شاه کلید رونق تولید، نظام بانکی و هدایت صحیح نقدینگی/ بانک‌ها به سمت فعالیت‌های غیرمولد نروند

گروه اقتصادی الف،   3980124087 ۱۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۸ تکراری یا غیرقابل انتشار
شاه کلید رونق تولید، نظام بانکی و هدایت صحیح نقدینگی/ بانک‌ها به سمت فعالیت‌های غیرمولد نروند

بانکی بودن اقتصاد ایران، نقش کلیدی بانک‌ها را در تسریع شکوفایی اقتصادی، حمایت از تولید ملی و رونق تولید داخلی انکار ناپذیر کرده است. بسیاری از کارشناسان به دلیل تنیدگی و وابستگی اقتصاد کشور با بانک‌ها، از آن تحت اقتصاد بانکی یاد می‌کنند و به تبع با چنین اوصافی، نمی‌توان نقش نافذ و تاثیرگذار بانک‌ها را در تسهیل و تسریع شکوفایی اقتصادی و عملیاتی شدن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، حمایت از تولید ملی و رونق تولید داخلی نادیده انگاشت، در این میان حتی اگر به نظریه اقتصاد بانکی کشور نیز قائل نباشیم، انکارکارکرد و نفوذ بانک‌ها در این عرصه (اقتصاد کشور) ناممکن است.

بدون تردید، یکی از عمده‌ترین و اصلی‌ترین نارسایی‌های فعلی کشور به حوزه اقتصادی و مشکلات متنابه آن باز می‌گردد. به واقع، در بستر مشکلات اقتصادی، چالش‌ها و معضلات متعددی در کشور، بروز پیدا می‌کند و این عارضه می‌تواند در شکل گیری نارسایی‌های متعددی همچون اشتغال، ناهنجاری‌های اجتماعی، طلاق، اعتیاد، عصبیت‌های درون خانوادگی و برون خانوادگی، نظم و انتظام شهری و حتی حفظ امنیت مرز‌ها نیز، اثرگذار باشد.

اساسا وارد شدن معاندان نظام به فاز جنگ اقتصادی، در راستای پیاده سازی سیاست‌های شوم و منحوسِ ایجاد شکاف، میان ملت و حاکمیت است و تردیدی وجود ندارد دشمنان این مرز و بوم درصدد هستند از نمد مشکلات اقتصادی، کلاه مورد نظر خویش را بدوزند و با این اوصاف و در چنین صحنه و بستری، تلاش برای رفع و حل و فصل مشکلات اقتصادی کشور یک امر ضروری، اجتناب ناپذیر و حیاتی است.

با توجه به وابستگی شدید اقتصاد کشور به بانک ها، تلاش برای اعمال اصلاحات لازم در حوزه بانکی تسهیل کننده تحقق اهداف اقتصادی کشور و به تعبیر دیگر برنامه‌های مرتبط با سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و تحقق شعار سال به معنای واقعی کلمه به عنوان نقشه راه جامع اقتصادی این مرز و بوم خواهد بود.

در واقع امر، بانک ها، مراکز و موسساتی هستند که سپرده‌های عموم مردم را به عنوان ودیعه دریافت می‌کنند، کارمزد اندکی را کسر می‌کنند و سرمایه‌های عمومی (و به تعبیری سرگردان) را به سمت عرصه‌های تولید و صنعتی هدایت می‌کنند. به تبع در چنین شرایطی، تولید کشور تقویت می‌شود و در سایه چنین امری، ضریب اشتغالزایی ارتقاء پیدا می‌کند.

با در نظر گرفتن این واقعیت که شاه کلید نجات بخش اقتصاد کشور تولید است با تحقق و حصول مثبت و سازنده این امر ضروری، و تحقق حداکثری رونق در این عرصه (تولید)، مقاومت پذیری اقتصاد کشور به بهترین نحو ممکن تقویت می‌شود و در چنین شرایطی آسیب‌های ناشی از تِکانه‌های اقتصادی، شوک‌ها و تحریم‌های خارجی، به حداقل ممکن کاهش پیدا می‌کند.

