واکنش نظام پزشکی به ۲ مصوبه مالیاتی پزشکان

گروه اجتماعی الف،   3971028009 ۲۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

نایب‌رییس اول شورای‌عالی نظام پزشکی با اشاره به دو مصوبه اخیر کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی درباره الزام پزشکان به نصب پایانه‌های فروشگاهی و کسر ۱۰ درصد از حق‌الزحمه آنها از سوی مراکز درمانی به عنوان مالیات، گفت: معتقدیم که جامعه پزشکی قطعا باید مالیات پرداخت کند، اما باید شرایط پرداخت مالیات عدلانه باشد.

دکتر عزت‌الله گل‌علی‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به دو مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس شورای‌اسلامی درباره مالیات پزشکان، گفت: متاسفانه نگاهی که در حال حاضر به ویژه در بین برخی مسئولین و نمایندگان مجلس، وجود دارد به نوعی جو ضد پزشک را ایجاد کرده است؛ در حالیکه این تصویر از پزشکان درست نیست. باید پرسید که در این مملکت چند نفر از پزشکان فرار مالیاتی دارند؟ در سایر مشاغل فرار مالیاتی چقدر است؟. بنابراین تصویر برخی‌ها از جامعه پزشکی تصویری غلط بوده و به‌تبع آن برخوردشان هم اشتباه است.

وی تاکید کرد: دوستان بیایند و به صورت شفاف بگویند که چند درصد از پزشکان فرار مالیاتی دارند و وضعیت سایر اصناف چگونه است؟. طبق اطلاعات، قاطعانه می‌گویم که همکاران ما جزو منظم‌ترین و منضبط‌ترین گروه‌ها در زمینه پرداخت مالیات هستند. در سنوات گذشته توافق‌نامه‌هایی برای پرداخت مالیات پزشکان ایجاد می‌شد و همکاران ما بر اساس آن توافق‌نامه‌ها مالیات‌شان را می‌پرداختند.

گل‌علی‌زاده با بیان اینکه به هر حال قطعا اقلیتی هم در جامعه پزشکی هستند که رانت اطلاعاتی و سیاسی داشته و یا بر اساس روابطی که با ممیزی‌های ادارات مالیاتی برقرار می‌کنند، قوانین را دور می‌زنند، گفت: حال نباید رفتار درصد اقلیتی در جامعه پزشکی را به پای اکثریت همکاران ما نوشت. باید توجه کرد که سازمان نظام پزشکی دارای ۲۲۰ هزار عضو است که از این تعداد ۱۲۰ هزار نفر گروه پزشکی هستند و بقیه در سایر گروه‌ها قرار دارند. حال بسیاری از همکاران‌ ما در گروه پزشکی بیکار هستند، بسیاری از آنها هم در سیستم دولتی کار می‌کنند و مالیات‌شان به طور مرتب از حقوق و کارانه‌هایشان کسر می‌شود. از طرفی برخی همکاران‌مان طرف‌قرارداد با بیمه‌ها بوده و مالیات‌شان کسر می‌شود.

وی با بیان اینکه از طرفی همکاران ما ماه‌هاست که از بیمه‌ها طلبکارند، ادامه داد: حال جالب این است که در حساب‌های مالیاتی این طلب‌ها به عنوان درآمد پزشکان لحاظ می‌شود. یعنی مالیات را بر اساس درآمدی که هنوز محقق نشده، محاسبه می‌کنند.

نایب‌رییس اول شورای‌عالی نظام پزشکی درباره مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی مبنی بر الزام پزشکان به نصب سامانه‌های فروشگاهی در سال آینده، ‌گفت: اولا هر چه که بتواند ارائه خدمت به مردم را در هر حوزه‌ای تسهیل کند، مناسب است و باید نگاه‌مان به سمت مردم باشد؛ حال می‌خواهد این تسهیلات در زمینه نصب سامانه فروشگاهی باشد یا در حوزه صدور مجوز. شما دقت کنید که اگر کسی مجوز بخواهد، چه بلایی در سیستم بروکراسی اداری بر سرش می‌آید. باید توجه کرد که تبصره دو ماده ۱۶۹ قانون مالیاتی مستقیم درباره این موضوع اشاره کرده است که سازمان امور مالیاتی موظف است که به تدریج و بر اساس اولویت اشخاص مشمول حکم این تبصره را تعیین و اعلام کند.

