از دادگاه‌های مفاسد اقتصادی درس گرفته‌ایم؟

مهدی حسن زاده،   3971214087 ۱۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲ تکراری یا غیرقابل انتشار
از دادگاه‌های مفاسد اقتصادی درس گرفته‌ایم؟

برگزاری دور جدید دادگاه های مبارزه با مفاسد اقتصادی مورد توجه ویژه رسانه‌ها و افکار عمومی قرار گرفته است و به طور عمده پس از برگزاری هر دادگاه، تصاویر و تیتر های مرتبط با این جلسات در صفحات اول روزنامه‌ها و سایت‌ها خود نمایی می‌کند، تیتر‌ها و تصاویری که گاهی رنگ و بوی هیجانی هم به خود می‌گیرد،  اما سوال اصلی این است که آیا آن درس مهمی را که باید از این دادگاه ها بگیریم، گرفته‌ایم؟

به عبارتی اگر  این دادگاه‌ها را فقط در هیجان برگزاری جلسات آن و گاهی تناقض گویی و در مخمصه قرار گرفتن مفسدان یا فلان سلطان و حتی اعدام آن‌ها خلاصه کنیم، عملا مسیری ناتمام را پیموده‌ایم. این دادگاه‌ها علاوه بر این موارد باید دستاورد مهم‌تری را برای ما داشته باشد و آن چیزی نیست جز فهمیدن اشکالات و نقص‌های سیستم نظارت و اجرا که به این مفسدان مجال فعالیت می‌دهد.

بدیهی است این شناخت مقدمه مقابله و رفع این اشکالات است. با توجه به این مسئله، توجه به دو نکته درباره آن چه از این دادگاه ها باید برداشت کرد، ضروری است:

۱- برگزاری جلسات دادگاه‌های اخیر از سلطان سکه و قیر تا بانک سرمایه و هدایتی نشان داده است که نظام بانکی در سال‌های اخیر چقدر در تیررس فساد بوده است.

به نظر می‌رسد ضروری است تا بانک مرکزی که در دوره مدیریت جدید، تلاش‌های شایسته ای برای اصلاح نظام بانکی آغاز کرده است، با نگاهی آسیب شناسانه به سراغ عوامل شکل گیری فساد در نظام بانکی برود و گلوگاه‌هایی را که موجب می‌شود، برخی عوامل بانکی تبدیل به همکاران و کارسازان عناصر مفسد شوند، شناسایی کند.

به ویژه در این زمینه اصلاح دستورالعمل‌های صلاحیت حرفه‌ای و اخلاقی مدیران بانکی از مدیران ارشد بانک‌ها تا مدیران شعب و تدوین سازوکارهای لازم برای نظارت داخلی بانک‌ها بر عملکرد شعب و نظارت بانک مرکزی بر عملکرد بانک‌ها ضروری است.

دستورالعمل‌هایی که بتواند اطمینان به کشف زدوبندهای مختلف در نظام بانکی را ایجاد کند و اجازه ندهد برخی سرمایه‌داران کلان با تحمیل برخی افراد در بدنه مدیریت برخی بانک‌ها، بتوانند بانک‌ها را به حیاط خلوت خود تبدیل کنند.

۲- در بسیاری از پرونده‌های فساد اقتصادی، ضعف قواعد پولشویی مشهود است. انتقال وجوه کلان در نظام بانکی سال‌ها بدون قاعده بوده است و با وجود گذشت ۱۰ سال از تصویب قانون مبارزه با پولشویی، روح حاکم بر این قانون که نظم پذیر کردن جریان وجوه نقدینگی در کشور بوده عملیاتی نشده و نتیجه آن ده‌ها هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی، قاچاق کالا از طریق کارت‌های بازرگانی اجاره‌ای و مفاسد بانکی ریز و درشت بوده است.

این وضعیت نتیجه سال‌ها بی‌توجهی به ضرورت رصد نقدینگی بوده است و تفکرات اشتباهی که حساب‌های بانکی را حریم خصوصی افراد می‌دانستند و با این طرز فکر غلط، دسترسی نهادهای نظارتی به جریان نقدینگی را محدود می‌کردند، اکنون باید پاسخگوی فسادهایی از این دست نیز باشند.

در هر حال اکنون که تلاش‌هایی برای اجرای این قواعد شکل گرفته، ضروری است هر چه سریع‌تر و قاطع تر برای به نظم درآوردن و رصد کردن جریان نقدینگی در کشور اقدام شود تا جلوی فسادهای بانکی نظیر آن چه در پرونده های اخیر می‌بینیم گرفته شود.

اکنون که عزم قوه قضاییه برای برخورد با مفاسد اقتصادی منجر به تشکیل دادگاه‌های ویژه و محاکمه چندین مفسد و متهم دانه درشت شد، ضروری است حلقه‌های بعدی این دادگاه‌ها پیگیری شود و برخورد با فساد در ایستگاه دادگاه‌ها و اجرای حکم متوقف نشود، بلکه متولیان با تجربه فسادهایی از این دست به درون ساختارهای اقتصادی که بستر فساد بوده‌اند، سر بزنند و ببینند که چگونه می‌توان، فرایندهای فسادآمیز را اصلاح کرد و جلوی تکرار فسادهایی از این دست را که گاهی یک بانک و مدیران آن تبدیل به عناصر کارساز برای مفسدان می شوند، بگیرند.

