رونق تولید با فرمول جهادی و انقلابی/ حرکت به‌سوی اقتصاد منهای نفت از طریق تحقق شعار سال

جعفر قادری،   3980117006 ۳۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۵ تکراری یا غیرقابل انتشار
رونق تولید با فرمول جهادی و انقلابی/ حرکت به‌سوی اقتصاد منهای نفت از طریق تحقق شعار سال

هفته گذشته، «برایان هوک»، رئیس گروه اقدام علیه ایران صراحتاً اعلام کرد که سه کشور از هشت کشوری که از معافیت‌های تحریم نفتی کشورمان برخوردار بوده‌اند، خرید خود را به صفر رسانده‌اند و همچنین ادعا کرد که ۲۶ دور تحریم کشورمان موجب شده تا مجموعاً ۲۳ کشور خرید نفت خود از ایران را به صفر برسانند.

هرچند این مدعا هنوز به تایید مقامات کشورمان نرسیده اما در اینکه اقتصاد نفتی به معضلی بزرگ برای جمهوری اسلامی تبدیل‌شده و دشمنان را برای به حداکثر رساندن فشار تحریم‌ها از این رهگذر تشویق و ترغیب می‌کند، شکی نیست.

سال‌هاست که سکان‌دار کشتی انقلاب بر ضرورت فاصله گرفتن از خام فروشی و اقتصاد متکی به نفت هشدار داده‌اند، چراکه می‌بینیم مقامات کاخ سفید، رسماً و بدون هیچ پرده‌پوشی اعلام کرده‌اند که منظور آن‌ها از تشدید فشارها بر ایران از طریق تحریم‌های نفتی، محدودیت در فاکتورهای مهم و مرتبط با خطوط قرمز انقلاب اسلامی ازجمله «توان موشکی»، «نفوذ منطقه‌ای» و «حمایت از جبهه مقاومت» است.

به‌بیان‌دیگر، می‌توان گفت که تحریم‌هایی که امروز به‌واسطه وابستگی کشورمان به نفت اعمال می‌شوند، ماهیت و جوهره انقلاب اسلامی را هدف قرار داده‌اند، لذا برای تقویت بنیان‌ها و آرمان‌های نظام، راهی جز حرکت به‌سوی «اقتصاد منهای نفت» از طریق تحقق شعار «رونق تولید ملی» نداریم.

تردیدی نیست که امروز جنگ نظامی به هجمه اقتصادی تبدیل‌شده و برای مقابله، باید خاک‌ریزهای سه‌گانه‌ای که مقام معظم رهبری در پیام نوروزی امسال بر آن تاکید داشتند را تقویت کنیم: «ارزش پول ملی»، «افزایش قدرت خرید مردم» و «رونق تولید».

دراین‌باره گفتنی‌هایی هست.

۱- افزایش نرخ ارز و کاهش ارزش پول ملی رابطه کاملاً تنگاتنگی با یکدیگر دارند. وقتی‌که چرخ تولید به ده‌ها بلکه صدها دلیل خوب نچرخد و سیاست‌های حمایتی، تولیدکننده را به حفظ و توسعه تولید تشویق نکند، زمانی که سرمایه‌گذار، رغبتی برای ورود به محدوده تولید نداشته باشد و سرمایه خود را یا در امور غیر تولیدی هزینه و یا ترجیح دهد که آن را از کشور خارج کند، تبعات چنین مواردی را می‌توان در کاهش ارزش پول ملی و افزایش نرخ ارز مشاهده کرد و نباید انتظار داشت که با انجام یک کار کوچک یا حل یک مشکل، معضل اساسی ارز رفع شود.

راهکاری که برای حفظ ارزش پول ملی در سال گذشته بکار گرفته شد، فشرده‌سازی قیمت نرخ ارز بود که از نظر اقتصادی هم غلط است و هم روشی اساسی نیست چون دیر یا زود، آزاد شدن این فنر فشرده تبعات و لطماتی جدی برای کشور به بار خواهد آورد.

