چند نکته درباره دادگاه تخلفات پتروشیمی/ آیا بزرگ‌ترین فساد اقتصادی رخ داده است؟

محمدعلی حبیبی،   3971219084 ۴۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۰ تکراری یا غیرقابل انتشار
چند نکته درباره دادگاه تخلفات پتروشیمی/ آیا بزرگ‌ترین فساد اقتصادی رخ داده است؟

دادگاه تخلفات شرکت بازرگانی پتروشیمی در سال‌های ۸۹ تا ۹۲ در حال برگزاری است و تاکنون دو جلسه در تاریخ ۱۵ و ۱۸ اسفند برگزار شده است. این دادگاه در چند روز اخیر بسیار خبرساز شده و حرف و حدیث‌های زیادی در حول آن شکل گرفته است. اما درباره این پرونده و این دادگاه چند نکته به نظر می‌رسد:

۱- در چند روز اخیر از این پرونده به‌عنوان بزرگترین پرونده اختلاس تاریخ کشور یا اختلاس ۱۰۰هزار میلیارد تومانی نام برده شده که غلط به نظر می‌رسد. منشا این ادعا عدم دقت در جزئیات کیفرخواست دادگاه است. قاضی دادگاه در ابتدای اولین جلسه رسیدگی گفته است: «پرونده حاضر در خصوص اتهام مشارکت و معاونت در اخلال کلان اقتصادی در حوزه پتروشیمی به مبلغ ۶ میلیارد و ۶۵۶ میلیون یورو است.»

اما در ادامه با خواندن جزئیات کیفرخواست متوجه می‌شویم این مبلغ، گردش مالی پرونده است و نه رقم اختلاس یا حیف و میل است. در کیفرخواست برای هر متهم مبلغی به‌عنوان تحصیل مال نامشروع ذکر شده که مثلا برای رضا حمزه‌لو متهم ردیف اول این مبلغ، ۷ میلیون و ۶۵ هزاریورو  است. یا برای عباس صمیمی، متهم ردیف دوم مبلغ ۳۱ میلیارد تومان است.

پس این ادعا که ۱۰۰ هزار میلیارد تومان اختلاس رخ داده اشتباه است و مطابق آنچه نماینده دادستان گفته و در رسانه‌ها منتشر شده رقم تصاحب مال مردم توسط این متهمان مبلغی در حدود ۳۵ میلیون دلار به‌علاوه ۳۶ میلیارد تومان است.

متاسفانه رسانه‌های ضدانقلاب و برخی رسانه‌ها داخلی در موج بزرگترین اختلاس و رقم ۱۰۰ هزار میلیارد تومان دمیدند و به رسالت رسانه‌ای خود خیانت کردند.

البته اگر حتی یک ریال هم از اموال بیت‌المال و مردم به ناحق تصاحب شده باشد باید با جدّ با آن برخورد کرد و خاطیان به سزای اعمال خود برسند، ولی نباید در باره حجم تخلفات سیاه نمایی شود و اطلاعات غلط به مخاطبان داد

۲- نام مرجان شیخ‌الاسلامی آل‌آقا که در ردیف متهمین این پرونده است مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفته است. ماجرای شیخ‌الاسلامی هم در نوع خود بسیار جالب است. مرجان شیخ‌الاسلامی در سال‌های اصلاحات، اصلاح‌طلب بوده و در روزنامه اصلاح‌طلب همبستگی فعالیت می‌کرده است.

اما شیخ‌الاسلامی در زمان دولت احمدی‌نژاد در خبرگزاری میراث فرهنگی وابسته به سازمان میراث فرهنگی مشغول کار می‌شود. مشخص نیست شیخ‌الاسلامی چگونه از پتروشیمی سر درآورده و مطابق کیفرخواست صادره مبلغ ۷میلیون یورو را تصاحب کرده و با آن ابتدا در ترکیه و سپس در کانادا سرمایه‌گذاری کرده است.

شیخ‌الاسلامی در کانادا با مهدی خلجی، یکی از چهره‌های برانداز و حامی تحریم‌های بر علیه ملت ایران ازدواج کرده است. نکته بسیار مهم این است که افرادی مثل شیخ‌الاسلامی نه اصولگرا هستند و نه اصلاح‌طلب؛ اینها فقط به‌دنبال منافع فردی خویش هستند و برای رسیدن به این منافع هر روز به یک لباسی در می‌آیند.

