ظریف: امروز وزارت خارجه مسئول سیاست خارجی کشور است/امیدوارم این پیام به جامعه بین‌المللی رسیده باشد

گروه جهان الف،   3971223191 ۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۶ تکراری یا غیرقابل انتشار

وزیر امور خارجه در گفت‌وگو با یک شبکه عربی به مسائل مختلفی از جمله سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به عراق، سفر بشار اسد به تهران، روابط ایران و عربستان، روابط ایران و روسیه و برخی دیگر از مسائل منطقه‌ای و جهانی پرداخت.

ظریف: امروز وزارت خارجه مسئول سیاست خارجی کشور است/امیدوارم این پیام به جامعه بین‌المللی رسیده باشد

به گزارش ایسنا، محمدجواد ظریف در گفت‌وگو با شبکه بی‌بی‌سی عربی - که پیش از این بخش‌هایی از آن منتشر شده بود - در رابطه با سفر حسن روحانی، رئیس جمهور کشورمان به عراق گفت: روحانی منتظر بود که بعد از پیروزی ملت عراق بر تروریسم و افراطی‌گری به این کشور سفر کند. ما افتخار می‌کنیم که به هنگام سختی و مشکلات و همچنین بعد از پیروزی سیاسی عراق کنار این ملت ایستادیم. انتخابات اخیر عراق نماد پختگی دموکراسی در این کشور بود. اتحاد ما فراتر از مرزهای قومی، دینی و مذهبی است.

وی افزود: رئیس‌جمهور کشورمان دید که فرصت برای سفری رسمی مهیا شده است تا با برادران عراقی در رابطه با چگونگی رسیدن به مرحله سازندگی مشترک بعد از مرحله مبارزه مشترک بحث و گفت‌وگو کنیم. این به نفع هر دو کشور و منطقه است. عراق و ایران می‌توانند رکن امنیت و همکاری در منطقه باشند.

ظریف در پاسخ به پرسشی در مورد ارتباط این سفر و دور زدن تحریم‌ها و همچنین تنش میان تهران و ریاض گفت: ایران هیچ‌گاه تلاش نکرده ردپایی بزرگ از خودش در منطقه به جا بگذارد. ما بر این باوریم که منطقه به همکاری همه طرف‌ها نیاز دارد. ما راهبردی منطقه‌ای به نام «منطقه قوی» داریم نه کشور یا مردان قوی. ما به اندازه کافی مردان قوی داشته‌ایم، ما به منطقه‌ای قوی نیازمندیم. من برای فراهم کردن دخالت نیابتی از ایران به اینجا نیامده‌ام. موضع ما خیلی واضح است. ما خواستار گفت‌وگو هستیم.

وی در پاسخ به این پرسش که آمریکا و ایران تاثیر زیادی در عراق دارند و دشمنی شدیدی میان این دو وجود دارد، آیا این مساله بر عراق تاثیر می‌گذارد؟ گفت: ما خصومت خود با آمریکا را هیچ گاه به خاک عراق منتقل نکرده‌ایم. آمریکا عراقی‌ها را وامی‌دارد که میان ما یکی را انتخاب کنند. ما هیچگاه از عراقی‌ها چنین چیزی نخواسته‌ایم. ما به دنبال روابط خوب با عراق هستیم. عراق همسایه ماست و آمریکا نمی‌تواند میان عراق و ایران اختلاف ایجاد کند. تاریخ و جغرافیا نقطه مشترک ایران و عراق است. حتی هشت سال جنگی که صدام عراقی‌ها را مجبور به آن کرد، نتوانست روابط ما را از بین ببرد.

وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به این سوال که آمریکایی‌ها بعد از اعلام خروج از سوریه به دنبال افزایش حضور خود در عراق هستند و از طرفی دیگر روسیه، ایران و ترکیه برای ایجاد وضعیت نهایی تلاش می‌کنند. آیا سوریه به راه حل نهایی نزدیک می‌شود، گفت: ایران از ابتدای بحران سوریه گفته بود که سوریه راه حل نظامی ندارد و تنها راه حل آن راه حل سیاسی است. موضع ایران از آن زمان تغییر نکرده است. ما هنوز به راهکار سیاسی اعتقاد داریم و همه از جمله روسیه، ترکیه و ایران باید این روند را تسهیل کنند.

ظریف در پاسخ به پرسشی درباره اینکه حسین جابری انصاری - معاون وزیر خارجه - اخیر گفته روابط تهران و مسکو پیچیده شده است، گفت: روابط ما با روسیه خیلی خوب است و اختلاف نظر امری عادی میان دو کشور است. چیزی که معاون بنده در این خصوص گفته، مربوط به مساله اسرائیل است. این بدان معنا نیست که ما نمی‌توانیم با هم با تروریسم مبارزه کنیم و راهکار مسالمت‌آمیز برای حل بحران سوریه بیابیم. موضع ایران مقابل اسرائیل معلوم است.