روشن است که وقتی اعتماد به پروسه تولید از بین برود، همه به‌جای سرمایه‌گذاری در تولید برای حفظ ارزش پول خود، متقاضی خرید ارز می‌شوند. سیاست تک‌نرخی کردن ارز موجب شد که در زمان کوتاهی ۲۵۰ میلیارد دلار ثبت سفارش انجام شود که مساوی بود با افزایش واردات بی‌رویه و تخریب ارکان تولید. همین اتفاق و نظایر آن موجب شد که بدخواهان ما برای تشدید فشارها امیدوار شوند، بنابراین، پیش‌شرط افزایش ارزش پول ملی، بها دادن به تولیدکننده، مشورت با کارشناسان و اصلاح قوانین مرتبط با تولید است.

۲- افزایش قدرت خرید مردم وقتی اتفاق می‌افتد که پول ملی از رهگذر تقویت تولید ارزشمند شود که شاخص‌ترین فاکتور آن به «ایجاد اشتغال» بازمی‌گردد. به عبارت ساده‌تر، ایجاد اشتغال پایدار و استفاده از ظرفیت‌های خالی نرخ اشتغال است که می‌تواند درآمد سرانه مردم را افزایش داده و در نتیجه، قدرت اقتصادی مردم را بهبود بخشد.

در حال حاضر که با نوعی بن‌بست در موضوع اشتغال مواجهیم و آمارها با واقعیت‌های موجود تطابق کامل ندارند، مانند دوران دفاع مقدس، احتیاج به جوانان خط‌شکنی داریم که بتوانند با ورود به این عرصه، اشتغال پایدار را با کمترین هزینه ایجاد کنند. بکارگیری ظرفیت نیروهای جوان، خلاق، مومن و متدین که دل در گرو نظام و انقلاب دارند و نسبت به نظام اسلامی احساس تعهد می‌کنند ازجمله مواردی است که رهبر انقلاب در این مورد بر آن تاکید دارند.

نویسنده این سطور به یاد دارد که معظم له زمانی که بحث اشتغال را در میان مسئولین امر مطرح می‌کردند، فرمودند که با هزینه‌های بسیار پایین اما با روحیه جهادی می‌توان برای جوانان محروم شغل ایجاد کرد اما کمی بعد، یکی از دست‌اندرکاران امر، صراحتاً اعلام کرد که فراهم کردن کسب و کار، به هزینه‌های هنگفتی نیاز دارد! شاید اگر بگوییم که مشکل امروز اقتصاد کشور ما، نه بودجه و امکانات، بلکه فقدان مدیران پای‌کار و جهادی است – بخوانید میدان ندادن به آن‌ها - سخن به‌گزاف نگفته‌ایم.

۳- رونق تولید هم یکی از سر حلقه‌های پویایی اقتصاد به شمار می‌آید که البته لوازم و شرایطی دارد که مهم‌ترین آن‌ها عبارت است از کاهش موانع اداری و بهبود فضای کسب و کار. رتبه کشور ما در کلید زدن و تداوم کسب‌وکارها در میان کشورهای دنیا ۱۲۹ است! و از آنجا که روی سکوی هجدهم اقتصاد دنیا ایستاده‌ایم، این جایگاه با رتبه‌ای به‌دست‌آمده ابداً سنخیتی ندارد.

برخی به‌جای رفع این موانع، علی‌الدوام همه مشکلات را به تحریم‌ها نسبت می‌دهند تا کم‌کاری‌های خود را توجیه کنند. بله، تحریم‌ها به‌طور حتم در اوضاع فعلی موثرند اما سهم آن‌ها بیش از ۳۰ درصد نیست و بقیه نقایص موجود به سوء مدیریت‌ها بازمی‌گردد. بسیاری از تولیدکنندگان منابع خود را خارج از حیطه تولید و در بخش‌های واسطه‌ای نظیر مسکن، خودرو، طلا، سکه و ارز سرمایه‌گذاری کرده‌اند، ازاین‌رو، اگر تولید مقرون‌به‌صرفه باشد با پیامدها و مشکلاتی مانند سال ۹۷ روبه‌رو نخواهیم شد.

از سوی دیگر، برای حرکت به‌سوی رونق تولید باید به دنبال تصحیح ریل‌گذاری‌ها از منظر قوانین نیز باشیم. مجلس شورای اسلامی می‌تواند نقش کارسازی در تسهیل رونق تولید و قوانین مزاحم آن ایفا کند. به این مفهوم که بیش از آنکه به وضع قوانین جدید نیاز داشته باشیم باید مقررات‌زدایی و تنقیح قوانین در دستور کار قرار گیرد تا دست و پای تولیدکنندگان برای تحرک بیشتر باز شود که این هدف با همکاری مشترک دولت، مجلس و دیگر قوا به‌طور حتم قابل تحقق است.

