رئیس قوه قضاییه: خصوصی سازی‌ها، قبل از اینکه تبدیل به یک بحران اجتماعی و کارگری شود، مورد بررسی قرار گیرد

گروه اقتصادی الف،   3980206044 ۱۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

آیت الله رئیسی گفت: اگر در زمان خودش حقوق عامه به موقع رعایت می‌شد و وظایف دستگاه‌ها به موقع انجام می‌شد، شاهد این میزان از خسارت نبودیم و حتما بررسی‌ها نشان می‌دهد که کار‌هایی در زمان خودش انجام نگرفته و بع همین دلیل ما امروز شاهد این میزان از مشکلات هستیم.

رئیس قوه قضاییه: خصوصی سازی‌ها، قبل از اینکه تبدیل به یک بحران اجتماعی و کارگری شود، مورد بررسی قرار گیرد

به گزارش میزان، وی رویکرد صیانتی و پیشگیرانه نسبت به مسئله حقوق عامه را خطاب به دادستان‌ها مورد تاکید قرار داد و ادامه داد: نسبت به دست اندازی به حقوق مردم حساس باشید و کسانی که به هر نحو به حقوق مردم دست اندازی می‌کنند، در هر جایگاهی که هستند، نسبت به آن‌ها حساسیت جدی داشته باشید.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به بیانات روز گذشته مقام معظم رهبری در دیدار با هزاران نفر از کارگران در جهت ضرورت رونق تولید گفت: مقام معظم رهبری به این مضمون فرمودند که کارخانه‌ای را می‌فروشند با مبالغی که حال این مبلغ چگونه تعیین می‌شود، خودش جای بحث دارد و خود مبلغ چگونه وصول می‌شود، محل بحث است، چون اکثر آن با تسهیلات بانکی است و خریدار آورده چندانی ندارد.

وی افزود: در برخی از خصوصی سازی ها، خریدار آورده‌ای متناسب با قیمت کارخانه و موجودی آن ندارد و عمده را که نگاه می‌کنیم یا از طریق خود دولت و یا منابع کشور است. در واقع منابع کشور را با ارتباطات و روابط، به کارخانه‌ای که می‌خواهد واگذار شود، اختصاص می‌دهند، بعد هم ایکاش کارخانه کار کند؛ یک مدتی کار می‌کند و بعد هم کارگرانش بیکار می‌شوند و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند: زمین هایش با یک تغییر کاربری به خانه مسکونی و تجاری تبدیل می‌شود و رهبر معظم انقلاب فرمودند که این وظیفه همه دستگاه هاست که با این تخلفات برخورد کنند و ما نیز مخاطب مقام معظم رهبری هستیم و نباید فقط به دولت نگاه کنیم و ما نیز مسئولیم.

آیت الله رئیسی به سازمان بازرسی و دادستان ها تاکید کرد که موضوعاتی از این قبیل و خصوصی سازی‌هایی از این دست باید قبل از اینکه حادثه‌ای صورت گیرد و تبدیل به یک بحران اجتماعی و کارگری شود، حتما مورد بررسی قرار گیرد و نگذارند این موارد اتفاق افتد و با حضور در مجامع مختلف، حتما به سوداگران اجازه ندهند سوداگری کرده و با اموال عمومی اینگونه بازی کنند.

رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه قضیه خصوصی سازی مسئله درستی است، ادامه داد: در برنامه توسعه دوم، سوم، چهارم، پنجم و ششم خصوصی سازی مورد تاکید قانون قرار گرفته است و مسئله درستی است. به این دلیل که دولت نباید تصدی گری کند.

وی افزود: قریب به هفتاد درصد اقتصاد ما دولتی است و این نباید باشد و مجلس و دولت و مقامات تصمیم گیر و تصمیم ساز به این رسیده اند که این امر، امر نادرستی است و حالا باید خصوصی سازی شود و باید درست خصوصی سازی شود؛ اما این روشی که الان متاسفانه در برخی موارد مطرح است، حتما قابل تداوم و استمرار نیست و حتما باید با یک نگاه پیشگیرانه و با صیانت نسبت به اموال عمومی دنبال شود.
 
