گردن تحریم ها نیندازید!

ابراهیم رزاقی،   3971025031 ۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

نگاه به خارج برای تامین مایحتاج کشور، آفتی بزرگ در اقتصاد غیر مقاومتی است.چه دلیلی دارد که برای رونق اقتصادی چشم به کشورهای غربی بدوزیم که بدعهدی آن‌ها مدت‌هاست ثابت‌شده است؟

 گردن تحریم ها نیندازید!

رسیدگی به مسئله «اقتصاد» کشور و «معیشت» مردم به‌تصریح رهبر معظم انقلاب اسلامی «امروز مهم‌ترین کار و اولویت است، چون دشمن روی این متمرکز است؛ معیشت طبقات ضعیف. مشکلاتی که برای طبقات ضعیف در امر معیشت پیش می‌آید، جزو اساسی‌ترین کارهاست» (19 دی 97). برای حل مشکل اقتصاد و وضعیت بغرنج فعلی ضروری است که به چند عامل مهم توجه جدی شود.

یکم: در کشورهای غربی معمول است که برای ایجاد یک شغل پایدار بین 10 تا 20 هزار دلار هزینه شود. اگر معیار کشورهای توسعه‌یافته را که برخی سنگ آن‌ها را به سینه می‌زنند ملاک عمل قرار دهیم، در کشور ما تابه‌حال باید بین ۷۵ تا ۱۵۰ میلیون شغل در چهار دهه گذشته  ایجاد می‌شد ولی متاسفانه با نقطه مطلوب فاصله زیادی است. از سوی دیگر، در طول پنج سال گذشته، اعتبارات هزینه شده برای واردات کالا و خدمات به سقف 300 میلیارد دلار رسیده که بر همین مبنا و با توجه به الگوی ذکرشده برای ایجاد اشتغال ثابت، باید بین 15 تا 30 میلیون شغل ایجاد می‌شد. این در حالی است که طی نیم دهه گذشته، تعداد مشاغل ایجادشده کمتر از تعداد کارخانه‌های تعطیل‌شده و ورشکسته و کارگران بیکار است! افزون بر این، مرکز آمار ایران اعلام کرده است که میزان بیکاری در کشور حدود 3 میلیون نفر است و مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نیز تعداد بیکاران را 8 میلیون نفر اعلام کرده است. 

ضمن اینکه بر اساس مفاد صریح قانون اساسی، دستگاه‌های اجرایی وظیفه تامین «شغل» و «مسکن» را برای همه اقشار جامعه به عهده دارند. تابه‌حال شنیده‌اید یا دیده‌اید که مسئولین یک نقشه راه «قدم‌به‌قدم»، «دقیق» و «مسئولانه»‌ برای اشتغال جوانان ارائه کنند و در هر ایستگاه توضیح دهند که در چه مرحله‌ای قرار دارند و برنامه بعدی آن‌ها چیست؟! وقتی یکی از مقامات ارشد به بی‌عملی خود در حوزه مسکن می‌بالد و افتخار می‌کند که یک آجر روی پروژه‌های مسکن قرار نداده، به‌طریق‌اولی، انتظار تامین شغل ازاین‌دست مسئولین محلی از اعراب هم ندارد!!

دوم: یکی از لوازم بهبود اوضاع اقتصاد رنجور کشور، جلوگیری از بروز و گسترش مفاسد در برخی از بخش‌های اقتصادی است؛ همان‌گونه که برای سلامت یک بیمار، پرهیز از عواملی که سلامت وی را به خطر می‌اندازد، ضروری است. از باب نمونه، برخی بانک‌ها بستر تخلفات مالی و اقتصادی در سالهای اخیر بوده اند.متاسفانه به ژن‌های خوب، یقه‌سفیدها و رانت‌خواران وام‌های خاص اعطاشده و چون وثیقه لازم برای باز پس دادن مبالغ را به بانک‌ها نسپرده‌اند، عملاً ضمانتی برای پرداخت آن‌ها وجود ندارد.

سوم: راه برون‌رفت از معضلات کنونی، بستن بودجه بر پایه اقتصاد مقاومتی است. به‌عبارت‌دیگر، تنظیم بودجه‌های مختلف کشور منجر به ظهور پدیده سرمایه‌داری غیر تولیدی در ایران شده و به‌عنوان نمونه، صادرات نفت و محصولات پتروشیمی از مهم‌ترین ارکان حوزه سرمایه‌داری غیر تولیدی است.

علاوه بر این، در بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته میزان تعرفه واردات کالا با هدف حمایت از تولید داخلی بالا تعیین می‌شود تا تولیدکننده ورشکست نشود اما متاسفانه در کشورمان برخی از دستگاه‌های اجرایی حامی واردات هستند و توجهی به شرایط تولیدکننده ندارند تا جایی که ورشکستگی تولیدکنندگان را در چند سال اخیر به‌کرات شاهد بوده‌ایم. به برخی ها که آمریکا قبله آمال آن‌هاست باید گفت که نگاه کنید و ببینید که رئیس‌جمهور این کشور برای حمایت از تولیدات داخلی چه شاخ‌وشانه‌ای برای متحدانش می‌کشد.

ترامپ به قیمت برهم خوردن روابطش با اروپا که قدمتی قابل‌توجه دارد، حاضر نیست که محصولات خارجی، دستاورد کارگران آمریکایی را تحت‌الشعاع قرار دهد؛ لذا با قلدری، بر کالاهای خارجی تعرفه وضع کرده و اجازه نمی‌دهد که کشورهایی نظیر چین، دست برتر را در جنگ تعرفه‌ای داشته باشند.