گل‌علی‌زاده تاکید کرد: باید توجه کرد که پزشک معامله انجام نمی‌دهد و رابطه خرید و فروشی با بیمار ندارد، بلکه به بیمار خدمت ارائه می‌دهد. بنابراین اگر قرار است اولویتی هم باشد، این اولویت باید در سایر مشاغل انجام و زیرساخت‌های آن فراهم شود و بعد سراغ گروه پزشکی بیایند. البته ما تابع قانون نظام صنفی نیستیم، بلکه نظام پزشکی قانون مستقلی دارد.

وی همچنین درباره مصوبه دیگر کمیسیون تلفیق مبنی بر کسر ۱۰ درصد از حق‌الزحمه پزشکان از سوی مراکز درمانی و واریز مستقیم آن به حساب سازمان امور مالیاتی، گفت: باید پرسید این ۱۰ درصد از کجا آمده است؟.  احتمالا از تبصره یک ماده ۸۶ قانون مالیات مستقیم چنین برداشتی شده است. در این قانون اعلام شده اگر مرکز درمانی با پزشکی طرف قرارداد است، به غیر از حقوق پزشک، می‌تواند مستقیما ۱۰ درصد از دریافتی‌اش کم و به حساب سازمان امور مالیاتی واریز کند، اما باید پرسید در اینجا تکلیف کسانی که مشمول معافیت مالیاتی هستند چه می‌شود؟. به هر حال ممکن است پزشکی رابطه قراردادی با هیچ مرکزی نداشته باشد و به صورت موردی هفته‌ای یک روز در یک بیمارستان یا مرکز درمانی کار کند و مشمول معافیت مالیاتی باشد، حال بیمارستان از کجا باید بفهمد که این مشمول معافیت مالیاتی هست یا خیر؟.

گل‌علی‌زاده همچنین اظهار کرد: بنابراین باید یک قانون مالیاتی مشخص وضع شود و بر اساس آن مالیات را کسر کنند. قبلا سیستم مالیات پلکانی را هم داشتیم و اگر این کسر ۱۰ درصدی هم اعمال شود، به نوعی مالیات مضاعف برای پزشکان اطلاق خواهد شد. البته ما معتقدیم که جامعه پزشکی قطعا باید مالیات پرداخت کند، اما باید شرایط پرداخت مالیات عادلانه باشد.

وی با تاکید بر اینکه اگر درصد قلیلی از پزشکان فرار مالیاتی دارند، نباید به پای همه نوشته شود، افزود: در عین حال این درصد قلیل باز هم می‌توانند قانون را دور بزنند. این فرار مالیاتی در اصناف و مشاغل دیگر به مراتب بیشتر است و دلیلش عدم شفافیت سیستم اطلاعاتی است. متاسفانه برخی افراد بر اساس ارتباطی که با ممیزین سازمان امور مالیاتی برقرار می‌کنند، راحت قوانین را دور می‌زنند.

گل‌علی‌زاده همچنین گفت: همکاران ما تاکنون نشان دادند جزو منظم‌ترین پرداخت‌کنندگان مالیات هستند. ما هم معتقدیم که مالیات باید به صوت عادلانه اخذ شود. از طرفی بسیاری از همکاران ما در مراکز درمانی به صورت موردی کار می‌کنند. این همکاران از حقوق اولیه قانون کار هم محرومند و نه قراردادی دارند و نه حق بیمه‌ای از آنها کسر می‌شود. همکاران متخصصی هستند که یکسال کار کرده‌اند، اما حقوق ماهیانه‌ خود را دریافت نکرده‌اند و منتظرند تا بعد از یکسال کارانه‌شان را دریافت کنند. حال بر اساس همان کارانه هم مالیات کسر می‌شود و این ظلم مضاعفی برای کسانی است که با شرافت کار می‌کنند. البته آنچه که در کمیسیون تلفیق مجلس مطرح شده، به صورت پیشنهاد است و بعد از بررسی در کمیسیون‌های تخصصی، نهایتا باید در صحن مجلس به رای گذاشته شود.

