تیر خلاص آمریکا به FATF

گروه سیاسی الف،   3980122071 ۲۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۶ تکراری یا غیرقابل انتشار
تیر خلاص آمریکا به FATF

یکی از مباحثی که چند روز گذشته و در حاشیه تروریستی خوانده شدن سپاه پاسداران از سوی ایالات متحده آمریکا مطرح شده، ماجرای تاثیر این اقدام روی اجرای برنامه اقدام FATF و تصویب لوایح مربوط به آن یعنی الحاق ایران به کنوانسیون‌های پالرمو و CFT است، چراکه این لوایح امروز در صحن مجمع تشخیص مصلحت نظام هستند و امکان رد یا تایید آنها با بیم و امیدهایی یکسان است. 

از جمله اظهارنظرهای جالب توجه که روز گذشته منتشر شده، اظهارنظر دو نماینده اصلاح‌طلب مجلس است؛ یکی محمود صادقی، نماینده تهران و دیگری علی نجفی خوشرودی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی.

محمود صادقی در گفت‌وگو با روزنامه اصلاح‌طلب «اعتماد» پیرامون آینده تصویب FATF بعد از تروریستی خواندن سپاه از سوی ایالات متحده گفته است: «به‌خاطر فشارهای آمریکا، بحث FATF را دنبال نمی‌کردیم؛ بلکه باتوجه به آنکه این گروه ویژه یک سازمان بین‌الدولی است و استانداردهایی به‌لحاظ روابط بانکی و پولی دارد، ما نیز سعی داشتیم جهت ارتقای سطح شفافیت از این سازوکارها استفاده کنیم. البته علاوه‌بر این، بنا داشتیم به نحوی عمل کنیم تا دچار محدودیت‌‌هایی که عدم رعایت این استانداردها به دنبال خواهد داشت، نشویم. آنچه مسلم است، باید این مسائل از یکدیگر تفکیک شود. هرچند به لحاظ روانی، اقدام کاخ سفید فضای سنگینی علیه بحث FATF ایجاد کرده، اما باید در هر بحثی، منافع ملی در نظر گرفته شود.»

نجفی خوشرودی هم به باشگاه خبرنگاران جوان در همین مورد گفته: «لزوما ارتباطی میان FATF و تحریم سپاه پاسداران وجود ندارد. سازوکارهای داخلی مجمع تشخیص مصلحت نظام قصد ارتباط میان این لوایح با اقدام اخیر آمریکا را ندارد، اما به لحاظ روانی و سیاسی تردیدها در ایران نسبت به تصویب این لوایح که آمریکایی‌ها در آن نفوذ دارند، افزایش خواهد یافت.»

هرچند در این میان اظهارنظرهای مخالف این نظر مانند ابراز نظر احمد توکلی در باب منتفی شدن FATF وجود دارد، اما لازم است در این خصوص نکات مهمی گفته شود.

  مدافع وحدتیم اما، کدام وحدت و با چه شرایطی؟

اول: همچنان که در شماره روز گذشته درخصوص حمایت‌های گروه‌های سیاسی و جناح‌های مختلف حتی منتقدان، از سپاه پاسداران گفتیم، وحدت امروز نیروهای سیاسی داخلی در حمایت از قانون اساسی کشور و بخش جدایی‌ناپذیر آن یعنی سپاه پاسداران به‌عنوان نیروی رسمی نظامی کشور آنچنان پرقوت و یکپارچه است که شاید نظیر آن تا پیش از این در کشور دیده نشده بود.

دیروز نوشتیم که از پوشیدن لباس سپاه توسط نمایندگان مجلس به‌ویژه اصلاح‌طلبانی چون محمدرضا عارف و محمود صادقی و انتشار توئیت‌هایی از جنس حمایت رمضان‌زاده، جلایی‌پور و مصطفی تاج‌زاده از سپاه، هم باید تقدیر کرد و هم آن را به فال نیک گرفت، اما نباید از یاد برد که فشارهای بی‌سابقه هیات حاکمه آمریکا بر جمهوری اسلامی ایران در سال‌های اخیر دارای ریشه‌هایی است که اگر کشف و درمان نشود، ممکن است مجددا موجب آسیب‌هایی به کشور شود.