چندی پیش، هادی قوامی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بانک‌ها در توسعه اقتصادی نقش بسزایی ایفاء می‌کنند و با عملکرد مثبتِ خود، قادر خواهند بود اندوخته‌های مردم را به سرمایه‌های سازنده و مثبت مبدل کنند. در واقع اجتناب بانک‌ها از بنگاه داری و هدایت پس انداز‌های مردم در راستای رشد اقتصادی کشور، نقش بسزایی در طراوت تولیدی و اقتصادی کشور ایفا می‌کند.

در این میان، برخی معتقدند، شرایط برای فعالیت تولیدی در کشور مساعد نیست و به تبع این شرایط، بانک‌ها به سمت فعالیت‌های غیر مولد گام بر می‌دارند که سود آن به مراتب فراتر از منافع و سود‌های ۲۰ درصدی حاصله از فعالیت‌های تولیدی است.

پرویز کرامت، یکی از فعالان سابق در حوزه تولید و صنعتی، ضمن تایید وجود مشکلات متعدد در عرصه‌های تولیدی کشور گفت: قطع به یقین اگر شرایط برای تولید کشور مناسب و مساعد بود، رهبر معظم انقلاب در طول سالیان اخیر به کرات بر لزوم تقویت تولید داخلی تاکید نمی‌ورزیدند. بدون تردید، مشکلات فعلیِ حوزه تولیدی کشور بصورت آنی و یک شبه بوجود نیامده و وضعیت فعلی معلول عوامل متعددی است که باید در راستای بهبود، اصلاح و مرتفع سازی آن تلاش شود.

وی معتقد است برای رفع موانع تولیدی در کشور می‌باید تمامی دستگاه‌ها و نهاد‌های ذی ربط، از جمله بانک ها، سهم و نقش سازنده خود را ایفاء کنند و قطعا با حصول این امر، در یک بازه زمانی میان مدت، بخش قریب به اتفاق مشکلات حوزه تولیدی کشور حل و فصل خواهد شد.

این فعال سابق در عرصه تولیدی و صنعتی تصریح کرد: در چنین شرایطی، زمینه برای اجرایی ساختن و نتیجه بخشی سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به بهترین نحو ممکن فراهم خواهد شد، در غیر اینصورت در بر همان پاشنه معیوب خسارت زا و مشکل آفرین پیشین می‌چرخد و نه تنها مشکلات اقتصادی کشور حل نمی‌شود، بلکه شاهد تشدید و انباشت هر چه بیشتر نارسایی‌های مرتبط با این عرصه نیز خواهیم بود.

کرامت گفت: تردیدی وجود ندارد، که یکی از معضلات جدی مراکز و بنگاه‌های تولیدی کشور معطوف به کمبود نقدینگی است و در صورت تامین مطلوب آن، بخشی (نه همه آن) از چالش‌های عرصه تولیدی و صنعتی کشور مرتفع می‌شود.

وی افزود: به واقع با ارائه تسهیلات هدفمندِ هر چه بیشتر از سوی بانک‌ها به مراکز تولیدی و صنعتی، بسیاری از نارسایی‌های پیش روی کارخانجات و بنگاه‌های تولیدی مرتفع و زمینه تحقق رونق تولید به عنوان دستور کار اصلی کشور در حوزه اقتصادی (در سال جاری)، به نحو بسیار شایسته‌ای فراهم می‌شود که اثبات و مصداقِ  بروز چنین عزمی در ارائه تسهیلات کم سود به فعالان حوزه تولیدی متجلی می‌شود.

این فعال سابق در عرصه تولید و صنعتی گفت: البته نباید انتظار داشت بانک‌ها به ارائه تسهیلات با سود‌هایی صفر درصد مبادرت ورزند، زیرا بانک‌ها نیز هزینه‌هایی دارند که باید آن را از محلی تامین کنند، اما با همه این اوصاف پرداخت تسهیلات به مراکز تولیدی با سود‌های ۲ تا ۴ درصدی، به مثابه آنچه که در جوامع توسعه یافته و حتی اقتصاد‌های نوظهور جهان شاهد هستیم، تحولی شگرف در نظام تولیدی کشور و به تبع آن اقتصاد جامعه ایجاد خواهد کرد. حصول رونق تولید و تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، محتاج اقدام و عمل است و قطع به یقین این امر خطیر، با شعار محقق نمی‌شود.