دستگاه‌های اجرایی نیز باید اصلاح و تسهیل آیین‌نامه‌ها و بخشنامه‌ها در راستای حمایت از تولید را به جد پیگیری کنند چراکه تولید باید به‌عنوان یک «ارزش» تلقی شده و از تنوع و ظرفیت‌های اقتصادی کشور بیشترین بهره را برد.

و بالاخره اینکه رهبر حکیم انقلاب موضوع بسیار کلیدی و حساسی را به‌عنوان هدف اقتصادی سال جاری تعیین فرموده‌اند. تردیدی نیست که تنها راه خروج از بحران‌هایی نظیر تورم، بیکاری، کاهش درآمد و قدرت خرید مردم، «بهبود و رونق تولید با فرمول جهادی و انقلابی» است و چنانچه این موارد تحقق یابند، با سربلندی می‌توانیم آخرین گردنه تحریمی را پشت سر گذاشته و آمریکا و اذنابش را برای همیشه ناامید و مایوس کنیم.

دیدگاه کاربران

ناشناس۸۴۳۵۸۷۰۷:۵۳:۴۷ ۱۳۹۸/۱/۱۷
چند دهه است که می خواهیم بدون فروش نفت زندگی کنیم اما در عمل وابستگی مان به نفت هر سال بیشتر و بیشتر می شود.
تبریزی۸۴۳۷۰۸۰۹:۲۷:۴۵ ۱۳۹۸/۱/۱۷
رونق تولید در شرایط رانت خواری، آقازاده پروری، بی سوادپروری، ناشایسته سالاری، فرار نخبه ها، سود بالای دلالی، کاهش نجومی قدرت خرید مردم، حمایت از صنایع مونتاژکار ضد مردمی و ... چیزی جز توهمات یک ذهن آشفته نیست.
ناشناس۸۴۳۸۵۹۱۱:۱۶:۰۲ ۱۳۹۸/۱/۱۷
این توان وجود دارد ولی اراده اش را نمی بینم
ناشناس۸۴۵۰۴۸۰۳:۱۹:۴۳ ۱۳۹۸/۱/۱۸
به خاطر این که این ها همش شعاره واقعیت بیرونی نداره
ناشناس۸۴۳۵۸۸۰۷:۵۴:۴۹ ۱۳۹۸/۱/۱۷
با حلوا حلوا کردن ک دهن شبرین نمیشه
mostafa.kamali95@yahoo.com۸۴۳۶۰۹۰۸:۱۲:۵۰ ۱۳۹۸/۱/۱۷
متعادل و متوازن کردن توزیع ثروت در جامعه یکی از راهکارهای رونق تولید و اشتغال است باید قانون مشروعیت سنجی اموال و قانون از کجا اورده ای هرچه سریعتر اجرایی شود و ثروت های نامشروع در دست عده ای خاص به بیت المال و خزانه برگردد و از انها جهت رونق تولید استفاده کرد
ناشناس۸۴۳۶۱۶۰۸:۱۹:۵۲ ۱۳۹۸/۱/۱۷
بی زحمت با فرمول های علمی که قبلا در جهان جواب داده رونق دهید!
ناشناس۸۴۳۶۳۱۰۸:۳۷:۲۲ ۱۳۹۸/۱/۱۷
رونق تولید با فرمول جهادی و انقلابی چیه؟توضیح بفرماییدتا بفهمیم
ناشناس۸۴۳۶۴۲۰۸:۴۵:۰۰ ۱۳۹۸/۱/۱۷
باید مردم درصدی از درآمد خود را به سیل‌زدگان اختصاص دهند
ناشناس۸۴۳۹۱۸۱۱:۵۰:۵۲ ۱۳۹۸/۱/۱۷
از کدام درآمد یا از کدام مردم حرف می زنی برادر؟
ناشناس۸۴۳۶۷۶۰۹:۱۰:۲۷ ۱۳۹۸/۱/۱۷
باز سال جدید با شعارهای جدید مدیران و روزنامه نگاران و کلی همایش و نمایشگاه بی فایده و در پایان سال هیچ عایدی برای کشور و مردم نداره!!!
ناشناس۸۴۳۷۱۹۰۹:۳۱:۳۲ ۱۳۹۸/۱/۱۷
برادر من رونق اقتصادی با شعار انقلابی مفهومی ندارد. رشد اقتصادی و عدم وابستگی تنها با برنامه ریزی دولت ها، اصلاح مقررات، احترام به بخش خصوصی و مردم حاصل می شود. و الا کسی که زیر لحاف خوابیده و گرمی بین لحاف و تشک را احساس می کند خیلی حرف ها می زند. ما فقط حرف زدن بلدیم و در عمل جراتمان به اندازه لاک پشت نیست. همین شعارهای به اصطلاح انقلابیگری باعث شده که کارها را بدون برنامه ریزی و صرفا جهت فریب افکار عمومی به شکل نمایشی انجام دهیم. باشد که مسئولین امر از گذشته پند بگیرند و پیشرفت و استقلال واقعی را در طول عمر انقلاب به مردم بچشانند.