استفاده از همه ظرفیت‌های اداری و قضایی در قوه قضاییه برای حل مشکلات مردم

آیت الله رئیسی خاطرنشان کرد: به عنوان دستگاه قضایی چه در حوزه نظارت و بازرسی و چه در حوزه قضاوت وظیفه داریم این مسئله را در حوزه‌های خودمان با حساسیت دنبال کنیم.
 
استفاده از همه ظرفیت‌های اداری و قضایی در قوه قضاییه برای حل مشکلات مردم نکته دیگری بود که رئیس قوه قضاییه بر آن تاکید کرد. وی گفت: چه در حوزه کارآفرینی و سرمایه گذاری و چه در گره گشایی از مشکلات مردم و شنیدن سخنان آن‌ها این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد.

آیت الله رئیسی ادامه داد: مردمی بودن، با سمن ها و نهادهای مردمی ارتباط داشتن، سخن آنها را شنيدن ، نكات مهم مورد حساسيت آنها را كه قانوني هم باشد، دنبال كردن و در دسترس بودن همکاران قضایی موضوع مهمی است، البته ملاقات‌های مردمی که هر هفته برگزار می‌شود، جلوه‌ای از ارتباط با مردم است و تمام قضیه نیست؛ ولی کار بسیار پسندیده‌ای است و باید روحیه مردمی بودن به معنای واقعی در کار‌ها مورد توجه قرار گیرد. 

وی تاکید کرد: در سال رونق تولید، حمایت از تولید و تولیدکننده و مبارزه با هر مانعی که برای تولید وجود داشته باشد، باید سرلوحه کار‌ها باشد. مثل مبارزه با قاچاق کالا که بخشی از آن به دستگاه قضایی مربوط می‌شود و باید تلاش کرد که تولید پا بگیرد و حمایت جدی و واقعی از کارآفرینی و سرمایه گذاری و تولید در کشور انجام گیرد.
 
پرونده معوقه و مسن مطلقا نباید در دستگاه قضایی باشد

رئیس قوه قضاییه در ادامه بار دیگر مسئله اطاله دادرسی را مورد اشاره قرار داد و خطاب به روسای کل دادگستری‌ها و دادستان‌ها گفت: نسبت به رفع اطاله دادرسی به اقتضای استان و اقلیم و شرایط همکاران، راهکاری که حرکت جهادی را در قوه قضاییه به دنبال داشته باشد، پیدا کنید. گاهی ممکن است راهکار، دوشیفته کردن، استفاده از روز‌های تعطیل و استفاده از همکاران در بخش‌های دیگر باشد. الان نمی‌خواهم نسخه قطعی در این مورد عرض کنم؛ اما بنابر اقتضا در مورد اطاله دادرسی عمل شود.

آیت الله رئیسی افزود: ملاک این است که پرونده روز در دستگاه قضایی عبارت از پرونده‌ای است که مربوط به سال جاری است و پرونده معوقه و مسن مطلقا نباید در دستگاه قضایی باشد؛ مگر اینکه برای هر پرونده معوقه، حجت و دلیل خاص خودش وجود داشته باشد؛ یعنی دادستان و رئیس دادگستری به صورت پرونده‌ای بداند که علت ماندگاری پرونده چیست و اگر راه منطقی برای حل مشکل مورد تایید دادستان و رییس کل دادگستری بود، ما هم قبول داریم در غیراینصورت هیچ پرونده‌ای مربوط به سال‌های گذشته در کل عدلیه و دادگستری نباید باشد و این امر نسبت به هیچ بخشی قابل قبول نیست.

وی خطاب به روسای کل دادگستری‌ها و دادستان‌ها تاکید کرد: همت شود که پرونده‌های مسن و معوقه وجود نداشته باشد؛ مگر به اینکه بصورت موردی و مصداقی روی هر پرونده معوقه دلیل تعویق ان بخورد که این پرونده به فلان دلیل معوق شده است و چاره‌ای نیست. این قابل قبول است و در غیراینصورت همه پرونده‌ها باید مربوط به سال جاری باشد.
 
