اعتراف کردند.

بندر الفجیره با مساحتی حدود هزار و ۱۶۵ کیلومترمربع و جمعیتی افزون بر ۱۳۰ هزار نفر، یکی از هفت امیرنشین امارات عربی متحده است. این منطقه از سمت غرب به شارجه و رأس الخیمه، از جنوب به کلبا و از شرق به دریای عمان محدود می‌شود. بازار گمانه زنی درباره پیامد‌ها یا عاملان این حادثه هم اکنون در محافل سیاسی و رسانه‌ای داغ است؛ این موضوع از زوایای گوناگون قابل تحلیل است.

۱- فجیره، تنها بندر نفتی و صنعتی امارات در حاشیه دریای عمان است. اماراتی‌ها چند سال پیش یک خط لوله انتقال نفت به طول ۳۷۰ کیلومتر از ابوظبی به این بندر کشیدند تا بگونه‌ای تنگه هرمز را دور بزنند. این بندر از این نظر بسیار مهم است.

۲- سکوت و تکذیب رویداد و دروازه بانی شدید برای جلوگیری از درز کردن حتی یک فریم عکس یا ویدئو بیانگر آنست که حادثه غافلگیرانه بود. شیخ نشین امارات هنوز در مورد جزییات حادثه و مسببان احتمالی سخنی نگفته است.

۳- رسانه‌ها شماره هفت فروند کشتی آسیب دیده را منتشر کردند، اما مقام‌های رسمی فقط به مورد حمله قرار گرفتن ۴ فروند اذعان داشتند که نشان می‌دهد کاستن از حجم حادثه  و پیامد‌های آن مدنظر بوده است.  

 ۴- ماهیت این حادثه بیش از آنکه امنیتی باشد، اقتصادی است، طبعا پیامد‌های آن بر بازار انرژی، بورس و... قابل توجه خواهد بود. کشور‌های صادرکننده مانند ونزوئلا، لیبی، الجزایر هم که به علت تنش‌های داخلی ناتوان در عرضه بقدر کافی هستند ممکن است با بزرگنمایی حادثه الفجیره، بازار را به یکباره با جهش قیمتی مواجه کند.      

۵- آمریکا مدت هاست که روی استخراج نفت شیل سرمایه گذاری می‌کند. ایالت کلرادو با داشتن دخایر ۳٫۳ تریلیون تنی بیشترین میزان را در دنیا دارد. استخراج نفت شیل زمانی مقرون بصرفه اقتصادی است که قیمت نفت به حدود ۱۰۰ دلار برسد.

۶- آمریکا بار‌ها کشور‌های عربی دارنده دلار‌های نفتی را تهدید کرده است که در صورت نبود در منطقه حتی یک هفته هم نمی‌توانند در کاخ هایشان باشند. جناح تندرو برای مشروعیت بخشیدن به حضور نظامیانشان و دوشیدن کشور‌های حاشیه خلیج فارس ممکن است به چنین سناریویی متوسل شده باشد.

۷- ماجراجویان در هیات حاکمه آمریکایی، رژیم صهیونیستی، جناح بن سلمان سعودی و بن زاید اماراتی هم ممکن است برای شعله ور کردن ناامنی در منطقه و دراز کردن انگشت اتهام به سوی ایران به این شگرد متوسل شده باشند.

۸- عامل این حادثه از قدرت اطلاعاتی و عملیاتی زیادی برخوردار بوده است. نفوذ در تدابیر امنیتی آمریکا، فرانسه، امارات و سعودی که در این منطقه فعال هستند از دیگر مولفه‌هایی است که در توان عامل یا عاملان حادثه بوده است. به نظر می‌رسد با این مشخصات، موساد بیشتر از همه در مظان اتهام باشد.

۹- مشارکت گسترده امارات در ائتلاف ضد یمن شاید انگیزه‌ای به یمنی‌ها داده باشد که دست به عملیات انتقام جویانه بزنند. انقلابیون یمن بار‌ها در این زمینه به امارات هشدار داده بودند، اما در زمینه حادثه الفجیره اظهار نظر نکرده اند.

