فرشاد مومنی: بذرپاشی برای جهش نرخ ارز/ بانک مرکزی عنوان اضافه برداشت بانک‌های خصوصی را به وام تغییر داد

گروه اقتصادی الف،   3971021130 ۱۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

مومنی داشت:همچنین برای به هم‌ریختن دانشگاه صنعت نفت آبادان که یکی از خوشنام‌ترین و باکیفیت‌ترین مراکز آموزش عالی کشور است، در لابه‌لای یکی از تبصره‌های بودجه سال 98 یک تصمیم در مورد نظام آموزش عالی می‌گیرند که از این عدم شفافیت و آشفتگی‌ها بوی خوش به مشام نمی‌رسد

فرشاد مومنی: بذرپاشی برای جهش نرخ ارز/ بانک مرکزی عنوان اضافه برداشت بانک‌های خصوصی را به وام تغییر داد

به گزارش ایلنا، فرشاد مومنی در نشست هفتگی موسسه دین و اقتصاد که به مناسبت سالگرد درگذشت میرزا تقی خان امیرکبیر با موضوع « چرخه های شوم تاریخ و توسعه‌نیافتگی در ایران» برگزار شد، گفت: به نظر می‌رسد اگر بخواهم در نهایت اجمال تصویری از مساله بدهیم آن تصویر ناظر  بر جستجو برای یافتن پاسخ‌های درخو به 2 سوال راهبردی است. یک سوال این است که چرا ترتیبات نهادی ما در طول تاریخ  کم و بیش از  اقداماتی که مضمون ضدتوسعه‌ای دارند حمایت و پشتیبانی خارق العاده دارند اما در برابر اقدامات اصلاحی بیستر تمایل به کارشکنی و مانع تراشی دارند؟ گرچه در طول تاریخ همیشه حاملان شخصی خود را پیدا می‌کند اما به نظر می‌رسد که قوایی فرارتر از قوای افراد این قفل شدن به مسیر را پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: سوال دیگر  اینکه چرا علیرغم همه مقاومت‌های نهادی که در برابر اصلاحات و بهبود وجود دارد تحت یک شرایط خاص تاریخی اصلاح‌گران اندکی این مجال را پیدا می‌کنند که جلوه‌هایی از چشم‌اندازهای دستاوردهای رویکرد اصلاحی را به نمایش بگذارند، با وجود اینکه رویکردهای اصلاحی تجربه شده به ویژه در تاریخ مثلا یکی، دو قرن گذشته ایران دستاوردهای عملی بسیار خارق‌العاده‌ای داشته‌اند اما علی رغم این دستاوردها باز هم در برابر مقاومت‌های ریشه‌دار نهادی در برابر اصلاح نمی‌توانند دوام بیاورند، خوش می‌ درخشند اما دولت مستعجل هستند؟ به نظر جامعه ما نیازمند دارد تا کارهای بایسته در این زمینه انجام و پاسخ‌های در خور آن را بیابند.

استاد دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: فکر می‌کنم به طرز بی‌سابقه‌ای در ایام کنونی هم نیازمند داشتن پاسخ‌های روشن در این زمینه هستیم، در شرایط تاریخی کنونی آنچه همه ما مشاهده می‌کنیم و منظور بنده از همه ما  اجزاء ساختار قدرت را هم شامل می‌شود، کشور با انبوهی از بحران‌ها و گرفتاری‌ها روبه‌رو است اما تدارکات و تهمیدات اندیشه‌ای و سازمانی لازم برای حل و فصل کم‌هزینه و پردستاورد این مسائل به هیچ وجه مشاهده نمی‌شود و ما در حد نصاب نمی‌بینیم که ماجرا دیده  و چاره‌ای ارایه شود.