رئیس قوه قضاییه با تاکید براینکه در دستگاه قضایی نه سرعت باید فدای دقت شود و نه دقت فدای سرعت، گفت: اعتقاد دارم که آمارگرایی امرناپسندی است؛ اما استفاده از آمار کار درستی است و باید آمار داشته باشیم. مهم در این قضیه بحث کیفیت است و هیچ زمانی نباید کیفیت در رسیدگی‌ها فدای کمیت شود.

وی در ادامه به موضوع مبارزه با فساد اشاره کرد و افزود: مسئله سلامت قوه قضاییه تاکید همیشگی در دستگاه قضایی بوده است و بسیار مهم است. در دستگاه قضایی مبارزه با فساد و زمینه‌هایی که ایجاد فساد می‌کنند، مورد تاکید است. یک بخش از این کار به عهده دستگاه‌های نظارتی است؛ مانند حفاظت، بازرسی، بازرسی‌های نوبه‌ای و پنهان و آشکار؛ ولی اصل کار بر عهده تک تک مدیران در قوه قضاییه است.

آیت الله رییسی گفت: همه قضات و کارکنان در قوه قضاییه باید مدعی مبارزه با فساد و ناهنجاری‌ها در دستگاه قضایی باشند که بحمدالله عموما هستند؛ ولی این حساسیت نباید کم شود.

رئیس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: هر رابطه‌ای که زمینه ارتباط در آن ناسالم است و زمینه ارتباطات ناسالم را فراهم می‌کند، نباید وجود داشته باشد؛ چراکه به مراحل بعد کشیده می‌شود؛ لذا باید نسبت به این موضوعات حساس بود که ارتباطات ناسالم برای همه بد است و برای دستگاه قضایی و همکاران و کارکنان در قوه قضاییه بدتر و قبیح تر، لذا مبارزه جدی با عدم سلامت در بیرون قوه قضاییه و درون قوه قضاییه مورد تاکید جدی است و هیچگونه ناسلامتی پذیرفته نیست.

وی افزود: در مورد نحوه کار در جلسات بیشتر باید بنشینیم و ببینیم نسبت به اعتماد سازی عمومی چه اقداماتی انجام شود. ممکن است در دستگاه قضایی دو مورد فساد است که در بیرون بیست مورد تلقی شود و ممکن است در یک استان یک کارمند تخلف کند و به کل مجموعه دادگستری سرایت داده شود. باید نسبت به این موضوع راهکار پیدا کرد و راهکار این است که نسبت به آن مورد خاص هم برخورد و هم نوعی از اطلاع رسانی را ارائه کرد که تمام مجموعه را دچار آسیب نکند. باید مورد بحث قرار گیرد که چکار باید کرد که برخورد متناسب و به موقع با مورد آسیب بشود و هم همکاران در جریان گیرند و هم به نحوی اعتماد سازی شود که سرمایه اجتماعی قوه قضاییه محفوظ بماند و افزایش یابد و تخلفات انگشت شمار به هزینه‌هایی برای دستگاه قضایی تبدیل نشود.

آیت الله رئیسی ادامه داد: از کار‌های مهمی که همه باید انجام دهیم، تبدیل هزینه اجتماعی به سرمایه اجتماعی است، بعضی از کار‌های ما هزینه اجتماعی درست می‌کند که نباید اینگونه باشد؛ بلکه باید سرمایه اجتماعی را برای دستگاه قضایی بسیار مهم بدانیم و این به معنای آن نیست که کوچکترین کوتاهی نسبت به انجام وظیفه بکنیم؛ بلکه سازوکار‌هایی برای اینکه هزینه‌های اجتماعی به سرمایه‌های اجتماعی تبدیل شود، تعیین کنیم.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به اصل تشویق و تنبیه، گفت: باید نسبت به افراد کم کار و متخلف برخورد و نسبت به اشخاص خوشنام و پرکار و شجاع، نظام تشویق وجود داشته باشد. تشویق فقط به اعطای تقدیر نامه نیست؛ بلکه باید در مجموعه احساس کند که ما دست این فرد را بالا گرفته ایم و به عنوان یک فرد شاخص و چهره نمونه معرفی شده است. اگر ارتقا و پستی هست، آنرا به آن کسی که بهترین عمل را داشته است، بدهیم.