غفلت از رونق تولید، هزینه‌های سنگینی را به مردم و کشور تحمیل خواهد کرد؛ متاسفانه در سالیان اخیر، نظام تولیدی کشور متحمل خسارات فراوانی شده است که در صورت پیشگیری از متضرر شدن نظام تولیدی کشور، اساساً در حال حاضر شاهد بسیاری از نارسایی‌ها و مشکلات اقتصادی نمی‌بودیم تا چه رسد به آنکه که در صدد مرتفع سازی آن باشیم.

به واقع، هر آنچه ریسک فعالیت‌های تولیدی افزایش یابد به همان میزان نظام تولیدی کشور ضعیف‌تر خواهد شد و در چنین شرایطی سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به نحو شایسته و مطلوبی محقق نخواهد شد و به تبع در چنین فضایی، آسیب پذیری اقتصاد این مرز و بوم افزایش خواهد یافت و امکان حصول رونق در نظام تولیدی کشور نیز کمرنگ‌تر خواهد شد.

زمانی می‌توان به دوام و قوام نظام تولیدیِ کشور امیدوار بود که فعالیت در چنین عرصه‌ای برای متقاضیان و سرمایه گذاران، مقرون به صرفه و سودآور باشد در غیر این صورت سرمایه‌های عمومی به بخش‌های غیر مولد و دلالی هدایت می‌شوند و طبیعتا این رویه، کلیت اقتصاد کشور را با نارسایی‌های ریز و درشت مواجه می‌ کند که سرجمع آن به تحمیل خساراتی جدی به نظام، کشور و مردم منتهی خواهد شد؛ لذا می‌باید، تلاش شود فعالیت‌های تولیدی در کشور مقرون به صرفه و سودآور شود و در چنین شرایطی، تولید ملی تقویت و اقتصاد کشور در حوزه‌های مختلف با رونق و شکوفایی همراه خواهد شد.

در پایان، امید آن می‌رود تمامی نهاد‌ها، بخش‌ها و گروه‌های ذیربط و کلیه آحاد جامعه به سهم خود، برای توسعه تولیدی و صنعتی کشور تلاش کنند و قطعا در چنین شرایطی بخش قابل توجهی از سرمایه‌های عمومی مردم به بخش‌های مولد سوق پیدا می‌کند و در چنین فضا و بستری خروج فلان کشور از برجام یا عربده کشی‌ها و دسیسه‌های نظام سلطه علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، به معنای واقعی کلمه خنثی و بلاتاثیر خواهد بود.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیدگاه کاربران

