گوشت تنظیم بازاری به دست ۸۸ درصد مردم نرسید

گروه اقتصادی الف،   3980126051 ۱۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

نتایج یک نظرسنجی نشان داد ۸۸ درصد از مردم در یک سال گذشته گوشت وارداتی با ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت نکرده اند.

گوشت تنظیم بازاری به دست ۸۸ درصد مردم نرسید

به گزارش الف، دومین قسمت از  برنامه «پایش» در سال 98، به مناسبت سالگرد اعلام نرخ 4200 تومانی، موضوع نرخ ارز و تحولات آن را بررسی نمود.

در همین خصوص سلیمی زادگان، کارشناس اقتصادی برنامه پایش، بابیان اینکه اعلام نرخ 4200 تومانی برای ارز در فروردین 97 اشتباه بزرگی بود،گفت: اعلام این نرخ لطمه زیادی به اقتصاد کشور زد و در این مدتی که این نرخ برای دلار اعلام شد، ذخایر ارزی بسیاری از دست دادیم.

وی افزود: این اتفاق یک شمشیر دو لبه بود و اگر بازار ارز مدیریت می‌شد، مجموعه بازارهای کشور نیز به آرامش دست می‌یافت.واقعاً اگر این اشتباه رخ نمی‌داد در آن برهه دوماهه به‌اندازه بیش از 6 ماه ارز کشور در شرایط تحریم مصرف نمی‌شد.

این کارشناس اقتصادی با تأکید بر اثرگذاری تغییر رئیس‌کل بانک مرکزی بر بازار ارز بیان کرد: در برهه‌ای از تابستان 97 نرخ ارز تا 18 هزار تومان رشد کرد اما با تغییر رئیس بانک مرکزی و بکار کیری سیاست‌های درست ارزی،نرخ مذکور رو به کاهش رفت. بنابراین در حال حاضر نرخ دلار نیز، نرخ واقعی آن نیست و به عقیده کارشناسان در شرایط تحریم نرخ واقعی دلار در حدود 6 الی 7 هزار تومان است.

سلیمی زادگان در ادامه افزود: ما باید به سمت بازار متشکل ارزی حرکت کنیم. یعنی همه عرضه و تقاضای بازار ارز را شفاف کنیم. سامانه نیما این کار را انجام می‌دهد. بنابراین همه عرضه‌کنندگان و متقاضیان باید در یک سامانه واحد نیازهایشان را برآورده کنند و از این طریق می‌توان بازار آزاد را نیز به حاشیه راند.

سلیمی زادگان افزود: اعطای ارز 4200 تومانی به برخی کالاها باعث بروز پدیده‌های قاچاق شد و باید به‌جای این کار، به خانوارها یارانه ارزی داده می‌شد که این کار در صورت انجام، قدرت خرید مردم را بالا می‌برد و از طرف دیگر از رانت و قاچاق را نیز جلوگیری می‌کرد. نمونه این موضوع واردات گوشت با ارز 4200 تومانی بود که گوشت با این قیمت به دست مردم نرسید و باعث حواشی گوناگونی در کشور گشت.

قیمت خرید تضمینی گندم باید به 2200 تومان افزایش یابد

موضوع دیگر موردبررسی در «پایش» یکشنبه به خرید تضمینی گندم اختصاص یافت.

در این زمینه سلیمی زادگان،کارشناس اقتصادی برنامه پایش بابیان اینکه موضوع گندم مسئله استراتژیکی برای کشور است و باید از قاچاق آن به خارج از کشور جلوگیری کرد، گفت: تعیین قیمت تضمینی گندم باید متناسب با شرایط اقتصادی کشور و تورم باشد، به‌گونه‌ای هم برای کشاورز صرفه اقتصادی داشته باشد و هم برای آن‌ها ایجاد انگیزه کند.

کارشناس اقتصادی برنامه «پایش»، با تأکید بر لزوم تعیین یک نرخ عادلانه برای خرید گندم از کشاورزان گفت: قانونی در کشور وجود دارد که قبل از شروع سال زراعی باید نرخ خرید تضمینی گندم اعلام شود اما این اتفاق رخ نداد و در مهرماه نرخ 1470 تومانی برای گندم تعیین گردید که باعث اعتراض کشاورزان به این موضوع شد.

وی افزود: عدم تعیین نرخ عادلانه برای گندم باعث می‌شود که کشاورز به‌جای فروش گندم خود به دولت، آن را دلال بفروشد و انگیزه خود در این زمینه را از دست دهد. در حال حاضر دلال‌ها گندم‌های کشاورزان را به قیمتی بی از 2 هزار تومان می‌خرند درحالی‌که دولت بعد از اعتراض کشاورزان نرخ 1700 تومانی را اعلام کرد.

