در گفت‌وگو با «بی.بی.سی» ظریف: اتحاد ما و عراق فراتر از مرزهای قومی، دینی و مذهبی است/ عربستان تروریست‌ها را از اراضی هم‌مرز با ایران حمایت می‌کند

گروه جهان الف،   3971223156 ۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

وزیر امور خارجه ایران با بیان اینکه ایران و عراق می‌توانند رکن امنیت منطقه باشند، عربستان سعودی را به همکاری دعوت کرد و گفت، امنیت عربستان امنیت ایران است و بالعکس.

ظریف: اتحاد ما و عراق فراتر از مرزهای قومی، دینی و مذهبی است/ عربستان تروریست‌ها را از اراضی هم‌مرز با ایران حمایت می‌کند

به گزارش فارس، محمد جواد ظریف در حاشیه سفر اخیر به عراق، در گفت‌وگو با شبکه خبری «بی.بی.سی» گفت، ایران و عراق می‌توانند رکن امنیت و همکاری منطقه باشند. او امنیت ایران را امنیت عربستان و بالعکس دانست و گفت ایران همیشه آماده همکاری بوده است. 

به گفته ظریف، ایران به دنبال راهبرد «منطقه قوی» است و آمریکا نخواهد توانست میان ایران و عراق جدایی بیندازد همچنانکه عربستان باید از توهم حذف ایران از منطقه دست بردارد.

ظریف بار دیگر اعلام کرد که سوریه راهکار نظامی ندارد و موضع ایران از ابتدای بحران در این خصوص تغییری نکرده است.

مشروح گفت‌وگوی کوتاه ظریف با بی.بی.سی

ظریف گفت، «رئیس جمهور روحانی منتظر بود که بعد از پیروزی ملت عراق بر تروریسم و افراطی‌گری به این کشور سفر کند. ما افتخار می‌کنیم که به هنگام این سختی‌ها و همچنین بعد از پیروزی سیاسی‌شان، کنار ملت عراق ایستادیم. انتخابات اخیر در عراق، سمبلی از پختگی دموکراسی در عراق بود».

وزیر خارجه تاکید کرد: اتحاد ما فراتر از مرزهای قومی، دینی و مذهبی است. رئیس جمهور روحانی دید که فرصت برای سفری رسمی مهیاست تا با برادران عراقی بررسی کنیم که چطور می‌توانیم از مرحله مبارزه مشترک به مرحله سازندگی مشترک برسیم. این به نفع دو کشور و منطقه است. عراق و ایران می‌توانند رکن امنیت و همکاری در منطقه باشند. 

ظریف در پاسخ به سوالی درباره اینکه برخی این سفر را به تحریم‌های آمریکا مربوط می‌دانند و از طرفی دیگر حرف‌وحدیث‌هایی هست از روابط متشنج با عربستان سعودی و همچنین تلاش ایران برای اینکه عراق نقش فعالی در شکستن تحریم‌های ایران ایفا کند، گفت، ایران هیچ گاه تلاش نکرده که رد پایی بزرگ از خودش در منطقه بر جا بگذارد.  معتقدیم که منطقه به همکاری همه طرف‌ها نیاز دارد. ما راهبردی منطقه‌ای داریم به نام «منطقه قوی» نه کشور یا مردان قوی. ما به اندازه کافی مردان قوی داشته‌ایم، ما به منطقه‌ای قوی نیازمندیم. من اینجا نیستم برای فراهم کردن دخالت نیابتی از ایران. موضع ما خیلی روشن است. ما خواستار گفت‌وگو هستیم. 

بی.بی.سی پرسید، آمریکا و ایران تاثیر زیادی در عراق دارند و خصومت شدیدی میان این دو هست و آیا این مسئله بر عراق تاثیر می‌گذارد؟، و ظریف پاسخ داد: ما خصومت خود با آمریکا را هیچ گاه به عراق منتقل نکرده‌ایم. آمریکاست که عراقی‌ها را وا می‌دارد که [یکی را] انتخاب کنند. ما هیچ وقت از عراقی‌ها چنین چیزی نخواسته‌ایم [که میان ایران و آمریکا یکی را انتخاب کنند]. ما به دنبال روابط خوب با عراق هستیم. عراق همسایه ماست و آمریکا نمی‌تواند میان عراق و ایران جدایی بیندازد. تاریخ و جغرافیا نقطه مشترک ایران و عراق است. حتی بعد از هشت سال جنگ که صدام عراقی‌ها را مجبور به آن کرد، نتوانست روابط تاریخی دو ملت را بشکند. 

ظریف در پاسخ به سوالی دیگر درباره اینکه آمریکایی‌ها بعد از اعلام خروج از سوریه دارند حضورشان در عراق را بیشتر می‌کنند و از طرفی دیگر روسیه، ایران و ترکیه دارند برای وضعیت نهایی تلاش می‌کنند. ایا سوریه به حل نهایی نزدیک می‌شود، گفت، ایران از ابتدای بحران سوریه گفته بود که سوریه راه حل نظامی ندارد و صرفا راه حل، سیاسی است. موضع ایران از آن زمان تغییر نکرده است. ما هنوز به راهکار سیاسی اعتقاد داریم و همه از جمله روسیه، ترکیه و ایران باید این مسیر را تسهیل کنند. 

ظریف در پاسخ به این سوال که معاون شما (جابری انصاری) اخیرا گفت که روابط با روسیه پیچیده است، گفت، روابط ما با روسیه خیلی خوب است و اختلاف نظر امری عادی میان دو کشور است. چیزی که معاون بنده در این خصوص گفته، مربوط به مسئله اسرائیل است. این معنایش این نیست که ما نمی‌توانیم با هم با تروریسم مبارزه کنیم و راهکار مسالمت‌آمیز برای حل بحران سوریه بیابیم. وزیر خارجه در پاسخ به تکمله سوال درباره اختلاف با روسیه درباره اسرائیل گفت، موضع ایران مقابل اسرائیل مشخص است. 