ناشناس۸۵۴۵۰۱۱۲:۲۳:۲۲ ۱۳۹۸/۱/۲۴
شاه کلید حل مشکلات کشور شایسته سالاری است و اینکه عرصه مدیریتی کشور را به روی تمام اشخاص باز کنیم و با نظارت استصوابی شایسته سالاری ره به محاق نبریم
mostafa.kamali95@yahoo.com۸۵۴۶۵۳۱۳:۵۷:۴۷ ۱۳۹۸/۱/۲۴
شاه کلید رونق تولید و اشتغال اجرای صحیح و بدون خط قرمز قانون مشروعیت سنجی اموال و اجرای قانون از کجا اورده ای به این ثرون نجومی و افسانه ای رسیده ای برای ایجاد تعادل و توازن اقتصادی می باشد ان لیس للانسان الا ما سعی و مولی علی می فرمایند ثروت های حرام را اگر کابین زنانشان کرده باشند باز پس می گیرم
ناشناس۸۵۴۸۲۱۱۵:۵۴:۲۳ ۱۳۹۸/۱/۲۴
یعنی اونایی که منفی دادند همپالگی مفسدین اقتصادی هستند یا خودشون هستند
سلام دوستان۸۵۴۶۶۶۱۴:۰۲:۱۱ ۱۳۹۸/۱/۲۴
... مورچه آب در لانه اش افتاد فریاد زد : دنیا را آب دارد میبرد!!!؟ این حکایت امروز اصلاح طلبان و تکرارکنندگان .. است که فکر میکنند چون خودشان به ته خط و نابودی رسیدند حتما همه کشور هم به بن بست رسیده!؟ عجب سرنوشتی و عجب فهم کجی!؟
ناشناس۸۵۴۵۰۴۱۲:۲۴:۳۳ ۱۳۹۸/۱/۲۴
در شرایط فعلی کسی به تولید فکر نمی کند. تولید نیاز به بازار آرام و قابل پیش بینی، سرمایه گذاری و ارتباط با دنیا دارد. هیچکدام از این سه مولفه در حال حاضر وجود ندارد.
ناشناس۸۵۴۵۰۵۱۲:۲۵:۰۲ ۱۳۹۸/۱/۲۴
پول جایی می رود که سود در آن باشد. اگر سود بانک ها کم تر از این شود و برای بانکها محدودیت های بیشتر وضع گردد، سرمایه ها از بانکها خارج شده و بانکها ورشکست می شوند.
حسنعلی سبد سبد گل یاس۸۵۴۶۶۱۱۴:۰۰:۰۷ ۱۳۹۸/۱/۲۴
یکی از راه های رونق تولید باز پس گیری معوقات کلان بانکی از بدهکاران کلان بانکی می باشد اگر این معوقات در چرخه ت لید و اشتغال قرار بگیرد از ان طرف هم زیاده خ اهان نمی توانند هر روزی بازاری را تحت تاقیر خود قرار دهند
ناشناس۸۵۴۵۰۸۱۲:۲۶:۳۲ ۱۳۹۸/۱/۲۴
وقتی خود سازمانهای دولتی پی فعالیتهای غیر مولد می روند، نباید از بخش خصوصی توقع داشت که تولید کنند باشند.
ناشناس۸۵۴۵۲۲۱۲:۳۲:۳۸ ۱۳۹۸/۱/۲۴
تولیدات کشاورزی صادر می شوند و اقلام درجه 3 آن برای مصرف داخلی با قیمت گزاف عرضه می شوند. تولیدات صنعتی هم بی کیفیت و گران هستند که مصرف کننده از خرید آنها پشیمان می شود. وقتی مردم خیری از تولید نمی برند، چرا اینقدر در باره تولید می نویسید؟
ناشناس۸۵۴۵۲۴۱۲:۳۴:۴۷ ۱۳۹۸/۱/۲۴
بانک دنبال سود و رانته و خیلی چیزها هست که سود و رانتش از تولید بیشتره
علی۸۵۴۵۸۲۱۳:۱۶:۱۶ ۱۳۹۸/۱/۲۴
تا وقتی میشه رانت کرد چرا تولید؟
ناشناس۸۵۴۶۰۰۱۳:۲۷:۵۶ ۱۳۹۸/۱/۲۴
کاسپین موسسه مجاز بانکی بود که همه شرایط بانک مرکزی را طی کرده بود مردم به مجوز صادره اعتماد کردند اما بانک مرکزی بی تدبیر دبه کرد و گفت مجوز شرطی بوده و مردم حواسشان نبوده ، در واقع بانک مرکزی با بی تدبیری و بی نظارتی با اطلاعیه های بسیار سخیف و بی منطق به شعور مردم توهین کرد و وا اسفا که هنوز دادگاهی جهت پرداخت مطالبات قانونی سپرده گذاران کاسپین و موسسه فرشتگان تشکیل نشده ... تا زمانیکه مطالبات همه سپرده گذاران کاسپین پرداخت نشود اعتمادی به شبکه پولی و بانکی وجود نخواهد داشت بایستی دادگاه عادله بعد از 3 سال از غارت سپرده های مردم برگزار گردد و حکم عادلانه دهد که تا روز تسویه همه مطالبات طبق قرارداد بین موسسه و سپرده گذار پرداخت خواهد شد حال بصورت سپرده یکساله و با پرداخت سود ماهیانه یا بصورت وجه نقد ، این آبروی نظام بانکی که متاسفانه برخی جهت معطل کردن بیش از 3 سال مطالبات مردم خود و سازمان تحت امر خویش ..
بهنام۸۵۴۶۹۱۱۴:۱۴:۰۹ ۱۳۹۸/۱/۲۴
تا جایی که ما یادمون هست هرموقع حضرت آقا برای سال جدید یه عنوانی انتخاب میکنه دقیقا مسئولین همونو نابود میکنن.
ناشناس۸۵۴۷۸۹۱۵:۲۴:۴۲ ۱۳۹۸/۱/۲۴
فرزند من میخواست کاری تولیدی انجام دهد رفت چین و ماشین الات را دید وووووو اما بعد فهمید اجازه ورود دستگاه تولیدی را ندارند در ایران هم این دستگاه وجود ندارد خوب وقتی اجازه ورود دستگاه نیست کدام تولید
ناشناس۸۵۴۷۹۸۱۵:۳۵:۵۷ ۱۳۹۸/۱/۲۴
یکی از نابود کنند هری تولید مالیات ارزش افزوده هست
ناشناس۸۵۵۰۲۳۱۸:۴۴:۲۱ ۱۳۹۸/۱/۲۴
شاه كليد توليد داخلي برداشتن تبعيض ها ومبارزه واقعي با فساد اداري ومالي واختلاسهاي مكرر وجمع كردن بساط اقازاده ها از سيستم مالي كشوراست
ناشناس۸۵۵۰۸۱۲۰:۰۵:۳۰ ۱۳۹۸/۱/۲۴
شاه کلید رونق تولید ، گرانفروشی پیاز ، سیب زمینی ، چغندر ، کلم و کاهو و هر چی که بازنشسته و کارمند مجبوره برای زنده ماندن خریداری کند !
ناشناس۸۵۵۳۲۵۰۱:۰۵:۵۷ ۱۳۹۸/۱/۲۵
کشوری که با جهان تنش دارد توش سرمایه گذاری انجام نمی شود. تا اقتصاد ایران دولتی هست و تمام نهادهای دولتی و نظامی بدنبال رانت و کار اقتصادی هستند مشکل اقتصاد حل نمی شود. راه حل اول مشکل اقتصادی ایران سیاسی هست. تا مشکلات سیاسی داخلی و خارجی ما حل نشود اقتصاد مشکلش حل نخواهد شد. در گام بعدی هم اقتصاد ایران باید خصوصی شود و نهادهای نظامی و دولتی باید به فعالیت های اقتصادی خود پایان دهند. البته برای اجرای این برنامه ها هم افرادی شایسته لازم هست که متاسفانه ...
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. جنگ ترکیبی خودمان، علیه خودمان!