 

 

منبع: خراسان

دیدگاه کاربران

ناشناس۸۰۶۵۱۳۱۰:۵۸:۱۷ ۱۳۹۷/۱۲/۱۴
مبارزه و قاطیعت با فساد را باید از چینی ها یاد گرفت.
عمارت ساز فریب خورده۸۰۶۵۸۲۱۱:۳۸:۳۳ ۱۳۹۷/۱۲/۱۴
متاسفانه در فساد های کلان مفسدین اصلی محاکمه نمی شوند و در سایه هستند در تصویر خبر که مربوطه به فساد بزرگ 12 هزار میلیاردی بانک تجارت کرمان می باشد و کانلا رسانه ایی و اخبار انرا منتشر فرمودید متاسفانه فساد اصلی را مسولان ارشد وقت بانک انجام داده که در سایه بوده و در واقع مجرم محاکمه شده فساد های انان را نیز گردن گرفته و اقدام به افشای ان نکرده است
ناشناس۸۰۶۸۰۷۱۳:۰۶:۵۱ ۱۳۹۷/۱۲/۱۴
مصادره کل اموال و اعدام و اجرایی نمودن اصل ۴۹ و ۱۴۲ قانون اساسی در خصوص ارزیابی مشروعیت اموال و شفاف سازی نقل و انتقالات مالی و البته گرفتن مستشار خارجی در جهت جلوگیری از فساد مالی و حداقل الگو برداری از کشورهای موفق در مبارزه با فساد با کمک دانشگاه ها راه حل مقابله با فساد است البته اگر اراده شفاف سازی برای ماهیگیران رانت خور اقتصادی نظیر م.ج ها ،ح.ف ها و باشد که ظاهراً نیست
ناشناس۸۰۶۵۱۴۱۰:۵۸:۳۷ ۱۳۹۷/۱۲/۱۴
ای کاش یاد گرفته باشیم لازمه دوری از این دزدی ها فقط و فقط شفافیت مالیه!
ناشناس۸۰۶۵۱۶۱۰:۵۸:۵۸ ۱۳۹۷/۱۲/۱۴
در عفو لذتی است که در انتقام نیست.
ناشناس۸۰۶۵۷۷۱۱:۳۷:۳۵ ۱۳۹۷/۱۲/۱۴
مخصوصا" مجازات شلاق!!
ناشناس۸۰۷۳۸۶۱۷:۰۷:۳۷ ۱۳۹۷/۱۲/۱۴
بهترین عفو برای مفسدان دست در جیب کشور و مردم اعدام است تا گناهانشان بیشتر نشود در نتیجه اعمال آنها هزاران نفر دچار فقر و فلاکت می شوند
ناشناس۸۰۶۵۵۹۱۱:۲۹:۳۷ ۱۳۹۷/۱۲/۱۴
اگر قانون از کجا اورده ای را بدرستی اجرا کنیم تا حدود زیادی تعادل اقتصادی در جامعه ایجاد می شود بر اساس تلاطم های اقتصادی و هم چنین تبانی های و استفاده از قدرت و رانت و رشوه به ثروت های افسانه ای رسیده اند
ناشناس۸۰۶۷۸۷۱۲:۵۹:۵۴ ۱۳۹۷/۱۲/۱۴
بله : این که اصل کاری ها هیچ وقت به دام نمی افتند و مهره های دست چندم میان جلوی ویترین !!!
ناشناس۸۰۷۲۳۲۱۵:۵۳:۳۹ ۱۳۹۷/۱۲/۱۴
از دادگاه‌های مفاسد اقتصادی درس گرفته‌ایم؟ آری درس گرفته ایم درس گرفته ایم چگونه میلیاردر شویم درس گرفته ایم دوستی با یک آقازاده یا ژن خوب، خیلی مفید است درس گرفته ایم در ظاهر بچه مثبت باشیم و " چون به خلوت میرویم" کارهای دیگر بکنیم. ما خیلی درس گرفته ایم، خیلی خیلی درسهای مفید یادگرفته ایم که دیگر هیچوقت گرسنه نخواهیم ماند. امیدوارم شما هم درسهای خوب یاد گرفته باشید، پس نتیجه میگیریم همانقدر که درس خواندن بد است، درس یادگرفتن خوب است.
ناشناس۸۰۷۳۸۳۱۷:۰۵:۴۱ ۱۳۹۷/۱۲/۱۴
مصادره کل اموال و اعدام در خصوص مفسدان مالی و اجرایی نمودن اصل ۴۹ و ۱۴۲ قانون اساسی در خصوص ارزیابی مشروعیت اموال و شفاف سازی نقل و انتقالات مالی در جهت جلوگیری از فساد مالی والگو برداری از کشورهای موفق در مبارزه با فساد با کمک دانشگاه ها راه حل مقابله با فساد است البته اگر اراده شفاف سازی برای ماهیگیران رانت خور اقتصادی نظیر م.ج ها ،ح.ف ها و ...فامیل این و ان مسعول باشد که ظاهراً نیست
ناشناس۸۰۷۶۱۱۲۰:۲۰:۰۶ ۱۳۹۷/۱۲/۱۴
اینهمه افراد مفسد اقتصادی سالهای سال فسادهای کلان انجام میدادن اما به هیچ مسئول رده بالایی هم در ارتباط نبودند و کسی هم متوجه نشده! یعنی باور کنیم ایران انقدر هرکی هرکیه؟
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. بازی با کلمات

    2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

    3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

    4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

    5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

    6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

    7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

    8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

    9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

    10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

    11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

    12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

    13. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

    14. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

    15. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

    16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

    17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

    18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

    19. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

    20. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

    21. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

    22. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

    23. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

    24. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

    25. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

    آخرین عناوین