سلیمی زادگان در ادامه بیان کرد: در کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و منطقه قیمت گندم بسیار بالاتر از قیمت خرید تضمینی گندم در داخل کشور است و در سال‌های قبل عدم مدیریت تعیین قیمت خرید تضمینی باعث کمبود گندم در کشور و به‌تبع آن واردات این کالای استراتژیک شده که قیمت تمام‌شده آن نیز بیشتر از قیمت داخلی بوده است.

وی گفت: باید در زمینه خرید گندم یک سامانه شفاف طراحی شود تا از طریق آن نیازهای کشور در این حوزه احصا شود تا با دانستن این نیازها، بتوان این موضوع را به‌صورت صحیح مدیریت کرد. در کشورهای پیشرفته نیز این نکته رعایت می‌شود و باعث شده است که در آمریکا بیش از 14 برابر نیاز خود غلات تولید کند.

سلیمی زادگان در پایان در خصوص تبعات عدم تعیین نرخ متناسب برای خرید گندم افزود: این مسئله باعث شده است که خودکفایی در تولید گندم هم از دست برود و برای تأمین نیازهای خود همانند گذشته مجبور به واردات گندم شویم. بنابراین نیاز است قیمت خرید تضمینی به 2200 تا 2400 افزایش یابد تا از این طریق از فروش گندم به دلالان و خروج آن از کشور جلوگیری نماید. ارز گندم در بورس کالا نیز راهکار صحیح مدیریت گندم در کشور است.

88 درصد مردم گوشت یارانه‌ای دریافت نکرده‌اند

همچنین سؤال نظرسنجی برنامه «پایش»، به‌صورت زیر از مخاطبان سؤال پرسیده شده است:

آیا در یک سال اخیر گوشت وارداتی با نرخ دولتی، به دست شما رسیده است؟1.بله 2.خیر

در پایان نیز 88 درصد از مردم اعلام نمودند که در یک سال گذشته گوشت وارداتی به دست آن‌ها نرسیده است.