وی با بیان اینکه برخی قضات شجاعی که شجاعانه رسیدگی می‌کنند و تصمیم می‌گیرند و روحیه ضد فساد و انقلابی دارند، باید مورد حمایت جدی و واقعی قرار گیرند، گفت: روحیه انقلابی و ضدفساد داشتن و شجاعت را باید در دستگاه قضایی تقویت کنیم.
آیت الله رئیسی در ادامه به مسئله کاهش جمعیت کیفری اشاره کرد و افزود: روسای کل دادگستری‌ها و دادستان‌ها تلاش و نظارت کنند که در مواردی که میتواند به بازداشت کشیده نشود، بازداشت انجام نشود. مواردی که ضروری است و قانون حکم به بازداشت کرده، وفق حکم قانونی است و کاری نمی‌شود کرد. گاهی مواردی هست که نوع جرم و تشخیص قاضی این است که تنها راهکارش بازداشت است؛ اما بجز این موارد از بازداشت و از مجازات حبس تا می‌شود نباید استفاده کرد؛ زیرا قانون هم مجازات جایگزین پیش بینی کرده است.
 
‏‪رئیس قوه قضاییه با اشاره به دیدار روز گذشته اش با مراجع عظام تقلید و تاکید آن‌ها بر موضوع زندانیان مهریه، افزود: اکثر مراجع موضوع مهریه را به ما تاکید می‌کردند و می‌گفتند که با موازین شرعی سازگاری ندارد. فرمایش آن‌ها این بود که مطابق فقه کسی که معسر باشد، نباید زندانی شود و نسبت به کسی که ایسار و امکان داشته باشد و از پرداخت دیون خود امتناع کند، باید اقدامی کرد که دیون خود را پرداخت نماید

وی از روسای کل دادگستری‌ها خواست پس از بازگشت به استان‌های خود نسبت به زندانیان مهریه بازنگری جدی داشته باشند.
آیت الله رئیسی گفت: کسی که اعسار او روشن است، زندانی نشود و در مورد کسی که بین ایسار و اعسار او شک وجود دارد، باید حالت سابقه مورد توجه قرار گیرد.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به اجرای احکام مدنی و کیفری به عنوان مسئله‌ای بسیار مهم، خاطرنشان کرد: نتیجه روند دادرسی در اجرای احکام ظاهر می‌شود و آمار اجرای احکام در برخی استان‌ها در حوزه مدنی و کیفری آمار قابل قبولی نیست و به ویژه در شهر‌های بزرگ مسئله اجرای احکام از مسائل و معضلات ماست.

آیت الله رئیسی تاکید کرد: نسبت به مسئله اجرای احکام باید یک کار بسیار جهادی انجام شود تا اجرای احکام کاملا به روز باشد و از آنچه دادگاه حکم می‌کند عقب نباشیم و باید مصداقا ذکر شود و معلوم باشد که فلان پرونده به چه دلیلی هنوز اجرا نشده است.

وی در بخش پایانی به نحوه اطلاع رسانی اشاره و خاطرنشان کرد: دستگاه قضایی باید نسبت به عملکرد‌ها و برخی از اقدامات که دغدغه و سئوال مردم و نخبگان است، اطلاع رسانی داشته باشد و خصوصا در مورد پرونده‌هایی که خود پرونده قبل از اینکه به دستگاه قضایی بیاید، به نحوی در افکار عمومی مطرح می‌شود، پاسخ داشته باشد.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به دستورالعمل صادره در رابطه با نحوه اطلاع رسانی و تاکید بر اجرای آن، گفت: البته برخی نسبت به دستورالعمل نظرات اصلاحی دارند که به نظرات اصلاحی نسبت به دستورالعمل توجه و ان اصلاح می‌کنیم؛ اما این دستورالعمل یک چارچوبی است که باید به آن توجه شود.