اینکه بخشی از اموال مردم سر از کانادا در می‌آورد و خرج حمایت از تحریم علیه همین ملت می‌شود، از عجایب روزگار است.

۳- یکی دیگر از متهمان این پرونده علی اشرف ریاحی است که وی داماد نعمت‌زاده، وزیر اسبق صنعت، معدن و تجارت است. پیش از  این حرف و حدیث‌‌های رسانه‌ای در باره نفوذ خانواده نعمت‌زاده در صنعت پتروشیمی و تخلفات احتمالی آنها به گوش می‌رسید که برگزاری این دادگاه و حضور داماد این وزیر اسبق در جمع متهمان تا حدودی رنگ واقعیت به این اخبار بخشیده است.

۴- این فساد به بهانه دور زدن تحریم‌ها صورت گرفته است. این مسئله در این روزها سبب شده است برخی عنوان کنند برای جلوگیری از ظهور چنین فسادهایی دیگر نباید تحریم‌ها را دور بزنیم و بهترین راه این است که در برابر آمریکا کوتاه بیاییم تا تحریم نشویم و چنین فسادهایی رخ ندهد.

در این زمینه باید گفت تحریم‌ها زورگویی مضاعف آمریکاست که تلاش می‌کند با هر حربه‌ای استقلال کشور ما را هدف قرار دهد. تحریم‌ها هزینه‌ای است که ما برای استقلالمان می‌دهیم و برای خنثی کردنشان باید آنها را دور بزنیم. البته در مسیر دور زدن تحریم‌ها بیش از همیشه دستگاه‌های نظارتی باید مراقب باشند تا تخلفی صورت نگیرد و هزینه آن به پای استقلال کشور واریز نشود؛ باید مراقب باشند تا کسی به این بهانه به بیت‌المال و اموال مردم دست درازی نکنند.

۵- در این چند روز سپاه پاسداران هم توسط برخی رسانه‌ها متهم شده است. این رسانه‌ها به خبر بولتن‌نیوز که در مرداد ماه ۹۶ منتشر شده استناد می‌کنند که در آن گفته شده: شرکت نفت و گاز سپانیر وابسته به قرارگاه خاتم الانبیا ناآگاهانه مبادرت به عقد قرارداد با فردی مشکوک به نام مرجان شیخ الاسلام آل آقا کرده و این فرد با گرفتن پول های فراوان گویا از کشور متواری شده و به کانادا گریخته است.

طبیعی است با خواندن این خبر آنچه به ذهن آدمی متبادر می‌شود این است که در این پرونده به قرارگاه خاتم و سپاه ظلم شده است و طبیعتا ایشان از شاکیان پرونده هستند نه از متهمان. چون شیخ‌الاسلامی وجهی از شرکت سپانیر دریافت کرده و بازنگردانده است.

البته باید گفت ای کاش شرکت سپانیر و قرارگاه خاتم در آن زمان دقت بیشتری در سوابق این فرد می‌کردند و پول بی‌زبان را به فردی معلوم‌الحال و هزار رنگ نمی‌سپردند. از این جهت می‌توان گفت کوتاهی صورت گرفته است. اما این کوتاهی نباید باعث شود سپاه را در جایگاه متهم بنشانیم در حالی که خودش شاکی ماجراست.

۶- با طرح جزئیات پرونده در رسانه‌ها برخی از فعالان رسانه‌ای و سیاسی تلاش کردند با طرح اینکه این فساد در دوره کدام وزیر رخ داده یا اینکه شیخ‌الاسلامی با خانواده کدام وزیر دوست بوده است و مسائلی مشابه، برخوردی سیاسی با مسئله داشته باشند. این افراد عموما اصلاح‌طلب تلاش کردند اینگونه وانمود کنند چون این فساد در دولت احمدی‌نژاد رخ داده پس اصولگرایان فساد دارند.