رییس موسسه دین و اقتصاد با تاکید بر مراجعه به تاریخ در ردگیری مسائل کنونی کشور گفـت:  هدف آن است که مراجعه به تاریخ می‌تواند ما را در این زمینه مجهز کند و نشان دهد که شکل و شمایل امروزی اصل و مبانی مقاومت در برابر توسعه هم در سطح اندیشه و هم در سطح عملی چگونه است. مثلا در سه دهه گذشته یک تبلیغات سازمان یافته‌ای بر علیه طرز اداره اقتصاد کشور در 10 ساله اول انقلاب وجود دارد در حالی که وقتی به واقعیت‌ها از هر زاویه‌ای مراجعه می‌شود می‌بینید ما باید نسبت به آن دوره عمقیق‌تر فکر کنیم و درس بگیریم که در آن شرایط که هشت سال از 10 سال آن در جنگ سپری شد، چگونه بوده که هم رفاه عمومی بیشتر ، جایگاه نسبی ما در سطح نظام بین‌الملل بسیار آبرومندانه‌تر ، پیوند بین دولت و مردم خیلی نزدیک‌تر، فساد کمتر، .... بوده است. 

این اقتصاددان افزود: در شرایط کنونی که به اعتبار آنچه در گذشته  هم بیان کرده‌ام، ما در معرض خطر بازگشت یک موج شدید رکود تورمی هستیم، مقایسه داده‌ها از نظر رفاه عمومی بعضا بسیار تکان‌دهنده و نیازمند تامل‌های ژرف‌کاوانه‌ای است این چه اداره‌ای است که می‌خواهد ذهن ما را نسبت به واقعیت هایی که با گوشت و پوست خود حس کردیم را دستکاری کند. در این ردگیری تاریخی مشاهده کردیم در سال 1367 که آخرین سال جنگ و بدترین فشار بیرونی را تحمل می‌کردیم همچنین کاهش قیمت نفت و فشارهای مافوق طاقت بر علیه اقتصاد ایران روبرو بوده‌، گزارش‌های رسمی بانک مرکزی حاکی است که خانوارهای ایرانی در آن سال به طور  متوسط 122 کیلو گوشت قرمز مصرف می‌کردند و در دوره بعد از جنگ و به اسم تعدیل ساختاری وقتی برنامه‌های جدید در دستور کار قرار گرفت این گزارش‌ها نشان داد که از سال 68 تا 72 تقریبا 42 کیلو سرانه گوشت مصرفی خانوارهای ایرانی کاهش یافته است و این مسیر همین طور استمرار داشته و شما می‌توانید رد آن را تا امروز دنبال کنید.

مومنی تصریح کرد: گزارش‌های رسمی حکایت دارد که ما در سال 1383 از 122 کیلو مصرف گوشت قرمز به 60 کیلو مصرف و در سال 1391 به 41 کیلو رسیده‌ایم، این یعنی یک سقوط در یکی از حیاتی‌ترین عرصه‌های نیاز اساسی مردم، البته همین روند در مورد گوشت سفید، کره، ... نیز عینا تکرار شده و بعضا هم خیلی تکان دهنده است. اما در این وسط خیلی صحبت می‌شود که این کارها برای مردم شده است. بنابراین ما نیاز داریم به تلقی خود از مردم نگاهی داشته باشیم، خدمت ما به کدام مردم بوده؟

 این استاد دانشگاه با بیان اینکه گزارش مرکز آمار نشان می‌دهد که از سال 69 تا 73 واردات کالاهای لوکس و تجملی 53 برابر افزایش یافته است، افزود: معمولا  ما در اقتصاد تغییرات مثلا 3، 5 یا 10 درصد را دنبال می‌کنیم اما شاهدیم در این سه دهه گذشته واردات این کالاها چندین برابر شده اما نیازهای اساسی مردم روند غیرمتعارف کاهنده و بحران‌ساز را دنبال می‌کند. با کدام تلقی از مردم این جهت‌گیری و کارنامه متفاوت را نشان داده می شود.

