پنتاگون ۵ تهدید ایران علیه آمریکا را اعلام کرد

گروه جهان الف،   3980211212 ۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

یک مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا طی سخنرانی مدعی شد ایران در پنج حوزه منافع و امنیت آمریکا و متحدانش را تهدید می‌کند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، «مایکل پاتریک مولرُی» معاون دستیار وزیر دفاع آمریکا در امور منطقه غرب آسیا، اخیراً طی سخنرانی در اندیشکده «مرکز امنیت آمریکایی جدید» گفته است ایران در پنج حوزه تهدیدی جدی برای آمریکا و رژیم صهیونیستی و دیگر متحدانش است. 

گزارش این سخنرانی در وب‌سایت رسمی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) منتشر شده است. بنا به این گزارش، بحث اصلی پاتریک مولرُی تهدیدهای جاری در خاورمیانه، اولویت‌های آمریکا و طرح‌های آینده برای مقابله با این تهدیدها بود.

«دست‌یابی ایران به سلاح هسته‌ای» نخستین تهدیدی است که پاتریک مولرُی به آن اشاره می‌کند و در این باره مدعی می‌شود: «ما طرح‌هایی برای جلوگیری از وقوع این اتفاق (هسته‌ای‌ شدن ایران) داریم و رئیس‌جمهور هم کاملا روشن اعلام کرده اجازه چنین کاری نمی‌دهد».

این مقام ارشد پنتاگون در حالی مدعی تصمیم ایران برای دست‌یابی به سلاح اتمی و «طرح‌های آمریکا برای جلوگیری از آن» می‌شود که سازمان بین‌المللی انرژی اتمی پس از توافق هسته‌ای برجام در تیرماه ۹۴، تاکنون در گزارش‌های فصلی و پیوسته خود بر صلح‌آمیزبودن برنامه هسته‌ای ایران و پایبندی تهران به اجرای برجام تأکید کرده است.

دونالد ترامپ ۱۸ اردیبهشت سال گذشته به بهانه «نقض روح برجام»، علی‌رغم مخالفت‌های بین‌المللی و طرف‌های دیگر برجام به صورت یک‌جانبه از این توافق خارج شد. آمریکا در حالی از برجام خارج شد که بسیاری از مقامات ارشد آمریکا و حتی سازمان‌های اطلاعاتی و امنیتی این کشور از جمله جینا هاسپل، رئیس سازمان جاسوسی سیا در گزارش خود به کنگره اعلام کرد ایران تاکنون به اجرای برجام پایبند بوده است.

به ادعای  پاتریک مولرُی، «تهدیدهای ایران برای امنیت دریانوردی در منطقه» دومین تهدیدی است که منافع آمریکا را به خطر می‌اندازد. وی با اشاره به اهمیت راهبردی تنگه هرمز و باب‌المندب افزود: «بخش عظیمی از تجارت انرژی و کالاهای تجاری ما از طریق این دو تنگه انجام می‌شود، ایرانی‌ها مدام تهدید به بستن آن‌ها می‌کنند و البته ما  هم طرح‌هایی برای اطمینان از حفظ جریان این مسیرهای تجاری داریم».

معاون دستیار وزارت دفاع آمریکا در ادامه  با طرح ادعای بی‌اساس همیشگی مقامات این کشور حزب‌الله لبنان، انصارالله یمن و حشدالشعبی عراق را «سازمان‌های تروریستی» خواند و «حمایت ایران از این سازمان‌های تروریستی» را سومین تهدید از سوی ایران برای منافع آمریکا معرفی کرد.

این مقام آمریکایی در حالی سازمان‌های رزمندگان مقاومت در لبنان، یمن، و عراق را «تروریستی» می‌خواند که بنا به اعلام رسمی دولتهای عراق، لبنان، و سوریه این یگان‌های مردمی نقش برجسته‌ای در انهدام سازمانی گروه‌های تروریستی در منطقه و تهاجم کشورهای بیگانه داشته‌اند. افزون بر این صرف‌نظر از گزارش‌های میدانی رسانه‌های جهانی از حمایت آشکار نظامی و لجستیک نیروهای آمریکایی از عناصر تروریستی در منطقه، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۱۶ این کشور در مناظره با هیلاری کلینتون، رقیب دموکرات خود، با اذعان به اینکه ایران و یگان‌های مردمی تحت حمایت آن در حال مبارزه با داعش هستند، او و دولت پیشین آمریکا (دولت اوباما) را متهم به تأسیس سازمان تروریستی داعش کرد.

به گفته پاتریک مولرُی، برنامه موشکی و سلاح‌های پیشرفته ایران چهارمین تهدیدی است که منافع آمریکا و رژیم صهیونیستی وعربستان را در معرض تهدید قرار می‌دهد.

این مقام وزارت دفاع آمریکا در پایان به توانمندی‌های سایبری ایران اشاره می‌کند و آن را پنجمین تهدید منافع و امنیت ملی آمریکا معرفی کرد.

معاون دستیار وزیر دفاع آمریکا در بخش دیگری از سخنان خود به «ائتلاف راهبردی خاورمیانه MESA» که در فضای رسانه‌ای به «ناتوی عربی» شناخته می‌شود، اشاره کرد و تلویحاً آن را مهترین عامل مقابله با تهدیدهای ادعایی ایران معرفی کرد. به نوشته وب‌سایت پنتاگون، مِسا توافق امنیتی بین کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس، به علاوه اردن و مصر است که در ماه «مه» ۲۰۱۷ اعلام موجودیت کرد.

مایکل پاتریک مولرُی با بیان اینکه «آمریکا می‌خواهد مِسا توافقی همه‌جانبه در بخش‌های اقتصادی، انرژی، سیاسی و امنیتی باشد» مدعی شد: «این توافق ائتلافی علیه ایران نیست، این ائتلافی برای دفاع از خودمان است. در حال حاضر (ایران) تهدید است، اما در آینده امکان تغییر این تهدید وجود دارد».

وی با تأکید بر اینکه «هدف از تشکیل ائتلاف راهبردی خاورمیانه استقرار یک ناتوی عربی نیست» افزود: «هیچ تصمیمی برای تغییر این ائتلاف به وضعیت «ماده ۵» (بند دفاع جمعی پیمان ناتو) وجود ندارد بلکه تلاشی است برای همکاری با شُرکای شورای همکاری خلیج فارس به علاوه ۲ کشور دیگر (مصر و اردن) تا دفاع آن‌ها از خودشان و ثبات منطقه کاراتر شود».

دیدگاه کاربران

ناشناس۸۸۸۱۳۴۲۲:۰۵:۲۵ ۱۳۹۸/۲/۱۴
م.فلاح در هشت سال جنگ تحمیلی باحزب بعث عراق پیمان ورشو پیمان ناتو اتحادیه اروپا و همین هشت کشور عرب همه باهم بودید ما از ۴۷ کشور مزدور به اسارت گرفتیم .هیچ کس ندونه شما بهتر از همه می دونید
ناشناس۸۸۸۱۳۸۲۲:۰۷:۳۳ ۱۳۹۸/۲/۱۴
تهدید نکنید تا ایران براتون تهدید نباشه
ناشناس۸۸۸۱۴۱۲۲:۰۹:۲۸ ۱۳۹۸/۲/۱۴
عجب
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. بازی با کلمات

    2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

    3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

    4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

    5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

    6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

    7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

    8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

    9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

    10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

    11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

    12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

    13. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

    14. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

    15. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

    16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

    17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

    18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

    19. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

    20. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

    21. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

    22. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

    23. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

    24. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

    25. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

    آخرین عناوین