دیدگاه کاربران

ناشناس۷۲۷۷۶۷۰۸:۴۵:۰۶ ۱۳۹۷/۱۰/۲۸
100 درصد پزشکان فرار مالیاتی دارند.
ناشناس۷۲۷۷۸۴۰۹:۱۲:۴۵ ۱۳۹۷/۱۰/۲۸
جو ضد پزشک کجا بود؟! شما سری به بسیاری از ساختمان های پزشکی بزنید مثلا در شیراز. جلوی دستگاه عابر بانک پایین ساختمان پزشکان همیشه ازدحام است. چرا؟ چون پزشکان محترم یک دستگاه کارتخوان در مطب ندارند تا مبادا میزان تراکنش انها مشخص شود و احتمالا مالیاتی بپردازند. این تلاش برای تقلب کردن و فرار مالیاتی نیست؟!
ناشناس۷۲۷۷۹۵۰۹:۲۰:۱۷ ۱۳۹۷/۱۰/۲۸
نظام پزشکی بیشینه سر جاش. از کیا اینقدر دفاع می کنید؟
ناشناس۷۲۷۸۳۷۰۹:۵۹:۳۷ ۱۳۹۷/۱۰/۲۸
ما که دو سه سالی هست هر مطبی رفتیم کارتخوان نداشتند اونوقت می فرمایید تعداد کمی فرار مالیاتی دارند؟
ناشناس۷۲۷۹۶۳۱۱:۲۹:۴۱ ۱۳۹۷/۱۰/۲۸
کجای ان ناعدالتی ست ....
ناشناس۷۲۷۹۷۱۱۱:۳۸:۰۷ ۱۳۹۷/۱۰/۲۸
بیاین یه کم من بهتون پول بدم. پس چرا تو مطبها کارتخوان نمی ذارن و می گن پول نقد بدین. چرا مالیات کارانه های چند ده میلیونی را پرداخت نمی کنن. پزشکان دولتی علاوه بر حقوق کارانه دربافت می کنن که اصلا بابت ان مالیات نمی دن.
ناشناس۷۲۷۹۷۵۱۱:۴۵:۴۳ ۱۳۹۷/۱۰/۲۸
دلم سوخت . لطفا ادامه ندید
محمدی۷۲۷۹۸۱۱۱:۴۸:۰۴ ۱۳۹۷/۱۰/۲۸
حداقل ۵۰ درصد پزشکان، وکلا و سایر مشاغل پر درآمد با کتمان کردن درآمد ریز و درشت خود مرتکب فرار مالیاتی می شوند.
امان۷۲۷۹۸۲۱۱:۴۹:۴۲ ۱۳۹۷/۱۰/۲۸
عدالت در پرداخت مالیات از نظر ایشان یعنی اول بقیه مالیاتشان را بدهند ،بعد پزشکان!!!شبیه کسانی که قوانین راهنمایی و رانندگی را رعایت نمی کنند و موقع جریمه شدن به پلیس می گن اول اختلاسگر ها را بگیرید بعد ما را جریمه کنید!!!
ناشناس۷۲۸۰۱۵۱۲:۱۳:۳۰ ۱۳۹۷/۱۰/۲۸
اگر درصد قلیلی از پزشکان فرار دارن پس نگرانیتون از این مصوبات چیه
ناشناس۷۲۸۰۳۶۱۲:۲۸:۴۵ ۱۳۹۷/۱۰/۲۸
جو ضد پزشک رو پزشکانی ایجاد می‌کنند که با یک تخمین سرانگشتی ماهی حد اقل ۲۰۰ میلیون تومان درآمد دارند، اما می‌گویند کارتخوان نداریم!!!
شهروند۷۲۸۰۵۶۱۲:۴۷:۴۵ ۱۳۹۷/۱۰/۲۸
از زیرمیزی هاشون چطوری میخوان مالیات بگیرن!!!
ناشناس۷۲۸۰۵۷۱۲:۴۸:۴۴ ۱۳۹۷/۱۰/۲۸
این چه مسخره بازیه. یه صنف مگه چقدر باید قدرت داشته باشه؟ درسته که پول قدرت میاره ولی دیگه هرکی هر کی هم نیست. فکر کنم نظام پزشکی یه سازمان صنفی به نفع پزشکانه که اولویت اصلی یا شاید تنها اولویتش نفع پزشکانه. باید این سازمان از طریق قانون منحل بشه.
ایران۷۲۸۰۷۵۱۳:۰۳:۲۸ ۱۳۹۷/۱۰/۲۸
خوب اگر ریگی به کفش ندارن چرا از شفافیت می ترسن، مگر مالیاتی بیشتر از قانونی آن وصول می شود که معترض هستن این نور چشمی ها؟!؟!؟!
علی۷۲۸۰۸۹۱۳:۱۴:۴۴ ۱۳۹۷/۱۰/۲۸
الان چطوری احساساتم نسبت به این افراد بیان کنم که الف سانسور نکنه؟! 6500 تا 8000 میلیارد تومن فرار مالیاتی؟؟؟