مومنی خاطرنشان کرد: عینا این مساله در مورد ماجرای نرخ ارز نیز قابل ردگیری است، در مقاله تاریخی دکتر شاکری با استناد به گزارش‌های رسمی طی سه دهه گذشته سیاست افزایش نرخ ارز و میدان دادن به بانک‌های خصوصی و تخصیص رانت خلق پول از هیچ توسط این بانک‌ها بیشترین قدرت توضیح‌دهنگی درباره رشد نقدینگی و تورم را داشته است. اما بعضا مافیای رسانه‌ای موجود در ایران تلاش می‌کند تا نشان دهند این دو مورد تاثیر در گرفتاری‌های ایران نداشته است و علائم محسوسی از جهت‌گیری‌های این سیستم مافیای رسانه‌ای وجود دارد برای بذرپاشی در جهت ترغیب نظام تصمیم‌گیری برای جهش نرخ ارز در سال آینده .

وی گفت: یک سر این موضوع تلاش این گروه و منافع آنهاست و یک سری آن این است که چرا دولت و مجلس معمولا بیشتر به توصیه‌های آنها توجه می‌کنند؟ اینها چیزهایی است که از طریق شناخت‌ منطق‌های رفتاری بنیادی تاریخی، می‌توان مابه‌ازای امروزی نیز پیدا کرد.

این اقتصاددان در مورد تصمیم حذف چهار صفر از پول ملی گفت: چرا در حالی که بخش بزرگی از حاکمیت دولت در بازار سرمایه و پول در حال از دست رفتن است و گزارش رسمی بانک مرکزی می‌گوید به خاطر سهل‌انگاری در بانک‌ها و نقش سیاست دستکاری قیمت‌های کلیدی 70 درصد کل نقدینگی کشور طی 5 سال اخیر به وجود آمده و در شرایطی که این بحران‌ها و تهدیدها وجود دارد یک دفعه در این شرایط ملتهب که چشم اندازهای ناشی از تحریم‌ها به آن اضافه می‌شود، بحث حذف 4 صفر از پول ملی مطرح می‌شود؟

مومنی افزود: بعد که گزارش‌های کارشناسان ارایه می‌شود مبنی بر اینکه این اقدام نمایشی و صوری است مقام رسمی بانک مرکزی  اعلام می‌کند که می‌دانیم این اقدام هیچ فایده‌ای ندارد اما ایشان پاسخ نمی‌دهند که چرا در حالیکه می‌دانید این کار سودی ندارد در این شرایط خطیر و پیچیده می‌خواهید وقت دولت و مجلس را درگیر کنید؟  ذهن خود را درگیر می‌کنید تا از چه چیزهایی غافل شوید؟ به چه کسانی نفع و به چه کسانی ضرر می‌رساند؟ چرا بانک مرکزی عنوان خلافکارانه اضافه برداشت بانک‌های خصوصی از بانک مرکزی را به وام تغییر داد؟ چرا جریمه 34 درصد اضافه برداشت بانک‌ها تبدیل به پرداخت سود 18 درصدی به بانک مرکزی شد؟ در این ماجراها چه کسی  در خدمت چه کسی است؟

رییس موسسه دین و اقتصاد با اشاره به عدم شفافیت در تخصیص منابع ارزی گفت: چرا علارغم تصریح رییس‌جمهور محترم مبنی  ضرورت اعلام شفاف اسامی بنگاه‌های دریافت کننده ارز متاسفانه از شهریور امسال دوباره این روند متوقف شده است از این عدم شفافیت‌ها چه کسی نفع می‌برند؟ و پنهان شدن عنوان چه کسانی به نفع چه کسانی و به ضرر چه کسانی است؟ بنابراین در شرایط کنونی یک هوشمندی سطح بالا از ناحیه جامعه مدنی نیاز است.