لجام‌گسیختگی رفتارهای جان بولتون، مایک پمپئو و نهایتا دونالد ترامپ که از خروج آنها از برجام آغاز شد، با تشدید تحریم‌ها و حتی اعمال تحریم‌هایی مانند قانون اعمال محدودیت ویزا برای مسافران ایران تقویت شد و حالا به تروریستی خواندن سپاه هم رسیده است، بی‌شک ریشه در زمینه‌سازی‌های گذشته در فضای سیاسی داخلی کشور دارد. واضح است که امروز تحلیل دولتمردان آمریکا این است که «راهبرد مقصر خواندن نهادهای حاکمیتی مانند سپاه در افزایش تحریم و ایجاد گرانی و در نتیجه تفکیک مردم از حاکمیت، جواب داده و حالا نوبت آخرین ضربه‌هاست تا نظام جمهوری اسلامی تمام شود.» و از این‌رو به خود اجازه می‌دهند هر اقدامی را در برنامه خصمانه خود بگنجانند.

اما اینکه چرا آمریکایی‌ها به این نتیجه رسیده‌اند، دلایلی دارد که عمده آنها مربوط به خطاهای استراتژیک برخی سیاسیون داخلی است؛ همان‌هایی که دستاوردهای موشکی و منطقه‌ای سپاه را می‌نواختند و می‌گفتند دنیای فردا دنیای موشک نیست، دنیای گفتمان است، یا شکست برجام را نتیجه اقدامات سپاه تصویر می‌کردند.  از این‌رو باید گفت زمانی می‌توان مدافع وحدت نیروهای داخلی در مقابل آمریکا بود که دستاوردهای دفاعی سپاه که چه از لحاظ حقوقی و چه از لحاظ سیاسی هیچ ربطی به تحریم‌های آمریکا، زیر میززدن‌ها و بدعهدی‌های اوباما و ترامپ و دیگران ندارد، برای مقاصد سیاسی به‌عنوان دلایل مشکلات خارجی، مشکلات اقتصادی و وقایعی چون فروریختن برجام عنوان نشود و در برهه‌هایی مانند انتخابات با زدن بخشی از قانون اساسی و تخریب رکنی از ارکان آن یعنی سپاه پاسداران، به دنبال جمع‌آوری رای نباشند.

این البته درخصوص مسائلی چون FATF هم به خوبی صادق است و باید به این نکته توجه کرد که در این برهه و پس از اقدام اخیر ایالات متحده اجرای برنامه اقدام به صلاح کشور نیست و دلایل آن هم مشخص است، که در ادامه می‌آید.

 اجرای خواسته‌های FATF به معنای تضعیف سپاه

دوم: دلایل قابل‌تاملی چه از لحاظ فنی و حقوقی و چه از لحاظ سیاسی برای این مساله وجود دارد که تحریم سپاه و تروریستی خواندن آن در رابطه مستقیم با FATF است و آنهایی که معتقدند این دو مساله ربطی به هم ندارد، در اشتباه بزرگی به سر می‌برند.

الف: مسائل فنی و حقوقی

بارها و بارها در گذشته گفته شده که ایالات متحده آمریکا توانسته قوانین داخلی خود و مطالباتش از فضای بین‌المللی را بر نهادهایی چون FATF تحمیل کند و نه‌تنها در این مسیر موفق بوده، بلکه ترتیبی اتخاذ کرده که ذیل آن مسئولان دولتی ایالات متحده مسئولیت مستقیم در FATF داشته و خواسته‌های دولت آمریکا را از این مسیر دنبال کنند. از این‌رو به سادگی قابل‌فهم است که چه رابطه عمیقی بین تحریم سپاه و FATF وجود دارد. به چند نکته زیر دقت کنید:

1 مارشال بیلینگزلی که دستیار وزیر خزانه‌داری آمریکاست؛ در حال حاضر ریاست FATF را برعهده دارد.