۱۰- رقبای اقتصادی، جریان‌های مخالفت دولت امارات، القاعده، اخوانی‌های تحت فشار سنگین وهابی‌ها، نیرو‌های سرخورده موسوم به گرگ‌های تنها، دزدان دریایی و... هر یک ممکن است به دلایلی انگیزه دست زدن به چنین اقدامی را داشته باشند.

۱۱- برای تحلیل دقیق‌تر گرچه باید منتظر دریافت اطلاعات بیشتر از منابع مستقل درباره این حادثه بود، اما این نکته روشن است تا زمانی که قدرت‌های فرامنطقه‌ای به سرکردگی آمریکا در صدد یافتن بازار فروش جنگ افزار در منطقه باشند غرب آسیا روی امنیت را نخواهد دید.  

 

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

دیدگاه کاربران

ناشناس۹۰۵۱۸۱۰۸:۱۱:۲۶ ۱۳۹۸/۲/۲۴
امریکا، اسرائیل و یا شایدم خود عربستان و امارات برای اتهام زدن به ایران:هدف در استرتژی این ها وسیله را توجیه می کند حال وسیله هر چی که میخواد باشه
Mehrdad۹۰۵۲۱۷۰۸:۴۲:۳۵ ۱۳۹۸/۲/۲۴
این عملیات نظامی به دلایل ذیل بر اساس برنامه ریزی اسرائیل و اجرای عربستان بوده و هدف از اجرای آن کشاندن آمریکا برای جنگ با ایران بوده است: 1- این بندر در نزدیکی یک پایگاه نظامی و دریایی آمریکا بوده و به شدت توسط این پایگاه از سمت آب کنترل می شده است( عملیات از سمت آب یا توسط مین های دریایی نبوده است). 2- بلافاصله بعد از عملیات هواپیماهای جنگی فرانسه و آمریکا به پرواز در آمده اند و به کنترل هوایی منطقه پرداخته اند( عملیات از طریق هوا بوسیله اجسام پرنده نظیر پهپاد نبوده است). 3- نفتکش ها خالی از نفت بوده و فقط انبارهای عرشه و ساختمان آن دچار آتش سوزی شده اند و به بدنه نفتکش ها هیچ گونه آسیبی نرسیده است. بنابراین آتش سوزی در داخل انباره های خالی از نفت( لبریز از گازهای قابل اشتعال) شروع شده است. این امر نشان می دهد که آتش سوزی عمدی بوده است. جالب است که در این عملیات چهار نفتکش دچار آتش سوزی شده اند و حتی یک نفر از خدمه و کارکنان نفتکش ها دچار خسارت جانی نشده اند. 4- بررسی سوابق نظامی مشابه نشان می دهد که این عملیات با برنامه ریزی موساد و اجرای مامورین نظامی عربستان و با آگاهی کامل مسئولین اماراتی انجام شده است. و برای سر پوشش گذاشتن بعدا دو نفتکش عربستانی را نیز بطور مشابه دچار آتش سوزی کرده اند. این عملیات کاملا ساختگی و بیشتر یک نمایش خنده دار حمله به نفتکش ها می باشد. اگر نفتکش ها پر از نفت بودند امکان خاموش کردن نبود و صد در صد غرق می شدند. 5- عملیات آن قدر خنده دار و ساختگی و نمایشی اجرا شده است که دولت مندان کشور امارت نمی دانستند چگونه آنرا رسانه ای کنند و چندین بار آن را تکذیب کرده و بعد از شش ساعت از گذشت عملیات آنرا به طور رسمی رسانه ای کرده اند. 6- فاصله مرزهای آبی ایران از این بندر 700 مایل دریایی است و به هیچ طریقی نیروهای نظامی ایران نمی تواند از طریق مین گذاری یا فرستادن غواص و ... به این بندر که به شدت توسط پایگاه های نظامی آمریکا کنترل می شده, انجام شود. 7- به ملت و دولت کشورهای عربستان و امارات توصیه می کنند که به ارزش های قرآنی و اسلامی جهت ایجاد وحدت بین مسلمانان بپردازید و بیش از این بازیچه رژیم صهیونیستی و نژاد پرست اسرائیل نشوید و مورد تمسخر ترامپ و اطرافیان آنها نباشید. بیایید در سایه اسلام و قرآن به حل اختلاف ها بین ایران و شما مشغول شده و ایجاد یک جهان اسلام قوی با ملت هایی یکدست و هماهنگ در اجرای فرهنگ و برنامه های اسلامی بپردازید. حیف است که این چنین مورد تمسخر ترامپ قرار گیرید و برای هر موضوعی از شما با ذلت تمام باج گیرد. شما مسلمان هستید و با الله و در سایه اجرای دقیق دستورات اسلامی و قرآن می توان جهانی آباد و آزاد برای مسلمانان دنیا درست کرد. خواهش می شود کمی بیندیشید و به درگاه الله پناه بیاورید. مهرداد رجبی - دکترای انرژی