ناشناس۸۴۳۷۲۶۰۹:۳۶:۴۴ ۱۳۹۸/۱/۱۷
"تحریم‌ها به‌طور حتم در اوضاع فعلی موثرند اما سهم آن‌ها بیش از ۳۰ درصد نیست و بقیه نقایص موجود به سوء مدیریت‌ها بازمی‌گردد" بله اما نکته اینجاست که سوء مدیریت هم نتیجه فرایندی است که تحریم ها را بوجود آورده
ناشناس۸۴۳۷۶۰۱۰:۰۹:۲۰ ۱۳۹۸/۱/۱۷
فرمول جهادی انقلابی را بنویسید ما متوجه این فرمول بشیم مثل نیوتن فرمول داره همه می دونن عدد رقم میریزن توش جواب می گیرن این فرمول انقلابی اسلامی جهادی چیه لطفا بنویسید
ناشناس۸۴۳۸۱۳۱۰:۵۰:۵۶ ۱۳۹۸/۱/۱۷
این یک حرف بی معنی و بی پایه اساسه یعنی همه چیر هیئتی و غیر اصولی و فوری فوتی انجام بشه بره این همه دنیا مدلهای امتحان شده ی عالی داره ما استفاده نمی کنیم فقط در فکر خلق مدلهای عجیب با سعی و خطا هستیم
ناشناس۸۴۴۱۱۶۱۳:۵۲:۲۸ ۱۳۹۸/۱/۱۷
فرمول جهادی همون فرمولیه که باهاش راه، پل و راه آهن میسازی بعد سیل میاد یا خرابش می کنه یا مجبور میشی خودت منفجرش کنی که باعث خرابی بیشتر نشه
ناشناس۸۴۳۷۷۲۱۰:۲۱:۰۱ ۱۳۹۸/۱/۱۷
پس قبلا می گفتید اگه ما نتونیم نفت بفروشیم دیگران هم نمی توانند. چی شد؟
بی سواد۸۴۳۸۲۸۱۰:۵۸:۴۳ ۱۳۹۸/۱/۱۷
تولید در بستر یک اقتصاد دولتی و شبه دولتی و رانتی و مملو از فساد که نابود کننده بخش خصوصی است اتفاق نمی افتد. اولین و مهمترین پیش شرط رونق تولید، نرخ بهره بانکی مناسب ( نه دو رقمی )و همینطور نرخ ارز است. کشور ما یک کشور وارد کننده مواد اولیه(نه مواد خام) هست که نرخ ارز اثر مستقیم بر تولید دارد. بدون اصلاح این موارد صحبت از تولید بیشتر شبیه بیان آرزو ها است .
ناشناس۸۴۳۸۴۶۱۱:۱۰:۱۵ ۱۳۹۸/۱/۱۷
راه نجات ایران فقط و فقط رونق صنعت توریسمه که ما به هیچ عنوان زیر ساختهای فیزیکی و فرهنگی را برای این صنعت نداریم
ناشناس۸۴۳۹۷۳۱۲:۲۶:۲۶ ۱۳۹۸/۱/۱۷
توریست برای تماشای چی بیاد ایران؟؟
ناشناس۸۴۴۱۱۲۱۳:۴۹:۳۹ ۱۳۹۸/۱/۱۷
برای تماشای عزیزان زحمتکش گشت ارشاد
ناشناس۸۴۴۱۲۴۱۳:۵۶:۳۰ ۱۳۹۸/۱/۱۷
بی انصاف نباشید ما آثار باستانی بی نظیر داریم ولی مملکت ما متولی دلسوز نداره مگه ترکیه و امارات چی دارن که ما نداریم ؟؟ همین جزایر کیش و قشم با دریا و خورشید تابناک و کویر های ما برای اروپایی های آفتاب ندیده کلی جاذبه داره
ناشناس۸۴۴۳۱۸۱۵:۳۸:۲۴ ۱۳۹۸/۱/۱۷
از این خرابه ها در تمام جاهای دنیا هست. برو ایتالیا تو شهرهاش تو هر خیابون یه اثر تاریخیه
ناشناس۸۴۴۴۲۸۱۶:۴۱:۰۴ ۱۳۹۸/۱/۱۷
فقط خرابه نیست در ایران ترکیه و امارات مگه خرابه دارند ؟؟
ناشناس۸۴۳۸۵۷۱۱:۱۴:۲۸ ۱۳۹۸/۱/۱۷
چندین سال است که شعار سال شعارهای اقتصادی است. عملا روزبروز هم وضعیت بدتر شده و واحدهای تولیدی بیشتری ورشکسته شده، نرخ تورم همچنان رام نشدنی و ارزش پول ملی کمتر و کمتر شده است. دست از این حرفهای پوچ و شعارهای بیهوده بردارید. اقتصاد یک علم و مبتنی بر روابط مناسب تجاری و سیاسی با دنیا است.
احمدی۸۴۳۸۶۶۱۱:۱۹:۱۰ ۱۳۹۸/۱/۱۷