2 دیوید کوهن، معمار تحریم‌های ایران و معاون اطلاعات مالی و مبارزه با تروریسم وزارت خزانه‌داری آمریکا در دولت اوباما، در رابطه با نقش شفافیت در موفقیت تحریم‌ها می‌گوید: «موفقیت تحریم‌های آمریکا بستگی عمیق به شفافیت بانکی دارد. از طریق جمع‌آوری اطلاعات کلیدی، افرادی که درنهایت از تراکنش‌های بانکی بهره می‌برند، شناسایی می‌شوند. به این دلیل، شفافیت بانکی هسته اصلی ماموریت وزارت خزانه‌داری است.»

3 خوان زاراته، معاون سابق مبارزه با تروریسم و جرایم مالی در وزارت خزانه‌داری آمریکا: «برای قرار دادن ایران در تنگنا و سخت‌تر کردن شرایط برای این کشور، به حضور کامل FATF نیاز است. دنی گلاسر و چیپ پونسی، دو دیپلمات برجسته در فضای مالی جهانی و متخصص در بحث مبارزه با پولشویی از سوی ایالات متحده مسئول راه‌اندازی دوباره فرآیند FATF قدیمی شدند تا کشورهای مشکل‌دار را در لیست سیاه جای دهند. گلاسر و پونسی یک فرآیند مطمئن را درون نظام FATF گنجاندند که رژیم ایران را تحت نظارت‌های دقیق قرار می‌داد، نه‌فقط با استفاده از استانداردهای ضدپولشویی، بلکه با استانداردهای مقابله با گسترش سلاح‌های کشتار جمعی و استانداردهای مبارزه با تامین مالی تروریسم که وزارت خزانه‌داری پس از حمله یازدهم سپتامبر اصرار بر قرار دادن آنها در FATF داشت.»

4 سیگال مندلکر، معاون وزیر خزانه‌داری در امور تروریسم و اطلاعات مالی: «ما مصر هستیم ایران به‌صورت موثر و خیلی دقیق رژیم مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم را اجرا کند که منجر به بهبود شفافیت، از بین رفتن فساد و تامین مالی تروریسم شود یا ایران را از سیستم مالی بین‌المللی حذف کند.»

5 نکته نهایی اینکه بیانیه کاخ سفید در تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران به‌طور واضح و مشخصی این ایده را مطرح می‌کند. در بخشی‌هایی از این بیانیه آمده: «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ابزار اصلی دولت ایران برای هدایت و اجرای کارزار تروریسم بین‌المللی آن [رژیم] است... . این اقدام، گستره و میزان فشار حداکثری ما بر رژیم ایران را به میزان چشمگیری گسترش خواهد داد. این اقدام همچنین خطرات دادوستد با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یا ارائه پشتیبانی به آن را کاملا شفاف و روشن بیان می‌کند.» اگر به همین نکته اکتفا کنیم، به سادگی متوجه خواهیم شد که شفافیت مدنظر آمریکا همان شفافیتی است که FATF از ایران می‌خواهد و از آنجایی که آمریکا دسترسی کاملی به FATF دارد، واضح است که مقدمات یک فشار گسترده‌تر به اجزای دولت و مردم ایران، با تروریستی خواندن سپاه فراهم آمده است.

