روزهای شلوغ غار ۶۵ میلیون ساله "قوری قلعه"

گروه اجتماعی الف،   3980107042

مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری استان کرمانشاه گفت: در نوروز امسال هم به مانند سالهای گذشته شاهد استقبال خوب گردشگران از مجموعه تفریحی توریستی غار قوری قلعه هستیم.

حامد سپهری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا منطقه کرمانشاه، با بیان اینکه هر ساله حدود ۲۰۰ هزار گردشگر از مجموعه تفریحی توریستی غار قوری قلعه بازدید می‌کنند، اظهار کرد: خوشبختانه از ابتدای شروع تعطیلات نوروزی نیز شاهد استقبال خوب میهمانان نوروزی از این مجموعه بوده‌ایم.

وی اضافه کرد: گردشگران علاوه بر بازدیدی که از غار شگفت انگیز قوری قلعه دارند، از طبیعت چشم نواز، فضاسازی‌های زیبا و آلاچیق های داخل مجموعه نیز استفاده می‌کنند.

مدیر عامل شرکت توسعه گردشگری استان از اجرای برنامه‌های شاد نوروزی در داخل این مجموعه گردشگری خبر داد و گفت: در کنار برپایی سفره هفت سین و غرفه‌های سیاه چادر، اجرای نوروزگاه با برنامه های مفرح را خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه امسال برای اولین بار غرفه‌های داخل مجموعه ساماندهی شده‌اند، اعلام کرد: متاسفانه طی سالهای گذشته فعالیت دستفروشان و پراکندگی غرفه‌ها باعث بی‌نظمی در داخل مجموعه شده بود که برای نوروز ۹۸ همه آنها را بصورت متمرکز ساماندهی کرده ایم.

سپهری خاطرنشان کرد: قرار بود امسال بخش‌های جدیدی از غار را برای نمایش عمومی گشایش کنیم که متاسفانه به دلایلی که اداره کل محیط زیست استان مطرح کردند این امر میسر نشد، اما کماکان پیگیریم تا در آینده آن را محقق کنیم.

غار قوری قلعه در فاصله ۸۷ کیلومتری شهر کرمانشاه و ۲۵ کیلومتری شهر روانسر در مسیر جاده روانسر به پاوه قرار دارد. این غار تاریخی در دامنه کوه شاهو و در کنار دره ای با پوشش جنگلی بسیار و طبیعت چشم نواز واقع شده و هرساله پذیرای گردشگران زیادی از سراسر ایران و حتی خارج از کشور است.

اولین بار حدود ۵۰ سال پیش بود که گروهی از غارشناسان انگلیسی آن را کشف کردند و بعدها غارشناسان فرانسوی و ایرانی نیز کاوش هایی را در این غار انجام دادند که در نهایت اعلام کردند این غار حدود ۶۵ میلیون سال قدمت دارد.

طول این غار باستانی ۱۲ کیلومتر و عمق آن ۳۱۴۰ متر تخمین زده شده که شامل بخش هایی همچون تالار مریم، کوهان شتر، مسیر برزخ، تالار بلور، تالار عروس و... است. نام هرکدام از بخش های غار را با توجه به شکل و ظاهر قندیل های آن نام گذاری کرده اند.

در حال حاضر تنها بازدید حدود ۵۰۰ متر از فضای غار برای گردشگران مجاز شده است.