عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور گفت: براساس تحقیقات متعدد انجام شده، نقش موثر مصرف سیر در پیشگیری از سکته قلبی به اثبات رسیده و این سبزی با کنترل فشار خون و چربی خون، تاثیر زیادی در جلوگیری از ابتلا به بیماریهای قلبیوعروقی دارد.
به گزارش انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، دکتر «مرجان عجمی» با اشاره به اینکه شواهد اپیدمیولوژیک قابل ملاحظهای نقش درمانی و پیشگیرانه سیر را نشان میدهد، افزود: تحقیقات متعدد، اثرات مطلوب بسیاری برای این گیاه بیان کرده است و این اثرات تا حد زیادی به کاهش عوامل خطر برای بیماریهای قلبی و عروقی، کاهش خطر سرطان، اثر آنتیاکسیدانی، اثر ضد میکروبی و افزایش سمزدایی خارجی و حمایت کننده از کبد، نسبت داده شده است.
وی یادآور شد: سیر همچنین سرشار از فولیک اسید(نوعی ویتامین گروه B)، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی روی و ویتامینهای B2, B1 و B3 است.عجمی افزود: نتایج مطالعات علمی نشان میدهد که مصرف سیر اثرات قابل توجهی در کاهش فشار خون، پیشگیری از تصلبشرائین(سختشدن دیواره رگها)، کاهش کلسترول خون و تریگلیسیرید، مهار تجمع پلاکتی و جلوگیری از لخته شدن خون دارد.
عجمی با اشاره به نقش پیشگیرانه سیر در بیماریهای قلبیوعروقی مانند سکته قلبی، افزود: افزودن سیر به رژیم غذایی افراد بهطور قابل توجهی خطر بیماریهای قلبیوعروقی را کاهش میدهد و فشار خون بالا و چربی خون را مهار میکند.