ب: مسائل سیاسی

چندسالی است که در قبال تهدید و کارشکنی کشورها در برابر ایران در فضای بین‌المللی، واکنش درخور توجهی از سوی دولت و حتی مجلس ایران بروز نمی‌کند و صرفا همه چیز منحصر به چند اظهارنظر و بیانیه و نهایتا نوشتن در شبکه‌های اجتماعی مانند توئیتر شده است. در این شرایط نه در قبال خروج آمریکا از برجام تدبیری می‌شود و نه درقبال بدعهدی اروپایی‌ها در تامین منافع ایران و اتفاقا نه درخصوص جدیت آنها در به رسمیت شناختن تحریم‌های ایالات متحده در میدان عمل.  حالا اما با دلایلی که به لحاظ فنی و حقوقی درخصوص رابطه FATF و تحریم سپاه مطرح شد، لازم است در قبال اقدامات خصمانه‌ای که هم آمریکایی‌ها و هم اروپایی‌ها علیه ایران وضع کرده‌اند، اقدام موثری صورت پذیرد و از ادامه وضعیت قبلی جلوگیری شود. امروز و در این برهه نباید به‌گونه‌ای رفتار کرد که غرب باور کند حتی با تحریم سپاه، ایران حاضر است هر کنوانسیون تحمیلی و بی‌خاصیتی از پالرمو تا CFT را بپذیرد. این البته مضاف بر این نکته است که محمدجواد ظریف و دیگر مقامات دولتی تاکنون دلیلی بر حل مشکلات کشور پس از اجرای کامل برنامه اقدام FATF ارائه نکرده‌اند و تنها گفته‌اند که می‌خواهند بهانه‌ای را از ایالات متحده بگیرند.  درخصوص این اظهارنظر ظریف همان‌گونه که قبلا هم گفته شده بود، آمریکایی‌ها برای اقدامات خصمانه خود نیازی به بهانه ندارند و تا هرکجا که بخواهند جلو می‌روند و این ایران است که باید بتواند با اقتدار خود آنها را عقب براند، وگرنه به فرض که بهانه‌ای هم از آمریکا گرفته شود، این کشور بهانه دیگری برای فشار و تحریم ایران می‌سازد.
 

حسین حاجیلو، کارشناس تحریم: تصویب لوایح FATF، اقدام آمریکا علیه سپاه را تکمیل می‌کند

پس از اینکه آمریکا نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را وارد لیست تروریستی خود کرد، گمانه‌زنی‌ها درباره اثر این اقدام آمریکا بر تصویب کنوانسیون‌های مربوط به FATF آغاز شد. موافقان FATF ادعا می‌کنند که تصویب این کنوانسیون‌ها ارتباطی به شناسایی سپاه به‌عنوان تروریست ندارد و مجمع باید بدون توجه به این اقدام آمریکا، کنوانسیون‌های پالرمو و CFT را تصویب کند.

اما واقعیت چیست؟ با قرار گرفتن سپاه در لیست تروریستی، خطرات پیوستن به کنوانسیون‌های مربوط به FATF، افزایش یافته یا تغییری نکرده است؟

از آنجایی که کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) هیچ لیست مرجعی برای شناسایی مصادیق تروریسم ندارد و صرفا از تروریسم یک تعریف ارائه کرده است، بنابراین مصادیق تروریسم از نظر کنوانسیون CFT، برعهده کشورهاست و ملاک تروریستی شناختن یک گروه، لیست ملی کشورهای مختلف است.  در نتیجه پس از ورود سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به لیست ملی آمریکا، موضوع پیوستن ایران به کنوانسیون CFT حساس‌تر خواهد شد. در صورت پیوستن ایران به کنوانسیون CFT، در حقیقت کشورمان به همه اعضای این کنوانسیون تعهد خواهد داد که به لیست ملی آنها احترام گذاشته و هر گروهی را که کشورهای عضو در لیست تروریستی خود قرار دهند، ایران برای برخورد با آن گروه، همکاری داشته باشد.