باید گفت متاسفانه این رویکرد بسیار بسیار غلط است. امروز فساد در کشور ما فراجناحی شده است و دیگر اصولگرا و اصلاح‌طلب نمی‌شناسد. موریانه فساد هم در اصولگرایان رخنه کرده و هم در اصلاح‌طلبان. هرکس دلش برای این کشور می‌سوزد موظف است با هر فسادی در هر دسته و جریان سیاسی مقابله کند و به خط و خطوط جناحی توجه نکند.

بزرگترین دشمن مبارزه با فساد همین نگاه سیاسی به آن است؛ چون باعث می‌شود مبارزه با فساد به عنوان ابزاری برای پیشبرد اهداف جناحی تبدیل شود. متاسفانه این نگاه سیاسی به فساد هم فراجناحی است و هم اصولگرایان و هم اصلاح‌طلبان به آن مبتلا هستند.

جناح‌های سیاسی یک بار برای همیشه باید بر سر این موضوع ائتلاف کنند که مبارزه با فساد نباید سیاسی شود و هرکسی در هر گروه سیاسی مرتکب خلافی شد باید به‌شدت با آن برخورد شود.

۷- در آخر هم باید گفت ضعف اطلاع‌رسانی قوه قضاییه در این پرونده هم مشهود است. البته همین‌قدر که جزئیات پرونده در رسانه‌ها منتشر شده، گامی به پیش است، اما جزئیات پرونده به درستی منتشر نشده و باعث شده رسانه‌ها –از روی عناد یا اشتباه- از این اطلاع‌رسانی ضعیف سو استفاده کنند و حجم تخلفات پرونده را بزرگ‌نمایی کنند. انشا الله در دوره جدید قوه قضاییه به امر اطلاع‌رسانی و فعالیت رسانه‌ای بیشتر توجه شود.