سامان67۹۰۸۵۹۸۲۰:۲۸:۰۳ ۱۳۹۸/۲/۲۵
دیدگاههای شما را جناب دکتر دنبال می کنم بسیار عالی و موشکافانه مینویسید ای کاش امکان ارتباط با شما بود
abxz۹۰۶۰۴۴۱۴:۱۲:۰۳ ۱۳۹۸/۲/۲۴
بعضی از تحلیل ها غلط هستن. به عنوان مثال: شماره 2: «سکوت و تکذیب رویداد و دروازه بانی شدید برای جلوگیری از درز کردن حتی یک فریم عکس یا ویدئو بیانگر آنست که حادثه غافلگیرانه بود.» - بیش از اینکه نشانه غافلگیری باشد می تواند نشانه ترس از پایین آمدن قیمت نفت یا جایگاه بندر فجیره باشد. و از طرفی می تواند نشان دهنده دست داشتن و برنامه ریزی خود طرف های خسارت دیده از جمله امارات، عربستان و امریکا باشد که دنبال ایجاد جو روانی علیه ایران باشند. شماره 3: «- رسانه‌ها شماره هفت فروند کشتی آسیب دیده را منتشر کردند، اما مقام‌های رسمی فقط به مورد حمله قرار گرفتن ۴ فروند اذعان داشتند که نشان می‌دهد کاستن از حجم حادثه و پیامد‌های آن مدنظر بوده است» - آیا خبرگزاری‌ها همیشه درست می‌گویند؟ شماره 5: «استخراج نفت شیل زمانی مقرون بصرفه اقتصادی است که قیمت نفت به حدود ۱۰۰ دلار برسد.» - استخراج نفت شیل در حدود قیمتی 40-50 دلار به صرفه است و بیشتر از آن سود است. با وجودی که خود امریکا می‌تواند یکی از متهمان خرابکاری باشد، امریکا از افزایش قیمت ضرر بیشتری متحمل می شود تا سود. به همین دلیل تا حد امکان از درز اخبار و انتشار عکس و ویدیو جلوگیری شده است.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

  2. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

  3. نظرات برگزیده مخاطبان الف: وضعیت حجاب، حاصل کم‌کاری چهل‌ساله است/ باید برای مبارزه با سگ‌های ولگرد فکری کرد

  4. نماز جمعه این هفته تهران به امامت حجت الاسلام صدیقی اقامه می‌شود

  5. این صدای اقتدار ایران است ...

  6. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

  7. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

  8. وحدت ملی با وعده صادق

  9. ارژنگ امیرفضلی و زندگی در شرایط سختِ تورنتو

  10. یک نکته قابل‌تامل در مورد توسعه قدرت نظامی ایران

  11. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

  12. استخوانی در گلوی اسرائیل!

  13. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

  14. آیت الله صدیقی: عذرخواهی می‌کنم که با غفلت و کم توجهی باعث هجمه به ملت ایران شدم

  15. کمی دیر نیست؟

  16. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

  17. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

  18. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

  19. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

  20. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  21. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  22. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  23. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

  24. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

  25. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

آخرین عناوین