به بیان دیگر، از آنجایی که آمریکا عضو کنوانسیون CFT است و از سوی دیگر سپاه را به‌عنوان گروه تروریستی شناخته، بنابراین در صورت پیوستن کشورمان به این کنوانسیون، دولت ایران به دولت آمریکا تعهد حقوقی می‌دهد که با سپاه پاسداران برخورد کرده و جلوی ارائه خدمات مختلف امنیتی و اقتصادی این نهاد انقلابی را بگیرد. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به واسطه دور زدن تحریم‌ها، جلوی بدتر شدن وضعیت اقتصادی مردم را گرفته و آمریکا قصد دارد با محدود کردن سپاه به دست خودمان، فشار بر معیشت مردم را بیشتر کند.

 بنابراین با قرار گرفتن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست تروریستی آمریکا، خطرات پیوستن به کنوانسیون‌های مربوط به FATF بسیار بیشتر شده است و اعضای محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام، باید توجه داشته باشند که در صورت تصویب این کنوانسیون‌ها، در واقع محدودیت سپاه را تصویب خواهند کرد.

منبع: فرهیختگان

دیدگاه کاربران

مهراد۸۵۲۴۱۳۱۱:۵۳:۲۷ ۱۳۹۸/۱/۲۲
مطلب خوبی بود با سند و مدرک
ناشناس۸۵۲۷۱۸۱۵:۰۵:۰۸ ۱۳۹۸/۱/۲۲
فتف ؛ مایه ننگ و سوء استفاده بیشتر نجومیخواران و مخالفان شفافیت ملی و داخلی است
ناشناس۸۵۲۴۱۸۱۱:۵۶:۱۲ ۱۳۹۸/۱/۲۲
ماجرای دکل گمشده و هزارتای دیگر نشان می دهد جرا نباید Fatf تصویب شود
ناشناس۸۵۲۶۲۰۱۳:۴۰:۵۴ ۱۳۹۸/۱/۲۲
فقط یک نادون یا وطن فروش میتونه در این شرایط از FATF حرف بزنه . دنبال پولهای گمشده هم بهتره توی جیب ژنهای کانادانشین بگردی . دکلهای گمشده هم تو دفتر کار مسئولینی پیدا میشه که دنبال ویزا و اقامت اون ور آب هستن .
ناشناس۸۵۲۸۵۹۱۷:۳۸:۱۲ ۱۳۹۸/۱/۲۲
زنده باد هموطن حرف حساب جواب نداره ، فقط میتونن منفی بزنن
راه۸۵۲۸۷۱۱۷:۴۳:۴۰ ۱۳۹۸/۱/۲۲
واقعا دانستن اینکه FATF قوز بالای قوزه و فاجعه بعد از فاجعه است نیاز به هوش خارق العاده ای ندارد. ____________ فقط کمی صداقت و اندکی اخلاص و اپسیلونی پاکدستی و پاکدامنی کافیست
تبریزی۸۵۲۴۳۱۱۲:۰۱:۳۸ ۱۳۹۸/۱/۲۲
لطفا در کنار عدم تصویب FATF قیمت بنزین رو هم لیتری 5000 هزار تومن کنین و تنگه هرمز رو هم ببندین. شلیک چند موشک به طرف اسرائیل هم ایده بدی نیست. شاید این کارها باعث بشه سال 98 سال گشایش گره های کور ایران و ملت ایران باشه. حتی خدا هم با فرستادن سیل سرتاسری سعی خودش رو کرد.
ناشناس۸۵۳۱۱۸۲۲:۰۰:۱۷ ۱۳۹۸/۱/۲۲
من امیدوارم تمام اینکارهارو بکنن ایشالا گشایش میشه
ناشناس۸۵۲۴۶۱۱۲:۱۷:۴۵ ۱۳۹۸/۱/۲۲