آیت الله رئیسی خاطرنشان کرد: نوع اطلاع رسانی باید دقیق، به موقع و زمان شناسانه باشد و موضوع کاملا روشن شود و در حد خودش باشد یعنی موضوع استانی ملی نشود ودر مورد موضوعاتی که دغدغه عموم است، باید افکار عمومی را نسبت به آن روشن کنیم. هم سخنگوی قوه قضاییه، هم معاون اول دستگاه قضا و روابط عمومی‌های استان‌ها باید ارتباط سازمان یافنه‌ای که در آن دستور العمل اشاره شده، داشته باشند که کار منسجمی نسبت به اطلاع رسانی انجام شود.

وی در پایان یادآور شد: اطلاع رسانی را امر درستی می‌دانیم؛ اما باید اطلاع رسانی در یک چارچوب دقیق و حساب شده باشد که هم اطلاعات بتواند به کسانی که سئوال دارند و موضوعی دغدغه آن‌ها است، داده شود و هم نوعی از همکاری و هماهنگی بین بخش‌های مختلف انجام شود.
 
براساس این گزارش، برخی از روسای کل دادگستری و دادستان‌ها نیز نقطه نظرات خود را در این نشست بیان کردند و در پایان با حضور رئیس قوه قضاییه از روسای کل دادگستری استان­های گلستان، خراسان شمالی، البرز، کرمانشاه و فارس در زمینه "تکریم ارباب رجوع" و "تعالی فرهنگی" در سال ۹۷ تقدیر بعمل آمد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۸۷۲۶۳۵۱۰:۴۸:۴۳ ۱۳۹۸/۲/۶
از جناب رئیسی درخواست داریم به مسئله تحقیق و تفحص از بانک ها و بانک مرکزی که چندین بار است طرح آن توسط نمایندگان مجلس کلید میخورد ولی عواملی نمی گذارند اجرایی شود رسیدگی فرمایند تا این مهم اجرایی و گلوگاه های فساد بانکی و تعداد زیادی مدیر فاسد ..که طی سالیان گذشته اقدام به انجام انواع تخلفات کلان کرده اند مشخص گردد
ناشناس۸۷۲۶۵۳۱۱:۱۰:۰۴ ۱۳۹۸/۲/۶
مهمترین وظیفه دستگاه قضا در شرایط فعلی اجرای بدون قید و شرط و خط قرمز قانون از کجا آورده ای به این ثروت افسانه ای رسیده ای برای همه جامعه هدف چه در بخش دولتی و چه بخش خصوصی و چه افراد عادی
ناشناس۸۷۲۶۵۴۱۱:۱۱:۵۷ ۱۳۹۸/۲/۶
جناب رئیسی به مسئله معوقات کلان بانکی و فساد.. گسترده در حوزه بانکداری که در این 30 سال گذشته رخ داده ورود کنید
ناشناس۸۷۲۶۵۸۱۱:۱۳:۳۴ ۱۳۹۸/۲/۶
بسیاری از مدیران بازنشسته بانک .. مناصب را ترک نکرده اند
ناشناس۸۷۲۸۵۸۱۴:۴۵:۳۳ ۱۳۹۸/۲/۶
تجارت
ناشناس۸۷۳۴۴۹۰۷:۴۶:۲۸ ۱۳۹۸/۲/۷
و پتروشیمی و نفت الان وزرای سابق نفت کجان؟ آقای ..کجاست؟
ناشناس۸۷۲۷۰۳۱۲:۰۲:۵۴ ۱۳۹۸/۲/۶
کی میخواد بررسی کنه حاج آقا ؛ ...؟؟
ناشناس۸۷۲۷۱۹۱۲:۱۷:۰۰ ۱۳۹۸/۲/۶
.. واقعا قصد مبارزه دارين .. عمل كنين وجزاي همه اين اخلالگران اعدامه همين هيچكس حق سوء استفاده از شرايط كنوني رو نداره ..خواست مردم اعدام اين ..هاست بعد از مصادره اموال اعدام بكنين
حسنعلی سبد سبد گل یاس۸۷۲۷۸۹۱۳:۳۲:۴۲ ۱۳۹۸/۲/۶
سبد سبد گل یاس ریاست رئیسی بر مسند قضا بس که چه زیباس*****طبق طبق گل و بلبل جول و پلاس مفسدین از هر طیف و جناح روی هواس
ناشناس۸۷۲۸۱۳۱۴:۰۰:۱۷ ۱۳۹۸/۲/۶
بنگاه زیان ده بعد از خصوصی سازی بر شکست میشه خیلی ساده است
ناشناس۸۷۲۸۳۲۱۴:۲۰:۴۲ ۱۳۹۸/۲/۶
مدتی است کیفیت خدمات بیمارستان سرهنگ سخایی وزارت نفت کاهش یافته و میزان نارضایتی تراشی در حال انجام است ،گفته هایی مبنی بر عمدی بودن کاهش خدمات و افزایش نارضایتی در جهت ترغیب مسئولین وزارت نفت به فروش بیمارستان به قیمت پایین و پشت پرده بودن ..معروف بعنوان مسبب این اوضاع و خریدار بیمارستان است ،کسی هست بداد کشور و مردم از دست این دسیسه ها برسد
ناشناس۸۷۲۹۸۲۱۶:۳۸:۴۴ ۱۳۹۸/۲/۶
اگر سرمایه داری یا همان خصوصی سازی درست است این همه مفسده نداشت.اگر هم روشش درست نبوده چرا درفرانسه که مهد سرمایه داری و خصوصی سازی است امروزه مردمش به ستوه امده اند؟!
ناشناس۸۷۳۴۶۳۰۸:۱۳:۱۹ ۱۳۹۸/۲/۷
باید واگذاریهای قبلی مورد بررسی قرار گیرد و حقوق تضییع شده مردم جبران شود .
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. جنگ ترکیبی خودمان، علیه خودمان!

