آوینی ۳ دهه قبل قدرت رسانه را متذکر شد اما هنوز عده‌ای متوجه نیستند

گروه فرهنگی الف،   3980120258

رئیس پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی گفت: قدرت ۳ مولفه دارد که مهم‌ترین آن‌ها تبلیغات به معنای قدرت اقناع افراد از طریق رسانه است. شهید آوینی اواخر دهه ۶۰ و اوایل دهه ۷۰ این موضوع را متذکر شد اما هنوز هم عده‌ای متوجه آن نیستند!

به گزارش فارس، وحید یامین‌پور از کارشناسان سیاسی رسانه در مراسم بیست و ششمین سالگرد شهادت سیدمرتضی آوینی که عصر امروز (سه‌شنبه ۲۰ فروردین) در بنیاد فرهنگی روایت فتح برگزار شد، طی سخنانی گفت: مساله امروز انقلاب و جمهوری اسلامی این است که از رسانه‌های معاند زیاد می‌شنویم که جمهوری‌اسلامی، مشروعیت و اقتدار اولیه خود را ندارد و تحلیل رفته است.

وی ادامه داد: اما این ادعا بر چه اساسی است؟ مشروعیت و اقتدار جمهوری اسلامی چگونه سنجیده می‌شود؟ قدرت بر ۳ مولفه پول، زور و تبلیغات (قدرت هدایت افراد) می‌چرخد. هر چه به زمان امروز نزدیک می‌شویم، ضریب مولفه سوم از دیگر مولفه‌ها بیشتر شده است. یعنی اگر حکومتی امکان اقناع و هدایت شهروندانش را نداشته باشد اما پول و زور داشته باشد، باز گفته می‌شود آن حکومت اقتدار سابق را ندارد.

رئیس پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی گفت: تا فتنه ۸۸، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مولفه سوم توجه چندانی نداشت، اما در فتنه ۸۸ اهمیت قدرت هدایت افکار مشخص شد و متوجه شدیم دولت‌هایی بیرون از کشورمان هستند که از طریق رسانه می‌توانند افکار عمومی مردممان را جهت دهند. اولین کسی که به این قدرت متوجه بود و ما را متوجه کرد، بی شک شهید آوینی بود؛موضوعی که خیلی‌ها هنوز متوجه آن نیستند!

این فعال رسانه اظهار داشت: شهید آوینی در اواخر دهه ۶۰ و اوایل دهه ۷۰ در مقالات سوره ما را متوجه نظام ارزشی مهاجمی کرد که قدرتش دارد ما را در خودش حل کند. آن زمان تصور اکثریت از رسانه، صداوسیما به عنوان رسانه حداکثری نظام بود. نظام تریبون داشت اما شهروندان تریبون نداشتند و معاندین هم امکان شبهه‌افکنی نداشتند. مخاطبان را به مطلب شهید آوینی درباره نسبت ویدئو با جامعه ارجاع می‌دهم. چون آن زمان، «ویدئو» اولین بحران رسانه‌ای جمهوری اسلامی بود و دریچه‌ای برای شنیدن و دیدن غیر از تلویزیون بود. اما شهید آوینی می‌گفت آن چیزی که باید از آن ترسید، چیزی است که هنوز نیامده است!

یامین پور گفت: مرزهای حاکمیتی جمهوری اسلامی از بین رفته است و دیگر مرز جغرافیایی نیست. مثلا شهروندانی در تهران داریم که شهروندان جامعیتی جمهوری اسلامی نیستند بلکه شهروندان آمریکا هستند و ارزش‌های‌ خود را بر اساس آن کشور تنظیم می‌کنند. شهید آوینی اولین کسی بود که ما را متوجه این موضوع و دهکده جهانی کرد. در مقابل این بحران دو واکنش ممکن است رخ دهد که یکی از آن‌ها فرسوده شدن نظام اسلامی و پذیرفتن قواعد جهانی است.

این نویسنده خاطرنشان کرد: معمولا تا جایی که توانسته‌ایم برای پیوستن دهکده جهانی بستر فراهم کرده‌ایم و مسئولان ما به افزایش ضریب نفوذ اینترنت افتخار می‌کنند اما متوجه نیستند که دارند پایه‌های استقلال نظام را می‌جوند! اما نمی‌توان جلوی آن‌ها را گرفت، چون متهم به تحجر و مخالفت با پیشرفت می‌شویم. بنابراین باید کاربران را متوجه کرد، پس به مرزبانان فرهنگی نیاز داریم. معتقدم ظرفیت‌های استدلالی نظام جمهوری اسلامی هنوز کار می‌کند و مردم اگر از نظام انتقاد می‌کنند، همچنان آن را با سنجه‌های انقلاب می‌سنجند و می‌گویند مثل مسئولان دهه ۶۰ باشید. بنابراین هنوز هم باید کتاب‌های آوینی چاپ و تدریس شود.

یامین‌پور در پایان گفت: امیدواریم با گذشت ۲۶ سال از شهادت سید شهیدان اهل قلم اینطور باشد که در بازار فرهنگ و هنر کسانی را داشته باشیم که برای آینده نظام جمهوری اسلامی ریل‌گذاری کنند.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

  2. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. این صدای اقتدار ایران است ...

  5. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

  6. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

  7. وحدت ملی با وعده صادق

  8. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

  9. استخوانی در گلوی اسرائیل!

  10. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

  11. کمی دیر نیست؟

  12. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

  13. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

  14. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

  15. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

  16. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  17. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  18. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  19. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

  20. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

  21. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

  22. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  23. اسراییل چه باید بکند؟ 

  24. بهادری جهرمی: احیای دریاچه ارومیه با برنامه‌ریزی دولت رخ داد

  25. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

آخرین عناوین