چه راحت امریکا مسیری را که میخواد درست میکنه
ناشناس۸۵۲۴۶۴۱۲:۱۸:۰۳ ۱۳۹۸/۱/۲۲
به فرض اگه فتف ابزار آمریکا باشد فقط ابزاری برای شناسایی دقیق تر هدف برای مثلا تحریم و...هست حالا اگه ما مثلا امضا نکنیم چی میشه ؟ طرف مقابل به صورت چشم بسته و کلی هدف گذاری کرده و مثلا سپاه رو تحریم میکنه یعنی در نهایت در نتیجه کلی تاثیر چندانی نداره
ناشناس۸۵۲۴۸۸۱۲:۳۱:۰۴ ۱۳۹۸/۱/۲۲
ربطی بهم ندارند.
هوشیار۸۵۲۵۱۷۱۲:۴۳:۴۹ ۱۳۹۸/۱/۲۲
خیلی عجیبه این همه اصرار برای تصویب لوایح FATF . واقعا مشکوکه
ناشناس۸۵۲۸۲۲۱۷:۰۲:۱۵ ۱۳۹۸/۱/۲۲
این اصرار برای برقراری رابطه بانکها با خارج اصلا مشکوک نیست چون قطع بشه دلار میره بالا
ناشناس۸۵۲۸۷۳۱۷:۴۵:۱۶ ۱۳۹۸/۱/۲۲
اینهمه اصرار برای عدم تصویبش که مشکوکتره!!!
ناشناس۸۵۲۵۲۰۱۲:۴۴:۳۴ ۱۳۹۸/۱/۲۲
بیشتر از شعارهای روی موشکها انتقاد میکردند تا خود موشکها.
ناشناس۸۵۲۵۲۴۱۲:۴۶:۲۰ ۱۳۹۸/۱/۲۲
امریکا هم همینو میخواست !
ناشناس۸۵۲۵۳۹۱۲:۵۴:۴۷ ۱۳۹۸/۱/۲۲
تصویب FATF یک ضرورت است.
ماهانی۸۵۲۶۸۰۱۴:۲۶:۰۶ ۱۳۹۸/۱/۲۲
برای کی؟ مردم یا ژن خوبهای صراف و واردکننده؟
ناشناس۸۵۲۹۱۱۱۸:۱۵:۲۱ ۱۳۹۸/۱/۲۲
میشه بگی اصلا چی هست که ضرورت هم باشه ؟ میتونی توضیحش بدی که چیه ؟
ناشناس۸۵۳۱۳۴۲۲:۱۴:۵۵ ۱۳۹۸/۱/۲۲
کی گفته عمو ظریف
ناشناس۸۵۲۵۵۸۱۳:۰۲:۴۴ ۱۳۹۸/۱/۲۲
عدم تصویب تنها مشکلات ایران را چند برابر می کند و همان چیزی می شود که آمریکا خواسته بود: تضعیف بیش از پیش ایران با تصویب نکردن معاهده ای که 95% کشورهای دنیا عضو آن هستند
ناشناس۸۵۲۵۶۶۱۳:۰۶:۲۸ ۱۳۹۸/۱/۲۲
تیر خلاص به اقتصاد ما یا به FATF?
استاد دانشگاه۸۵۲۶۰۸۱۳:۳۳:۴۶ ۱۳۹۸/۱/۲۲
برنامه ترامپ در مورد سپاه و خروج از برجام یک سناریو برای جدا کردن ایران از سایر کشورها و منزوی کردن ایران است تا بتواند همراه با جنگ‌ اقتصادی سایر برنامه های خود را پیش ببرد. البته تدبیر رهبر معظم انقلاب نقشه های انها را خنثی خواهد کرد.
ناشناس۸۵۳۱۴۸۲۲:۳۴:۲۴ ۱۳۹۸/۱/۲۲
از برجام چه خیری دیدیم که از فتف ببینیم. اگه تصویب بشه یعنی لو دادن راههای دور زدن تحریم واین....
ناشناس۸۵۳۱۵۳۲۲:۳۷:۱۳ ۱۳۹۸/۱/۲۲
دولت چرا از اروپا نمی خواد تعهد های برجامی خودشو عمل کنه صبر این اقا یون کی تموم میشه
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های دیروز

  1. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  2. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  3. خسارت در «اس-۳۰۰»؛ مدرکی که نیست و افتخاری که به نام اسرائیل می‌سازند!