وی ادامه داد: در اسامی قبلی که منتشر شد کسانی افشا شدند که به اسم تولید ملی محصولات کاملا ساخته شده  از خارج را می‌آورند و از معافیت‌های تولید بر خوردار می‌شوند.جالب آنکه عده ای به این افرادی که مونتاژکاری فاسد، ضدتوسعه‌ای و ضدمردمی را انجام می‌دهند جایزه امین الضرب را می‌دهند. چه خبر است؟ وقتی جایزه امین الضرب را به یک بنگاهی دادند که به اسم تولید به خارجی‌ها بازارسازی می‌کند، وابستگی‌ کشور به خارج را تعمیق می‌کند یادم افتاد که چند سال پیش به یکی از بدنام‌ترین بانک‌های خصوصی از شدت خلافکاری و زیر پا گذاشتن قوانین و مقررات جایزه ملی بهره‌وری را داده بوند.

مومنی یادآور شد:  درحالیکه چند وقت پیش مقام رهبری گفته بودند که اقلام قاچاق را باید آتش زد، چرا به اظهارات بسیار تکان دهنده سرپرست سازمان توسعه تجارت در مورد شگرد واردات‌چی‌ها توجه نمیشود. ایشان در نهایت نجابت گفته بودند تحت نام خنثی کردن تحریم‌ها و تسهیل تولید، برخی واردکننده های مشکوک اقلام غیرضروی و حتی ممنوع را بدون ثبت سفارش در گمرک دپو کرده و با سهل‌گیری از سوی گمرک عبور می‌دهد و ما  با یک فهم عمیق تاریخی می‌توانیم منطق‌های بنیادی این رفتارها را شناسایی کنیم.

مومنی با هشدار نسبت به خصوصی‌سازی در بخش نفت کشور گفت: یکی از مشکوک‌ترین اقدامات در وزارت نفت صورت می گیرد، در شرایطی که  اقتصاد ملی از سویی با فشارهای تحریمی و از سوی دیگر  با شدیدترین بحران‌ها روبه‌رو است و گزارش‌های رسمی تحریم‌کنندگان نیز حاکی است که هدف تشدید تحریم‌ها تا مرز توقف تولید نفت ایران است، در این شرایط موجی با عنوان برون‌سپاری و خصوصی‌سازی در حیطه نفت به راه افتاده است که یک موج حاکمیت‌زدایی خطرناکی را دنبال می‌کند، بنده صمیمانه و مشوقانه به نهادهای نظارتی کشور در این زمینه هشدار می دهم که تحرکات تحت عنوان برون سپاری نفتی را به اعتبار شرایط تاریخی در دستور کار خود قرار دهند.

وی ادامه داد: همچنین برای به هم‌ریختن دانشگاه صنعت نفت آبادان که یکی از خوشنام‌ترین و باکیفیت‌ترین مراکز آموزش عالی کشور است، در لابه‌لای یکی از تبصره‌های بودجه سال 98 یک تصمیم در مورد نظام آموزش عالی می‌گیرند که از این عدم شفافیت و آشفتگی‌ها بوی خوش به مشام نمی‌رسد و در این زمینه امیدواریم هم در وزارت علوم هوشیاری بایسته وجود داشته باشد و جلوی این اقدام بدعت‌آمیز گرفته شود هم از نمایندگان مجلس می‌خواهم کاری که به حیطه دیگری مربوط است و به هیچ وجه جنبه یک ساله ندارد در لای تبصره های مختلف بودجه اجازه عملیاتی شده را ندهند چون این اقدامات هیچ نسبتی با توسعه کشور ندارد و منشاء آشقتگی است.

 این استاد دانشگاه تصریح کرد: آنچه ما می‌فهیم این است که اگر دولت اهتمام صادقانه و بایسته در شفاف‌سازی فرایندهای تصمیم‌گیری، تخصیصی منابع داشته باشد و به حساب آوردن مردم و جلب مشارکت آنها در این فرایندها را مدنظر قرار دهد به یقین در این شرایط کشور را بسیار کم‌هزینه‌تر و پردستاورتر اداره می‌شود و برای این کار نیازمند یک بستر معرفتی هستیم که این از دل مطالعات روش‌مند قابل وصول است.