آقایانی که دم از آمریکا و غرب می‌زنند، خوب است که این راهکارها را هم بررسی و با تعصب از کالاها و تولیدات وطنی جانب‌داری کنند. اگر به این سیاست‌های اقتصادی توجه کنند قطعاً نسخه بسیار پیشرفته و برتر آن را در اقتصاد مقاومتی خواهند یافت ولی افسوس که این‌گونه نیست. کارگر ایرانی احتیاج به پشتیبانی عملی و به دور از شعار دارد نه بسته‌های حمایتی و صدقه‌ای! حمایت از تولیدکننده و کارگر ایرانی همراه با تعصب شهروندان برای تحریم محصولات خارجی و خرید کالاهای ایرانی راهکار پویایی اقتصاد است نه پیروی چشم‌بسته از سیاست‌های نظام لیبرالیسم.

چهارم: نگاه به خارج برای تامین مایحتاج کشور، آفتی بزرگ در اقتصاد غیر مقاومتی است. حجم زیادی از نیازهای غذایی و دیگر ملزومات اساسی را می‌توان در داخل تولید و در صورت تحریم با برقراری روابط تجاری معاف از مالیات با همسایگان، محصولاتی که تولید آن‌ها مقرون‌به‌صرفه نیست را وارد کرد. منطقی است که در نبرد اقتصادی باید متحدانی از جنس کشورهای همسایه و همردیف خود در این معرکه را با خود همراه کنیم. ضمن اینکه چه دلیلی دارد که برای رونق اقتصادی چشم به کشورهای غربی بدوزیم که بدعهدی آن‌ها مدت‌هاست ثابت‌شده است؟ تمام ادله عقلی و اخلاقی و همه جوانب امنیتی و اقتصادی باید مسئولین را به این نتیجه برساند که به‌جای چشمداشت از بیگانگان، باید به تولید داخل و حمایت از اقتصاد داخلی همت کنند. در عوض چانه‌زنی با غرب برای بخشش و تسهیل تحریم‌ها، اگر وقت صرف شده را با تمام قوا بر تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی صرف کرده بودیم، یقیناً در جایگاهی بهتر قرار داشتیم.

پنجم: گره زدن تحریم‌ها به مشکلات اقتصادی نه‌تنها کمکی به حل آن نمی‌کند، بلکه دندان طمع دشمن را تیزتر خواهد کرد. جدا کردن بحث تحریم‌ها از مشکلات اقتصادی باعث تقویت امنیت ملی و برعکس، گره زدن این دو موضوع به یکدیگر خطایی راهبردی است. اگر مسئول و یا مقامی از بیان عبارت «جنگ اقتصادی» امتناع می‌کند ازاین‌جهت است که باید لباس رزم بپوشد و مجاهدانه به استقبال خطر برود و چون این کار دشوار است، ضرورت اقتضا می‌کند که در گوشه‌ای بنشیند و همه تقصیرها را به گردن تحریم‌ها بیندازد!

و بالاخره اینکه هرچند فرصت‌ها به‌سختی به دست می‌آیند و به‌آسانی از دست می‌روند اما هنوز جای امید است که مسئولان ذی‌ربط در نگاه  اقتصادی خود تجدیدنظر اساسی کرده و شاهراه طمع دشمن را برای همیشه قطع کنند تا معیشت همراه با عزت را برای مردم تامین نمایند.

دیدگاه کاربران

مصلح۷۲۳۰۴۶۰۸:۱۰:۰۶ ۱۳۹۷/۱۰/۲۵
دولت محترم اگر نمی تواند خصوصی سازی را درست انجام دهد لااقل انحصارات دولتی را لغو کند تا فضا برای بخش خصوصی فراهم شود.
ناشناس۷۲۳۵۳۴۱۲:۵۵:۲۳ ۱۳۹۷/۱۰/۲۵
وای بحال ایندولت و اینمجلس نارضایتی....در جامعه موج میزنه
ناشناس۷۲۳۵۴۴۱۳:۰۱:۱۱ ۱۳۹۷/۱۰/۲۵
حتما تقصیر منه دلار گرون شده نه ؟
ناشناس۷۲۳۹۳۸۱۶:۳۶:۴۰ ۱۳۹۷/۱۰/۲۵
اولا . سالهاست که که کشور ایران بالاترین تعرفه گمرکی را دربین همه کشورهای دنیا دارا می باشد . و نتیجه اش شده خودرو پراید و پژو 405 که سی ساله تو اروپا از رده خارج شده . دوما . استاد عزیز . تولید و فروش کالا نیازمند مقدماتی است که متاسفانه گویا جناب عالی از ان بی خبر هستید . اولین شرط تولید . . بقای ان . صادرات محور بودنش است . و برای صادرات یک کالا اولین شرط رابطه تجاری با دیگر دنیاست . و ارتباط حسنه با دیگر کشورها . میشه بفرمایید یک تولید کننده ایرانی به غیر از ایران و یکی دو کشور بغل دستش . کجا را داره کالاشو بفروشه؟
ناشناس۷۲۳۹۸۶۱۶:۵۶:۰۱ ۱۳۹۷/۱۰/۲۵
استاد گردن تحریم و دشمن نندازن چپاول بیت المال رو چجور توجیح کنن
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  14. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  15. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  19. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  20. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  21. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  22. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  23. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  24. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  25. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

آخرین عناوین