دیدگاه کاربران

ن.د۸۱۴۹۸۰۱۳:۲۷:۰۳ ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
بعد از پایان نوشته باید یک بار دیگر استعلام می گرفتی که اختلاس جدیدی رو نشده که رکورد این یکی را شکانده باشه. اتفاقات اختلاس در کشور ما پویا تر از این حرف هاست که چند دقیقه تغییر نکنه!
ناشناس۸۱۵۰۷۰۱۴:۲۱:۳۷ ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
هر اختلاس و تخلف و فساد مالی مشخص می شود باید علاوه بر مبالغ فساد سود این فساد ها از انها گرفته شود و و احکام دیگر جرم هم از قبیل زندان و شلاق هم اجرا شود
تهرانی۸۱۵۱۰۳۱۴:۳۹:۵۸ ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
عمده اش در نیمه دوم 92 بود در دولت روحانی . چرا مخفی کاری میکنید؟
آرش۸۱۵۲۴۵۱۵:۳۵:۳۵ ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
روحانی ، احمدی نژاد ، خاتمی و .... همه اشون معتمدین این نظامند و از هزاران فیلتر کوچیک و بزرگ رد شدن تا به اینجا رسیدن و همه اشون بعد از تمام این خراب کاریها ، میرن در مجمع تشخیص میشینن
ناشناس۸۱۵۱۷۴۱۵:۰۵:۵۷ ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
متهم اصلی داماد نعمت زاده است
ناشناس۸۱۵۱۸۰۱۵:۰۷:۵۲ ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
بزرگترین پرونده فساد مربوط به کرسنت است با مبلغ 50 میلیارد دلار و به اقازاده هاشمی رفسنجانی مربوط است
بهرام۸۱۴۹۸۶۱۳:۳۱:۲۴ ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
نکته بسیار مهم این است که افرادی مثل شیخ‌الاسلامی نه اصولگرا هستند و نه اصلاح‌طلب؛ اینها فقط به‌دنبال منافع فردی خویش هستند و برای رسیدن به این منافع هر روز به یک لباسی در می‌آیند. شما با این توضیح چه چیزی را میخواهید ثابت کنید ؟ همه انهایی که اختلاس کردند و رانت خواری کردند و .......یا اصولگرا بودند ویا اصلاح طلب . کلمه اصولگرا و اصلاح طلب که انسان نیست برود دزدی این دو کلمه شناخته شده در جامعه برعکس تفکر که اگر فردی این باشد و یا ان حتما ادم صالحی است خیر این عناوین و دیگر عناوین پوششی بوده برای دزدی و کلاهبرداری در جامعه ایران
پیامی۸۱۵۱۰۹۱۴:۴۱:۴۲ ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
نخیر ایشان دوست و حامی انتخاباتی سیدتکرار بودند بیشتر تاریخ را مطالعه کن
اردهالی۸۱۵۱۲۴۱۴:۴۶:۰۲ ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
چی میفرمایی جناب؟ مرجان شیخ‌الاسلامی روزنامه‌نگار اصلاح‌طلبی که عضو تحریریه روزنامه‌های همبستگی و صبح امروز و عضو حزب مشارکت بود
ناشناس۸۱۵۲۶۹۱۵:۵۰:۰۰ ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
و البته پس از اصلاح طلبان از طرف اصول گرایان کاندید شد.
ناشناس۸۱۵۲۷۱۱۵:۵۰:۱۲ ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
نه عزیز ظاهرا این خانم عامل نفوذی بوده که برای رد گم کردن وارد جماعت اصلاح طلب شده
مهران۸۱۵۵۸۲۲۰:۰۳:۲۳ ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
عجب!!؟ ماله بزرگتر نداری؟
ناشناس۸۱۴۹۹۵۱۳:۳۴:۵۰ ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
آخیش خیالم راحت شد عدد بزرگ بوده ولی نه اینقدر که مرد نگران بشن خدارو شکر
ناشناس۸۱۵۲۰۹۱۵:۲۰:۰۷ ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
حال فهمیدم چرا با FATF مخالفت میشود
ناشناس۸۱۴۹۹۷۱۳:۳۷:۱۶ ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
بهتره عذر تراشی و ماسمالی نکنیم . در هردو جناح سیاسی و در مدیران و وابستگان هر دو دولت فعلی و قبلی فساد اقتصادی و کاسبی با تحریم و شرایط نامساعد اقتصادی مردم و رانتخواری و اختلاس وجود داشته و دارد .
ناشناس۸۱۵۱۵۵۱۴:۵۷:۲۷ ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
تا حالا که هرچی فساد دندون گیر وبزرگ رو شده مال دولت مهرورز مدعی ساده زیستی بوده !
ناشناس۸۱۵۷۷۵۲۳:۰۶:۵۸ ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
بزرگترین فساد کرسنت زنگنه بوده که 50 میلیارد دلار به کشور خسارت وارد نموده است .
ناشناس۸۱۴۹۹۹۱۳:۳۸:۳۰ ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
مرجان شیخ الاسلامی یک دوره اصلاح طلب بوده و یک دوره اصولگرا بوده و در واقع نان به نرخ روز خور بوده است پس هردو جناح سیاسی باید مفاسد اقتصادی ایشان رو به گردن بگیرند.
ناشناس۸۱۵۰۰۱۱۳:۴۰:۱۸ ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
چطور درمورد افراد سیاسی بررسی می شود ولی در مسائل اقتصادی نه! جای بسی شگفتی است.ویااینکه از بستگان هستند!
ناشناس۸۱۵۰۰۶۱۳:۴۲:۲۱ ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
مرجان شیخ الاسلامی در سال 84 در ستاد انتخابات معین و حجت الاسلام هاشمی فعالیت داشته و در سال 88 هم به ستاد انتخابات موسوی رفت و آمد داشته و اصلاح طلب بوده است .
ناشناس۸۱۵۱۱۲۱۴:۴۲:۲۸ ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
ایشون در انتخابات مجلس هشتم نامزد شده و در لیست «ائتلاف اصولگرایان مستقل تهران» قرار گرفته.
ناشناس۸۱۵۱۸۷۱۵:۱۱:۱۲ ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