  2. کارگری انگشتر ۵۰ میلیاردی را به صاحبش بازگرداند

  3. اقدام عجیب سفیر ایران در باکو/ برای عزت ایران استعفا دهید              

  4. جلاد، به پایان سلام کن!

  5. بهادری جهرمی: مبالغ جرایم رانندگی متناسب با تورم افزایش یافت

  6. تورم چه زمانی تک رقمی می‌شود؟

  7. نرخ تعرفه‌های خدمات بهداشتی درمانی ۱۴۰۳ اعلام شد/ نرخ رسمی ویزیت ۵۰% گران می‌شود!

  8. بازداشت سومین عامل حمله تروریستی در مسکو

  9. آقایان رئیسی و اژه‌ای! آیا در پیشگاه خدای متعال و امام‌زمان (عج) پاسخی دارید؟

  10. انتقام از پوتین؟

  11. عوامل توهین کننده به نظام و مقدسات اسلامی دستگیر شدند

  12. ائتلاف ایران، روسیه و چین تبدیل به کابوسی برای آمریکا می‌شود

  13. علم‌الهدی: امروز در کشور از آثار تحریم اقتصادی آمریکا مشکلی حس نمی‌کنیم

  14. بازگشت احتمالی ترامپ چه تاثیری بر اقتصاد ایران دارد؟

  15. افزایش ١٧٠ درصدی حداقل حقوق کارگران در دولت سیزدهم

  16. مردم طلای دست دوم خریداری نکنند

  17. خط و نشان حقوقی ایران برای کویت

  18. هشدار سخنگوی پلیس به رانندگان نوروزی؛ آمار تصادفات هولناک است!

  19. اول، بساط دلالی باید جمع شود

  20. وزیر اقتصاد: در سال ۱۴۰۲ رکورد بیشترین سرمایه‌گذاری خارجی واقعی در ۱۶ سال اخیر شکسته شد

  21. کولرهای گازی بلای جان صنعت برق

  22. منظور: تخصیص ارز کشور برای واردات خودرو به صرفه نیست

  23. ایران اینترنشنال در آستانه تعطیلی / تعطیلی قریب الوقوع دفتر واشنگتن + عکس

  24. دادستان ساری: خسارات وارده قطع سه هزار اصله نهال جبران شود

  25. جریمه تخلفات حادثه ساز ۵ برابر شد/ اعمال از هفته آینده            

آخرین عناوین