ظریف درباره استعفای خود و ارتباط آن با سفر بشار اسد به ایران گفت: استعفای من هیچ ارتباطی به سفر اسد به تهران نداشت و شرایطی که در آن قرار گرفته بودم موجب شد تا تصمیم استعفا را بگیرم. من امروز مطمئن هستم که وزارت خارجه مسئول سیاست خارجی کشور است و جامعه بین‌المللی باید این مساله را بداند، امیدوارم این پیام به آنها رسیده باشد.

وی در پاسخ به این سوال که در ایران اشخاص زیادی در رابطه با سیاست خارجی کشور تصمیم‌گیری می‌کنند گفت: تصمیم‌گیری در همه کشورهای دنیا تنها برعهده یک طرف نیست و این یک مساله عادی است و در همه جا اینمساله وجود دارد. این وضعیت را در آمریکا روندی مشترک میان طرف‌های متعدد می‌نامند اما وقتی به ایران می‌رسند آن را جنگ قدرت می‌نامند. فکر می‌کنم این دو مساله شبیه هم هستند..

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به این سوال که آیا می‌توان این مساله را درباره اروپایی‌ها هم تطبیق داد، چون رهبر ایران آنان را منافق نامید و وزارت خارجه تلاش می‌کند با اروپایی‌ها همکاری کند، گفت،:مقام معظم رهبری اعلام کرد که از کار با اروپا ممانعت نمی‌کند اما گفت که نباید به آنان اعتماد کنیم. همانطور که در طول این چهل سال اعتماد ما به خودمان بود اکنون نیز باید اعتماد ما به مردم خودمان باشد.

ظریف در پاسخ به سوالی درباره نازنین زاغری که انگلیس به او حمایت دیپلماتیک داده است، گفت: فکر می‌کنم که هویت او کاملاً با گذرنامه ایرانی‌اش مشخص است. قانون ما دوتابعیتی را به رسمیت نمی‌شناسد. او محاکمه شده و اقدامات انگلیس چیزی را تغییر نمی‌دهد. این اقدام انگلیس جزو اقدامات اشتباه آنان است که بیش از این نیز مرتکب شده بودند.

وی در رابطه با قرار گرفتن حزب‌الله لبنان در لیست تروریسم از سوی انگلیس گفت: انگلیس با این اقداماتش بیشتر مردم لبنان را در لیست تروریسم قرار داده است چون بیشتر مردم از حزب‌الله حمایت می‌کنند. حضور حزب‌الله در دولت، نشانه این حمایت است. اگر انگلیس خودش را می‌خواهد مقابل مردم لبنان قرار دهد، این تصمیم درستی نیست.

ظریف در رابطه با روابط تهران و ریاض و آینده این روابط گفت: وقتی به گذشته نگاه کنید می‌بینید که عربستان تصمیم‌ات اشتباهی مانند حمایت از صدام و طالبان اتخاذ کرده است. اکنون نیز عربستان تروریست‌ها را از اراضی هم‌مرز با ایران حمایت می‌کند. ولیعهد سعودی به وضوح گفت که جنگ را به داخل ایران می‌کشاند. این حرف، نقض آشکار قوانین بین‌المللی است. هیچ دلیل ندارد که با هر کدام از کشورهای همسایه از جمله عربستان سعودی درگیری ایجاد کنیم.

وزیر خارجه افزود: ما هیچ‌گاه تلاش نکرده‌ایم عربستان را از صحنه بین‌المللی حذف کنیم، اما آنها با خصمانه‌ترین حالت در ۴۰ سال گذشته تلاش کرده‌اند که ایران را از منطقه دور کنند که این امر غیرممکن است. این توهم است. هر چه از این توهم دورتر شوند، برای آنان بهتر است. ما همیشه گفته‌ایم که آماده همکاری هستیم. اما متاسفانه سران کنونی منافع و آینده‌شان از جمله آینده شخصی‌شان را در تنش مستمر با ایران می‌بینند. ما معتقدیم که امنیت سعودی به شکل مستقیم با امنیت ما مرتبط است، عربستان هم باید بپذیرد که امنیت ایران، امنیت خودش است.

وی ادامه داد: متحدان یا دوستان ما در نقاط دیگر، علیه کشورهای دیگر نیستند اما سعودی‌ها تلاش می‌کنند هر جا که بتوانند علیه ما جنگی درست کنند. اگر آنها می‌خواهند همکاری کنند ما استقبال خواهیم کرد. فکر می‌کنم که ما هم می‌توانیم خیلی از امور را تغییر دهیم.

ظریف در پایان در پاسخ به پرسشی درباره اینکه نتانیاهو از استعفای او استقبال کرده بود، گفت: از بختِ بدشان است. متاسفانه نتانیاهو مبارزه با تروریسم را تهدید می‌بیند. اگر موضوع این چنین است، ما تهدید هستیم. ما در سوریه هستیم تا با تروریسم مقابله کنیم و نگذاریم که افراط‌گرایی بر سوریه مسلط شود. به وضوح هم گفته‌ایم که این تنها هدف ماست. ما به درخواست دولت سوریه به آنجا رفته‌ایم و هدف اصلی ما، مبارزه با تروریسم است.