    2. کارگری انگشتر ۵۰ میلیاردی را به صاحبش بازگرداند

    3. جلاد، به پایان سلام کن!

    4. بهادری جهرمی: مبالغ جرایم رانندگی متناسب با تورم افزایش یافت

    5. تورم چه زمانی تک رقمی می‌شود؟

    6. نرخ تعرفه‌های خدمات بهداشتی درمانی ۱۴۰۳ اعلام شد/ نرخ رسمی ویزیت ۵۰% گران می‌شود!

    7. بازداشت سومین عامل حمله تروریستی در مسکو

    8. آقایان رئیسی و اژه‌ای! آیا در پیشگاه خدای متعال و امام‌زمان (عج) پاسخی دارید؟

    9. انتقام از پوتین؟

    10. عوامل توهین کننده به نظام و مقدسات اسلامی دستگیر شدند

    11. ائتلاف ایران، روسیه و چین تبدیل به کابوسی برای آمریکا می‌شود

    12. علم‌الهدی: امروز در کشور از آثار تحریم اقتصادی آمریکا مشکلی حس نمی‌کنیم

    13. بازگشت احتمالی ترامپ چه تاثیری بر اقتصاد ایران دارد؟

    14. افزایش ١٧٠ درصدی حداقل حقوق کارگران در دولت سیزدهم

    15. مردم طلای دست دوم خریداری نکنند

    16. خط و نشان حقوقی ایران برای کویت

    17. هشدار سخنگوی پلیس به رانندگان نوروزی؛ آمار تصادفات هولناک است!

    18. اول، بساط دلالی باید جمع شود

    19. وزیر اقتصاد: در سال ۱۴۰۲ رکورد بیشترین سرمایه‌گذاری خارجی واقعی در ۱۶ سال اخیر شکسته شد

    20. کولرهای گازی بلای جان صنعت برق

    21. منظور: تخصیص ارز کشور برای واردات خودرو به صرفه نیست

    22. ایران اینترنشنال در آستانه تعطیلی / تعطیلی قریب الوقوع دفتر واشنگتن + عکس

    23. دادستان ساری: خسارات وارده قطع سه هزار اصله نهال جبران شود

    24. ابابیل ۵، از آخرین دستاورد‌های قدرت پهپادی جهان

    25. خاندوزی: با طیفی مواجه هستیم که تمایلی برای مشارکت در اداره کشور ندارند

    آخرین عناوین