اوف بر شما که همه چیز رو در قالب این دو قبیله می بینید ایران 80 میلیون ایرانی داره که تعداد اندکی در این دو قبیله تمامیت خواه هستند که البته بیشترشون کاسبن
ناشناس۸۱۵۰۲۳۱۳:۵۱:۳۷ ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
آخی کل اختلاس تنها 35 ملیون دلار و 34 ملیارد تومان!!!!!!!!!آخی آدم دلش می سوزد.این همه سر و صدا برای چندر غاز؟
ناشناس۸۱۵۱۸۸۱۵:۱۲:۰۲ ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
لابد اینها خودی هستند یا دست خودی ها درکاره که خفیف شده داستان
رضا۸۱۵۰۲۷۱۳:۵۵:۱۴ ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
والا تحریم ها باعث بروز انواع فسادها و به عبارتی اقتصاد بسته کثیف شده ...
ناشناس۸۱۵۲۱۶۱۵:۲۳:۰۶ ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
اما به دهن آقایان مزه داده !
ناشناس۸۱۵۰۳۶۱۴:۰۳:۱۶ ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
لاپوشانی کنید! مثل چند تن طلا که یک شبه شد برنج، یا اختلاس سه هزار میلیاردی که هیچ کس مسئولیت منصوب کردن خاوری را نپذیرفت، یا قضیه منصور آریا، یا قضیه برادر رفیقدوست، یا قضیه بابک زنجانی و دهها پرونده دیگر! شماها که ویلای دختر وزیر را می خواستید خراب کنید و بعد چند تا عکس گرفتید و بقیه ماجرا رها شد و ویلا برقرار ماند! بازم بگم محض یادآوری؟!
ناشناس۸۱۵۳۵۱۱۶:۳۲:۰۶ ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
شرکت بازرگانی پتروشیمی، نقطه ثقل معاملات پتروشیمی در ایران محسوب می‌شود. سال ۱۳۸۹ که این شرکت از سوی دولت در صف واگذاری قرار گرفت، ۹۰ درصد محصولات پتروشیمی ایران از طریق این شرکت صادر می‌شدند و گردش مالی‌اش به ۱۰میلیارد دلار در سال می‌رسید. در آن زمان، کمیسیون اصل ۴۴ مجلس و بسیاری از مدیران دولتی هم مخالف واگذاری‌اش بودند ولی یک شرکت پرزور به نام «شرکت سرمایه‌گذاری ایران» خریدار بود و موفق شد با خرید ۵۲درصد سهام این شرکت، این گلوگاه را تصرف کند.
محمدرضا۸۱۵۰۳۷۱۴:۰۳:۵۶ ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
واقعا یکی نیست بگه تو این مملکت چه خبره؟؟؟؟؟!!! دیگه حتی از شنیدن اخبار اختلاس و مبالغش جا هم نمیخوریم!!!
حسین۸۱۵۰۴۳۱۴:۰۴:۵۹ ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
بنابراین با این حساب میشه در حدود 490.000.000.000 تومان ، امیدوارم روزی فرا برسه که افکار قاطبه هموطنان ما دنبال فساد نروند تا دنبال اجناس ماشینهای تصادفی نروند و اموال عمومی را به تاراج نبرند.
ناشناس۸۱۵۰۶۶۱۴:۱۹:۴۱ ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
وقتی تحریم وجود داشته باشد راه های دور زدن تحریم هم خواه نا خواه مطرح می شود این راه ها از مسیر عدم شفافیت مالی عبور می کند این عدم شفافیت مرزهای باریک و بعضا مخدوشی با فساد مالی و رانت خواری دارد
ناشناس۸۱۵۰۷۴۱۴:۲۴:۳۲ ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
دوستان همت کنن ۳۵ تا چیزی نیست .میلیارد اقای ب.ز جابجا کنن.
ناشناس۸۱۵۰۷۵۱۴:۲۵:۳۸ ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
نقل قول از متن: "بزرگترین دشمن مبارزه با فساد همین نگاه سیاسی به آن است؛ چون باعث می‌شود مبارزه با فساد به عنوان ابزاری برای پیشبرد اهداف جناحی تبدیل شود. متاسفانه این نگاه سیاسی به فساد هم فراجناحی است و هم اصولگرایان و هم اصلاح‌طلبان به آن مبتلا هستند." کیهان امروز تیتر زد: "چگونه یکی دیگر از حامیان خاتمی صدها میلیارد تومان را دزدید و فرار کرد"
ناشناس۸۱۵۱۴۰۱۴:۵۲:۵۷ ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
این از دوران تحریم ها زمان محمود بود
کریم۸۱۵۵۸۳۲۰:۰۵:۱۶ ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
نخیر جناب عمده اش بعد از استقرار حسن قفل ساز بود
ناشناس۸۱۵۱۶۵۱۵:۰۰:۱۵ ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
این نیز بگذرد. ثروث ایران زیاده. 36 ملیون دلار چیزی نیست
ناشناس۸۱۵۷۸۴۲۳:۱۴:۰۲ ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
مهدی هاشمی رفسنجانی هم 15 میلیون دلار از استات اویل و 30 میلیون دلار هم از توتال رشوه گرفته و هنوز مسترد نکرده است .
ناشناس۸۱۵۱۹۶۱۵:۱۵:۴۴ ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
با سلام پس اختلاس زیاد بزرگ نبوده و باید بی خیالش بشیم.
ناشناس۸۱۵۲۱۳۱۵:۲۲:۰۹ ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
آخ آخ بمیرم برا این خانم شیخ الاسلامی بابا مگه چه قدر برده ؟ همش یه ۳۵ میلیون دلار ویه ۳۶ میلیارد تومان این پولو جلو بچه بذاری قهر می کنه .تازه این خانم با یه مدت تو دم ودستگاه اصلاح طلبا بودن یه بهانه خوب هم داده دست اصولگراها تا کار خودکرده رو بندازن گردن اصلاح طلب بودن این خانم
ناشناس۸۱۵۲۳۰۱۵:۲۸:۳۶ ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
تحریم فساد آور است، حالا هی آسمون و ریسمون ببافین
ناشناس۸۱۵۵۲۸۱۹:۰۷:۴۲ ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
فساد تو ایران مگه میشه مگه داریم.
مردم۸۱۵۷۸۷۲۳:۱۵:۴۱ ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
به لطف اختلاسگران اقتصاد کانادا شکوفاشده
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. جنگ ترکیبی خودمان، علیه خودمان!