دیدگاه کاربران

ناشناس۸۲۱۶۲۶۲۳:۱۲:۱۴ ۱۳۹۷/۱۲/۲۳
لطفاً یکی بیاد این افاضات ژنرال جواد رو معنی کنه : اتحاد ما فراتر از مرزهای قومی ، دینی و مذهبی است!!!!!!! فراتر از مرز دین و مذهب؟!!!!! مرز دین مذهب وزیر امور خارجه ____________
ناشناس۸۲۱۶۶۵۰۰:۱۸:۲۹ ۱۳۹۷/۱۲/۲۴
آیا وزارت خارجه مسئولیت وضع موجود با برجام را پذیرفته است؟؟؟ کلا مبهم حرف میزنند تا مردم گیج شوند
ناشناس۸۲۱۸۷۹۱۰:۴۱:۱۷ ۱۳۹۷/۱۲/۲۴
ببخشید من بیسوادم اما فکر می کنم منظورظریف از فراتر از قوم ودین ومذهب اشاره به قدمت روابط ایران و عراق داره یعنی ایران وعراق هرگز از هم جدا نبوده اند ودلیل پیوندشان تنها اشتراکات قومی یا اسلام وشیعه بودن نیست و در طول تاریخ چه قبل وچه بعد از اسلام این دوکشور با هم پیوند ورابطه ی تنگاتنگ داشته اند وهرگز هیچ قدرتی نتوانسته آنها را از هم جدا کند !!!
ناشناس۸۲۱۷۴۴۰۷:۴۴:۲۵ ۱۳۹۷/۱۲/۲۴
همین که ظریف داره اصرار میکنه که سیاست خارجی دستشه، معلومه که اینطور ..
ناشناس۸۲۱۷۹۹۰۹:۱۸:۴۶ ۱۳۹۷/۱۲/۲۴
بحث های سازنده داخلی ورسیدن به بهترین ها بجای خود، اما بگذاریم خروجی در راستای کار شناسانه از یک کانال باشد. سیاست خارجی کاری است حرفه ای. وتخصصی.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

  2. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

  3. اعتماد کنید و مطمئن باشید

  4. نظرات برگزیده مخاطبان الف: وضعیت حجاب، حاصل کم‌کاری چهل‌ساله است/ باید برای مبارزه با سگ‌های ولگرد فکری کرد

  5. نماز جمعه این هفته تهران به امامت حجت الاسلام صدیقی اقامه می‌شود

  6. این صدای اقتدار ایران است ...

  7. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

  8. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

  9. ارژنگ امیرفضلی و زندگی در شرایط سختِ تورنتو

  10. یک نکته قابل‌تامل در مورد توسعه قدرت نظامی ایران

  11. وحدت ملی با وعده صادق

  12. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

  13. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

  14. استخوانی در گلوی اسرائیل!

  15. پشت‌پرده عقب‌نشینی صهیونیست ها از غزه

  16. آیت الله صدیقی: عذرخواهی می‌کنم که با غفلت و کم توجهی باعث هجمه به ملت ایران شدم

  17. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

  18. درگیری لفظی علی دبیر و پیمان یوسفی روی آنتن زنده: شما تنت میخاره!

  19. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

  20. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

  21. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  22. تصاویری از نمازجمعه تهران به امامت حجت‌الاسلام کاظم صدیقی | کدام چهره‌های سیاسی و نظامی به نمازجمعه رفتند؟

  23. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  24. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

  25. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. یک نکته قابل‌تامل در مورد توسعه قدرت نظامی ایران

    2. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

    3. پشت‌پرده عقب‌نشینی صهیونیست ها از غزه

    4. رویاپردازی گانتس: از همه کشورهای منطقه قوی‌تریم!

    5. روسفیدی «هنیه»

    6. فرار رو به جلوی نتانیاهو در واکنش به پاسخ ایران/ «بی بی»: حملات ایران را دفع‌کردیم

    7. موج نخست موشک‌های بالستیک ایران به اراضی اشغالی شلیک شد

    8. پایان جلسۀ شورای امنیت بدون صدور قطعنامه

    9. سفیر ایران به وزارت خارجه فرانسه دعوت شد

    10. مشاهده پهپاد شلیک شده به سمت رژیم صهیونیستی در کرمانشاه

    11. واکنش انگلیس به حمله پهپادی ایران علیه رژیم صهیونیستی

    12. وزیر خارجه اردن: مسوولیت جلوگیری از افزایش تنش در منطقه برعهده اسرائیل است

    13. نیویورک‌تایمز: اسرائیل گزینه حمله تلافی‌جویانه به ایران را کنار گذاشته است

    14. اولین واکنش کاخ سفید به حمله هوایی ایران علیه رژیم صهیونیستی

    15. چند عضو خانواده هنیه در حملات رژیم صهیونیستی شهید شده‌اند؟

    16. واکنش هنیه به شهادت فرزندانش در حملات رژیم صهیونیستی

    17. تماس تلفنی کامرون با امیرعبداللهیان؛ تاکید بر کاهش تنش‌ها

    18. فرانسه به حمله پهپادی و موشکی ایران به اسرائیل واکنش نشان داد

    آخرین عناوین