ظریف درباره استعفایش پس از سفر بشار اسد به ایران گفت، استعفای او هیچ ارتباطی به سفر اسد به تهران نداشت و شرایطی که در آن قرار گرفته بود، سبب شد تا تصمیم استعفا را بگیرد. او امروز مطمئن است که وزارت خارجه مسئول سیاست خارجی کشور است و جامعه بین‌المللی باید این مسئله را متوجه می‌شد. 

ظریف در پاسخ به این سوال که در ایران تصمیم‌گیرندگان زیادی هستند، گفت، تصمیم‌سازی در همه کشورهای دنیا فقط منوط به یک طرف نیست و این عادی است و در همه جا این مسئله وجود دارد. این وضعیت را در آمریکا روندی مشترک میان طرف‌های متعدد می‌نامند اما وقتی به ایران می‌رسند آن را جنگ قدرت می‌نامند. فکر می‌کنم این دو مثل هم هستند. 

بی.بی.سی پرسید که آیا می‌شود این را درباره اروپایی‌ها هم گفت، چون رهبر ایران آنان را منافق نامید و وزارت خارجه تلاش می‌کند با اروپایی‌ها همکاری کند. ظریف گفت،‌ رهبری دوباره گفت که از کار با اروپا منع نمی‌کند اما گفت که نباید به آنان اعتماد کنیم... اعتماد ما به مردم خودمان است. 

ظریف در پاسخ به سوالی درباره «نازنین زاغری» که انگلیس به او حمایت دیپلماتیک داد گفت، فکر می‌کنم که هویت او کاملا با گذرنامه ایرانی‌اش مشخص است. قانون ما دو تابعیتی را به رسمیت نمی‌شناسد. او محاکمه شده و اقدامات انگلیس چیزی را تغییر نمی‌دهد. 

بی.بی.سی گفت، انگلیس اخیرا متحد شما حزب الله را در لیست تروریسم قرار داد، موضع ایران چیست؟. ظریف گفت، انگلیس با این اقداماتش بیشتر مردم لبنان را در لیست تروریسم قرار داده چون خیلی از مردم از حزب الله حمایت می‌کنند. حضور حزب الله در دولت، نشانه این حمایت است. اگر انگلیس خودش را میخواهد مقابل مردم لبنان قرار دهد، این تصمیم درستی نیست. 

بی.بی.سی از آمادگی ظریف برای دیدار از عربستان پرسید و ظریف گفت، وقتی به گذشته نگاه کنید می‌بینید که عربستان سعودی چه تصمیم‌های اشتباهی اتخاذ کرده است. مثل حمایت از صدام و طالبان. هنوز هم عربستان تروریست‌ها را از اراضی هم‌مرز با ایران حمایت می‌کند و به کار می‌گیرد. ولی‌عهد سعودی آشکارا گفت که جنگ را به داخل ایران می‌کشاند. این حرف، نقض صریح قوانین بین‌الملل است. هیچ دلیل ندارد که با هر کدام از کشورهای همسایه از جمله عربستان سعودی درگیری درست کنیم. ما هیچ گاه تلاش نکرده‌ایم که عربستان را از صحنه بین‌المللی حذف کنیم اما آنها با خصمانه‌ترین حالت در چهل سال گذشته تلاش کرده‌اند که ایران را از منطقه دور [حذف] کنند اما این غیرممکن است. این خیالی خام است. هر چه از این توهم دورتر شوند، بهتر است. ما همیشه گفته‌ایم که آماده همکاری هستیم. اما متاسفانه سران کنونی منافع و آینده‌اشان از جمله آینده شخصی‌شان را در تنش مستمر با ایران می‌بینند. ما معتقدیم که امنیت سعودی به شکل مستقیم با امنیت ما مرتبط است، عربستان هم باید بپذیرد که امنیت ایران، امنیت خودش است... متحدان یا دوستان ما در نقاط دیگر، علیه کشورهای دیگر نیستند اما آنها [سعودی‌ها] تلاش می‌کنند هر جا که بتوانند علیه ما جنگی درست کنند. ما استقبال می‌کنیم که اگر بخواهند در آن نقاط همکاری کنند. فکر می‌کنم که ما هم می‌توانیم خیلی از امور را تغییر دهیم. 

ظریف در پاسخ به این سوال که نخست‌وزیر اسرائیل از استعفای او استقبال کرده بود گفت، «از بخت بدشان است» و ادامه داد «متاسفانه نتانیاهو مبارزه با تروریسم را تهدید[ی برای خود] می‌بیند. اگه موضوع اینطور است، خب ما تهدید هستیم. ما در سوریه هستیم تا با تروریسم مقابله کنیم و نگذاریم که افراطگرایی بر سوریه مسلط شود. آشکارا هم گفته‌ایم که این تنها هدف ماست. ما به درخواست دولت سوریه به آنجا رفته‌ایم و هدف اصلی ما، مبارزه با تروریسم است. 

انتهای پیام/ص 

دیدگاه کاربران

ناشناس۸۲۱۷۵۴۰۸:۳۲:۳۴ ۱۳۹۷/۱۲/۲۴
ارتباط با عراق برای دولت مردان ایران مفید است زیرا حداقل پی می ببرند چگونه ارزش پول ملی عراقی ده برابر ایران شده
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  14. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  15. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  19. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  20. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  21. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  22. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  23. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  24. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  25. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

آخرین عناوین