رونق تولید اگر با صادرات و بالارفتن قدرت خرید مردم همراه نباشد جنس تولید شده روی دست تولید کننده می ماند و انبار می شود و تولید کننده ورشکست شده و بدهکار لذا اگر همزمان این مشکل حل نشود هیچ تولید کننده عاقلی سمت تولید یا تولید حداکثری نمی رود.کاری که در کره جنوبی همزمان اتفاق افتاد و به مصرف کالای تولید شده دامن زدند.
ناشناس۸۴۳۹۲۸۱۱:۵۶:۴۹ ۱۳۹۸/۱/۱۷
کره از تکنولوژی روز امریکا استفاده کرد
مهرداد۸۴۳۹۶۶۱۲:۲۱:۵۶ ۱۳۹۸/۱/۱۷
سلام رونق تولید خوب است اما چند نکته 1- مواد اولیه مورد نیاز این تولید چگونه با وضعیت موجود تحریمها و تحریم مالی آمریکاییها تهیه و به ایران برسد؟ 2- با توجه به وضعیت اقتصادی موجود و کیفیت کالاهای تولیدی مردم گاها رغبتی به خرید جنس داخلی ندارند و اگر دارند با قیمتهای موجود برایشان سخت است. 3- با وضعیت موجود باید نگاهی به صادرات بنماییم که با توجه به کیفیت کالای ایرانی و نمشکلات ناشی از تحریم نمی توان حساب ویژه ای روی آن باز کرد نهایتا به نظر می رسد این رونق تولید در حد شعار باقی خولاهد ماند یا بسیار بسیار کم اثر خواهد بود
مازیار۸۴۳۹۹۴۱۲:۴۲:۲۳ ۱۳۹۸/۱/۱۷
حرکت به‌سوی اقتصاد منهای نفت === افزایش قیمت حاملهای انرژی !!!!! آخرش همینه بشینید نگاه کنید
هموطن۸۴۴۱۸۱۱۴:۳۳:۱۸ ۱۳۹۸/۱/۱۷
سیل که امد، خیلی ها رسوا شدند ولی مردمان دلیر شیراز و خوزستان و گمیشان باهمدلی اشان حماسه ساز شدند
ناشناس۸۴۴۲۷۱۱۵:۱۳:۲۳ ۱۳۹۸/۱/۱۷
ارزش افزوده جلو رونق تولید را میگیره
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  5. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  6. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  7. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  8. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  9. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  10. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  11. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  12. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  13. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  14. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  15. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  16. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  17. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  18. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  19. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  20. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  21. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  22. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  23. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  24. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  25. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

آخرین عناوین