  2. کارگری انگشتر ۵۰ میلیاردی را به صاحبش بازگرداند

  3. فرآیند بازگشت مالکیت زمین به حوزه علمیه امام خمینی در حال انجام است

  4. جلاد، به پایان سلام کن!

  5. بهادری جهرمی: مبالغ جرایم رانندگی متناسب با تورم افزایش یافت

  6. تورم چه زمانی تک رقمی می‌شود؟

  7. نرخ تعرفه‌های خدمات بهداشتی درمانی ۱۴۰۳ اعلام شد/ نرخ رسمی ویزیت ۵۰% گران می‌شود!

  8. کلید تحقق شعار سال ۱۴۰۳

  9. بازداشت سومین عامل حمله تروریستی در مسکو

  10. فرامرز اصلانی درگذشت

  11. علی‌ ضیاء و افتادن در باتلاقِ ابتذال!

  12. آقایان رئیسی و اژه‌ای! آیا در پیشگاه خدای متعال و امام‌زمان (عج) پاسخی دارید؟

  13. انتقام از پوتین؟

  14. ائتلاف ایران، روسیه و چین تبدیل به کابوسی برای آمریکا می‌شود

  15. علم‌الهدی: امروز در کشور از آثار تحریم اقتصادی آمریکا مشکلی حس نمی‌کنیم

  16. سلبریتی‌ها چگونه با اعصاب مردم بازی می‌کنند؟

  17. رئیس سازمان برنامه و بودجه: تورم را وارد کانال ۲۰ درصد می کنیم/ تلاش برای رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصدی

  18. بازگشت احتمالی ترامپ چه تاثیری بر اقتصاد ایران دارد؟

  19. افزایش ١٧٠ درصدی حداقل حقوق کارگران در دولت سیزدهم

  20. خط و نشان حقوقی ایران برای کویت

  21. هشدار سخنگوی پلیس به رانندگان نوروزی؛ آمار تصادفات هولناک است!

  22. وزیر اقتصاد: در سال ۱۴۰۲ رکورد بیشترین سرمایه‌گذاری خارجی واقعی در ۱۶ سال اخیر شکسته شد

  23. کولرهای گازی بلای جان صنعت برق

  24. منظور: تخصیص ارز کشور برای واردات خودرو به صرفه نیست

  25. رشد نقدینگی ۱۸ درصد کاهش یافت

آخرین عناوین