دیدگاه کاربران

ناشناس۷۱۷۸۱۵۱۵:۲۴:۴۷ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
اینکه سرانه مصرف گوشت از 122کیلو در سال 67به 40کیلو رسیده به نظرم به خاطر تغییر رژیم غذایی مردم است ، چون گیاه خواری مد شده ! ( مسئولین می تونن با این ادعا که در خدمت سلامت مردم بوده اند ، یه چیزی هم طلبکار بشن ) ،مردم هم سالم تر می مانند .
ناشناس۷۱۷۸۵۳۱۶:۰۶:۵۵ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
خیلی جالبه! ایران کشور هزار عقیده و طرز فکر است. تا حال یک بار هم ندیدم یکی از اقتصاد دان های مطرح ما دیگری را تائید کند. در سیاست هم تقریبا همینطوری ولی در اقتصاد بدتر. هر کدومشون ماشالله علامه دهر و هیچ کسی دیگری را هم غیر خودش قبول نداره. حالا تو چنین کشور چطور انتظار دارین مشکلات حل بشه؟
ناشناس۷۱۷۸۷۲۱۶:۲۵:۲۶ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
آقای رئیس جمهور! لطفا پاسخ سئوالات این استاد دانشگاه (آقای مومنی) را بدهید.
اکسیر۷۱۷۸۹۵۱۶:۵۰:۴۱ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
سلام.در این وانفسا ما باید چکار کنیم؟بخدا قسم دیگه کمرمون در آستانه شکسته شدنه. دیگه روانی شدیم.چرا کسی بفکر مردم نیس؟چرا باند بازی با شعار خدمت همه جا دیده میشه؟چرا مشکلات انکار میشه؟چرا در حالیکه هر روز فشارها غیر قابل تحمل تر میشه از زبان مدیران میشنویم ک شرایطی گل و بلبل .....بنده 27 ساله هر ساله با چندصد جوان سروکار دارم و بر اساس یه جامعه آماری قابل اعتماد حرف میزنم........آی مدیرانی ک میخونید اگاه باشید ک آمارهای قشنگی ک بدستتون میرسه درست نیست.سیاه نمائی نمیکنم و معاند نیستم بلکه از نسل جنگم و همیشه ب آرمانها وفادار بوده ام. اینها را درد دل خودی ها بدانید. بجنبید و ظاهر گردش جامعه را نبینید.والسلام
ناشناس۷۱۷۹۰۰۱۶:۵۵:۱۵ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
اقتصاد اسلامی اصلش بر پایه این ایه است ان لیس للانسان الا ما سعی که از این سعی و تلاش پس تامین نیازهای معقول مازاد ان 20 درصدش خمس مال است که توسط امام و نمایندگان ایشان باید در جامعه نیازمتد به ان تقسیم و مصرف شود حال ما باید بطور جدی و بخصوص بعد از انقلاب که شاهد تلاطم های اقتصادی و بعضا استفاده از قدرت و رانت و نفوذ و ژن برتر و اقازادگی وووودددد تعدادی افراد که شاید به 100 هزار نفر در کل 80 میلیون جمعیت کل کشور به ثروت های بسیار هنگفت و چندین هزار نفر هم صاحب ثروت های افسانه ای و کهکشانی شده اند که حاکم اسلامی باسد به فکر تعدیل این ثروت ها در جامعه با استفاده از قوانین کشوری و اسلامی بپردازد این تنها چاره زیر بنایی برای سالم سازی اقتصاد است لطفا یکی از مسولان دین و اقتصاد با من تماس بگیرند تا نظرات جامعی را خدمتشان بیان نمایم با سپاس و تشکر
مصطفی کمالی۷۱۷۹۰۸۱۷:۰۲:۱۶ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
جناب اقای فرشاد مومنی چرا باید واردات ما سلطان داشته باشد ما انقلاب کردیم و سلطانی را بیرون کردیم ولی به جای ان سلطان سکه سلطان برنج سلطان موز سلطان علوفه و سلطان های بسیار دیگری تل سلطان بیل سلطان دسته بیل سلطان کلنگ سلطان دسته کلنگ تا سلطان دکمه سلطان نخ سلطان سوزن و غیره این انحصارات و در کنار ان قاچاق باید شکسته شود
ناشناس۷۱۷۹۵۸۱۸:۰۷:۱۱ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
نظارت بر بانک ها یا اصلا وجود ندارد و یا بسیار ضعیف است. باید نحوه ثروت سهامداران این بانک ها ی خصوصی معلوم شود که از کجا تامین شده است؟ کدامیک از سهام داران همسر و فرزندانش را برای اقامت به اروپا فرستاده اند و پیمانکارای بانک را از میان چه کسانی و چکونه انتخاب می کنند؟ و چکونه اقوام خودشان را به راحتی و بدون آزمون در بانک استخدام می کنند.کسیکه در سابق برای مثال یک خانه 50 متری اجاره ای داشته الان چگونه یک خانه در میرداماد دارد؟تحقیق کنند ببینند پاک است یا خیر؟