ناشناس۷۲۸۱۷۹۱۴:۵۰:۵۴ ۱۳۹۷/۱۰/۲۸
رانت پانزده ساله به پزشکان در قالب درآمدهای بی سابقه باید متوقف شود. برای این درآمدها ده درصد مالیات خیلی پایین است، حتما به صورت پلکانی افزایش یابد
ناشناس۷۲۸۲۴۵۱۶:۱۶:۳۲ ۱۳۹۷/۱۰/۲۸
کار مجلس در این رابطه درست بوده است،تمام.
آزاده۷۲۸۳۶۹۱۹:۰۵:۴۶ ۱۳۹۷/۱۰/۲۸
همچین چیزی که اظهار نظر میکنید نیست خیلی از پزشکان داخل مطب فقط پول نقد بابت ویزیت میگیرن
ناشناس۷۲۸۴۳۵۲۰:۲۶:۳۰ ۱۳۹۷/۱۰/۲۸
پزشکان از ده درصد مالیات نمیترسند از مشخص شدن درآمد هنگفت که در مطب عایدشان میشود واهمه دارند.
ناشناس۷۲۸۴۵۰۲۰:۴۰:۴۷ ۱۳۹۷/۱۰/۲۸
انگار آنها که غنی ترند دزدترند!!!
ایرانی۷۲۸۵۴۰۲۲:۰۴:۱۷ ۱۳۹۷/۱۰/۲۸
چرا پزشکان از شفاف سازی در آمد و به تناسب آن پرداخت مالیات هراسان هستند. فقط از طریق نصب پایانه پرداخت در مطبها و لحاظ کردن فاکتورهای دستمزدی پزشکان در بیمارستانها که کم از درآمد مطبشان نیست ، عدالت مالیاتی برقرار می شود.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

  2. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

  3. نظرات برگزیده مخاطبان الف: وضعیت حجاب، حاصل کم‌کاری چهل‌ساله است/ باید برای مبارزه با سگ‌های ولگرد فکری کرد

  4. این صدای اقتدار ایران است ...

  5. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

  6. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

  7. وحدت ملی با وعده صادق

  8. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

  9. استخوانی در گلوی اسرائیل!

  10. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

  11. آیت الله صدیقی: عذرخواهی می‌کنم که با غفلت و کم توجهی باعث هجمه به ملت ایران شدم

  12. کمی دیر نیست؟

  13. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

  14. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

  15. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

  16. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

  17. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  18. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  19. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  20. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

  21. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

  22. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

  23. تصاویری از نمازجمعه تهران به امامت حجت‌الاسلام کاظم صدیقی | کدام چهره‌های سیاسی و نظامی به نمازجمعه رفتند؟

  24. اسراییل چه باید بکند؟ 

  25. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

آخرین عناوین