دیدگاه کاربران

ناشناس۸۵۶۹۱۴۰۹:۳۰:۴۹ ۱۳۹۸/۱/۲۶
همین برای عزل هر دولتی کافی بود در هر کشوری
ناشناس۸۵۷۱۳۴۱۰:۴۶:۲۸ ۱۳۹۸/۱/۲۶
هرکی برای دوام و تحمیل این دولت تلاش کرده و می کنه در تبعات فجیعش شریکه
ناشناس۸۵۷۱۴۵۱۰:۵۱:۱۷ ۱۳۹۸/۱/۲۶
خیانت از بارزترین مشخصه های این دولته _______________
ناشناس۸۵۷۲۲۷۱۱:۱۹:۰۳ ۱۳۹۸/۱/۲۶
عزل چیه ، باید پاسخ بدهند و بابت حیف و میل 18 میلیارد دلار محاکمه بشوند. چون دولت توان توزیع نداشت ، توزیع گوشت دولتی را متوقف کرد. یعنی چون دولت ناتوان است ملت باید تنبیه شود و تاوان پس بدهد. یعنی بابت اعتمادی که به این جمعت اصلاح طلب کردیم چقدر باید تاوان پس بدهیم؟ همه اینها یک طرف ، تکلیف دلارهای 4200 تومانی که بابت وارد کردن گوشت به برخی خواص دولتیها داده شد چه می شود؟!
ناشناس۸۵۶۹۶۳۰۹:۴۹:۳۰ ۱۳۹۸/۱/۲۶
بعد از اینکه از طریق شرکتهای تعاونی مصرف سازمانها توزیع شد ما توانستیم یک نوبت بگیریم.
ناشناس۸۵۶۹۷۱۰۹:۵۴:۴۴ ۱۳۹۸/۱/۲۶
باید فقط به سرپرست خانواده داده شه. بچه سه ساله چهار کیلو گوشت تو ماه میخواد چیکار؟
ناشناس۸۵۷۴۵۳۱۲:۲۷:۵۳ ۱۳۹۸/۱/۲۶
لطفا پیگیر خبر حذف دامپزشک ناظر در کشور مبدا که ... صورت گرفته،شوید تا ببینیم از این به بعد بسلامت این گوشتها اعتماد کرده و بخریم یا نه.
ناشناس۸۵۷۰۱۲۱۰:۰۶:۱۵ ۱۳۹۸/۱/۲۶
99 درصد!!!! ما که رنگشو هم ندیدیم. فقط اسمشو شنیدیم.
علی۸۵۷۰۷۲۱۰:۲۲:۳۳ ۱۳۹۸/۱/۲۶
بدست آنهایی رسید که مخفیانه برایشان برنامه ریزی شده بود.
ناشناس۸۵۷۱۳۷۱۰:۴۷:۳۶ ۱۳۹۸/۱/۲۶
دولت باید به قیمت جهانی گندم را از کشاورز نقدا بخرد چراکه اهن و گاز و دیگر چیزها را به قیمت جهانی در اختیار مردم قرار میدهد
ناشناس۸۵۷۴۱۹۱۲:۱۸:۳۸ ۱۳۹۸/۱/۲۶
گندم با این قیمت به صرفه که نیست هیچ ضرر هم دارد
مهرداد رجبي۸۵۷۱۴۶۱۰:۵۱:۲۶ ۱۳۹۸/۱/۲۶
خدايي وضعيت توزيع گوشت بسيار بي حساب و كتاب، حاكي از بي مسئوليتي مسئولان و نبود عدالت اجتماعي است. توزيع چرا براساس كارت اعتباري خانوار( يا كالابرگ الكترونيك) انجام نمي شود. بهتر است يكبار براي هميشه براي همه خانوارهاي ايراني كارت اعتباري خريد براساس كد ملي سرپرست خانوار و افراد تحت تكفل تعريف شود و به آساني قابليت خريد در فروشگاه هاي زنجيره اي، درمانگاه ها و بيمارستان هاي پزشكي و ... ممكن شود. حكمت كارت ارتش نمونه موفقي براي توزيع كالاهاي اساسي در بين خانوارهاي ارتشي در فروشگاه هاي اتكا است. وزارت رفاه و صمت بايد از اين نمونه موفق الگو برداري داشته باشند و سريعا دست به كار شوند. نمي دانم چرا چنين روشي انجام مي شود. پيشنهاد مي شود بهتر است يكبار براي هميشه براي همه خانوارهاي ايراني كارت اعتباري خريد براساس كد ملي سرپرست خانوار و افراد تحت تكفل تعريف شود و به آساني قابليت خريد در فروشگاه هاي زنجيره اي( شهروند، رفاه، كوروش، ...)، درمانگاه ها و بيمارستان هاي پزشكي , ممكن شود. كارت هاي اعتباري يكبار در ماه براي تهيه كالاهاي اساسي شارژ شده و در مقابل با مراجعه روزانه به فروشگاه هاي زنجيره اي( براساس برنامه ريزي زمانبندي فروشگاه زنجيره اي بر مبناي حروف الفبا مشتركين) با احترام خريد توسط خانوار انجام شود. بهتر است براي اين امر ثبت نام اينترنتي توسط سازمان هدفمند يارانه در اسرع وقت انجام شود. هر روش ديگري براي عرضه كالاهاي اساسي باعث فساد، رانت، قاچاق و بي عدالتي مي شود. با تعريف كارت اعتباري خانوار: مقدار آمار توزيع شده مشخص مي شود و به آساني توزيع هدفمند مي شود و عدالت اجتماعي درباره همه نيازمندان و متقاضيان اجرا مي شود. در ضمن مي توان براي خانوارها براساس دهك هاي در آمدي درجه 1 تا 10 تعريف كرد و به تناسب درجه كارت اعتباري آنها ماهيانه شارژ شود. در ضمن مي توان از كارت اعتباري خريد براي شارژ يارانه، سهميه بنزين و كالاهاي اساسي و هزينه هاي بهداشتي خانوار در آينده استفاده كرد. عاجزانه در خواست مي شود روي اين طرح مطالعه اساسي صورت گيرد. مهرداد رجبي - دكتراي انرژي
ناشناس۸۵۷۳۹۸۱۲:۱۲:۳۵ ۱۳۹۸/۱/۲۶
مبلغی را که مشتریان تهرانی در فروشگاههای شهروند بابت خرید چهار کیلوگرم گوشت گرم تنظیم بازاری پرداخت میکنند ما مردم شهرستان باید بابت خرید یک ونیم کیلوگرم گوشت پرداخت کنیم.مسئولین محترم باید به یاد بیاورند که کشور ما علاوه بر تهران شهرها وشهرستانهای دیگری هم دارد!!!!!!!
ناشناس۸۵۷۷۶۱۱۴:۱۸:۱۲ ۱۳۹۸/۱/۲۶
ببينيد در طرح هاي تنظيم بازاري قرار نيست كه يك كالا به دست 80 ميليون نفر ايراني برسد بلكه در اين طرح ها با ايجاد رقابت در بازار و توزيع كالا سعي ميشود طرف عرضه كالا به نفع تقاضا تقويت گردد و با بهبود آن و تعادل در تقاضا مانع از افزايش قيمت كالا گردد .
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  5. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  6. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  7. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  8. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  9. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  10. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  11. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  12. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  13. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  14. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  15. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  16. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  17. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  18. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  19. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  20. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  21. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  22. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  23. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  24. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  25. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

آخرین عناوین