  4. و ناگهان اخلاق!

  5. این ۲ مشکلِ بزرگ در بازار مسکن ایران

  6. زیباکلام: اسرائیل برای رهگیری موشک ایران خیلی هزینه داد/ ۷ اکتبر نشان داد که فلسطین هنوز زنده است!

  7. بخش املاک "دیوار"مسدود می‌شود/ فرصت یک هفته‌ای به سکوها

  8. خیانت و وطن فروشی علنی در مقابل دوربین

  9. حمایت معاون رئیسی از تعطیلی پنج‌شنبه‌ها/ تاکید رادان بر ادامه طرح «نور» فراجا/ انتقاد روزنامه دولت از کریمی قدوسی

  10. وزیر کشور: پلیس با رعایت کرامت انسانی به عده کمی که قانون حجاب را رعایت نکنند تذکر می‌دهد

  11. توماج صالحی به حبس محكوم شد/مظلوم نمايي يك اغتشاشگر 

  12. موضوع خودروهای لوکس پسران معاون سابق قوه قضائیه چه بود؟

  13. سرانجام دختر فوت شده در متروی تجریش چه شد؟

  14. توقیف محموله صادراتی رژیم صهیونیستی در مرز بازرگان

  15. فریب نخوریم! 

  16. دبی؛ چند روز پس از سیل

  17. تصاویر اختصاصی شبکه پاکستانی از اسکورت جالب زمینی و هوایی رئیسی در لاهور

  18. رفتار عجیب یک شهروند در مترو تهران ؛ پارک موتور مقابل پله‌های ورودی ایستگاه!

  19. قالیباف: تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. برخورد محترمانه پلیس با یک خانم برای اعمال قانون و توقیف خودرو

  5. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  6. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  7. کمی دیر نیست؟

  8. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  9. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  10. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  11. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  12. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  13. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  14. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  15. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  16. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  17. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  18. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  19. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  20. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  21. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  22. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  23. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  24. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  25. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

    2. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

    3. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

    4. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

    5. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

    6. مجلس مقابل این اقدام بایستد

    7. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

    8. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

    9. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

    10. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

    11. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

    12. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

    13. واکنش محمود احمدی نژاد به حمله موشکی ایران

    14. نظرات برگزیده مخاطبان الف: آموزش و تربیت در رعایت حجاب بیشترین تاثیر را دارد/ عملیات وعده صادق یک پیروزی بزرگ برای ایران بود

    15. خسارت در «اس-۳۰۰»؛ مدرکی که نیست و افتخاری که به نام اسرائیل می‌سازند!

    16. هزینه عملیات وعده صادق به ۲۰ میلیون دلار هم نرسید/ دست آخرین توان نظامی ایران هنوز رو نشده است

    17. اژه‌ای: در قضیه حجاب نمی‌خواهیم هر فردِ کم توجه به قوانین را کیفر کنیم  

    18. حمایت معاون رئیسی از تعطیلی پنج‌شنبه‌ها/ تاکید رادان بر ادامه طرح «نور» فراجا/ انتقاد روزنامه دولت از کریمی قدوسی

    19. وزیر کشور: پلیس با رعایت کرامت انسانی به عده کمی که قانون حجاب را رعایت نکنند تذکر می‌دهد

    20. توماج صالحی به حبس محكوم شد/مظلوم نمايي يك اغتشاشگر 

    21. عملیات "وعده صادق" ؛ بررسی ابعاد تسلیحاتی نظامی

    22. واکنش احمدی‌نژاد به عملیات موشکی سپاه/ وعده زارع‌پور درباره افزایش سرعت اینترنت

    23. شبيه‌سازي جنگ ايران و آمريكا

    24. یک سیلی برای تنبیه

    25. بایدن: ایران به‌دنبال محو اسرائیل است

    آخرین عناوین