ناشناس۷۱۸۰۲۷۱۹:۴۴:۱۱ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
دکتر عزیز کو گوش شنوا این واعظی و نوبخت همانند مشایی و بقایی به جان ملت افتادند هر چه دلسوزان می گویند رییس جمهور همانند احمدی نژاد گوشش بدهکارنیست و طلبکارند
رضا۷۱۸۱۹۹۲۳:۳۲:۲۹ ۱۳۹۷/۱۰/۲۱
بانک ها عامل اصلی رشد نقدینگی و تورم ناشی از انند. ولی دولت ادعای این را دارد که بخاطر جلوگیری از تورم حقوق ناچیز کارمندان و کارگران نباید زیاد شود.
ناشناس۷۱۸۲۳۰۰۰:۰۶:۴۴ ۱۳۹۷/۱۰/۲۲
واقعا برای بنده و حتما خیلی ها سوال است چرا از وجود و نظرات امثال دکتر مومنی در سامان دادن به وضع اقتصاد ی آشفته ای که کشور با آن روبرو است استفاده نمیشود . این افراد انگیزه لازم را برای حل بخشی از معضلات پهنه اقتصاد کشور را دارا میباشند. جا دارد شورای عالی اقتصادی میدانی را برای خدمتگذاری امثال آقای دکتر مومنی بازنمایندو از نقطه نظرات ایشان و سایر دلسوزانی که به امید ایران اسلامی آبادترومترقی تر ایده ,نظر ,راهکار . و یا هرکمک فکری که به نظام بخشی در سازمان فکری اقتصاد کشور میتواند کمک کند استفاده نمایند. میدان استمداد رسانی فکری و برنامهای و اجرائی برای همه جا دارد .
رضایت۷۱۸۴۳۲۰۹:۲۱:۳۳ ۱۳۹۷/۱۰/۲۲
دکتر فرشاد مومنی هم خودش مشایی مهندس موسوی بود ( رئیس ستاد اقتصادی )
مصطفی۷۱۸۶۶۵۱۱:۴۴:۵۹ ۱۳۹۷/۱۰/۲۲
ریاست موسسه دین و اقتصاد بر اساس ایه قران ان لیس للانسان الا ما سعی و هم چنین سخن امام علی که ثروت های حرام را اگر کابین زنانشان کرده باشند به بیت المال باز می گردانم لطفا موسسه بر این اساس پیگیر اجرایی شدن قانون از کجا اورده ای به این ثروت افسانه ایی رسیده ای باشند اگر این قانون به درستی اجرا شود نیمی از مشکلات اقتصادی حل است ضمنا بنده نقطه نظراتی دارم لطفا در صورت امکان مکاتبه تا با ادرس ایمیل جناب مومنی تماس بگیرم با تشکر
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  5. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  6. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  7. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  8. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  9. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  10. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  11. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  12. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  13. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  14. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  15. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  16. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  17. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  18. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  19. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  20. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  21. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  22. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  23. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  24. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  25. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

آخرین عناوین